İçeriğe Yönlendir

Focus III - 1,5 - 1.6 TDCi Yakıt Tüketimi

Tahir Yüksel

Recommended Posts

Safak Acar

Ecoboostu ve bipperı satıp ikitane focus3 tdci alıcam sonunda :D   Maşallah çok güzel yakıt..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Ecoboostu ve bipperı satıp ikitane focus3 tdci alıcam sonunda :D   Maşallah çok güzel yakıt..

satayım :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

1 hafta önce 2005 1.6 tdci aracımla konyadan şırnağa 110 120 km ortalamalarda 55 litre mazotla 1100 km yol yaptım km de 216 lira yakmış ortalama yakıt tüketimimde  100 dlu km de 5 litre aracın yukü hanım cocuk arka bagaj tavana kadar dolu on koltuk yarıya kadar dolu yolun % 80 ini hız sabitleyici ile gittim yoldada 3 defa mola verdım benim değerler nasıl arabanın yaşına göre km orjinal 84 binde

yalnız benim yol bilgisayarı ortalama yakıtı 3.8 -4.1 arasında gidip geldi depoyu yola böldüğümde 5 litre ortalama cıktı benim yol bilgisayarı biraz sacmalıyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Güler

EcoDost la takas edelim  :beee:  

tmm üste 30 bin at :)

Harika bir değer  :nazar:

teşekkürler.

1 hafta önce 2005 1.6 tdci aracımla konyadan şırnağa 110 120 km ortalamalarda 55 litre mazotla 1100 km yol yaptım km de 216 lira yakmış ortalama yakıt tüketimimde  100 dlu km de 5 litre aracın yukü hanım cocuk arka bagaj tavana kadar dolu on koltuk yarıya kadar dolu yolun % 80 ini hız sabitleyici ile gittim yoldada 3 defa mola verdım benim değerler nasıl arabanın yaşına göre km orjinal 84 binde

yalnız benim yol bilgisayarı ortalama yakıtı 3.8 -4.1 arasında gidip geldi depoyu yola böldüğümde 5 litre ortalama cıktı benim yol bilgisayarı biraz sacmalıyor :)

Hocam değerleriniz süper. Ben pek tasarruf düşünmeden kullandım.Ayrıca lastiğim 215 55 r16 bu da yakıtı olumsuz etkiliyor.Focuslarda 115 kmyi geçmediğin takdirde mükemmel değerler elde edilir.Bakım ve lastikler de önemli tabi

Yorum bağlantısı
Safak Acar

teşekkürler.

Hocam değerleriniz süper. Ben pek tasarruf düşünmeden kullandım.Ayrıca lastiğim 215 55 r16 bu da yakıtı olumsuz etkiliyor.Focuslarda 115 kmyi geçmediğin takdirde mükemmel değerler elde edilir.Bakım ve lastikler de önemli tabi

Vuuuu çok dedin hocam  :biggrin:

300tl ile 1.150km gitmeye devam ozaman :D   (uzun yol)   :beee:  150-180km/h Gece yolculuğu :f1:

Dur şimdi düşününce Ecoboost daha kârlı geldi vaz geçtim :p Hem HB benim tarzım değil  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

teşekkürler.

şırnaktan konyaya giderken 1 depo ile 950 km anca gittim  gelirken yukum daha fazlaydı fakat hava filtresini değiştirdim çıkan filtre yan sanayiydi aldığım filtre orjinaldi gelirkende 1100 km yol yaptım hala inanamıyorum demekki orjinalden şaşmayacaksın 

benim lastiklerde 205 55 16                  2500 km oldulastikler değişeli 

Yorum bağlantısı
Kubilay Evis

Uzun yol için normal, ortalama hız için ise gayet iyi bir değer. Yahu bizim Focus şehiriçi 6.3-6.7 arası gidip geliyor ve bu benim canımı sıkıyor. Arkadaşımın birinde 2013 Temmuz Polo GTİ var, sakin kullanıyor genellikle 7.3 lt gösteriyor... Bu yol bilgisayarları bazen gerçekten saçmalıyor.

