İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Rölanti Sorunları

Engin Bilen

Recommended Posts

Mustafa Kılınç2

Ateşlemeden başlayın.

Teşekkürler mehmet abi nasipse cumartesi yaptıracam.Sonuçları burdan paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Teşekkürler mehmet abi nasipse cumartesi yaptıracam.Sonuçları burdan paylaşırım.

1-Boğaz kelebeğine baktırdınızmı

2-Hava filtresinin  motor tarafındaki değil çamurluk tarafındaki boğazı çamurluktan gelen parçaya tam oturmuş mu?

Yorum bağlantısı
Mustafa Kılınç2

2-Hava filtresinin  motor tarafındaki değil çamurluk tarafındaki boğazı çamurluktan gelen parçaya tam oturmuş mu?

Dün hava filtresinin üstüne kulak verdiğimde gürültü veriyordu.Bakayım ..

Yorum bağlantısı
Mustafa Kılınç2

2-Hava filtresinin  motor tarafındaki değil çamurluk tarafındaki boğazı çamurluktan gelen parçaya taSelamla

Selamlar.hava filtresinin yerine oturmuşmu bakarken elime boşta bir müşür koblosu geldi.Kabloyu takip ettiğimde beyine gittiğini gördüm.Eksik parça göremedim.Araştırma yaparak beyin üzerinde ısı sensörünün olmadığını gördüm.Bu senserün olmaması neyi etkiler ve roranti problemi yaparmı...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Selamlar.hava filtresinin yerine oturmuşmu bakarken elime boşta bir müşür koblosu geldi.Kabloyu takip ettiğimde beyine gittiğini gördüm.Eksik parça göremedim.Araştırma yaparak beyin üzerinde ısı sensörünün olmadığını gördüm.Bu senserün olmaması neyi etkiler ve roranti problemi yaparmı...

Keşke fotoğraf çekseydiniz...

Belki Mehmet abi veya Çağlar abi daha net bilgi verirler. Hangi kablo olduğunu anlayamadım.

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

Emmi şimdiye kadar 1 yılda 4 kez başıma geldi... Marşa basıyorun gıyyyy diye bir ses geliyor ama marş dönmüyor. ikinci bastığımda sorunsuz çalışıyor. dediğim gibi bir yılda 4 kez oldu. Zaten benimkinde sübaplardan şüphelenmiştik Mehmet Kaya hocamla... acep bu da bunun  bir göstergesi midir?

Ayrıca marş problemleri, gaz yememe,  stop etme gözlenir.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Emmi şimdiye kadar 1 yılda 4 kez başıma geldi... Marşa basıyorun gıyyyy diye bir ses geliyor ama marş dönmüyor. ikinci bastığımda sorunsuz çalışıyor. dediğim gibi bir yılda 4 kez oldu. Zaten benimkinde sübaplardan şüphelenmiştik Mehmet Kaya hocamla... acep bu da bunun  bir göstergesi midir?

Seninkinde birşey yok yola devam. Sen fazla kurcalama.

Ne zaman yolda bırakır o zaman çözüm ara.

Yorum bağlantısı
Mustafa Kılınç2

Keşke fotoğraf çekseydiniz...

Belki Mehmet abi veya Çağlar abi daha net bilgi verirler. Hangi kablo olduğunu anlayamadım.

lovato-sirali-beyin-436.jpg

lovato-sirali-beyin-436.jpgBeyin üzerindeki siyah parça yok ve kablo bu şekilde boşta..

Yorum bağlantısı
Mustafa Kılınç2

Yorum yapamayacağım. :(

Peki bu konuyu herkesin göreceği şekilde nasıl paylaşırım...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Peki bu konuyu herkesin göreceği şekilde nasıl paylaşırım...

Buraya Bakacak arkadaşlar bakarlar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Resimleri gördüm, konuyu gördüm ama, fikrim yok Mustafa Bey.. Üzgünüm.. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Kılınç2

Resimleri gördüm, konuyu gördüm ama, fikrim yok Mustafa Bey.. Üzgünüm.. 

Saol mehmet abi lpgciye gidip baktıracağım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Kılınç2

Bence de bir usta görsün.. 

