İçeriğe Yönlendir

Ağır bakım


Ömer Yılmaz34

Recommended Posts

Ömer Yılmaz34

S.a değerli arkadaşlar, abiler 2006 model fiesta arac kullanıcısıyım aracım 170000 ne geldi ve sağından solundan garip sesler gelmeye başladı tabi bunda mars yüzeyini aratmayan tekirdağın yollarınin etkisi büyük bende arabamı genel-ağır bakıma sokmayı düşündün ben şimdi sıkıntılarını kısaca söyliyeyim siz nasıl bi yol izlemem gerektiğini ilişkin ve maliyeti ne olubilir yardımcı olursanız sevinirm.

- Aracımın motorunda yag kacaklari var bu kacaklar sızmadan daha cok terleme gibi herangi bi damlama yok ama kaputu actığinızda ve alttan bakildıgında bariz gorunuyo tüv türktede hafif kusur olarak göründü bu kacaklar.

-6 aydır problemini çözemediğimoz diresiyon pompası en trigel seti degistirdikten sonra direksiyon pompası yağ kacirmaya basladi yağ ikmali yaptıgimiz kutu orjinal degil devirdaim yapamiyo dediler orjinali ile degistirdim ancak problem eskisi kadar olmasada hala devam ediyor hergün sabah arabaya gittigimde sag sis farinin altinda yerde avuc ici kadar yağ damlattığı fark ediyorum ayda bir  lt dot4 yagı bitiriyor. Sanirsam bunlarin direksiyon pompası tamir edilebilen cinstenmis içindeki bıcakları ters cevirim kullanılabiliyotmus bilemiyorum. 

- aracımın sağ ön tarafından sesler geliyor amortisör patlakmi anlayamadım ama sanki kaporta altindan kaportaya vuran bisey varmış gibi tatlı cok derin olmuyan bozuk yol cukurlarinda luk luk ses geliyor. 

- şimdilerde cok fazla yapmiyor ama kısin el frenini indirdiğimdr arka kampanalar bırakmıyordu bende bunu bildiğim icin yavas yavas kaldıryodum aracı kampanalar bıraktıktan sonra hareket ediyordum şu aralar yapmıyo ama acaba arka kanpanaların ömür bittimi.

-birde son günlerde 1. veya 2. Vitesle cıktığım yokuşlarda veya dik inislerde arabayı kompresöre bıraktığimda bir uğultu geliyo devride cok yukselmiyo ama hani araba cok yuklü olurda dik rampalardan kalkarken silkeleye silkeleye kalkarya onun gibi ama daha hafif birsey bilmem anlatabildimmi.

 Evet değerli arkadaşlarım, abilerim kısa dedik ama uzun oldu biraz önerilerinizi bekliyorum herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

motor bölümü alttan üstten heryrden sıfır gibi yıkanacak pırıl pırıl yapılacak. sonra gün gün veya 2 günde bir yağ kaçarıan her neresi ise göz kontrolü ile tespğit edilecek. sonra kaçan yere göre tamir yapılacak. şu an her yere bulaşmış durumda nokta tespiti çok zordur.

seslere lifte bakılır arızalı parça bulunur.

kampana içindeki balata bitse de bırakmamazlık yapmaz, fren merkezi denen pistonlarda sıkışma olaiblir. ki bu muayenede ağır kusur zaten

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Yılmaz34

Peki cağlar bey bu bakımla ilgili servisemi başvurmalıyım yoksa iyi bi usta bulup onamı malum servis fiyatları aşikar bana cıkarcağı fatura 1000 tl üzeri olur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...