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

Uzun yol için normal, ortalama hız için ise gayet iyi bir değer. Yahu bizim Focus şehiriçi 6.3-6.7 arası gidip geliyor ve bu benim canımı sıkıyor. Arkadaşımın birinde 2013 Temmuz Polo GTİ var, sakin kullanıyor genellikle 7.3 lt gösteriyor... Bu yol bilgisayarları bazen gerçekten saçmalıyor.

benim yol bilgisayarım saçmalıyor buna kanaaat getirdim :) 

Yorum bağlantısı
Kubilay Evis

Hocam en güzeli ve kesin değerleri full depo ile kullanmak veriyor. Öğrencilik sağolsun depoyu fulleyemedim hiç, babamda full iken bitmesin diye vermiyor  :) Depoda çeyrek altın var diye esprisi de var  :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Arkadaşlar herkese merhaba,

Bu sabah 6 da körfez/Kocaeli den Ağrı'ya gitmek üzere yola çıktım. İzmit Kartepede depomu full'ledim ve kartepeden itibaren 1308 km yol yaptım ve akşam 9da Ağrı'da oldum. Araçta eşimle beraber 2 kişiydik,bagaj full dolu + arka koltukda ıvır zıvır 30-40 kg'lik şeyler vardı annemin bize hazırladığı.

izmitte full'ledikten sonra çankırıda 117 tl'lik mazot aldım. ( opetten den alındı ve litresi 4.32 tl x 27.320 litre )

Ağrıya geldiğimde tekrar depo bolaşınca 185 tl'lik daha mazot aldım ve depo full'lenmiş oldu. ( opetten alındı 4.38 tl x 42.430 litre)

toplamda 1308 km yol yaptım kartepeden itibaren Ağrı'ya gelene kadar. İzmit - bolu arası otobanda 130dan aşağı inmedim genelde 130-140-150 arası. Boludan itibaren 130 km'nin üstüne çıkmadan çoğunlukla 110-115 km arası kullandım.

Çok ekonomiye dikkat etmedim açıkçası yol uzun olduğu için. Radarlardan dolayı ve virajlardan dolayı da çok yüksek hızlara çıkılmadı

Toplamda 1308 km'lik yol için 69.75 litre mazot.

aslında pek doğru olmayacak ama 302 tl mazot bölersek 1308'e sanırım  23 kuruş harcamış km'de.

Üzerinden 29 bin km kullanılmış Conti Premium Contact 2 lastik . 30 bin bakımını yeni yaptırmıştım araca.

Hocam bilgilendirme için teşekküler. Konunuz daha önceki konuyla birleştirildi.

Saygılarımla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

babamda collection modeli var 2011 90 bg çok kullanmıyor aracı 18 binde henüz mersin trafiği şehir içi yakıt ort. 5,0 kışın 5,2 ye falan çıkıyor ortalaması uzun yola hiç çıkmadı. bakalım haftaya mersin izmir yapacak ortalama değerleri paylaşırım. . .

Bende de 2011 tdci trend x sw var şu an şehir içi kullanıyorum (çok yoğun değil ama bazen yoğunlaşıyor) 5.2 ortalamam.Önceki aracım 2007 tdci trend sw ortalam 6.3 civarında geziyordu ama d. balatası zayıftı

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Erhan Güler
(düzenlendi)

Bugün Ağrı'dan Erzuruma 4 kişi gezmeye gittik. Ağrı merkezden depoyu full'ledim, herşeyi sıfırladım yola çıktım. Git - gel + şehir içi 380 km yol yaptım. Ağrı'ya geldiğimde aynı yerde tekrar depoyu full'lediğimde 82,02 tl'lik mazot aldı.  Focus 3 1.6 tdci titanium araç. 32800 km'de. 

km'de 21 kuruş yakmışım... Yeni aldığım Goodyear Efficient Grip Performance 205 55 R16 lastiklerinde payı olduğunu düşünüyorum. Ortalama hızım 89 KM'di. Yol bilgisayarı 4.8 km gösterdi.

not: mazotu 4.46'dan aldım...

tarihinde Erhan Güler tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

şehirdışı 0,4 lt  eksik, şehir içi kullanılan mesafeye göre; 0,4 lt ile 1 lt fazla gösterir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

şehirdışı 0,4 lt  eksik, şehir içi kullanılan mesafeye göre; 0,4 lt ile 1 lt fazla gösterir

şehir içi 8-9 larda geziyor fazla gösteriyor uzun yolda da eksik gosteriyor size katılıyorum :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Devrim Halilogullari

2013 Focus HB 1.6 TDCI Trend X  95 Hp sıfır aldım ve ilk 2000Km sini şehir içinde kullandım.

Şehir içi 5.8 litre tüketimim oldu. Araç bilgisayar verilerini yazıyorum, daha net rakamlar için depodan litre hesabını yakıt fişlerini bulabilirsem buradan paylaşabilirim.

Hafta sonu, günübirlik Edirne seyahatim oldu. Otobanda ortalama 170 Km/saat ile 7.2 litre yaktım. Araçta 4 kişi ve biraz bagaj vardı. Yaklaşık 300Kg.

Lastiklerim Good Year ,yakıtımı Total den aldım.

seyahat boyunca sıcaklık yaklaşık 13-17 derece arası.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
MehmetCan

Aracım 2012 model Focus HB 1.6 TDCI Trend X  95 Hp.

30.000 km bakımını Koşuyolundaki yeni açılan Tepretoğulları Ford'ta yaptırdım, sağolsunlar titizlikle bakımını yaptılar, daha sonrasında yakıt testini yapmak için  Sarıgazide bulunan BP den depoyu tam doldurdum.

İstanbul malum, karma kullanımda maksimum 100-110 Km klima kullanmadan iki yolcu şeklinde kullandım.

Araç yakıt ışığı yandığında trip göstergesinde 816 KM gösteriyordu ve 80 Km daha gidebilirsin diyordu. Ortalama yakıt tüketimi 5.3 LT

sizce bu değerler nasıl?

Yorum bağlantısı
Devrim Halilogullari

Benim tüketimime göre, yaklaşık %10 daha ekonomik. Araç sıfırken biraz fazla yakması normal.

Yorum bağlantısı
Osman Şahinolanlar

Herkese Merhaba,

Benimde 2013 Model Focus Titanium dizel aracım var.23.500 km de.Aldığımdan beri 6 lt yakıyor.Ben çok yaktığını düşünüyorum.2011 sedan 109 cc focus 5 lt yakıyordu.Dediğim gibi çok yaktığını düşünüyorum.Şehir içi şehir dışı farketmiyor.Aylardır 5.9 lt ortalama değer değişmedi.Hangi sorunlardan(arızalardan)kaynaklanır.İlginize teşekkürler

Yorum bağlantısı
Önder Başböyük

Focus 3 ümle Mersin sehir ici trafigi ortalamam uzun zamamdir 5.1-5.2 lt. Pompa ölcümümde ayni degerlerde. 1000 km yaklasik yapiyor tam depo ile. Tabi Mersin trafigi yogun olan bir sehir degil bunun etkisi buyuk ama yakit olarak acayip memnunum.

Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Şimdi sizin değerleri görünce ben arabamı daha çok seviyorum. Araç 2010 audi a4 2.0 tdi. Mersin izmir arası otobanda ortalama 160 170, bazen 220 230. double yolda 120. Ortalama yakıtım 100 km de 5.5 lt. Araçta 3 kişi ve bagaj. Demek oluyormuş ki uzun yolda büyük motor daha az yakıyormuş.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Emrah Özdener

Herkese Merhaba,

Benimde 2013 Model Focus Titanium dizel aracım var.23.500 km de.Aldığımdan beri 6 lt yakıyor.Ben çok yaktığını düşünüyorum.2011 sedan 109 cc focus 5 lt yakıyordu.Dediğim gibi çok yaktığını düşünüyorum.Şehir içi şehir dışı farketmiyor.Aylardır 5.9 lt ortalama değer değişmedi.Hangi sorunlardan(arızalardan)kaynaklanır.İlginize teşekkürler

Osman bey aynı dert bende de var benim ki 25500 de ortalama 6 tının üzerinde yakıyor. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Fahri Tetik

215_55_16 lastikler sehir ici 6.7 yakiyor. 205_55_16 lastukle arac 5.6 felan yakiyor. Benim gozlemledigum bu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...