Lpg ustası ısı sensörü olduğunu ve sorun olmadığını söyledi.Demiş olduğum löpürdününde hava viltresinden geldiğini anladık.Hava filtresi değişim zamanı gelmedi ama çok yol çalışması var.Tozlu olduğu için yaparmı.Yada dediğiniz gibi boğaz kelebeği temizlenmelimi.Boğaz temizliği şimdiki ayarımıda bozarmı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lüpürtü dediğiniz hava filtresi altındaki yanındaki kazana bağlı dinlendirici ve ses ile ilgili parçalardaki sorunlardan yapabilir.. 

Umursama bence.. 

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

Seninkinde birşey yok yola devam. Sen fazla kurcalama.

Ne zaman yolda bırakır o zaman çözüm ara.

sıkıntı yoookkk yola devam... Şükür arabanın borcu bitti... Canım sıkılmış anlaşılan uğraşacak bişeyler arıyorum...  :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Yazıman

Öncelikle aranıza yeni katıldım herkese selamlar benim sorunum sabahları aracı çalıştırıyorum motorun ısınmasını beklemeden hareket ediyorum 150-200 metre sonra hız kesiciden geçmek için gazdan ayağımı çektiğimde araç stop ediyor.Sorun ne olabilir motor ısındıktan sonra hiç bir sorun yok yardımlarınızı bekliyorum saygılar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Öncelikle aranıza yeni katıldım herkese selamlar benim sorunum sabahları aracı çalıştırıyorum motorun ısınmasını beklemeden hareket ediyorum 150-200 metre sonra hız kesiciden geçmek için gazdan ayağımı çektiğimde araç stop ediyor.Sorun ne olabilir motor ısındıktan sonra hiç bir sorun yok yardımlarınızı bekliyorum saygılar.

Lpg var mı, o an araç benzinde mi, ısınınca bu sorun ortadan kalkıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Ali Yazıman

Lpg var mı, o an araç benzinde mi, ısınınca bu sorun ortadan kalkıyor mu ?

Evet lpg var ancak araç henüz lpg ye geçmemiş oluyor yani benzinle çalışırken oluyor ısındıktan sonra sorun yok lpg markası lovato

Yorum bağlantısı
Ali Yazıman

şunuda denedim sabah ilk çalıştırmada hareket etmeden durduğu yerde otomatik jikle olduğundan sanırım biraz yüksek devirde çalışıyor daha çabuk ısınsın motor diye gaz verip ayağımı gazdan çekince de stop ediyor önceki aracım megane 1 di oda lpg li çalıştırıp hemen hareket ediyordum hiç bir sorun yoktu

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muhtemelen Lpg kalibrasyonunuz bozuk...

Evet mesajınızı okudum ve anladım ama bence lpg kalibrasyonunuz bozuk.. Hiç lpg'ye geçmeden 150-200 km benzinde kullanın ve aracı gözleyin.. aynı hatayı yapıp yapmadığına bakın.. 

Düzelirse sebebini anlatırım.. 

Testi yapın ve lpg'ye geçmeden buraya sonucu yazın tekrar konuşalım.. 

Arıza lambası yanıyor mu araçta. ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Yazıman

Muhtemelen Lpg kalibrasyonunuz bozuk...

Evet mesajınızı okudum ve anladım ama bence lpg kalibrasyonunuz bozuk.. Hiç lpg'ye geçmeden 150-200 km benzinde kullanın ve aracı gözleyin.. aynı hatayı yapıp yapmadığına bakın.. 

Düzelirse sebebini anlatırım.. 

Testi yapın ve lpg'ye geçmeden buraya sonucu yazın tekrar konuşalım.. 

Arıza lambası yanıyor mu araçta. ?

evet motor arıza lambası yanıyor lpg ci bir aletle söndürdü ama aynı gün tekrar yandı zaten lpgci tekrar yanacağını söylemişti

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tekrar yanar diyen değil, artık yanmayacak diyen lpg ciyi bulmalısınız.

Arıza lambası kader değildir.

Aracınızı benzinde kullanın, sonra konuşalım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...