İçeriğe Yönlendir

Iphone Konusu

Macit Aliyev

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

@Ali Cihangiroğlu kilyo’yu eski androidlere yaptığın güzellemeler gibi değerlendirmiyorsun umarım abi :) 

araba işi farklı aslında, eski eskidir yeni her zaman daha iyidir, ama aması var, yinede telefon gibi eskiyi kenara atmadan kullanabilirsin arabayı, hemde çok uzun yıllar, telefonda olmuyor bu işler, ömrü arabaya göre çoooook daha kısa bu elektronik oyuncakların....

kilyoyla ilgi yazdıydımda sildim, kısaca şöyle diyim, birkere bendeki konfigrasyon motor şanzıman olarak sınıf lideri, eski kilyo kilyo ise bu kilyo değil başka şey, tıpkı benim eski mk6 fiestamın fiesta olması fakat son kasa fiestanın fiesta değil başka araç olması gibi... kilyonun yol tutuşu son kasa fiestadan az geride (bendeki eski mk6 yı ise direk döver bu konuda) 

eski andorlara gelince, en üst seri cihaz aldıysan hala sorunsuz kullanırsın (hatça van nambır van gibi mesela) ahım şahım farklarda yok aslında, önemli olan aldığında en üst model olması önemli, alt modelse ömrü çok çok daha kısa oluyor doğal olarak, işe yaramamasından yada yazılımdan değil, donanımı tırt olduğundan, sıfırken bile zaten sınırda bir donanım kullanıldığından...

birde tıpkı araba gibi, bu telefon işinde, Mehmet Hocanında dediği gibi, teknolojik devrim olmadıktan sonra hepsi anlamsız bencede, sıktı artık değişik şeyler arıyor insan, o yüzden telefon işini ben artık takmıyorum, telefon işte, şuan kullandığımı bozulana yada pili ölene dek kullanırım sonra atarım çekmeceye, sona dayandı bence bu iş, arabadada birşeyler değişmeli, o yüzden tam elektriklilere falan bakıyorum ki biraz fark olsun, 4 teker tamamda nereye kadar :D

Gelecek şunun gerçeğine doğru evriliyor zaten :)  sorunsuz off road da yaparsın hem, lank diye in kamp alanına inersin ama giderken ağaçların arasında uçki off road havasını yaşa, dala çarpma haa :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

Daha iyi gunlerimiz olursa elektrikli ne iyi olur... Ama simdi? No no no.

şimdi zaman karnını doyurmaya yetecek kadar harca ve hatta sadece bunu yap ötesini zaten yapamayacaksın deme ve sıkı durma zamanı, dönüşüm bitene dek ortalık karışacak çünki, sağ kalmaya bakalım biz... 

neden? no no kısmını aç bakiim, ülkede herşeyin yolunda ve güzel olduğunu farzederek tabii...

ah ülen, ne iyi olurdu demi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Oppo hem gece hem gündüz hem de makro çekimde ayponun üstünden atlıyor gezip geri geliyor

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Saf elektrikli araçların performans regulasyonlari ile umimi amacli tasitlar yada daha kucuk kisisel araclar seklinde olmasi gerektigini dusunuyorum. Cunku pil teknolojisi cok ilkel, ana akim ticari ve bozuldugu zaman cok kirleten birsey. 

Dizel cok kotu cok pis deyip oksijen orani daha dusuk olan benzini tukettirip birde hibrit icin pil sattiriyorlar. 

Bir ulkede tum sistemler ideal olsa zaten toplu tasima agir yuku cekerdi. Ters orantili yani. Hem en pahali arabayi al, yakiti ode hemde toplu tasima secenegin yetersiz olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Servet Aydın yazdı:

Oppo hem gece hem gündüz hem de makro çekimde ayponun üstünden atlıyor gezip geri geliyor

anlatamazsııııın, kullanmayanlar foto kısmını yorumlamasın  :tongue:

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

Hangi modeli. En yenisi filandir. Benim oppo reno 2z iphone 8 den zayif foto konusunda.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Doğan Arşiray yazdı:

Saf elektrikli araçların performans regulasyonlari ile umimi amacli tasitlar yada daha kucuk kisisel araclar seklinde olmasi gerektigini dusunuyorum. Cunku pil teknolojisi cok ilkel, ana akim ticari ve bozuldugu zaman cok kirleten birsey. 

Dizel cok kotu cok pis deyip oksijen orani daha dusuk olan benzini tukettirip birde hibrit icin pil sattiriyorlar. 

Bir ulkede tum sistemler ideal olsa zaten toplu tasima agir yuku cekerdi. Ters orantili yani. Hem en pahali arabayi al, yakiti ode hemde toplu tasima secenegin yetersiz olsun.

ne yazıkki doğru dediklerin ve evet pil dediğin gibi çok ilkel kalıyor, apayrı bir enerji kaynağı lazım, soğuk füzyonumsu birşeyler, tıpkı güneş panelleri gibi ilkel ve verimsiz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Cihangiroğlu yazdı:

ne yazıkki doğru dediklerin ve evet pil dediğin gibi çok ilkel kalıyor, apayrı bir enerji kaynağı lazım, soğuk füzyonumsu birşeyler, tıpkı güneş panelleri gibi ilkel ve verimsiz...

