yüksel turut01 29 Temmuz 2016 Paylaş 29 Temmuz 2016 (düzenlendi) slm arkadaşlar beni öncelikle aranıza aldığınız için çok teşekür ederim beni bilgilendirecek konuyu aradım ama bi türlü bulamadım vardır mutlaka bende buraya yazmak zorunda kaldım çükki zamanım yok benim bütcem 30 bin 35 bin arası çok araştırdım bu paraya en iyi binilecek araba mondeo tcdi ona net olarak karar verdim öncelikle olmazsa olmazım otomatik olacak ve sanruf olacak şimdi sizden ricam kaç model ve hangi giha (vs) olmalı hatta rengine kadar beni aydınlatırsanız çok memnun olurum birde alırken nelere dikkat etmeliyim servise mutlaka götürmelimiyim km si maksimum kaç olmalı ben biniciyim en az 6-7 yıl binerim satmam birde olmazlarım arasında farlar mercek olacak şimdiden çok teşekür ederim saygılarr NOT: 2002 -2007 arası kasa olacak 29 Temmuz 2016 tarihinde yüksel turut01 tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 29 Temmuz 2016 Paylaş 29 Temmuz 2016 Hosgelmişsiniz. Araç danışma vb konuların işlendiği bölümde acabilirdiniz. Moderatörlerimiz muhtemelen konunuzu uygun bir yere taşıyacaklardır. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 13 Ağustos 2016 Paylaş 13 Ağustos 2016 Arkadaşlar bu işi istanbul'da yaptiran var mi. Nereye gotursek yapabilir? Her elektrikci anlar mi bu isten? Yorum bağlantısı
Alper Atmaca 15 Ağustos 2016 Paylaş 15 Ağustos 2016 Celalettin abi bu yapılan iş ve işlemin benim aracımlada bir ilgisi olabilir mi yoksa dizel araçlarla ilgilimi.. İlerde bana da lazım olacaksa şu parçanın adını adresini kaydedecem bir köşeye.. kardeş benim aracımdada aynı sorun var araç 2005 mondeo 2.0 benzinli trend paket sabahları sarsıntı ve ses oluyor konu hakkında bilgin varsa aydınlatırsan sevinirim. Yorum bağlantısı
Alper Atmaca 15 Ağustos 2016 Paylaş 15 Ağustos 2016 merhabalar aracım 165.000'de ne yazıkki atiker sıralı sistem lpg takılıı arac ford mondeo 2004 2.0 otomatik ghia benzınlı sorum şudur ; arabayı calıstırdıgımda devir saati sabit duramamaktadır ve motor kaputunu actıgımda araba iğstop edecek kıvama gelıp son anda tekrar calısmaya baslamaktadır egsozdan adeta okdsuruk gıbı ara ara boguk bır pat pat sesı gelmektedır. araçla seyır halınde bır sıkıntı yok ama rolantide ve ışıkta durduğumda ayagım frendeken araba aşırı derecede titremektefdir. aracı motor ustasına lpg servisine götürdüm ama ikiside birbirine pasladı benden degıl ondan falan filan yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler aynı aracın 2005 model manuel vites trend donanımı var bendede sabahları ilk çalışmada titreme sarsılma ve değişik sesler gelyor gaza geçnce arabada sıkıntı kalmıyor sadece benzinde sorunum konu hakkında bilgin varsa aydınlatırsan sevinirm Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Eveeet Kasnak değiştirenler arasına ben de katıldım. Alternatör onarıma girecekti. Arada kasnak işini de halledelim dedik. Araç içindeki ses seviyesini de 52 db olarak ölçüm değişimden sonra. Jatco lara nazaran Manuel ler daha sessiz gibi ancak bu değişim kendini cidden hissettiriyor. Celalettin Abi ye teşekkürler... 1 Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Ertan bey işlemi sivastami yaptırdınız ? Gerçi ben şimdi Ankara dayim ve Tuncay ustanın yanına gidecem. Oradan bilgi alabilirsiniz sanırım doğru mudur ? Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Ertan bey işlemi sivastami yaptırdınız ? Gerçi ben şimdi Ankara dayim ve Tuncay ustanın yanına gidecem. Oradan bilgi alabilirsiniz sanırım doğru mudur ?Evet Sivas ta yaptırdım. Yaptıracak olursanız gerekli bilgileri verebilirim. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Evet Sivas ta yaptırdım. Yaptıracak olursanız gerekli bilgileri verebilirim. Nereden aldığını söyle gardaşım ? Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Nereden aldığını söyle gardaşım ?Fabrikanın çalıştığı Rulman cı dan aldım kasnağı. İNA. kasnak adını şanını öğrenir gönderrim sana malzemecinin 1 Yorum bağlantısı
