İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Bagaj Kapağı Açılmıyor

Mehmet Göler

Recommended Posts

Mehmet Göler
(düzenlendi)

Arkadaşlar iyi akşamlar.2006 focus sedan aracımın bagajı bugün arızalandı ve açılmıyor.Arıza büyük ihtimalle elektrik arızası.Kablolar ile ilgili.Ancak bagajda lpg tankı olduğundan bagaja girme yada uzanma şansımda yok.Forumlarda aradım fakat çözüm bulamadım. Bagaja girmeden açılma ihtimali var mı?

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ne focus bagaj kapağıymış arkadaş, bi üyemizinki kapanmıyor, diğerininki açılmıyor. Muhtemel kablo kopuğu.

Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız

Bagaj kapağından gelen kablo demeti sürekli açıp kapama sonucunda deforme olmuştur ve birbirine temas ediyordur. Benim eski focus 2 de başıma gelmişti.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Koray nerde. [emoji23]

Malesef gerçek bir kronik. Ben arkadaşımın bagajını senede bir onarıyorum.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Kronik olan bagaj açma düğmesi sanırım benim de bu kış gitti, temizledim düzeldi, su alıyor içine. Buradaki sorun yazıldigi gibi kilidi açan motora giden kablodaki kopukluk, içeri girip açmaktan başka çare yok gibi, tüp var diyordunuz merak ettim bende nasıl çözülecek, geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

sedanlarda kronik sanirim. dügme arizalanmiyor da kablolar zarar görüyor. bagaj acilinca körüklü plastik borunun icindeki kablolar kopuyordu yanlis hatirlamiyorsam. tabi bagaji acmadan tamir edilemez muhtemelen

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız
12 saat önce, Mehmet Göler yazdı:

Arkadaşlar iyi akşamlar.2006 focus sedan aracımın bagajı bugün arızalandı ve açılmıyor.Arıza büyük ihtimalle elektrik arızası.Kablolar ile ilgili.Ancak bagajda lpg tankı olduğundan bagaja girme yada uzanma şansımda yok.Forumlarda aradım fakat çözüm bulamadım. Bagaja girmeden açılma ihtimali var mı?

Zayif birisinin de lpg tankinin kenarindan içeriye girme şansı yok mu? Olmazsa iceriden tank sokulecek. Bagajin icine girilmeden acilacagina ihtimal vermiyorum. 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Kabloları, koltuğı yatırıp bir sopa yardımıyla oynatın. Diğer kişide sürekli açma düğmesine bassın, İllaki bir an temas edecektir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göler
4 saat önce, Ersel Yıldız yazdı:

Zayif birisinin de lpg tankinin kenarindan içeriye girme şansı yok mu? Olmazsa iceriden tank sokulecek. Bagajin icine girilmeden acilacagina ihtimal vermiyorum. 

lpg tankı 40 lık ince ve uzun. Kimsenin girme ihtimali yok.Söküm işine bakıcaz artık...

3 saat önce, Ersen Tapan yazdı:

Kabloları, koltuğı yatırıp bir sopa yardımıyla oynatın. Diğer kişide sürekli açma düğmesine bassın, İllaki bir an temas edecektir. 

Şu an en mantıklı yöntem bu gibi.Akşam serinliğinde tekrar denicem...

Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız

Gerci biz teshisi erken koyduk ama insallah kilit motoru arizalanmamistir.. bu ihtimal de aklinizda olsun..

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

C5 in bagaj da bir kere açılmamıştı. Bagaj kilidi elektrikli. Kitapçık okumanın faydaları, kilidin bagaj kapalıyken içerde kalan kısmında, kontrol kalemi ucu girecek bir boşluk yapmışlar. Bagaj açılmadığında arka koltukları yatırıp bagaja girip kontrol kalemi , kalın çivi gibi bir cisimle o boşluktan kilidi manuel açıyorsunuz. Açtım da. Focusta yok mudur böyle bir mekanızma acaba?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
7 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

C5 in bagaj da bir kere açılmamıştı. Bagaj kilidi elektrikli. Kitapçık okumanın faydaları, kilidin bagaj kapalıyken içerde kalan kısmında, kontrol kalemi ucu girecek bir boşluk yapmışlar. Bagaj açılmadığında arka koltukları yatırıp bagaja girip kontrol kalemi , kalın çivi gibi bir cisimle o boşluktan kilidi manuel açıyorsunuz. Açtım da. Focusta yok mudur böyle bir mekanızma acaba?

Bagaja tüp nedeniyle girilemiyor abi.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Şimdi, Serkan Toker yazdı:

Bagaja tüp nedeniyle girilemiyor abi.. ;)

Farkındayım, bu örnekte girilemiyor. Ben genel manada sormuştum. Bagaj kilidi elektrikliyse, mutlaka manuel açılma yöntemi vardır, olmalı. Focus sahipleri bagaj kilidini içten bi incelemeli bence. kontrol kalemi girecek genişlikte bir boşluk.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
3 saat önce, Önder Özcan yazdı:

Farkındayım, bu örnekte girilemiyor. Ben genel manada sormuştum. Bagaj kilidi elektrikliyse, mutlaka manuel açılma yöntemi vardır, olmalı. Focus sahipleri bagaj kilidini içten bi incelemeli bence. kontrol kalemi girecek genişlikte bir boşluk.

