Hüseyin Akgün 30 Nisan 2016 Paylaş 30 Nisan 2016 Cok merak ediyorum degisim sonrasi sesi Değişim öncesi ve sonrası android telefon uygulamasını google play den ses seviye ölçeri indirip araç içi ve dışından ölçebilirseniz kanaate dayalı değil ispat ile görmemiz olanaklı olur.Aklımıza gelmediğinden yapmamıştık. 2 Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 21 Mayıs 2016 Paylaş 21 Mayıs 2016 İşlemi perşembe günü yaptırdım.harika oldu teşekkür ederim celalettin abi [emoji122][emoji122][emoji122] İşlem resmen aracın içindeki trim seslerini kesti.kayış bilyalar ve gergi kütüğü de değişti kafam rahatladı... Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Yorum bağlantısı
Akif Özkan 21 Mayıs 2016 Paylaş 21 Mayıs 2016 Hayirli olsun.parcalari kaca aldiniz?iscilik ne kadardi? Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 21 Mayıs 2016 Paylaş 21 Mayıs 2016 (düzenlendi) Hayirli olsun.parcalari kaca aldiniz?iscilik ne kadardi?Araca bakım yaptırırken dinamuyuda söktürdüm işi sadece dinamo tamiri olan ustaya götürdüm sadece kasnak değişimi 90 ama ben iç bilya ve kömürüde değiştirdim toplam 150 tl.toplam o bölge masrafı 500 tuttu 21 Mayıs 2016 tarihinde Eser Yıldırım tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tuncay Yıldırım_2 7 Haziran 2016 Paylaş 7 Haziran 2016 Celalettin bey benim mondi benzinli bu uygulamayı bende yaptırabilirmiyim acaba yoksa sadece dizeller için yapılan bir uygalamami bu. Yorum bağlantısı
Emin Uz 9 Haziran 2016 Paylaş 9 Haziran 2016 Bende V kayışı ve kasnaklarında değişim gerçekleştirdim. Öncelikle V kayışı gergisi ve bilyalarının çok kötü durumda olduğu tespit edildi. Değişen parçalar: V kayışı gergisi: 350 TL V kayışı bilyası 2 adet: 120 TL V kayış: 40 TL Alternatör bakımı ve kasnağının clutch pulley tip ile değişimi: 225 TL. Elektrikçi INA'nın F-556615 numaralı parçası yerine 1.3 Multijet Doblo'larda kullanılan alternatör kasnağı ile değişim yaptı. Dediğine göre bu kasnak çok daha kolay işçilikle yerine oturuyormuş, Değişim yapacaklar bu konuda ustalarını uyarabilir. Sonuç şuan için çok güzel. Motor saat gibi çalışıyor. Ama bakalım ne kadar dayanacak. Yurtdışında gördüğüm kadarıyla bu sorun yüzünden klima sistemini iptal ettirenler bile var. Bursa'da isteyenler için ustamı tavsiye edebilirim. Çünkü aracı daha görür gözrmez bunları v kayışı sorunludur demişti. Yani sorunu biliyor. Bende V kayışı ve kasnaklarında değişim gerçekleştirdim. Öncelikle V kayışı gergisi ve bilyalarının çok kötü durumda olduğu tespit edildi. Değişen parçalar: V kayışı gergisi: 350 TL V kayışı bilyası 2 adet: 120 TL V kayış: 40 TL Alternatör bakımı ve kasnağının clutch pulley tip ile değişimi: 225 TL. Elektrikçi INA'nın F-556615 numaralı parçası yerine 1.3 Multijet Doblo'larda kullanılan alternatör kasnağı ile değişim yaptı. Dediğine göre bu kasnak çok daha kolay işçilikle yerine oturuyormuş, Değişim yapacaklar bu konuda ustalarını uyarabilir. Sonuç şuan için çok güzel. Motor saat gibi çalışıyor. Ama bakalım ne kadar dayanacak. Yurtdışında gördüğüm kadarıyla bu sorun yüzünden klima sistemini iptal ettirenler bile var. Bursa'da isteyenler için ustamı tavsiye edebilirim. Çünkü aracı daha görür gözrmez bunları v kayışı sorunludur demişti. Yani sorunu biliyor. Ustayı ben alayım.. Yorum bağlantısı
Emin Uz 19 Haziran 2016 Paylaş 19 Haziran 2016 İşlemi perşembe günü yaptırdım.harika oldu teşekkür ederim celalettin abi [emoji122][emoji122][emoji122] İşlem resmen aracın içindeki trim seslerini kesti.kayış bilyalar ve gergi kütüğü de değişti kafam rahatladı... Sent from my iPhone using Tapatalk Eser bey bu parçayı Almanyada bi tanıdığa sordurdum 80 euro demişler.. siz nerden nekadara aldınız... Yorum bağlantısı
Emin Uz 19 Haziran 2016 Paylaş 19 Haziran 2016 Mehmet bey bende sipariş edeceğim , nereden sipariş vermiştiniz. Yorum bağlantısı
Emin Uz 19 Haziran 2016 Paylaş 19 Haziran 2016 Mehmet bey bende sipariş edeceğim kasnağı , nereden sipariş etmiştiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Haziran 2016 Paylaş 19 Haziran 2016 Mehmet bey bende sipariş edeceğim , nereden sipariş vermiştiniz.Ben oto elektrikçimden istemiştin Emin bey. O getirtmişti. Yanılmıyorsam 125 liraydı. 1 Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 19 Haziran 2016 Paylaş 19 Haziran 2016 (düzenlendi) Eser bey bu parçayı Almanyada bi tanıdığa sordurdum 80 euro demişler.. siz nerden nekadara aldınız...Aracın bakımı sırasında dinamuyuda söktürdüm.istanbulda ikitelli sanayide bir dinamocuya götürdüm adamlar konuya aşinalar zaten ben tarif etmeden takıp verdiler 90 tl 19 Haziran 2016 tarihinde Eser Yıldırım tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 bu dönüşümü konya da yaptırabileceğim bir elektrikçi var mı? Yorum bağlantısı
Tuncay Yıldırım_2 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 Arkadaşlar daha önceden de yazmıştım ama cevap veren olmadı bu uygulamayı benzinli mondeoyada yaptirabilirmiyim yoksa dizelleremi yapılıyor sadece Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 bu dönüşümü konya da yaptırabileceğim bir elektrikçi var mı?Herhangi bir dinamocuya götürün yardımcı olacaklardırArkadaşlar daha önceden de yazmıştım ama cevap veren olmadı bu uygulamayı benzinli mondeoyada yaptirabilirmiyim yoksa dizelleremi yapılıyor sadeceSes ve araçta titreşim (kapı içi trim sesleri gibi) varsa yaptırılabilir.sonuçta pahalı bir işlem değil Yorum bağlantısı
Emin Uz 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 Ben oto elektrikçimden istemiştin Emin bey. O getirtmişti. Yanılmıyorsam 125 liraydı. Bugün sordum , elimizde var eskisini getirin aynı arabaların bile diş aralıkları farklı olabilir dediler almadan geldim.bululunduğum ilcedede yok..gercekten dogrumu dedikleri?ilden alıp ilçede taktıracaktım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Haziran 2016 Paylaş 20 Haziran 2016 Bugün sordum , elimizde var eskisini getirin aynı arabaların bile diş aralıkları farklı olabilir dediler almadan geldim.bululunduğum ilcedede yok..gercekten dogrumu dedikleri?ilden alıp ilçede taktıracaktımEllerindeki orjinal olmasın. Bizim yaptığımız orjinali değil. Ben elektrikçime anlatamamış. Sonunda yap baba sen bunu demiştim. Yorum bağlantısı
