Ahmet Türedi 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Zenginin malı yine çene yormaya başlamış.Biz millet olarak sefalete alışığız o yüzden gıkımız çıkmaz.Bu vergiler bir nevi haraç gibi artık.Lüks yaşayacaksan haracını ödeyeceksin. Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 28 dakika önce, Eren Gökmen yazdı: cidden millet nasil aliyor bu arabalari. Sokaga ciktigimizda bir sürü lüx arac geziyor. normal bir araba bile 100bin tl. 400binlik arac alanin maasi ne kadar? aylik ne kadar ödüyor? Ben de merak ediyorum. Sizin gibi mühendisim. Kendi çapımızda 3-5 kazanıyoruz. 0 km en ucuz bir arabaya bile gözüm kesmiyor. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 58 dakika önce, Haluk Şentürk yazdı: nasıl yani Üretmeyen devlet tüketen halk ile hayatta kalır 12 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 11 Mayıs 2017 Yazar Paylaş 11 Mayıs 2017 Üretmeyen devlet tüketen halk ile hayatta kalır tamam şimdi oldu [emoji6] [emoji1] 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Aslında bu arabayı almak sorun değil... İsteyen herkes gider bir tane alır banka kredisi ile... Gel gelelim bu aracın bakımı Mtv si lastiği pisliği bilmem nesi var bunları da karşılamak mesele... Bakınız icralar Mercedes BMW dolu... Neredeyse 0 km araçlar var... Herkesin inanışıdır karışmam ama lüks arabayı icradan alın derim... Hunharca tüketiyoruz... 8,5' a 5,5 santim olan kartlar cebimize girdiğinden mütevellit kendimizi durduramıyoruz... Bu kadar çok tüketirken de yüksek merciler neden üretim yapsın ki vergisini koyar işine bakar... Biz çılgınlar gibi tükettiğimiz sürece bu adamlar işine bakacak vergisini koyacak... Önce Devletin bu işe el atmasını beklemek yerine önce tüketicilerin bilinçlenmesi lazım değil mi ? 5 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 1 dakika önce, Erkut Uysal yazdı: Aslında bu arabayı almak sorun değil... İsteyen herkes gider bir tane alır banka kredisi ile... Gel gelelim bu aracın bakımı Mtv si lastiği pisliği bilmem nesi var bunları da karşılamak mesele... Bakınız icralar Mercedes BMW dolu... Neredeyse 0 km araçlar var... Herkesin inanışıdır karışmam ama lüks arabayı icradan alın derim... Hunharca tüketiyoruz... 8,5' a 5,5 santim olan kartlar cebimize girdiğinden mütevellit kendimizi durduramıyoruz... Bu kadar çok tüketirken de yüksek merciler neden üretim yapsın ki vergisini koyar işine bakar... Biz çılgınlar gibi tükettiğimiz sürece bu adamlar işine bakacak vergisini koyacak... Önce Devletin bu işe el atmasını beklemek yerine önce tüketicilerin bilinçlenmesi lazım değil mi ? Kesinlikle atalarımızı lafı boşa değil. Ayağını yorganına göre uzat. Kanaat getirmek de lazım illa şu özellik bu özellik olsun deyince yüksek fiyatlar çıkıyor insanın karşısına. Bankaların esiri olmamak lazım. 2 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Bizim tüketici bilinclenmez. Vergiyi kaldirsalar araba satislarinda dünya rekoru kirariz 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Konudaki arabadan herkesin dili yanmış, çok fazla vergi üretmez bu araba.. Alan satıyor, 20 bini geçen yok... https://www.sahibinden.com/volvo-s90-2.0-d-d5 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 47 dakika önce, Erkut Uysal yazdı: Bakınız icralar Mercedes BMW dolu... Neredeyse 0 km araçlar var... https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2008-bmw-520d-318455080/detay Bu tip arabaların müşterileri genelde zengin olur. Birkaç sene sonra çok bir şey aramadan satar arabasını yeniler. Ayrıca sınıf itibariyla bu arabalar çabuk değer kaybeder. Bunları yürütecek adamın zaten yenisini alacak gücü vardır. Eskisine de çok hastası rağbet eder ama o zamanda ciddi anlamda değer kaybeder. C sınıfı araçlar daha çok orta sınıfa hitap ettiği için vergi yükü onlarda daha azdır. 