İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - P0299 Arızası ve Güç Kaybı


Oğuz Erdoğan

Recommended Posts

Oğuz Erdoğan

2011 dizel focus aracımız ile seyir halindeyken güç kaybetmesi ve arıza ışığının yanması sebebiyle sanayi yolunu tuttuk. P0299 arıza kodu verdiğini öğrendik. Turbo devreden çıkıyormuş. Usta eğer arıza ışığı yandığında turbodan ses gelmiyorsa problemin valften ( dump valf i) kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Turbodan ses gelirse turbo değişimi gerekiyormuş. 180 tl ye valfi değiştirdik. Şükür problem halloldu. Aynı problem ile karşılaşmış olabilecek arkadaşlar için paylaşıyorum.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

P0299 kodu turbo basınç düşüklüğünü gösteren bir kod. O yüzden birkaç sebebi olabiliyor. İlk tahminde bulunmuş olması sevindirici. Valf kaynaklı arızalar daha basit ve sık oluyor. Sizinki de o tarz olmuş. Geçmiş olsun. 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Recep Güney

Aynısı bende de oldu bayram tatilinde uzun yolda.sadece ekranda motor arızası yazıyordu.arıza lambası yanmıyordu. Sildik dönüş yolunda tekrar oldu.cumartesi yağ bakımı için sözleştik ustayla o zaman baktıracağım.stop edip tekrar çalıştırınca ekrandaki uyarı gidiyordu.inşallah benim de turbo da sıkıntı yoktur. Hortumların hepsini kontrol ettik sıkıntı yoktu.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Recep Güney

Sorun aylar sonra bugün yine oldu.Sadece uzun yolda klima açık iken motor arızası yazıyor ekranda.arıza lambası yanmıyor.obd cihazı ile bakınca P0299 arıza kodu çıkıyor.yağ bakımı yeni yapıldı mazot filtresi dahil değişti.kızdırma bujilerinden olduğunu düşünüp onları değiştirdik.2 si çalışmıyormuş.yakıtta ve gidişte sorun yok.arıza verdiğinde kontağı kapatıp açınca düzeliyor.arıza verdiğinde 3000 deviri geçmiyor.turbo hortumları kontrol edildi kaçak yok. Araç benim di kardeşime verdim bugün Karabük e doğru yola çıktı yolda yine yapmış. Şehir içinde klima açık kapalı düşük yüksek devir ve hızlarda çok denedim hiçbir türlü arıza vermedi sadece uzun yolda veriyor.21 Ekim de ankaraya gideceğiz Ankara bu işlerden anlayan problem her neyse 1 günde çözebilecek usta veya servis tavsiye edebilir misiniz? Sizin araçta değişen bu valf in ismi nedir acaba?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Oğuz Erdoğan

Arkadaşlar kusura bakmayın uzun zamandır foruma girememiştim. Sorun ile ilgili olarak son durumu paylaşayım. Valfi değiştirdikten sonra aynı arızayı tekrar verdi ve turboyu değiştirdik. Araba canavar oldu. Yetkili serviste 4000 TL civarında rakam söylediler. Sanayide 1700 TL ye değiştirdi ustamız sağolsun

Serviste ve sanayide usta şunu söyledi: genelde 80-100 binde turbo değişimi oluyor bu arızadan dolayı. Şeklinde ortak bir cevap aldık

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Recep Güney

Burdan devam edeyim farkedilmezse yeni konu açarım.benim focus kardeşimde.p0299 arızası sebebi ile turboyu revize ettirmeyi veya değiştirmeyi planlıyor.bu iş için Karabük ten ankaraya gideceğiz.öncelikli tercihimiz tabiki sorunumuzdan kesin bir şekilde kurtulmak.250 km yol gitcez.garantili bir şekilde işinin ehli bir usta arıyoruz.focus 2.5 109 ps dizel için Ankara da turbo tamir veya değişim mümkünse bir günde yapabilecek yer tavsiyesi istiyorum forumdaşlar.

Yorum bağlantısı
Recep Güney

Karabük te çok anlayan yok.ancak hem arıza kodu hem de ustalar gaz verildiğinde hortumları yeterince şişmediğini /sertleşmediğini söylüyorlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
1 dakika önce, Recep Güney yazdı:

Karabük te çok anlayan yok.ancak hem arıza kodu hem de ustalar gaz verildiğinde hortumları yeterince şişmediğini /sertleşmediğini söylüyorlar.

Hortumlarda kaçak olabilir. Bakıldı mı? Focus2'lerin kronik bi metal borusu çatlıyordu, hava kaçırıyordu.

Yorum bağlantısı
Recep Güney

Turbo giriş hortumu çatladım için değişti diğer hortumlarda kaçak yok.motoru düzenli aralıklarla yıkarım yağ kaçağı görünmüyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...