İçeriğe Yönlendir

Iphone Konusu

Macit Aliyev

Recommended Posts

Servet Aydın
Mahmut Yıldız yazdı:

Amaç odur belki. Şarj yapıyor kılıf sat, sonra piller bozulsun bir de pil sat. 

Arz talep

Cem Işık yazdı:

Kılıfta aç kapa düğmesi olsa kullanacağım da, yok malesef :) pili aldık kucağa. Değişimi 1300 küsur tl imiş  serviste.

Swiç montajı yapılır🍆

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Servet Aydın yazdı:

Arz talep

Swiç montajı yapılır🍆

Acilmiş çok fenaymış koşayım 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

. Ya da şarj değil destek olmalı. 

Hibrit denmiş bildirim geldi :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Diğer başlıkta ucuz iphone almak için diye bir konu var. Ucuz iphone falan yazınca konuya girmedim. Nasıl konular bunlar yaa 😁

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Peki size soru,

Her yıl yenilemek kaydıyla, son çıkan modeli alıp kullanmak mı daha karlı, yoksa son modeli alıp yıllarca kullanmak mı?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Celal Aydın yazdı:

Peki size soru,

Her yıl yenilemek kaydıyla, son çıkan modeli alıp kullanmak mı daha karlı, yoksa son modeli alıp yıllarca kullanmak mı?

Yeni model çıkınca eskisini 2. elde yenisinin % 80'i fiyatına satabiliyorsanız 5 yılda harcanan para teorik olarak aynı olur. Her sene yenilemekle hep yeni telefon kullanılır ve telefon parası taksit taksit ödenmiş gibi olur. 

Ben olsam, illa iphone alacaksam, 2 alt modeli alırdım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Celal Aydın yazdı:

Peki size soru,

Yenileme fiyatı sıfır fiyatını geçiyor mu? Kaç yıl hedefi var? 

Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Ümit Türk yazdı:

Yenileme fiyatı sıfır fiyatını geçiyor mu? Kaç yıl hedefi var? 

Bir alt modelden devam etmeyi düşündüm, 12 Pro 128 gb - 13.500₺  2021 Eylül'de satın aldım.

(13 Pro 128 gb - 33.500₺  2022 Ekim güncel fiyatı)

Şu an 12 Pro 22.000₺ ye gidiyor ikinci elde, esasında çok düşüyor fiyatı.

Yenilemek istesem 11.000₺ çıkacak cebimden.

Bana sunacağı şey, 120 Hertz ekran, daha uzun pil ömrü, kamerada bir takım iyileştirmeler.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Cem Işık yazdı:

Acilmiş çok fenaymış koşayım 

Dürüm ciddi

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hibrit denmiş bildirim geldi :) 

Hele hele havalara bak

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Mahmut Yıldız yazdı:

Yeni model çıkınca eskisini 2. elde yenisinin % 80'i fiyatına satabiliyorsanız 5 yılda harcanan para teorik olarak aynı olur. Her sene yenilemekle hep yeni telefon kullanılır ve telefon parası taksit taksit ödenmiş gibi olur. 

Ben olsam, illa iphone alacaksam, 2 alt modeli alırdım. 

%80 fiyatına gitmiyor abi, baktım şimdi.

Bir alt modelden devam etmek de karlı olmuyor.

Lakin batarya ölüyor, ios güncellemesi ile bariz yavaşlıyor, cihaz henüz kozmetik ve pil açısından değerli kalıyor.

Bu sebepler yüzünden yenilemek mantıklı oluyor bir yandan, bir yandan da o kadar üste para çıkıldığı halde telefon aynı telefon, fark yok denecek kadar az.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Celal Aydın yazdı:

%80 fiyatına gitmiyor abi, baktım şimdi.

Bir alt modelden devam etmek de karlı olmuyor.

Lakin batarya ölüyor, ios güncellemesi ile bariz yavaşlıyor, cihaz henüz kozmetik ve pil açısından değerli kalıyor.

Bu sebepler yüzünden yenilemek mantıklı oluyor bir yandan, bir yandan da o kadar üste para çıkıldığı halde telefon aynı telefon, fark yok denecek kadar az.

burası özetliyor durumu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Mahmut Yıldız yazdı:

burası özetliyor durumu.