2 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 55 dakika önce, Eren Gökmen yazdı: Bizim tüketici bilinclenmez. Vergiyi kaldirsalar araba satislarinda dünya rekoru kirariz Ülkemizde hiç bir vergi kalkmaz... Bakınız 3 ayda bir ödediğiniz geçici vergi ( peşin vergi )... 90 lı yıllarda çıkan bu vergi türü hala geçmemiştir,daha uzun bir sürede geçmez... Ki bu vergi B.K.K ile %100' e çıkartılıp %25 e indirilebilir... Hal böyle iken Devlet koyduğu vergiyi hayatta kaldırmaz, eğer kaldırırsa gelirleri azalır ki buda Devletin hoşuna gitmez. Sizde hoşunuza gitmeyen bir şeyi yapmak istemezsiniz dimi ? Toplum bilinçlenerek bir yerlere varmalı... Mesela bakımları düzenli yapılmış 100 bin km yi geçmiş 3 tane boyası var diye araçlara pert muamelesi yapılmamalı... Sırf aracın 1 parçası değişmiş 2 tane boyası var diye almayıp kredi çekip 20- 30 bin TL fazla verip sıfır araba alırsan devlette sana vergiyi koyar... Sözlerimi üzerinize alınmayın Eren bey genel olarak anlatmaktır maksadım... 4 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 11 Mayıs 2017 Yazar Paylaş 11 Mayıs 2017 Ötv birden kaldırılsa bizim araçlara bisiklet parası vermezler valla, yok yok Ötv kalsın . Ya da arabayı satalım öyle düşsün[emoji16] [emoji1] 3 Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 2017 yılı vergi gelirlerinin yüzde 26’sı ÖTV’den geliyor. Toplam vergi gelirlerinin içinde KDV ve ÖTV'nin payı yüzde 60'ı geçiyor. Hangi gerekçelerle bilmiyorum ama doğrudan vergileri toplayamayan devletimiz dolaylı vergilerle çarkı döndürüyor. 23 dakika önce, Haluk Şentürk yazdı: Ötv birden kaldırılsa bizim araçlara bisiklet parası vermezler valla, yok yok Ötv kalsın . Ya da arabayı satalım öyle düşsün Daha iyi ya düşük fiyatlı sıfır araba alır bineriz. Yorum bağlantısı
Onur Boga 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Yerli otomobil üretsek bu kadar kazanamayız. Üretmemeye devam Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Hiç bir ülkede vergisiz iş yapılmıyor. Zaten vergi alınmazsa devletin kasası dolamaz. Ancak mantık çerçevesinde yürümeli bu iş. ÖTV için senelerce dedik ki, satış rakamından vergilendirilsin. Yeni yasayı çıkardılar, hem satış rakamından hem de motor hacminden yine yüklendiler vatandaşa. Bu iş mantıklı olsa, kim sesini çıkartır ki... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Yakın zamana kadar noterde araba alıp satarken alım satım vergisi ödeniyordu.. Unutuldu gitti.. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 1 saat önce, Erkut Uysal yazdı: Ülkemizde hiç bir vergi kalkmaz... Bakınız 3 ayda bir ödediğiniz geçici vergi ( peşin vergi )... 90 lı yıllarda çıkan bu vergi türü hala geçmemiştir,daha uzun bir sürede geçmez... Ki bu vergi B.K.K ile %100' e çıkartılıp %25 e indirilebilir... Hal böyle iken Devlet koyduğu vergiyi hayatta kaldırmaz, eğer kaldırırsa gelirleri azalır ki buda Devletin hoşuna gitmez. Sizde hoşunuza gitmeyen bir şeyi yapmak istemezsiniz dimi ? Toplum bilinçlenerek bir yerlere varmalı... Mesela bakımları düzenli yapılmış 100 bin km yi geçmiş 3 tane boyası var diye araçlara pert muamelesi yapılmamalı... Sırf aracın 1 parçası değişmiş 2 tane boyası var diye almayıp kredi çekip 20- 30 bin TL fazla verip sıfır araba alırsan devlette sana vergiyi koyar... Sözlerimi üzerinize alınmayın Eren bey genel olarak anlatmaktır maksadım... yok ben misal verdim zaten Bu vergideki olayda zenginden daha fazla vergi alalim, fakirden daha az mantigi ile gidilmis bir nevi ama oranlar ciddi miktarda ucuk. en az olan bile cok. kaba tas lak bir hesapla bir kisi 50 bin tl lik bir araba almak istediginde fiyat bir anda 70-80 bin tl oluyor. bu kisinin 2bin tl maas aldigini düsünelim ve tüm parasini arabaya yatirdigini düsünelim. biri 25 ayda biterken ötekisi 35-40 ayda bitiyor. bunu 30 aylik yapsinlar hem devlet kazansin hem millet. oran hep ayni olsun mesela. nasilsa 50binlikten 40 bin kazanacak devlet. 