İçeriğe Yönlendir

Iphone Konusu

Macit Aliyev

Recommended Posts

Aydın Sert
Ümit Türk yazdı:

13 çoğunluğu

Benimki de 13.

Mesela Salı gece 00:00-01:00 civarı doldurdum ve şimdi taktım şarja. 

Hem iş hem şahsi telefon olarak kullanıyorum.

Tam bitimde takıp tam dolumda çıkarmaya özen gösteririm, şarjda iken mecbur kalmadıkça kullanmam.

Bence bunlar batarya ömrü için önemli ayrıntılar.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

An itibariyle güncelleme yaptım. Gün içinde ortalama 15 gibi şarj %60 civarı oluyor. Bakalım fark olacak mı 

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)
Aydın Sert yazdı:

Benimki de 13.

Mesela Salı gece 00:00-01:00 civarı doldurdum ve şimdi taktım şarja. 

Hem iş hem şahsi telefon olarak kullanıyorum.

Tam bitimde takıp tam dolumda çıkarmaya özen gösteririm, şarjda iken mecbur kalmadıkça kullanmam.

Bataryayı bu şekilde kullanmak iyi değildir.

%15 altına düşürmeyin %85 üstüne çıkarmayın. Batarya için en uzun vadeli kullanım 15-85 arasi kullanımıdır.

Elektrikli araçların tanıtımında ve teknik verisinde de 20 dk.da %80 şarj demelerinin sebebi max. şarj seviyesini oraya kadar kullanmalarıdır.

Benim telefonda "pili koru" diye bir seçenek var. %85 e kadar dolduruyor. Daha fazla doldurmuyor pili.

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Öner Kurukuz yazdı:

%15 altına düşürmeyin %85 üstüne çıkarmayın. Batarya için en uzun vadeli kullanım 15-85 arasi kullanımıdır.

Elektrikli araçların tanıtımında ve teknik verisinde de 20 dk.da %80 şarj demelerinin sebebi max. şarj seviyesini oraya kadar kullanmalarıdır.

Benim telefonda "pili koru" diye bir seçenek var. %85 e kadar dolduruyor. Daha fazla doldurmuyor pili.

Böyle bir teknik konu var ise ve yapılması gerekiyorsa neden bu şekilde yapmışlar?  Bu konuda bilginiz var mı? 

Şöyle ki izlenimlerin %80 altına düşünce biraz daha hızlı gidiyor. Ama üzerinde olunca uzun süre gidiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Öner Kurukuz yazdı:

Bende de açık o seçenek fakat %100 e kadar dolduruyor.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Aydın Sert yazdı:

siz uyanmadan yarım saat önceye kadar şarjı %80’de tutuyor telefon. Uyanma saatinizi biliyor :) 

piller çok ısınmamalı. Şarjın%20-80 arası kalmalı. Telefon pillerinin araba pillerinden daha kısa sürede bozulma sebebi şarj döngü sayısı. Günde 1 döngü yapıyoruz. Araba pilleri daha uzun sürede döngüyü tamamlıyor ve telefon kadar ısınmıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Aydın Sert yazdı:

Sizdeki olay şarj alışkanlığı mantigiyla çalışıyor.

Her gece takip her sabah benzer zastlerde sarjdan alıyorsanız uyanma saatinize kadar %80 de bekletip uyanacaginiz zamana dogru kalan kısmı dolduruyor.

Benim telefonumda hiç doldurmuyor. İkisi farklı. Kesiyor şarjı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Öner Kurukuz yazdı:

Telefonun icadından beri. yatarken takar, sabah çıkarırım şarjdan.. Gün içinde de fırsat buldukça takarım.. Şarjımın bitmesine karşı fobim var. % 20 altına çok ender düşürürüm.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

siz uyanmadan yarım saat önceye kadar şarjı %80’de tutuyor telefon. Uyanma saatinizi biliyor :) 

piller çok ısınmamalı. Şarjın%20-80 arası kalmalı. Telefon pillerinin araba pillerinden daha kısa sürede bozulma sebebi şarj döngü sayısı. Günde 1 döngü yapıyoruz. Araba pilleri daha uzun sürede döngüyü tamamlıyor ve telefon kadar ısınmıyor

misafirliği gidiyorsun pil ısındı mı ısnmad mı bir dert, priz yanı bılmuşsun taktın telefonu gözün ısıda ayru dert... kışın arabayı ısıtmak ayrı dert.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ümit Türk yazdı:

Tansu senin araç vutututu yapıyor mu :D 

japon olduğu için  aduket falan yapıyor daha çok 😄

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

iPhone 11 cihazımın eski sahibinden kalma 3 senelik şarj aleti ve kablosu aynı anda nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde bozuldu. En yakın Apple ürünü satan mağazaya doğru sürdüm. 2 metre Type C to Lightning Apple şarj kablosu ile 20Watt Type-C çıkışlı Apple adaptör 70 Dolar tuttu. Bu arada kutudan çıkan genelde 5W olan adaptör ile çok zaman öldürmüşüz. 20W adaptörün 18Watt'ını telefon kabul edebiliyor. Şu an ben maillerimi kontrol edinceye kadar 0'dan 50'ye çıkıyor bile. Sadece normal olarak şarj hızı ile doğru orantılı biraz ısınma oluyor ama o da hızı şarj tüm cihazlarda var zaten. Güzel ticaret oldu vakit kazandırıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

japon olduğu için 

Üzme, harakiri yapası tutar. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Üzme, harakiri yapası tutar. 

kaskodan parasını alırım :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kaskodan parasını alırım :) 

İntihar teminat dışı canım.
Sana vermediğim kitapçığın 13. sayfasında açıkça yazıyor. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Aydın Sert yazdı:

..

Yeni nesilde önemsiz.. Diyelim şarj %20 iken kalkıp çıkmak zorunda kaldınız.. şarjınız çarşıda bitecek... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Yaklaşık 2 senedir iphone 11 kullanıyorum, orjinal şarjlı kılıf ile. Pil sağlığı %79’a düşmüş. Tel kılıftayken bile sürekli şarj olduğu için pil ömrü mü doldu acaba diye düşünmeden edemiyorum. Kılıfın şarjı aç kapa gibi bir özelliği yok takınca otomatik şarjda. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Cem Işık yazdı:

Yaklaşık 2 senedir iphone 11 kullanıyorum, orjinal şarjlı kılıf ile. Pil sağlığı %79’a düşmüş. Tel kılıftayken bile sürekli şarj olduğu için pil ömrü mü doldu acaba diye düşünmeden edemiyorum. Kılıfın şarjı aç kapa gibi bir özelliği yok takınca otomatik şarjda. 

79 ise o iş bitmiş Cem abi 

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Çağrı Alaf yazdı:

79 ise o iş bitmiş Cem abi 

Servis yazıyor zaten pil menüsünde. Şarjlı kılıf mı sebep oldu, onu çözemedim. Bu arada telefonun şarjının yetmemesi gibi bir durum hiç yaşamıyorum, tel 7/24 diyalize bağlı olduğundan. Gece 22:00 gibi kılıfın şarjı ancak bitip telin bataryaya geçiyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Telefonu kullanırken şarj etmek pil ömrünü azaltıyormuş. Isınma da yapıyor. Sürekli şarjda %100 olması zaten sorun. %100 doluluk külliyen zararmış abi. 2 %79’a 4 sene sonra düşmesi lazımdı. Garanti devam ediyorsa pil değişimine yönelin istersenşz

Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Telefonu kullanırken şarj etmek pil ömrünü azaltıyormuş. Isınma da yapıyor. Sürekli şarjda %100 olması zaten sorun. %100 doluluk külliyen zararmış abi. 2 %79’a 4 sene sonra düşmesi lazımdı. Garanti devam ediyorsa pil değişimine yönelin istersenşz

Onun yanında şarj ederken koltuğa, yatağa arkası dönük koymak ve de kılıf takılı iken şarj etmek daha da öldürüyor pili.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Celal Aydın yazdı:

Onun yanında şarj ederken koltuğa, yatağa arkası dönük koymak ve de kılıf takılı iken şarj etmek daha da öldürüyor pili.

Geçen onu denedim. İp 13’lerde ısınma sorunu var. Ya da iç sıcaklığı dışarıya çok hızlı taşıyor. 5v adaptör ile kılıfla %20’den 60 çıkardım ve kılıfı çıkarıp sıcaklığa baktım. Soğuktu telefon

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Garanti süresi bitti, ilk çıktığı dönem almıştım 11’i. Apple kendi ürettiği kılıf ile pili öldürüyor, olacak iş değil yahu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Cem Işık yazdı:

Garanti süresi bitti, ilk çıktığı dönem almıştım 11’i. Apple kendi ürettiği kılıf ile pili öldürüyor, olacak iş değil yahu

2 sene konfor sağlamış. Apple için önemli olan bu :) 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Cem Işık yazdı:

Servis yazıyor zaten pil menüsünde. Şarjlı kılıf mı sebep oldu, onu çözemedim. Bu arada telefonun şarjının yetmemesi gibi bir durum hiç yaşamıyorum, tel 7/24 diyalize bağlı olduğundan. Gece 22:00 gibi kılıfın şarjı ancak bitip telin bataryaya geçiyor. 

Sürekli şarj etmek özellikle yüzde 80 den sonra batarya döngüsünden yiyor. Yaş önemli bir faktör düzensiz şarj önemli bir faktör. Ayda bir sefer tamamen bataryayı bitirip 100 e kadar şarj etmek gerekli kalibrasyon için. Diğer zamanlar 20 den aşağı 80 den yukarı şarj etmemek gerekiyor batarya ayarlarından sağlıklı şarj butonu da hep açık olmalı. Ama o kılıf işi değil yaşı gelmiş zaten telefonun. 500 döngü kadar sağlıklı kullanım sunuyor zaten bataryalar. Sizinki 900 e ramak kalmıştır tahminimce. Apple servisinden kaç döngü sorgulama yapabilirsiniz

Cem Işık yazdı:
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...