Büyükşehirde yaşasam, günübirlik Apple'dan pil değişimi yapabilsem, yenilemeyle hiç uğraşmam.
Sırf eskinin derdini çekmemek için yenilemeye doğru kayıyor gönlüm.
Ben uğraşacağıma telefoncu uğraşsın.

Şu sıra günde iki kez şarja takar oldum 1 yıllık telefonu, yetmiyor ve Apple bunun böyle olacağını adı gibi biliyor.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Celal Aydın yazdı:

Büyükşehirde yaşasam, günübirlik Apple'dan pil değişimi yapabilsem, yenilemeyle hiç uğraşmam.
Sırf eskinin derdini çekmemek için yenilemeye doğru kayıyor gönlüm.
Ben uğraşacağıma telefoncu uğraşsın.

Şu sıra günde iki kez şarja takar oldum 1 yıllık telefonu, yetmiyor ve Apple bunun böyle olacağını adı gibi biliyor.

Çare android

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mahmut Yıldız yazdı:

Çare android

Bir an sarıgül diye okudum :( devreler yanık. 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ümit Türk yazdı:

Sarıgül'le ilgili bir karikatür vardı ama koyamam tabi. 

Çare Drogba

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ümit Türk yazdı:

telefonu alıp yere atar felan aman diyeyim :rofl:

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Şu an iphone 8 kullanıyorum. 5. senesi hala gayet hızlı ve kozmetik olarak çok iyi durumda, her şeyiyle memnun kaldım ama;

Eğer yurtdışından telefon alma şansım olmasaydı bi tane yerli telefon alır geçerdim. Bu ne menem fiyattır be. 40-50 bine telefon mu olur. Doktor arkadaş daewoo tico satıyor 75 bin lira.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Poco x3 pro 256 gb/8+3 gb ram öneririm 🙂

Bence fazlasıyla yeterli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ü.Emre Kartal yazdı:

Poco x3 pro 256 gb/8+3 gb ram öneririm 🙂

Bence fazlasıyla yeterli

ağır ezici modeller olmasın ama ipone ezildi yahu

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Emre Şimşek yazdı:

Şu an iphone 8 kullanıyorum. 5. senesi hala gayet hızlı ve kozmetik olarak çok iyi durumda, her şeyiyle memnun kaldım ama;

Eğer yurtdışından telefon alma şansım olmasaydı bi tane yerli telefon alır geçerdim. Bu ne menem fiyattır be. 40-50 bine telefon mu olur. Doktor arkadaş daewoo tico satıyor 75 bin lira.

GM22 pro mesela

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Whatsapp’tan foto çekip karşıya göndereceğiz. O da ne? Kamera yerine tost makinesi olmuş koca telefon. 

Android alacaksan samsung alırım. Bir sürü marka ve modelleri çıktı. Yazılım desteği hak getire. 

Yorum bağlantısı
Selim Kaya
Emre Şimşek yazdı:

iPhone Pro Max + bir miktar paraya daha kolay satar belki de.

https://www.donanimhaber.com/malatya-da-bir-kisi-otomobilini-iphone-14-pro-max-ile-takas-etti--154625

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Geçen bir haber okumuştum 14 ile lada araç takas ediliyordu. 

Şaşırmadım. 2014 yada 2015 te iphone 6 aldığımda arkadaşın biri şahin ile takas teklif etmişti. :D 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

13 mini’yi alalı 8 ay oldu. Pil sağlığı %97 oldu. Şarj döngü sayısı 234

8 ay 240 gün eder. Hani diyorlar ya, %20-80 arası şarj edin diye. Ben de öyle yapıyorum. Ama yine de döngü sayısında değişim yok. Sanki günlük 1 kere şarj etmişim gibi oldu. 

zaten döngü sayısının az olması için 100’e tamamlamayın safsatasına inanmıyordum. Bu da ispatı. Toplamda edilen miliamper sayısı belli işte. Ha full olmuş ha 70’de kalmış. Total aynı. Total/batarya kapasitesi döngü demek. 

5-E397954-31-CD-458-C-842-B-5-A948-C80-F

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...