İçeriğe Yönlendir

Sonradan Takılan Mercek Muayene den Geçer Mi ?

Volkan İşli

Recommended Posts

Volkan İşli

Fiesta mk5 aracımın farlarına görseldeki gibi mercek montajı yapmayı düşünüyorum xenon ampül kullanmayacağım halojen ampül kullanacağım ama TÜV den geçer mi geçmez mi bilemiyorum. Bilgisi, tecrübesi olan var ise önerilerinizi bekliyorum [emoji848]
7929fce4cad2f0241bb4a631dc0ad3bc.jpg690c288eb8676e88f286f4cb50f36b06.jpg

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Tuv den geçmeyen far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı olmayan xenon fardır, halojen ampul kullanan mercekler geçer.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Xenon olmadikca kesin gecer de tek reflektor olmasi biraz dusunduruyor. Birkac Bora ya yapmistim kimisi halojen ampulle gecti kimisi gecmedi. Cift reflektor olsa kesin gecer.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Volkan İşli
Xenon olmadikca kesin gecer de tek reflektor olmasi biraz dusunduruyor. Birkac Bora ya yapmistim kimisi halojen ampulle gecti kimisi gecmedi. Cift reflektor olsa kesin gecer.

İste böyle bir ihtimal varsa tekrar sökmek hem zaman kaybı hem parçanın yıpranması demek [emoji53] Neden problem tek reflektör olması ?
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

İste böyle bir ihtimal varsa tekrar sökmek hem zaman kaybı hem parçanın yıpranması demek [emoji53] Neden problem tek reflektör olması ?

Ihtimal dahilinde. Eger ki yaptiniznve muayeneye girdiniz kaldi. Yeni I20 lerde de bihalojen mevcut tek reflektor onu soylersiniz.

Halojen mercek veya xenona halojen ampul vs uygulama yaparsaniz aydinlatmanizda ahim sahim bir fark olmaz onu da ozellikle belirteyim.
Yorum bağlantısı
Volkan İşli

Ihtimal dahilinde. Eger ki yaptiniznve muayeneye girdiniz kaldi. Yeni I20 lerde de bihalojen mevcut tek reflektor onu soylersiniz.

Halojen mercek veya xenona halojen ampul vs uygulama yaparsaniz aydinlatmanizda ahim sahim bir fark olmaz onu da ozellikle belirteyim.

Böyle bir ihtimal var ise farı hiç bozmamak en iyisi. Aydınlatma konusunda beklentim daha düz bi ışık görüntüsü ve daha uzağı aydınlatması ! Yani normal farda ışık çok dağıldığı için mercek olsun istiyorum. Normal de H4 ampül kullanılmış farlarımda bunu merceğin içine yerleştirmek te ayrı bir dert tabi, sığmama ihtimali var.
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Böyle bir ihtimal var ise farı hiç bozmamak en iyisi. Aydınlatma konusunda beklentim daha düz bi ışık görüntüsü ve daha uzağı aydınlatması ! Yani normal farda ışık çok dağıldığı için mercek olsun istiyorum. Normal de H4 ampül kullanılmış farlarımda bunu merceğin içine yerleştirmek te ayrı bir dert tabi, sığmama ihtimali var.

Zaten cin isi mercek bile koysaniz arka kapakta islem gerekecek. 2 yilda 1 olab muayene icin gozunuzde buyutmeyin derim. Eski aracimda muayene zamani tampon indirip far degiatiriyordum kendim. Bixenon anlatilmaz yasanir cunku :).
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

Ben İskenderunda girdim muayeneye geçti hiç sorun olmadı hatta ısrarla sordum varmı sıkıntı diye yok dedi [emoji23]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ben İskenderunda girdim muayeneye geçti hiç sorun olmadı hatta ısrarla sordum varmı sıkıntı diye yok dedi [emoji23]

Yerine gore degisiyor ustad ben gecende gecmeyende duydum forumlarda :)
Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

O yüzden İskenderun dedim :) belirttim özellikle de yanlış anlaşılmasın diye

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
O yüzden İskenderun dedim [emoji4] belirttim özellikle de yanlış anlaşılmasın diye

Yok anladim zaten :D Dogru anladim [emoji16]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan İşli

Zaten cin isi mercek bile koysaniz arka kapakta islem gerekecek. 2 yilda 1 olab muayene icin gozunuzde buyutmeyin derim. Eski aracimda muayene zamani tampon indirip far degiatiriyordum kendim. Bixenon anlatilmaz yasanir cunku [emoji4].

Benim ki de çin işi olacaktı ama gözüm korktu git gel yapmak istemiyorum TÜV ün kapısını aşındırmak istemiyorum. [emoji1] Forumlarda araştırdım gereksiz konu açmamak için orada da böyle geçen var geçmeyen var diyenleri gördüğüm için net bir cevap almak adına yeni konu açtım ama şu an da net bir cevap yok anlamadım bu işin bi standardı mı yok. [emoji848] Bu geçsin beğendim bu geçmesin tipsiz mi diyorlar her bölgenin böyle ayrı ayrı bir yetkisi mi var . [emoji848]
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Benim ki de çin işi olacaktı ama gözüm korktu git gel yapmak istemiyorum TÜV ün kapısını aşındırmak istemiyorum. [emoji1] Forumlarda araştırdım gereksiz konu açmamak için orada da böyle geçen var geçmeyen var diyenleri gördüğüm için net bir cevap almak adına yeni konu açtım ama şu an da net bir cevap yok anlamadım bu işin bi standardı mı yok. [emoji848] Bu geçsin beğendim bu geçmesin tipsiz mi diyorlar her bölgenin böyle ayrı ayrı bir yetkisi mi var . [emoji848]

Cin isi olacaksa bu sekilde kalmasi daha iyi. Aydinlatmaniz daha berbat olur ve cin isi mercek erkenden kararir. Ayri ayri yetki demeyelim de uygulama konusunda kisilerin fikirleri net olmayabiliyor. Bence gozunuz korkmasin. En fazla bir takim idarelik cikma far alirsiniz olur biter.
Yorum bağlantısı
Volkan İşli

Cin isi olacaksa bu sekilde kalmasi daha iyi. Aydinlatmaniz daha berbat olur ve cin isi mercek erkenden kararir. Ayri ayri yetki demeyelim de uygulama konusunda kisilerin fikirleri net olmayabiliyor. Bence gozunuz korkmasin. En fazla bir takim idarelik cikma far alirsiniz olur biter.

Teşekkür ederim sağolun bakalım biraz daha araştırayım karar vereceğim.[emoji4] Daha önce bu şekilde muayeneden geçenler yorum yaparsa deneyimlerini paylaşırsa sıkıntı yaşayıp yaşamadıkları hakkında biz de fikir sahibi oluruz güzel olur yardımları dokunur acemi mercekcilere, xenonculara.[emoji1424][emoji4]

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

İçinde halojen ampül olduğu sürece geçer.

Sattığım aracımda orijinalde mercek far vardı halojen olarak kısa hüzme için.

Bu mercekler banada mantıklı geliyor ama aydınlatma performansı nasıl olur diye endişem var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
İçinde halojen ampül olduğu sürece geçer.
Sattığım aracımda orijinalde mercek far vardı halojen olarak kısa hüzme için.
Bu mercekler banada mantıklı geliyor ama aydınlatma performansı nasıl olur diye endişem var.

O zaman halojen ve bixenon mercek farkini ekleyeyim kafada soru isareti kalmasin :) Ekledigim araba Passat B5.5

Ustteki halojen alttaki bixenon:

acb14d7e6a9849675ab1c6bd8d948d88.jpg

Buda B6 Passat in mercek icleri.

Bu foto sifir halojen mercek ic kismi:

f8483de46508d59c965e37c831a90961.jpg

Bu da 2011 cikmasi bixenon mercek ic kismi:

f9d0c561f87e910bd5934631d2000fe4.jpg

Sifir halojen mercek bile kullanilmis bixenon mercekten iyi degil gordugunuz uzere. Mat oldugundan aydinlatma performansi da dusuk.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Volkan İşli

O zaman halojen ve bixenon mercek farkini ekleyeyim kafada soru isareti kalmasin [emoji4] Ekledigim araba Passat B5.5

Ustteki halojen alttaki bixenon:

acb14d7e6a9849675ab1c6bd8d948d88.jpg

Buda B6 Passat in mercek icleri.

Bu foto sifir halojen mercek ic kismi:

f8483de46508d59c965e37c831a90961.jpg

Bu da 2011 cikmasi bixenon mercek ic kismi:

f9d0c561f87e910bd5934631d2000fe4.jpg

Sifir halojen mercek bile kullanilmis bixenon mercekten iyi degil gordugunuz uzere. Mat oldugundan aydinlatma performansi da dusuk.

Bariz xenon ampül daha aydınlık ama malum muayene far yükseklik far yıkama yüzenden bize uygun değil. Peki halojen far yaydığı yüksek ısı ile bu merceğin içini karartır mı yada reflektör kısma zarar verir mi merceğin camı bildiğimiz saf cam mı yoksa pleksi gibi plastik bir malzeme mi ?
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bariz xenon ampül daha aydınlık ama malum muayene far yükseklik far yıkama yüzenden bize uygun değil. Peki halojen far yaydığı yüksek ısı ile bu merceğin içini karartır mı yada reflektör kısma zarar verir mi merceğin camı bildiğimiz saf cam mı yoksa pleksi gibi plastik bir malzeme mi ?

Cin isi mercekte hersey olur. Oem mercege halojen ampul birsey yapmaz. Oem mercekte cam mevcut.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
20 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Düzeltiyorum, far yıkama zorunluluğu kalkmış, otomatik eğim yine mecburi.

Otomatik eğimsiz xenon olmaz.. :)

Kör eder karşıyı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Volkan İşli

Otomatik eğimsiz xenon olmaz.. [emoji4]
Kör eder karşıyı

Kesinlikle olmasın, merceksiz xenon da olmasın, otomatik olmayan xenon da olmasın ! Işın kılıcı gibi mübarek kör ediyor resmen.. [emoji1432]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
[mention=13526]Servet Aydın[/mention] abi'nin bu eğim ile ilgili çalışması vardı ama...

Çalıştığını gördüm, ve diğer onlarca proje gibi kenara koydum :)
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Bu merceklerin avantajı fara delme biçme yapmadan uygulanması ve muayene sıkıntısı olmaması. Çünkü ampül tipler H serisi normal ampüller. Muayeneye giderken halojen takılıp geçilebilir. 

Fara gerçek bixenon mercek montajı yapılırsa muayene için ayrıca bir takım far ihtiyacı doğuyor.

H4 fara göre her türlü iyi bir performans elde edilir diye düşünüyorum

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...