Cemal Öcal 4 Haziran 2017 Paylaş 4 Haziran 2017 Merhabalar, Ford Fiesta 2010 arabamda bu bir haftadır sık sık rastladığım elektrik aksamında titremeyi farkettim. Elektrikçiye gösterdim akünün bağlantısını sağlayan bir ara kablolu var uçları kurşunlu bir başında temasızlık var usta bana işte o ucunun cuntasını yırtıp sıkıştırıp bantlayıp yapalım dedi. Biraz yama olacak diye çekindim açıkçası bu durumda ne yapabilirim? Yetkili servisten parçayı sorduğumda ufacık bir kabloya 250tl istediler Birde bu parçanın adı nedir? olmazsa çıkma bakayım. Yorum bağlantısı
Cemal Öcal 4 Haziran 2017 Yazar Paylaş 4 Haziran 2017 (düzenlendi) 41 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Şarj dinamosundan aküye mi ? Kırmızı olarak işaretlediğim alandaki ara kablo, bunun sol ucundaki siyah cuntayı söktükten sonra sıkıştırıp bantlayacam dedi usta içime pek sinmedi bu parçada 250TL serviste 4 Haziran 2017 tarihinde Cemal Öcal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arif Aykın 4 Haziran 2017 Paylaş 4 Haziran 2017 57 dakika önce, Cemal Öcal yazdı: Kırmızı olarak işaretlediğim alandaki ara kablo, bunun sol ucundaki siyah cuntayı söktükten sonra sıkıştırıp bantlayacam dedi usta içime pek sinmedi bu parçada 250TL serviste Cunta dediğiniz ısı ile daralan makarondur. Onu çevrenizde normal elektrikçi ve elektrik otomasyon dükkanı (mümkünse fabrikalara iş yapan firmalar) olan bir yer varsa gidin sökün ve oradaki sülye kablo pabucu kaçlıksa ona uygun sülye sıkma prensesi ile sıkıp tekrar makaron geçirip ısıtın problem kalmaz düzgün görünür. İzole bant ile de yaptığınızda yine problem olmaz bence. 1 Yorum bağlantısı
Onur Boga 4 Haziran 2017 Paylaş 4 Haziran 2017 akü şase kablosu gibi görünüyor, keşke daha yakın bir resmi olsa. eğer o kablonun ucundaki alüminyum pabuç gevşemişse, uygun kablo pensesi ile sıkılıp daralan makaron ile izole edilebilir. hiçbir sakıncası yok. ancak bu şekilde daha fazla kullanmayın, tesisatın bazı bölümlerine ciddi zarar verebilirsiniz 1 Yorum bağlantısı
Cemal Öcal 5 Haziran 2017 Yazar Paylaş 5 Haziran 2017 yorumlarınız için teşekkürler dediğniz gibi yapayım parçayı söküp bir elektrik tesisatçısına götürüp onarıp geri takayım. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 5 Haziran 2017 Paylaş 5 Haziran 2017 3 saat önce, Cemal Öcal yazdı: yorumlarınız için teşekkürler dediğniz gibi yapayım parçayı söküp bir elektrik tesisatçısına götürüp onarıp geri takayım. Tesisatçılarda sülye sıkma pensesi bulamayabilirsin Yorum bağlantısı
Cemal Öcal 5 Haziran 2017 Yazar Paylaş 5 Haziran 2017 4 saat önce, Arif Aykın yazdı: Tesisatçılarda sülye sıkma pensesi bulamayabilirsin Vitesi geriye taktığımda radyo açıksa radyo kapanıp geri geliyor aynı şekilde ışıklarda sönüp geri geliyor direksiyonu çevirdiğimde ışıkta daha çok titreme oluyor sizce bunların sebebide bu mudur ? başka bi sebebi var mıdır ? Yorum bağlantısı
Arif Aykın 5 Haziran 2017 Paylaş 5 Haziran 2017 Eğerki bu bahsettiklerinizde araçta titreme vs gibi durumlar oluyorsa bundan kaynaklı olabilir yalnız bence bu eğer ki şase kablo sülyesinde oluşan boşluktan kaynaklıysa temassızlıktan dolayı ark oluşturup daha kötü sonuçlar doğurabilir. Bir an önce dediğim işlemi yaptırıp kafanız rahat etsin bence. Bu işleme 20 30 tl ye halledersiniz benim görüşüm. Bunu yaptırın daha sonra takip edin bakalım neler oluyor 1 Yorum bağlantısı
Cemal Öcal 6 Haziran 2017 Yazar Paylaş 6 Haziran 2017 11 saat önce, Arif Aykın yazdı: Eğerki bu bahsettiklerinizde araçta titreme vs gibi durumlar oluyorsa bundan kaynaklı olabilir yalnız bence bu eğer ki şase kablo sülyesinde oluşan boşluktan kaynaklıysa temassızlıktan dolayı ark oluşturup daha kötü sonuçlar doğurabilir. Bir an önce dediğim işlemi yaptırıp kafanız rahat etsin bence. Bu işleme 20 30 tl ye halledersiniz benim görüşüm. Bunu yaptırın daha sonra takip edin bakalım neler oluyor evet 30-40tl bişi tutuyor ama orjinali gibi durmaz o bant türü ile bantlamaıyacaklar izole bant ile yapacaklar ondan dolayı pek içime sinmedi .. izole ile yapayım mı? yoksa çıkma olarak alayım mı ? Yorum bağlantısı
Arif Aykın 6 Haziran 2017 Paylaş 6 Haziran 2017 4 saat önce, Cemal Öcal yazdı: evet 30-40tl bişi tutuyor ama orjinali gibi durmaz o bant türü ile bantlamaıyacaklar izole bant ile yapacaklar ondan dolayı pek içime sinmedi .. izole ile yapayım mı? yoksa çıkma olarak alayım mı ? Hangi ilde ikamet ediyorsunuz mutlaka elektrik işi yapan kişilerde fabrikalarda mevcuttur ısı ile daralan makaron diye söyleyin verirler geçireceksiniz kabloya ve çakmakla, saç kurdurtma makinesi ile ısıtarak daralacak ve orjinal görünecek. İzole bant da işinizi görür bence makaron temiz görüntü sağlar sadece ve izole özelliği biraz daha iyidir , izole bant ise 1 kat yerine 3 4 kat sıkı sararlarsa düzgün olur 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts