İçeriğe Yönlendir

Lastikteki çatlaklar

Tuna İşgören

Recommended Posts

Erdal Aydın

Turanzalar zaten 5 para etmez ama bu imalat hatası kesinlikle. Olur da yeni takım almak zorunda kalırsan işin iyi tarafı bu çöp lastiklerden kurtulmuş olursun. Çıkmacılara vererek zararını amorti edebilirsin.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Coşkun Polat

Kapanmış konuyu hortlatmak istemem ama, son durumu merak ettim. Nasıl sonuçlandı olay

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Valla aynı lastikle devam ediyorum o kısımlar azaldı 5bin km olunca tekrar kontrol edicem

Yorum bağlantısı
Coşkun Polat
Bir saat önce, Tuna İşgören yazdı:

Valla aynı lastikle devam ediyorum o kısımlar azaldı 5bin km olunca tekrar kontrol edicem

VW ile görüşmediniz mi, bir çözüm sunmadılar mı. Bu durum hiç normal değil, neden kendinizi riske atıyorsunuz anlamadım. 5.000 km sonra zaten hiç birşey yapmazlar ki

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Vw direkt bridgestone yönlendirdi garantiyi onlar vermiyormuş onlarda söküp firmaya sevk ediceklermis.. bridgestone sökeriz lastiği gondeririz 20-30 gün arasında gelir bu sırada araba takoz üzerinde duracakmış. Yeni lastik takarız red gelirse parasini aliriz yeni lastiğin dediler.. izmire gittim geldim bir sorun yok çatlakta ilerleme göremedim o yüzden diğer lastiklerde bir sorun yok

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
9 saat önce, Tuna İşgören yazdı:

Vw direkt bridgestone yönlendirdi garantiyi onlar vermiyormuş onlarda söküp firmaya sevk ediceklermis.. bridgestone sökeriz lastiği gondeririz 20-30 gün arasında gelir bu sırada araba takoz üzerinde duracakmış. Yeni lastik takarız red gelirse parasini aliriz yeni lastiğin dediler.. izmire gittim geldim bir sorun yok çatlakta ilerleme göremedim o yüzden diğer lastiklerde bir sorun yok

Anlamadığım şu... Lastiğin fardan farkı ne.. 

Lastiği brdgestone yapıyorsa, farı valeo yapıyor.. 

O zaman far sorunlu olunca valeoya abs sorunlu olunca boscha disk sorunlu olunca trw ye, enjekör sorunlu olunca delphiye cam sorunlu olunca doracama gönderip beklesinler.. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Yarın detaylı incelicem lastiği eğer aynı şekilde çatlaklar devam ediyorsa vw servisinin baya başını ağrıtırım.
Mehmet abi yazdığın çok mantıklı ama lastik konusundaki prosedür ve işleyiş nasıldır fazla bilgim yok mantıken baktığında söylediğinde sonuna kadar haklısın.. direksiyonun arka alt bölgesinde hafif cizik vardı belkide ben yaptım emin değilim araç 100 kmdeyken servise gittim fotolar çekildi direksiyon üreticisine gönderildi üreticiden red geldi fabrika kaynaklı olamaz diye mercekte lekelenme olsun vw valeo ile iletişime geçiyor farın hatalı diye üreticinin verdiği cevaba göre işlem yapıyorlar doğuş oto da hatali fari valeoya gönderiyordur burda aslinda esas muhattap ureticilerdir diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bence kullanıcıyı üretici ile karşı karşıya bırakmak yanlış.. 

Araca takıldığı andan itibaren abs beyni bosch değil, araç markasına ait olmalı.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Turanza lastikler sifir aracimla geldi. 2.5 yil oldu. Bir taraf distan yemis diye rot balansa gittim. Adam dedi ki senin lastikte hata var. Dedim abi nasil olur arabayi sifir aldim. Lastik yanaginda elini gezdir merdiven gibi katman var dedi disler arasinda. Hakikaten oyle anlam veremedim. 41 bin km oldu ama kislik lastik kullanimimla 30 bin km kullanmisimdir yazliklari. Saniyorum Turanza hatali uretim bir lastik. Konu hortlayinca gecej hafta basima gelen hadiseyi aktarayim dedim.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
Bence kullanıcıyı üretici ile karşı karşıya bırakmak yanlış.. 
Araca takıldığı andan itibaren abs beyni bosch değil, araç markasına ait olmalı.. 

Aynen... Atiyorum far icin sorumlu tabiki valeodur ama vw uzerindeyse ve ben vw den aldiysam benim muhattabim vw dir. Ben vw ye sikayetimi iletirim onlar valeoya baski yapar.
Mesela gida firmalari da baska gida firmalarindan urun alip kendi karisimlarina katiyorlar. Ben bir nutella aldigimda bunun tadi bozuk diye sikayet edince, nutella: kusura bakmayin size giresundan mehmet efendinin findiklari denk gelmis gidin onla konusun diyebilir mi?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Garanti konusunda lastik ve akünün prosedürü ayrıdır bu kitapçıkta da yazar ancak firmalar inisiyatif kullanır genelde. Müşteriyi zora sokmamak adına.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
31 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

Garanti konusunda lastik ve akünün prosedürü ayrıdır bu kitapçıkta da yazar ancak firmalar inisiyatif kullanır genelde. Müşteriyi zora sokmamak adına.

peki ben lastik degisimi icin vw servisine gittim diyelim. yani vw den yeni takim lastik aldim. 1 ay sonra buna benzer bir durum geldi basima. ne olacak? kusura bakmayin biz sattik ama siz bridgestona gidin mi diyecekler?

burada vw garanti kosullari:

https://binekarac.vw.com.tr/volkswagen-garanti.aspx

burada da mercedes (pdf):

https://www.google.at/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi319q7gtHUAhUHK1AKHSWZACUQFghYMAY&url=https%3A%2F%2Fwww.mercedes-benz.com.tr%2Fcontent%2Fmedia_library%2Fturkey%2Fmpc_turkey%2Fpassenger_cars%2Fservice%2Flastik-garantisi-pdf.object-Single-MEDIA.download.tmp%2FLastikGarantisi.pdf&usg=AFQjCNHwFvUi0Bbajbwq03WxpTC5JFpmsA

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Lastik değişimi ayrı konu. Yedek parçadan aksesuar malzemesi alımı gibi değerlendirilmeli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
3 saat önce, Önder Özcan yazdı:

Lastik ve akü garanti durumu farklıdır.

İşte neden farklı... 

Debriyaj pedal lastiğinden farkı ne ?

6 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

İşte neden.. mantığı ne ?

Cam silecek lastiğinden farkı ne ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
16 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

İşte neden farklı... 

cam silecegi de garanti disi... aslinda söyle de sorulabilir: cam silecegi ne zaman garanti kapsamina girer...

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Cam sileceği garanti dışında dogru ancak fabianin arka silecek ses yapıyordu ilk bakimda ücretsiz lastiğini değiştirmişler. Yapmak isteyen servis yapıyor

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)
8 dakika önce, Tuna İşgören yazdı:

Cam sileceği garanti dışında dogru ancak fabianin arka silecek ses yapıyordu ilk bakimda ücretsiz lastiğini değiştirmişler. Yapmak isteyen servis yapıyor

demekki cevap su: fabrikasyon bir hata oldugunda sarf malzeme diye tabir edebilecegimiz (kullanima bagli yipranan ürünler) garanti kapsaminda degistirilebiliyor. ayni sekilde akü degistireni de cok duyduk. Sizin isi bariz yokusa sürüyorlar. Gözünüzü korkutuyorlar. 1 ay arabasiz kalmakla tehdit ediyorlar. Asil muhattabiniz vw. ayni zamanda isterseniz bridgestoneu da muhattap alabilirsiniz. 

Mediamarkttan aldiginiz samsung telefonu bozulunca direkt samsung servisine götürmek gibi...

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Neden-niye bilmem. Arabalarla hasir nesir oldugum gunlerden itibaren ogrendigim bir sey bu.
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
1 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

İşte neden farklı... 

10 km'de lasitiği parçalamak kolayi depriyaj pedalı lastiğini imkansız

Kurı camda sileceği tam hızda çalıştırırım susuz. 5 dakika sonra lastikler pert

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
10 km'de lasitiği parçalamak kolayi depriyaj pedalı lastiğini imkansız
Kurı camda sileceği tam hızda çalıştırırım susuz. 5 dakika sonra lastikler pert

İstersen yaparsin ama belli olur abi... Vw bile demis ki garantide silecek olsun lastik olsun hepsi ayni halt. Fabrikasyon hata varsa garanti kapsaminda degisir.
Asil sorun şu o zaman. Millet bunu kötü niyetli kullaniyor. Sirketler de ustu kapali olarak, hatanin fabrikasyon degil de kullanici hatasi olarak cikartacagini soyluyor. Ustune para odemek ve bir sure aracsiz kalmakla tehdit ediyor.
Acikcasi patinajla veya cok kotu zeminle asinan lastik belli olur. Buradaki normal degil. Patinajla vs olacak bir sey degil. Lastigin katmani ayrilmis....
Peki akü icn ne bahane üretiyorlar?
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Teşbihte hata olmaz

Ben olayım aküye bir aydan fazla garanti vermem. Bir kaç sefer derin dejarj olan aküden hayır gelmez. Ömrünün çoğunu bitirir iki ayda

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...