İlker Kal 10 Ekim 2016 Paylaş 10 Ekim 2016 valeo 588003 mk3 mondeo 2.0 TDCİ ye uyumlu mudur bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ekim 2016 Paylaş 10 Ekim 2016 valeo 588003 mk3 mondeo 2.0 TDCİ ye uyumlu mudur bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir mi? Orjinal Parça Kodları: CITROËN: 77362558, FIAT: 77362558, LANCIA: 77362558, PEUGEOT: 77362558, VOLVO: 30667687, Kataloğa göre uyumsuz gibi görünüyor hocam... Alıp deneyip olmazsa geri iade şansınız varsa alıp deneyin.. Ancak sökmesi takması felaket zor bir yer.. ina'yı da hazırda bulundurun... Yorum bağlantısı
İlker Kal 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 Herkese merhabalar. Uzun araştırmalar ve mehmet bey in de yardımları sayesinde doğru kasnağı bulmuş bulunuyoruz İNA F-556615.1 kodlu kasnak herhangi bir kesme biçme traşlama işlemi olmadan tamamen dinamoya bir pul ilavesiyle oturmakta. Orjinali yurtdışından temin edemedim muadil ürün işimi gördü muadil ürünün kodu 535 022 310. Sesi tamamiyle yok ettik. Ürünü almak isteyen arkadaşlar edinamo.com dan temin edebilirler. Herkese iyi günler 4 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Ekim 2016 Paylaş 20 Ekim 2016 Herkese merhabalar. Uzun araştırmalar ve mehmet bey in de yardımları sayesinde doğru kasnağı bulmuş bulunuyoruz İNA F-556615.1 kodlu kasnak herhangi bir kesme biçme traşlama işlemi olmadan tamamen dinamoya bir pul ilavesiyle oturmakta. Orjinali yurtdışından temin edemedim muadil ürün işimi gördü muadil ürünün kodu 535 022 310. Sesi tamamiyle yok ettik. Ürünü almak isteyen arkadaşlar edinamo.com dan temin edebilirler. Herkese iyi günler Acemi sen burda miydin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ekim 2016 Paylaş 20 Ekim 2016 Herkese merhabalar. Uzun araştırmalar ve mehmet bey in de yardımları sayesinde doğru kasnağı bulmuş bulunuyoruz İNA F-556615.1 kodlu kasnak herhangi bir kesme biçme traşlama işlemi olmadan tamamen dinamoya bir pul ilavesiyle oturmakta. Orjinali yurtdışından temin edemedim muadil ürün işimi gördü muadil ürünün kodu 535 022 310. Sesi tamamiyle yok ettik. Ürünü almak isteyen arkadaşlar edinamo.com dan temin edebilirler. Herkese iyi günler Tebrikler hocam. Çok çabaladınız. Ama en iyisini de yaptınız. Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 10 Kasım 2016 Paylaş 10 Kasım 2016 Herkese merhabalar. Uzun araştırmalar ve mehmet bey in de yardımları sayesinde doğru kasnağı bulmuş bulunuyoruz İNA F-556615.1 kodlu kasnak herhangi bir kesme biçme traşlama işlemi olmadan tamamen dinamoya bir pul ilavesiyle oturmakta. Orjinali yurtdışından temin edemedim muadil ürün işimi gördü muadil ürünün kodu 535 022 310. Sesi tamamiyle yok ettik. Ürünü almak isteyen arkadaşlar edinamo.com dan temin edebilirler. Herkese iyi günler sanırım ürün kodunu yanlış paylaşmışsınız. teyit için soruyorum kod bu olabilir mi ? 535002310-oap-7048-Alfa Romeo 145,Fiat,Lancia 1.9JTD,2.4JTD Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 10 Kasım 2016 Paylaş 10 Kasım 2016 tamda uğraştığınız olayla ilgili çok açıklayıcı bir video buldum ve paylaşmak istedim. Yorum bağlantısı
Ozer Oz 8 Temmuz 2017 Paylaş 8 Temmuz 2017 Işıklarda durduğum zaman yada şehir içi viraj döneceğim zaman rölanti dalgalanması ve stop etme sorunu yaşıyorum tam sağa yada sola dönmek için boşa atıp tekrar vitese takacağım zaman boştayken stop ediyor ışıklarda durduğum zaman ise rölanti dalgalanıyor bazen 500 900 arası bazen 900 1200 arası bazende hiç olmuyor 1000 devirde sabit kalıyor http://www.fordtoptancisi.com/Rolanti-Ayarlayicisi-By-Pass-Ventili-Mondeo-20-Benzinli,PR-1459.html bu linkteki parçadaki parçaya araç çalışırken soketini çıkarınca devir dalgalanması azalıyor veya duruyor ama hareket halinde araç yine boşa atınca stop ediyor ama bu parçanın soketini geri takınca rölanti takar takmaz dalgalanmaya başlıyor ?? sorun nerede olabilir acaba oksijen sensörü bunu yapabilirmi aracın çıkış bölümlerindeki Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Temmuz 2017 Paylaş 9 Temmuz 2017 9 saat önce, Ozer Oz yazdı: 1-Işıklarda durduğum zaman yada şehir içi viraj döneceğim zaman rölanti dalgalanması ve stop etme sorunu yaşıyorum tam sağa yada sola dönmek için boşa atıp tekrar vitese takacağım zaman boştayken stop ediyor ışıklarda durduğum zaman ise rölanti dalgalanıyor bazen 500 900 arası bazen 900 1200 arası 2-bazende hiç olmuyor 1000 devirde sabit kalıyor http://www.fordtoptancisi.com/Rolanti-Ayarlayicisi-By-Pass-Ventili-Mondeo-20-Benzinli,PR-1459.html bu linkteki parçadaki parçaya araç çalışırken soketini çıkarınca devir dalgalanması azalıyor veya duruyor ama hareket halinde araç yine boşa atınca stop ediyor 3-ama bu parçanın soketini geri takınca rölanti takar takmaz dalgalanmaya başlıyor ?? sorun nerede olabilir acaba oksijen sensörü bunu yapabilirmi aracın çıkış bölümlerindeki 1- Ben bu sorunu çözmek için tam 45 gün uğraştım. İnşallah siz kısa sürede çözersiniz. 2-1000 devir çok yüksek. 3- Şimdi gittim o valfi test ettim. Yani soketi çekince sonuç ne oluyor diye. Araç çalışırken soketin kabloyu çıkardım. Rolanti düştü ancak araç çalışmaya devam etti. Aracı yüke bindirdim. Klimayı açtım ön ve arka ısıtmaları açtım Xenonları açtım ve gaza basıp bıraktım araç toparlayamadı ve stop etti. Bunu bir iki kez daha denedim. Yani valfin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek iiçin aracı yüke bindirip dediğim gibi test edin. Not: Rolanti valfi kolay kolay bozulmaz demişti herkes bana ama siz Rolanti valfinizin bozuk olduğunu düşünüyorsanız test sonucunca, Bende bir tane var adres verin (kargo ücretini ödemek koşuluyla )göndereyim . Sorununuz için: Emme manifoltuna giren tüm hortumları kontrol edin.Emme manifoltunun altında karter havalandırma hortumu var onu kontrol edin Çatlak kırık var mı? Emme menifoltunda çatlak varmı hava alan bir yer var mı? Emme manifoltununun sol tarafında (Klaper milinin takıldığı yerde) tapa var ona bakın o düşmüş olabilir. Emme manifoltunun klaperleri ne alemde rolantide subap sesi gibi bir ses varmı, varsa onun hortumunu çektiğinizde ses kesiliyorsa klaperlede de sorun olabilir. Riskli bir haraket ama benim usta ile herşeyi göze alıp bir arkadaşın mondeosunun emme manifoltunun üzerine köpüklü su döktük azar azar ve kaçağı bulduk yandaki tapaymış. mondeonun en kötü özelliği hava akışında sorun olduğunda aracın rölantisi saçmalıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Temmuz 2017 Paylaş 9 Temmuz 2017 Önce krank pozisyon sensörüne bakılmalı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Temmuz 2017 Paylaş 9 Temmuz 2017 (düzenlendi) 10 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Önce krank pozisyon sensörüne bakılmalı. Abi dediğin gibi de olabilir. Bu araçta sadece rolanti sorunu değil gibi mevzu. Başka sorunlar var ve rolanti valfi bunu düzeltmeye çalışıyor. Krank devir sensörü sağ ön tekerin orda aksa yakın bir yerde olacak. Kablosuna bakılabilir. Sürtmeden dolayı aşınma olabilir kısa devre yapıyor olabilir. Başıma geldi ? 9 Temmuz 2017 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Temmuz 2017 Paylaş 9 Temmuz 2017 (düzenlendi) Bu arada arıza lambası yanıyordur. Sabah ben çektikten Sonra yanmaya başladı. Siz arıza kodlarını sildirip. Sonra yeniden oluşacak arıza kodlarına da bakın. 9 Temmuz 2017 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ozer Oz 9 Temmuz 2017 Paylaş 9 Temmuz 2017 (düzenlendi) 5 saat önce, Mehmet Kaya yazdı: 1- Ben bu sorunu çözmek için tam 45 gün uğraştım. İnşallah siz kısa sürede çözersiniz. 2-1000 devir çok yüksek. 3- Şimdi gittim o valfi test ettim. Yani soketi çekince sonuç ne oluyor diye. Araç çalışırken soketin kabloyu çıkardım. Rolanti düştü ancak araç çalışmaya devam etti. Aracı yüke bindirdim. Klimayı açtım ön ve arka ısıtmaları açtım Xenonları açtım ve gaza basıp bıraktım araç toparlayamadı ve stop etti. Bunu bir iki kez daha denedim. Yani valfin çalışıp çalışmadığını kontrol etmek iiçin aracı yüke bindirip dediğim gibi test edin. Not: Rolanti valfi kolay kolay bozulmaz demişti herkes bana ama siz Rolanti valfinizin bozuk olduğunu düşünüyorsanız test sonucunca, Bende bir tane var adres verin (kargo ücretini ödemek koşuluyla )göndereyim . Sorununuz için: Emme manifoltuna giren tüm hortumları kontrol edin.Emme manifoltunun altında karter havalandırma hortumu var onu kontrol edin Çatlak kırık var mı? Emme menifoltunda çatlak varmı hava alan bir yer var mı? Emme manifoltununun sol tarafında (Klaper milinin takıldığı yerde) tapa var ona bakın o düşmüş olabilir. Emme manifoltunun klaperleri ne alemde rolantide subap sesi gibi bir ses varmı, varsa onun hortumunu çektiğinizde ses kesiliyorsa klaperlede de sorun olabilir. Riskli bir haraket ama benim usta ile herşeyi göze alıp bir arkadaşın mondeosunun emme manifoltunun üzerine köpüklü su döktük azar azar ve kaçağı bulduk yandaki tapaymış. mondeonun en kötü özelliği hava akışında sorun olduğunda aracın rölantisi saçmalıyor. Tesekkur ederm ilgili yazin icin hortumlardan bir ikisinde catlama vardi vakum hortumu felan onlari degistirdim , emme manifoldu ve enjektorleri kontrol ettim onlardada sıknti gorunmuyor arac calisirken herhangi bir subap klape yada farkli ses yok, normal duzende calisiyor, bizde kopuklu su doktuk ama havayla ilgili yer bulamadik hava alan yada kacak cikmadi .. Bilgisayarda hata kodu cikmiyor sadece lpg den kaynaklanan bir ariza kodu var onemsiz birde egzozda bulunan oksijen sensoru arizasi yaziyor ustalarda onlardan olmaz dedi , Buradaki sorun şu arac calisirken rolanti dalgalanmasi yapiyor o rolanti walfinin fisini cikarinca arac normal calisiyor ... Fisi takiyoruz takar takmaz yine ayni dalgalanma oluyor sadece onu degistirip test etmek kaldi geriye cunki daha detayli bakacak ustada yok farkli yerlere gosterdim o parcayi isaret ettiler eger varsa sizde cok iyi olur bana gonderin test edip size geri yollayayim sorun o parcadaysa siparis verecegim .. Size adresimi mesaj atayim karsi odemeli gondern size tekrar yollayayim hafta ici Bu arada arac sadece benzinle calisiyor sorunu hem gazda hem benzinde yapiyordu lpg kullanmiyorum sistemi kapattirdim tamamen lpg den kaynaklanmadigi belli 9 Temmuz 2017 tarihinde Ozer Oz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Temmuz 2017 Paylaş 9 Temmuz 2017 İnşallah sorun o kadar basit bir parçadan çıkar. Yarın göndereyim size Yorum bağlantısı
Ozer Oz 9 Temmuz 2017 Paylaş 9 Temmuz 2017 Bir saat önce, Mehmet Kaya yazdı: İnşallah sorun o kadar basit bir parçadan çıkar. Yarın göndereyim size Acaba parçayı denerken adaptasyon felan yapmak gerekiyor mu bilgisayara bağlayıp yaptırmışmıydınız yoksa sadece takıp bıraktınız mı , sivas havalimanına gideceğim hafta içi eğer adaptasyonlu felansa orada taktırıp deneyeyım birazdaha büyük şehir buradaki ustaların pek anlayacağını sanmıyorum ayrıca öyle birşeyki o parçayı bir kere elledilermi araç stop etmeye yeniden başlıyor geri düzeltemiyorlar şuan zar zor stop ettirmesini engellettim ama rölanti dalgasını hala yapıyor 100km gidermi onu bile düşünüyorum şimdi. Adres bilgilerini mesajla gönderirim Yorum bağlantısı
Recommended Posts