Solar panel ilkel. Boeing in uc kat verimli olan bir teknolojiye sahip oldugunu okumustum. Patenti var ama ticari degil... Teslanin araba patentleri open source ama pil degil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Bir zamanlar tekne sevdası olan bir çocuğun babası tekne aldığı için sevinçten ağlayan çocuk geldi aklıma. Muhabir soruyor çok mu istiyordun nedir bu sevgi gibi bir soru soruyor. 

Çocuğun cevabı: Anlayamazsınıızz.. O motorun sesi...

Sonra geliyor gözyaşları. 

Ali abinin de dediği gibi donanım yüzünden telefonlar çöp oluyor gerçekten yoksa uzun yıllar pilleri de olduğu sürece ve düzgün kullanılırsa gayet kullanışlı. Ablam hala Note2 kullanıyor ilk günkü gibi çatır çatır. Ama yazılımda etkili @Ali Cihangiroğluabi. Mesela İphone 6 da microsoft teams indirip kullanamıyorum. Niye yazılım desteklemiyor. Gittik yine şirketin verdiği A32 yi kullanıyoruz. Alışmışım ios'a. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ümit Türk yazdı:

Bir zamanlar tekne sevdası olan bir çocuğun babası tekne aldığı için sevinçten ağlayan çocuk geldi aklıma. Muhabir soruyor çok mu istiyordun nedir bu sevgi gibi bir soru soruyor. 

Çocuğun cevabı: Anlayamazsınıızz.. O motorun sesi...

Sonra geliyor gözyaşları. 

Ali abinin de dediği gibi donanım yüzünden telefonlar çöp oluyor gerçekten yoksa uzun yıllar pilleri de olduğu sürece ve düzgün kullanılırsa gayet kullanışlı. Ablam hala Note2 kullanıyor ilk günkü gibi çatır çatır. Ama yazılımda etkili @Ali Cihangiroğluabi. Mesela İphone 6 da microsoft teams indirip kullanamıyorum. Niye yazılım desteklemiyor. Gittik yine şirketin verdiği A32 yi kullanıyoruz. Alışmışım ios'a. 

doğrudur, elbette sonraki sırada yazılımda geliyor, bundada olayın bir boyutu aslında yine donanım, yazılım donanım istiyor yada daha fazla işlem gücü istiyor, buna gerçekten ihitiyaç duyuyor ama....

öte yandan işi diğer yüzü, bilerek donanım istetilen yada seçen yazılımlar var, mesela en basit örnek ios, başka türlü satamaz dejavuyu nasıl satacak adamlar :D

ha androda durum az farklı açık yazılım kullanan çok firma değişik dozlarda bunu yapıyor, daha insaflı yürüyor işler ama sonuçta tek el apple ın ios ile yaptığını bunlarda yapıyor...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

Tamam stabil, güvenilir falan ama fotoğraf denilince akla iphone gelmez. Üst sınıf telefonları listeleyince ortaya çıkan sonuç aşağıda.

https://www.dxomark.com/smartphones/

stabillik çok kesin değil, güvenlik ise öyle gözküyor diyim sen  anla, güvenli telefon yoktur, öyle görünmesi sağlanan telefon vardır.....

güvenlik lazımsa Aselsana sormak lazım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Doğan Arşiray yazdı:

Solar panel ilkel. Boeing in uc kat verimli olan bir teknolojiye sahip oldugunu okumustum. Patenti var ama ticari degil... Teslanin araba patentleri open source ama pil degil.

uzaydaki güneş panelleri farklımıdır acaba, uydular nükleer vs. tamamda....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

uzaydaki güneş panelleri farklımıdır acaba, uydular nükleer vs. tamamda....

x1000 farklı ama ispatlayamam toplum henüz hazır değil

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağrı Alaf

Ablam yeni iPhone alınca bana da 11 i saldı. Telefona yine para vermedim çok şükür 😅  Pil sağlığı yüzde 83 olmuş böyle kullanmak zevk vermiyor, Powerbank bağımlısı bir bataryası var. Yarın Apple Store’a gidip batarya ve ekran koruyucusuna değiştireceğim. Tahmini maliyet 150 AUD 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağrı Alaf yazdı:

Ablam yeni iPhone alınca bana da 11 i saldı. Telefona yine para vermedim çok şükür 😅  Pil sağlığı yüzde 83 olmuş böyle kullanmak zevk vermiyor, Powerbank bağımlısı bir bataryası var. Yarın Apple Store’a gidip batarya ve ekran koruyucusuna değiştireceğim. Tahmini maliyet 150 AUD 

Yeni ayfonu kaça aldı ablan ? 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ön sipariş ile 2700 AUD verdi. 1 TB 14 Pro Max 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

yasaklanmalı böyle sorular, ortalama geliri de sorma avustralyadaki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ümit Türk

İos16 sakın yükseltmeyin. Şarj konusu çok kötü oldu. Çevremde en az 5 kişi ios16 yükleyince şarjın hızlı gittiğiniz söylediler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Ümit Türk yazdı:

İos16 sakın yükseltmeyin. Şarj konusu çok kötü oldu. Çevremde en az 5 kişi ios16 yükleyince şarjın hızlı gittiğiniz söylediler

Hangi model için?

Ben gayet memnunum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...