R.Onur Yılmaz 11 Kasım 2015 Paylaş 11 Kasım 2015 Benim aracımda ki sallantıları çözmek için kasnaklara baktırmıstım ustalara gerek yok demişti aracımın kasasında titreme hatta farım bile titriyordu :)sağ üst motor kulagında yırtılma kırılma herhangi bir sıkıntı yok ama çökmüş dendi bunu değiştir.senin işin hallolur dendi ve değiştirdim şuan sanki benzinli arabaya biniyorum. şanzıman kulagınıda değiştirmiştim birazcık zaman gecssin sol motor kulagınıda değiştircem çünkü kulaklar belli bir km ve yıldan sonra özelliğini yitiriyorlar 1 Yorum bağlantısı
Feriz AY 22 Aralık 2015 Paylaş 22 Aralık 2015 (düzenlendi) Hayırlı sabahlar,mevlid kandiliniz mübarek olsun.benim MONDEO mk3 motor soğuk ilk çalıştırmada benzinden Lpg ye geçerken rölanti 600...1300 devir arası çalışıyor.eski Bedford kamyonetlerin çalışması gibi. Bazende gösterge sabit 900 devir ama motor devri yine dalgalanma var.. Gaz pedalına dokununca sıkıntı yok.. Lpg dolu olsada yapıyor olmasa da, Benzin genelde çeyrek depo gezerim,çeyrek depoda da yapıyor,yedek lambası yandığındada.. görüşleriniz ve yorumlarınızı bekliyorum.. Saygılar.. 22 Aralık 2015 tarihinde Feriz AY tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erzan Aşkın 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Bugün bende şarj dinamosunu söktürdüm ve revizyon yaptırdım. Bu sırada kasnağıda hareketli diye tabir edilen tiple değiştirdim. Aracımdaki tuhaf sesler kesildi. Umarım uzun süre bu sessizlik devam eder. Yorum bağlantısı
serhat arslan06 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Bugün bende şarj dinamosunu söktürdüm ve revizyon yaptırdım. Bu sırada kasnağıda hareketli diye tabir edilen tiple değiştirdim. Aracımdaki tuhaf sesler kesildi. Umarım uzun süre bu sessizlik devam eder.Aldığınız parçanın ismi resmi vs var mı acaba? Yorum bağlantısı
Erzan Aşkın 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 Şarj dinamosunu tamir eden yer işlemi gerçekleştirdi. Üstünden sabit kasnak çıkıyor dedi kayıştaki hareketi kesmesi ve araçtaki vibrasyonu alması için hareketli tipi ile değiştirelim istersen dedi. Bende okey dedim. Yani bana söylenen adı hareketli kasnak. Yeni model araçlarda hep bu tip kullanılıyormuş Yorum bağlantısı
Harun Öztürk 2 Mart 2016 Paylaş 2 Mart 2016 Merhaba, parçacıyı arayıp 2003 OV mondeo bujisi varmı dediğimizde, görmemiz lazım diyorlar.usta 1 bujiyi söküyor, parçacıya gidiyorsunuz, tipine bakıp veriyor yani. bunun bir adı yokmudur, orjinal kullanılanı veya kodu. internetten alacak olsak hangi bujiyi sipariş vermeliyiz.veya fotoğraf koyabilecek bir arkadaşımız varmı?teşekkürler Yorum bağlantısı
Timuçin Orcan 8 Mart 2016 Paylaş 8 Mart 2016 İyi akşamlar derdim bu konuda arabam sabah ilk çalıştığında, v kayışı seti ve zincir değişti. Buna rağmen şakırtı şeklinde ses var özellikle vitese alıp ilk harekette oluyor 2km kadar sormak istediğim hareket lenince şakırtı oluyor boşta iken gaza basınca bır sey yok oto elektrik cinin söylediği şarj dinomosunun balataları değişmesi lazım diyor. Benim kafamda zincir önemli ama zincir olsa boşta ikende aynı sesi yapması gerekmezmi Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 İlk çalıştırmada pompa hemen yüzde yüz yağ basıncı üretemeyeceğinden basınçla çalışan zincir gerdirici yeterince zinciri germez ve bu esnada bir miktar şakırtı gelmesi normal diye tahmin ediyorum. Tabii bu benim amatörce yaptığım bir yorum. Kesinlik arz etmez. Alternatorün içinde balata olduğunu hiç duymadım, görmedim ☺ Anladığım kadariyla siz hâlâ alternatör clutch pulley modifiyesi yaptırmadınız. Gergi kütüğünü komple set olarak mı değistiniz? Takılan kayış hangi marka? Aracınız dizeldi saniyorum, Takilan kayış numarası 6pk 1642 mi? Bazen kısa ya da uzun olanını takıyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Akif Özkan 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Clutch pulley benzinliler için de olumlu sonuç veriyor mu? Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Mantıksal olarak vermesi lazım. Yanılmıyorsam benzinli mondeoların v kayış uzunluğu 2220 mm. Uzun kayışın sallanması daha fazla olur. Clutch pulley in görevi de sallanmayı önlemek. 1 Yorum bağlantısı