Kilitler elektrikli, ancak yakından incelemedim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Göler
(düzenlendi)
12 saat önce, Ersel Yıldız yazdı:

Bu akşam üstü bagaj kapağı ile uğraşayım dedim.Daha önce aldığım ancak geçen gün Kayseri'ye Yaşar ustanın yanına giderken epeyce arayıp ta bulamadığım polen filtresini göz önünde bir yerde bulunca sinirlendim onu değiştireyim dedim.Tahminimden biraz zor ve uzun oldu.Tek nedeni de iyi bir lokma takımı olmayışı.Küçük bir takımım vardı ve lokmanın kolu uzun ve kaba tornavida şeklinde olanda kullanışlı değildi. Kapalı garaj olunca ıvır zıvır bol oluyor birşeyler uydurdum artık.Sonuçta başarılı bir şekilde değiştirdim.Kullanışlı bir lokma takımıyla kısa sürede değiştirilir.

zB23OO.jpg

G0pBWN.jpg

WQ608P.jpg

3q17W5.jpg

RPb08Z.jpg

pWm0MJ.jpg

tarihinde Mehmet Göler tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göler
(düzenlendi)

3 numara ile işaretledikleri mi özellikle de gaz pedalında kini çok zor söktüm.Filtreyi çıkarırken biraz hırpaladım.Yenisini takmak daha kolay oldu.İki yıldır değişmemişti.Resmen kapkara olmuş filtre.  

tarihinde Mehmet Göler tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Ne kadar saçma bir filtre değişim şekli var o aracın öyle :) Elinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
13 saat önce, Mehmet Göler yazdı:

3 numara ile işaretledikleri mi özellikle de gaz pedalında kini çok zor söktüm.Filtreyi çıkarırken biraz hırpaladım.Yenisini takmak daha kolay oldu.İki yıldır değişmemişti.Resmen kapkara olmuş filtre.  

Tebrikler teşekkürler Mehmet Bey.. Güzel bir kılavuz olmuş..

Güle güle kullanın.. 

Yorum bağlantısı
Recep Güney

Yakın arkadaşımın bmv 3.20 aracında başına gelmişti bir usta sanırım dışarıdan bagaj kapağına delik benzeri birşey açıp açmıştı kilidi.onda da aynı sıkıntı vardı lpg sebebiyle içeriden müdahale edilemiyordu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göler

Şimdi diyeceksiniz neden daha gitmediniz bir ustaya.Bulunduğum Hacıbektaş ilçesi 5000 nüfuslu ve burada gerçek anlamda usta yok.Kırşehir yada Nevşehir'e 45km uzaklıktayım.Ayın 15'inde Nevşehir'de işim var.Gitmişken o gün hallederim diye bekliyorum.Benim lpg tankı sökülebilir sanırım.Vidalara ulaşılıyor.Söküp halledilecek gibi.Yaptırınca detayları paylaşırım.Mehmet bey tavsiye edeceğiniz bir yer var mıdır? Nevşehir'de.

Bu arada aracın kliması filtre değişiminden sonra canavar gibi üflemeye başladı.Bir daha filtre değişimini ihmal etmem.Nasıl olsa öğrendik söküp takmayı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kaportacı gerekirse sanayi girişinde Saray Kaporta
Tamirci gerekirse Lale sanayide Kaynar oto.
Elektrikçi gerekirse Kaynarın yakınında Ahmet var. Murat Kaynar gösterir dükkanını.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göler

Sonunda bagajı açmayı başardım.

Önce Lpg tankını söküp yan çevirerek bagaja ulaşabileceğim bir boşluk yarattım.

r2jJ9N.jpg

Daha sonra kablolarla uğraştım baktım olmuyor inceldiği yerden kopsun dedim.Bagaj kapağındaki keçeyi söktüm.Bagaj kilidinin üç vidası çıktı karşıma.Onları açtım elektrik soketini de çıkarınca bagaj kapağı boşta kaldı ve açıldı.Ancak kilit yerinde durmaya devam etti.

7NYyvW.jpg

Daha sonra kilidin takılı halkayı sökmeye çalıştım.Bagajdaki sert plastikleri söktüm ve halkanın iki vidasını sökünce kilit bağlı olduğu halka ve aradaki sert plastikle boşa çıktı.Bu arada kopuk kabloyu da bulup birleştirdim.Elektrik soketini kilide takınca hemen açıldı.

PrpOMN.jpg

gWn9oR.jpg

ZEWOda.jpg

ok267m.jpg

bütün parçaları yerlerine taktım ve bu sorunda böylece hallolmuş oldu.

lWLb1X.jpg

VMA3Yn.jpg

nWkJr0.jpg

Tam bitirmiştim ki elim değmişken bagaja şerit led takayım dedim. Ampülünü söktüm ve ledi denerken kısa devre yaptırdım.Bagaj lambası ve tavan aydınlatma yanmıyor şuan.Sigorta atmıştır sanırım.Sigorta kutusunda hangisi olduğunu bulamadım.Bilenler yazarsa çok iyi olur. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...