100binlik alirsan 80bin oran esit yani. ya da fakiri bu kadar cok düsünüyorsan fakirden cok daha az vergi al. zengininkini de abartma %160 nasil bir orandir... devletin bizden aldigi vergi pek de kazanc degil. sag cebinden alip sol cebine atmak gibi. devletin para kazanmasi lazim ama vergi ile degil. üretimle. hadi sanayiyi beceremedik gitti. ama toki evleri mesela, satilmasin aylik uygun miktarlara kiraya verilsin sürekli gelir kapisi. elindeki seleri degerlendirsin en azindan. Olmadi kayserililere danissinlar toplum az hasarli (boyali vs) arabadan vazgecmesin diyoruz da bunu yapan ölücüler hep vardi zaten. simdi bir de sahibinden ile iyice costu. Adam 20binlik arabasina 30bin yaziyor. ya tutarsa... bir süre sonra piyasa bu nedenle yükseliyor. Bugun 20 bin eden araba seneye 30bine alici buluyor. Ben degerinde satayim desen enayi oluyorsun. Yani bilinclenmek imkansiz. Bir de tabi millet olarak begenmemezlik de var malesef. arabada bir cizik olsa yakistiramiyor kendine. telefonu cinli bir marka olsa yakistiramiyor kendine vs vs. elalem ne der falan filan... 2 Yorum bağlantısı
Emre Akbas 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 O paraya 5 katlı apartman yaparım ben 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Yakın zamana kadar noterde araba alıp satarken alım satım vergisi ödeniyordu.. Unutuldu gitti..Şimdiki daha fazla acıttığı için eskiler unutuluyor 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Getz i ve Fiesta ı aldığımız zaman Alman larla aynı fiyattı 2 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Getz i ve Fiesta ı aldığımız zaman Alman larla aynı fiyattıEvet ufak araclar ayni fiyat. Ben de sonradan pahali araclarin fazla vergiye tabi tutuldugunu ogrenmistim. Simdi ise cok fahis oldugunu ogrendim. Bu volvo almanyada 51000€ liste fiyati var( veriler dahil, tescil falan haric muhtemelen) Özellikleri Türkiyeye göre eksiktir muhtemelen. onlari da eklesek 60bine gelir sanirim. Hadi tas catlasin 65bin... Onu da 4 le carpsak ki euro su anda daha ucuz 260bin tl yapar. Yani en az 140bin tl belese verilen vergi.... Ki bu 260bin tl nin de icinde vergi var Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 11 Mayıs 2017 Paylaş 11 Mayıs 2017 Tabi bir de gelir durumu farki var. Avrupali o araclardan biri icin 10 ay calisiyirsa Türkiyedeki 30-40ay calisiyor. Mesela Turkiyede akaryakit cok pahali degil avrupaya gore ama avrupaliya 1.5 euro bizideki 1.5 tl gibi geliyor. 4-5 euro olsa kimse araba kullanmaz heralde 1 Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 12 Mayıs 2017 Paylaş 12 Mayıs 2017 (düzenlendi) ÖTV ilk çıktığında ''Bunlar daha iyi günlerimiz'' demiştim. ÖTV oranları arttığında ''Bunlar daha iyi günlerimiz'' demiştim. ÖTV oranları tekrar arttığında ''bunlar daha iyi günlerimiz '' demiştim Şimdi diyorum ki ''Bunlar daha iyi günlerimiz'' 12 Mayıs 2017 tarihinde Serkan Aktay tarafından düzenlendi 7 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 12 Mayıs 2017 Paylaş 12 Mayıs 2017 Her şeye eyvallah da bari şu ötv'yi devlete biz ödesek, onu da faizsiz 24 ayda ödeme gibi imkan verseler hiç değilse bayiden 100 binlik arabayı 55-60'a çıkarır borç devlete der sineye çekeriz. 4 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Mayıs 2017 Paylaş 12 Mayıs 2017 18 saat önce, Eren Gökmen yazdı: devletin para kazanmasi lazim ama vergi ile degil. üretimle. hadi sanayiyi beceremedik gitti. ama toki evleri mesela, satilmasin aylik uygun miktarlara kiraya verilsin sürekli gelir kapisi. elindeki seleri degerlendirsin en azindan. Olmadi kayserililere danissinlar Devlet ticaret ve üretim yapmaz, yapmamalı. Devletleri ayakta tutan vergilerdir, doğru vergi oranları ile kaçırılmayan, kaçırana göz yummayan bir vergi sistemi ile tabi.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts