İçeriğe Yönlendir

Yine Yeniden Land

Servet Aydın

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Devlet mafya gibi davranınca bireysel üreticinin iş yapmasını ve zaman içinde daha iyi ve çok sayıda ürün üreten ihracat yapabilen kapasiteye gelmesini engelliyor. 

zamanında ahşap taban  katlanır  şişme bot imalatı düşündüm, piyasadaki çin botları ile çok çile çekince...

araştırınca çıkan sonuç:

avusturya da olsam devletten 150 bin avro destek alıyorum

burada 150 bin dolar ödemem gerekiyor evrak için, ve can kurtaran sertifikası için avusturya ya gitmem lazım.... vei stedğim  sanayi sitesinde açamıyorum dükkanı

ben de gidip merdiven altı yasadışı bir dükkanda ihtiyaçlarıma göre modifiye ettirmiştim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Çağlar Bayur yazdı:

zamanında ahşap taban  katlanır  şişme bot imalatı düşündüm, piyasadaki çin botları ile çok çile çekince...

araştırınca çıkan sonuç:

avusturya da olsam devletten 150 bin avro destek alıyorum

burada 150 bin dolar ödemem gerekiyor evrak için, ve can kurtaran sertifikası için avusturya ya gitmem lazım.... vei stedğim  sanayi sitesinde açamıyorum dükkanı

ben de gidip merdiven altı yasadışı bir dükkanda ihtiyaçlarıma göre modifiye ettirmiştim

Guzel ulkem :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Mehmet Göktürk yazdı:

Devlet mafya gibi davranınca bireysel üreticinin iş yapmasını ve zaman içinde daha iyi ve çok sayıda ürün üreten ihracat yapabilen kapasiteye gelmesini engelliyor. 

Deveye sormuşlar boyun neden eğri diye? Nerem doğru ki demiş.

VW kaplumbağa kesmesinden yapılan karavanları paylaşır dururuz daha biz..Kendi araçlarını elektriğie çeviren yabancıların videolarını paylaşır dururuz.

Akılsız köpeği yol kocatırmış. 

Ancak şu var. O1 belgesi olan römorkları belki bu sayede tartmaktan vazgeçer ve canlı ağırlığı umursamamaya başlayabilirler. Bu nedenle çıkmış da olabilir.

Benim aklıma gelip giden transporter çevirmek oluyor arada.

Amerikan Devleti Igor Sikorsky'den acaba O1 belgesi istemiş miydi ilk başta? İstese acaba bugün firma yerinde olur muydu?

image.thumb.png.ef5600e1aa6afee3b2dca64d0dec0354.png

Mehmet hocam transporter güzel araç şehirçi vs kıvrak hatta citi van alacaksın ruhsata vs dokunmayacaksın içine kendine göre ekıpman yapıp bu tarz gezılere gıderken koyacaksın bilmıyorum kullandınızmı transporter , eksısı su olur 2 ceker oldugu ıcın heryere ınıp cıkamassın 

Su anda devletın polıtıkası  dısardan ithal igne dahı alınmaması dövız kıtlıgı yuzunden yada gumruklerı yukselterek türkiyede üretime zorlamak 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

citivan değil de camlıvan alıp arka koltukları düz yapınca üstüne 3 kişilik yatak yapılabiliyor. Eksisi ocak mutfak vesaire tuvalet bunlar seyyar olmak zorunda. Ama o da avantaj aslında.

Şeytan diyor tiguanı takas et.

Şimdi bu korona sonrası avrupa gezilerine felan gidilebilir. Otelde kalmadan.

ruhsat hususi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Mehmet Göktürk yazdı:

citivan değil de camlıvan alıp arka koltukları düz yapınca üstüne 3 kişilik yatak yapılabiliyor. Eksisi ocak mutfak vesaire tuvalet bunlar seyyar olmak zorunda. Ama o da avantaj aslında.

Şeytan diyor tiguanı takas et.

Mehmet hocam tiguan kenarda kalsın , cıtıvan ıstemıyorsanız caravella alın bır tane onlar otomobıl ruhsatlı kampa gıderken kamp malzemelerını koy gıt sıfır olmak zorunda degıl 2011-2012 falan bulursunuz uygun rakamlara  temız bırseyler 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Erkan Işık yazdı:

Mehmet hocam tiguan kenarda kalsın , cıtıvan ıstemıyorsanız caravella alın bır tane onlar otomobıl ruhsatlı kampa gıderken kamp malzemelerını koy gıt sıfır olmak zorunda degıl 2011-2012 falan bulursunuz uygun rakamlara  temız bırseyler 

caravellada koltukları sökersen suç. citivan avantaj 5 koltuk 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Mehmet Göktürk yazdı:

caravellada koltukları sökersen suç. citivan avantaj 5 koltuk 

citivanda tek eksik her sene muayene hız sınırı  da otobanda 10 km düşük olması 

Mehmet Ozyurek yazdı:

bunun muayenede durumu nedir acaba.. 

Sonuçta kamyonet bunlar ve her yıl muayenesi var.. 

Mehmet abi bundada sımdı böyle bır arazı aracı aldınmı 4+4 olmalı mtv ler baya yuksek  4*2 nin üstüne böyle bır ekıpman koymak bana göre cok anlamlı degıl 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Erkan Işık yazdı:

citivanda tek eksik her sene muayene hız sınırı  da otobanda 10 km düşük olması 

Mehmet abi bundada sımdı böyle bır arazı aracı aldınmı 4+4 olmalı mtv ler baya yuksek  4*2 nin üstüne böyle bır ekıpman koymak bana göre cok anlamlı degıl 

Sorunlu bir araç değilse her sene muayenenin sıkıntısı yok. Sök tak olmayacaksa. 

Benim daha çok niyetim corona sonrası avrupayı gezmek 1 gün araçta 1 gün otelde felan kalabilmek otel bulamadığında begenmediğinde araçta uyuklamak. ormanda kamp yapılacak ise kış harici zaten çadır yeterli. 4x4 ümüz de var allaha şükür (tabi gideceğin yere gidebilirsen).  van tipi araçların avantajı normal güvenli parklarda takılabilmen. Kampinglere mecbur değilsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Mehmet Göktürk yazdı:

Sorunlu bir araç değilse her sene muayenenin sıkıntısı yok. Sök tak olmayacaksa. 

Benim daha çok niyetim corona sonrası avrupayı gezmek 1 gün araçta 1 gün otelde felan kalabilmek otel bulamadığında begenmediğinde araçta uyuklamak. ormanda kamp yapılacak ise kış harici zaten çadır yeterli. 4x4 ümüz de var allaha şükür (tabi gideceğin yere gidebilirsen).  van tipi araçların avantajı normal güvenli parklarda takılabilmen. Kampinglere mecbur değilsin.

Hocam ben 2001 model 2,5 tdi kullanıyom periyodik bakım dısı sorun yasamadım 2000 aralık ayında almısdım hala durur allah nasıp ederse benle yaşlanıp gıdecek , temiz düzgün yükde kullanılmamıs bır arac aldıkmı yazılım vs yapılmamıs sorun yasamassın t5 kasalarda 1,9 motor daha cok tercıh edılıyor t4 kasalarda 2,5 tdi olmassa olmaz arzedersen 2 ustamada sorarım hangı arac hangı model tercıh edılmelı dıye 

Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Bende master de var 2,5 motor  12,6 m3  içinde yatıp kalkmaya onlar daha uygun 110-120-130 rahat gider yolda 6 ileri yakıt basmassan 8-9 lt 100 km de basarsan 130-140-150   13 lt 100 km de , transporter 2,5 tdi yakıt dikkat etmeden şehirçi yakıt 10 lt  dikkat edıp yol gıdersen 8 lt duser t5 kasa olanlar da 6 ileri şanzıman olanlar var 7 lt ye ınıyor onlar uzun yolda yenı cıkan fordlar var 2017 model onlarında 15 m3 olanı cok buyuk sallıyor  11-12 m3 olanı var önden ceker onlarda güzel yakıt arkdasınkını sehır ıcı  bakmısdım 13 lt ort ması vardı , ducatö master ve fordun önden cekerlerın avantajı alçak şası olması , ford arkadan ceker oldumu arac yukselıyor  yuksek oldugunda ınıp bınmek zorluyor 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Mehmet Göktürk yazdı:

Geçen bitane sizin landdan  arkada top arabası çekicisine takmış lombardin motoru tarlanın içinde diz boyu çamurda aşağı yukarı 300 400 metre gidip yola çıktı

dizel motor varmış içinde. O an bende astra ile çamurlu biyerden geçiodum telefonu çıkarıp çekemediğime hala üzgünüm

çif kabin pikap tarzında dizeli  varmı diye baktım bulamadım hem tek kabin pikap tipi olanlar . Sizin bildiğiniz öyle bi seri varmı hocam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Amerikan Devleti Igor Sikorsky'den acaba O1 belgesi istemiş miydi ilk başta? İstese acaba bugün firma yerinde olur muydu?

bizde sordular herhalde, belki de adamı içeri bile atacaklardı....

ülkesi için çalışan ömrünü veren insanlar lazım bize....

haber_c5427.jpg

https://interaktif.trthaber.com/2018/ilk-yerli-ucak/

1.jpg

BOĞAZ KÖPRÜSÜ PROJESİ

Nuri Demirağ, 1931 yılında ise İstanbul Boğazı’na köprü yapmak için bir proje hazırlattı. San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü’nü inşa eden firmayla anlaştı. Projeyi Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’e sundu. Atatürk projeyi beğense de hükümetten onay alınamadı. (Atatürk beğendiği halde olacak dememiş, dedim oldu yapmamış.... )  Böylece köprü projesi rafa kalktı.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

landrover defender vs nin arazi kaabiliyeti muthistir zaten.

Ali Gök yazdı:

Geçen bitane sizin landdan  arkada top arabası çekicisine takmış lombardin motoru tarlanın içinde diz boyu çamurda aşağı yukarı 300 400 metre gidip yola çıktı

dizel motor varmış içinde. O an bende astra ile çamurlu biyerden geçiodum telefonu çıkarıp çekemediğime hala üzgünüm

çif kabin pikap tarzında dizeli  varmı diye baktım bulamadım hem tek kabin pikap tipi olanlar . Sizin bildiğiniz öyle bi seri varmı hocam

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Gök yazdı:

Defender 130 diye arattır. var tabi.

gezi için makbulu 110

gezinti ve off road  için makbulu 90

bizimki gibi antika ise 88  (90 ın eski modelleri)

nostalji yapacaksan 86  (1950x modeller)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

BOĞAZ KÖPRÜSÜ PROJESİ

Nuri Demirağ, 1931 yılında ise İstanbul Boğazı’na köprü yapmak için bir proje hazırlattı. San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü’nü inşa eden firmayla anlaştı. Projeyi Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’e sundu. Atatürk projeyi beğense de hükümetten onay alınamadı. (Atatürk beğendiği halde olacak dememiş, dedim oldu yapmamış.... )  Böylece köprü projesi rafa kalktı.

Bu hikaye gerçekse şayet, demokrasi için güzel bir örnek.

Defender 130 diye arattır. var tabi.

Çok güzelmiş. İlk defa gördüm

3ea4c9a80555f3f45bf471be8e498c50.jpg
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Abi, arabaya bişiler eklemek yerine cadır alsak, cadırı kursak. arabanın hiç bir yapısını  , aerodinamik durumunu bozmasak. 

Millet çadırını sırtında taşıyıp geziyor. Benim 251 litre bagaj var, 2 sandelye 1 çadır sığıyor. 

Miss gibi 3 kişilik çadır. 

https://www.decathlon.com.tr/freshblack-cadir-id_8492486.html

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

@Servet Aydın Abi, senin mesela Güzeldere şelalesinde bir kamp atman kaç liraya maliyeti oluyor. 

Arabanın yakıtı, aldığın öteberi, cadır yeri kirası varsa bedeli falan fıstık kaç paran gidiyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

@Servet Aydın Abi, senin mesela Güzeldere şelalesinde bir kamp atman kaç liraya maliyeti oluyor. 

Arabanın yakıtı, aldığın öteberi, cadır yeri kirası varsa bedeli falan fıstık kaç paran gidiyor. 

Ali portbagaj at keyfine bak.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Ali portbagaj at keyfine bak.

Abi benim ailem 3 kişilik. Benim arabadan 1054 litre bagaj var. Kullanmadığım yarı katlanan koltuğum var. 

İster inanın ister inanmayın ama şimdiye kadar 2 defa koltuklarımı katlama gereği hissettim. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
[mention=13526]Servet Aydın[/mention] Abi, senin mesela Güzeldere şelalesinde bir kamp atman kaç liraya maliyeti oluyor. 

Güxeldere neresi?
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Güxeldere neresi?

bahçeye in, çitlere kadar yürürüken derin nefes al, 25 adım at ve geri dön...

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

300km. Ortalama 7.5 litre yakarım. Tek kişilik menü 150 tutar. Çadır vs zaten var.

bahçeye in, çitlere kadar yürürüken derin nefes al, 25 adım at ve geri dön...

25ac3fa2e1165ad2ee178cde3b8e5def.jpg
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Ortalama 7.5 litre yakarım.

mera ya gireken jandarma ne yakar?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Jandarmayı karıştırma hemen.. Tamam dönüyorum geri

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...