Timuçin Orcan 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Şase no ya göre sipariş verildi hocam gerisini bilmiyorum. Bugün elektrikciye gösterdim fikriniz bendeki sorundada aynı yorumu yaptı pulley den haberi yok anlattım anladı bakalım musait bir zamanda yapıcak. Hocam buralarda buyuk dert bu işler. 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Konunun ilk sayfasındaki videoyu izletseydiniz. Anlaması daha kolay olurdu[emoji1] Yorum bağlantısı
Timuçin Orcan 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Konunun ilk sayfasındaki videoyu izletseydiniz. Anlaması daha kolay olurdu[emoji1]Ben bunu nasıl düşünmedim hocam yarın uğruycam ustaya daha nasıl açıklama yapabilirim haklısın 1 Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Celalettin abi torna işi olmadan İNA mı yaptırmalıyız yoksa ZEN 5429 mu.birde ina aynı kodlu yok türkiyede Sent from my iPhone using Tapatalk Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Tornaya ihtiyac duyurmayanı bulursanız tabii ki o tercih edilmeli. Bu kârlı olur. Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Yani her ikisinde de torna işi yapılacak.hangisi daha iyi ve kolay bulunursa onu alayım bari Sent from my iPhone using Tapatalk Yorum bağlantısı
Hüseyin Akgün 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Yani her ikisinde de torna işi yapılacak.hangisi daha iyi ve kolay bulunursa onu alayım bari Eser bey torna işi yok.Mengeneye sabitlediği alternatörün puly ile temasta sıkışma yapan ters V şeklinde dairesel çıkıntıyı el testeresi ile kesip eğe ile düzlediler .Avuç taşlama ile sakar olmayan herkes yapabilir . 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Akgün 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Revizyondan önce gürültüsü ile rahatsızlık veren motor 6 ayda bir tekrarlayan arıza olurdu şimdi 9 ay oldu hiç gürültü patırtı yok. 2 Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Revizyondan önce gürültüsü ile rahatsızlık veren motor 6 ayda bir tekrarlayan arıza olurdu şimdi 9 ay oldu hiç gürültü patırtı yok. teşekkür ederim.benim araçta aykırı bir ses var mı tam anlayamadım ama önceki c4 dizel aracıma göre içerde bayağı bir ses var gaz verdiğim zaman özellikle hararet tam ortaya gelene kadar sesli çalışıyor sonra kuş gibi ve araçta titreşim var sol farda hiçbir hareket yokken sağ far oynuyor (farklı far taktım yine o taraf titreme yapıyor) keşke etrafımda bu araçtan olsada sesini dinleyebilsem.ama bana göre bu araç sesli çalışıyor sanki dışardan fazla ses içeri geliyor.sanki rölanti yüksek geliyorda bir titreşim var gibi Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 (düzenlendi) Benim araçtaki ses bu bilya sesi var elbet bende fark ettim ve kayışta küçükte olsa bir oynama var.Celalettin abiden ve kayış bilya değiştiren üstadlardan yorum bekliyorum.https://www.youtube.com/watch?v=zeFYWXSUahI&feature=youtu.be 29 Nisan 2016 tarihinde Eser Yıldırım tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Akgün 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 teşekkür ederim.benim araçta aykırı bir ses var mı tam anlayamadım ama önceki c4 dizel aracıma göre içerde bayağı bir ses var gaz verdiğim zaman özellikle hararet tam ortaya gelene kadar sesli çalışıyor sonra kuş gibi ve araçta titreşim var sol farda hiçbir hareket yokken sağ far oynuyor (farklı far taktım yine o taraf titreme yapıyor) keşke etrafımda bu araçtan olsada sesini dinleyebilsem.ama bana göre bu araç sesli çalışıyor sanki dışardan fazla ses içeri geliyor.sanki rölanti yüksek geliyorda bir titreşim var gibi Bizde ki sorun da başlangıçta aynı idi ,Gürültü yüzünden keyif vermez oluyor . Gergi kütüğü kayış rulmanları altetör pully ile eş zamanlı revize etmekte fayda var. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 Hüseyin bey çok yaşayın. Benden önce davranmışsınız[emoji122] [emoji122] [emoji1] 1 Yorum bağlantısı
Akif Özkan 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 Bu parcalar oto elektrikçilerinde mi bulunuyor? Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 Çoğu otoelektrikçilerde var. 1 Yorum bağlantısı
Akif Özkan 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 Cok merak ediyorum degisim sonrasi sesi Yorum bağlantısı
Recommended Posts