Emin Uz 21 Haziran 2016 Paylaş 21 Haziran 2016 Ellerindeki orjinal olmasın. Bizim yaptığımız orjinali değil. Ben elektrikçime anlatamamış. Sonunda yap baba sen bunu demiştim. Adamlara forumdaki resimleri gösterdim orjinali olmadığını ama bunu takacağımı söyledim hatta parçayıda gördüm ama diş aralıkları farklı olabilir deyince almadım.Neyse söktürüp bakar öyle alırım. 1 Yorum bağlantısı
Ali İnce 13 Temmuz 2016 Paylaş 13 Temmuz 2016 Merhaba, bir liste de ben yazayim: Gergi v kayis: 330 2 ad. V kayis bilyasi: 50 Krank kasnagi: 370 V kayisi: 40 Toplam: 690 lira parca maliyeti. Kayisi degistirme sebebim kendisinden gelen igrenc ciyaklama sesiydi. Ankara'da hepimizin tanidigi sevdigi tuncay ustaya araci teslim ettim. Bir doktor edasiyla adini bilmedigim bir aleti steteskop gibi kayisa dayadi, sesi dinledi ve receteyi cikardi. Su an cok sukur sanki baska bir arabaya biniyor gibiyim. Onceden traktor gibi guruldeyen araba su an kedi yavrusu miyavlamasi gibi geliyor. İgrenc gicirtidan da eser kalmadi. Bu arada belirteyim parcalar orijinalleriyle degisti. Ayni zamanda genel bakimini da yaptirdim. Yaptiracak arkadaslara bir fikir olusturmasi acisindan: Motor yagi 6lt: 135 Yag filtresi: 20 Hava filtresi: 15 Polen filtresi: 10 Balata sprey: 10 Disk torna: 30 Tum yapilanlarin isciligi: 200 Toplam 1200 liraya sanki farkli bir arabaya biniyormusum gibi oldum. Reklam gibi olmasin ama Tuncay abi cidden ankarada dusunulmeden arac teslim edilecek tek usta bence. Hepinize hayirli gunler, kazasiz belasiz surusler 1 Yorum bağlantısı
Atilla Atıcı 18 Temmuz 2016 Paylaş 18 Temmuz 2016 Aslında gereksiz iş yapmışsın. Zira yurdumuzda da aynı fiyat. Bir de üstüne üstlük bekleyeceksin. Fakat bu işi yaptığında göreceksin, araba daha güzel oluyor, keyif almaya başlıyorsun. Şu an ben baharı yaşıyorum arabamda. Bir ilave yapayım: aslında doğru yapmışsın, yanılmışım. Senim sipariş ettiğin parça zannedersem araca birebir uyumlu. Tornacı işi olmayacaktır. Neyse, gelsin bakalım. Hocam bu parça izmirde nerede vardır..hazır motor sökülüyken alıp taktırayım istedim...yada başka nerde vardır ve fiyatı nedir ?..ilgine teşekkürler 05303229733 Yorum bağlantısı
Atilla Atıcı 26 Temmuz 2016 Paylaş 26 Temmuz 2016 Buldum dinamo üzerini hafif trasladim ina 0101 i taktirdim...85 TL 1 Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 26 Temmuz 2016 Paylaş 26 Temmuz 2016 Sonuç nasıl? Tatminkar mı yoksa hic değmezmiş mi☺ Yorum bağlantısı
Atilla Atıcı 27 Temmuz 2016 Paylaş 27 Temmuz 2016 daha üstüne atamadık motoru ..çalışsın haber vericem nasipse 1 Yorum bağlantısı
Atilla Atıcı 29 Temmuz 2016 Paylaş 29 Temmuz 2016 Selam tekrar, Evet INA clutch pulley gayet faydalı ne sarsıntı ne de hırlama homurtu vibrasyon ..bilgi veren paylaşan herkese teşekkürler... Bu arada ingiltereden gelen kapağı taktırdım siboplar lastikler vs güzel-akü yeni 74 Ah Mutlu..enjektör bakımları ve tüm basınç geri dönüş vs ayarları da yapıldı gayet güzel.ancak ilk çalışırken biraz motor geç yakalıyor ve rolanti hızında takırtılı ama azcık gaz verince tamamen sessiz çalışıyor..ustanın söylediği biraz kullan alışır ??..silindir üst kapak (döküm olan) kırılmadan önce hiç ses yoktu neredeyse..bu sesler hiç yoktu ama şimdi sanki fındık kırıyor rölantide.hafif gaz verince kesiliyor..?? tecrübesi olan ? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts