Adnan Çakır 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Kiracının kombisi arıza yapmış masrafını ev sahibi mi kiracı mi ödeyecek . Kiracı 5 _ 6 senelik ama ben evi geçen sene aldım. Düzenli bakım yaptırıp yaptırmadığını bilmiyorum.Benden eski ev sahipleri bu konuyu bilen hukuk adamları arkadaşlar durum nedir? Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Kim kullanıyorsa o tamir ettirir. Ev sahibi evin özelliğine göre kira alır,döşettiği için. Evdeki ürünleri çalışır teslim ettiği için sorumlu kiracıdır. Yorum bağlantısı
Tolga Erdem 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Kullanıcı hatası ile bozulmamissa ev sahibi oder. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Kaan 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Bakım kiracıya ait, arıza ev sahibine, bide kombinin kullanım ömrü dolduysa, değişimi gerekir o da ev sahibine ait. 2 Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 10 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: Demirbaş masrafı evsahibine ait. +1903. Kesin. 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Hangi kiracı bakım yaptırıki ? Bozulana kadar kullanır.O zamanda ev sahibi tamir ettirir yada değişim yapar Yorum bağlantısı
Oğuzhan Polat 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Tabi ki ev sahibi ödemesi gerekir . 1 Yorum bağlantısı
Olcay Sert 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 40 dakika önce, Adnan Çakır yazdı: Kiracının kombisi arıza yapmış masrafını ev sahibi mi kiracı mi ödeyecek . Kiracı 5 _ 6 senelik ama ben evi geçen sene aldım. Düzenli bakım yaptırıp yaptırmadığını bilmiyorum. Benden eski ev sahipleri bu konuyu bilen hukuk adamları arkadaşlar durum nedir? siz kiracıya teslim ederken tam ve çalışır durumda teslim etmiş iseniz "Kiracı" aksi durumda "ev sahibi" yaptırır. 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 10 dakika önce, Olcay Sert yazdı: siz kiracıya teslim ederken tam ve çalışır durumda teslim etmiş iseniz "Kiracı" aksi durumda "ev sahibi" yaptırır. Bence de eğer çalışırı durumda teslim edildiyse kiracı ama diğer türlü ev sahibi Yorum bağlantısı
Tamer Geveci 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Adnan bey bildiğim kadarıyla kombi gibi cihazların bakım ve arızalarını kiracı ödemesi gerekir , eğer parça değişimi gerekirse ev sahibi ödemelidir. Bu durum biraz da karşılıklı anlaşmaya bağlı. Yorum bağlantısı
Hakan Gülsoy 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Öğrenciyim aralık ayında kombimizin beyni arıza yaptı normal şartlarda ev sahibinin ödemesi gerekti fakat siz bozdunuz diye bize ödetti kombiciye sorduğumuzda sizinle alakalı bişey değil dedi fiyat:250 tl Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 kontrata birşey yazılmamış ise ev sahibi. ancak görüşüp kırışmak en doğrusu gibi. 2 Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Evim olsa ve teslim etsem 6 ay için de bozulan olursa ben karşılarım Aksi takdirde karşılamam. Kullanan o. İşine gelirse, zaten sözleşmeye eklerim.. Kiracı eve ekstra bir.şey takıldığın da veya yaptığın da bırakıp gidiyor mu Hayır Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 (düzenlendi) Bir saat önce, Hakan Gülsoy yazdı: Öğrenciyim aralık ayında kombimizin beyni arıza yaptı normal şartlarda ev sahibinin ödemesi gerekti fakat siz bozdunuz diye bize ödetti kombiciye sorduğumuzda sizinle alakalı bişey değil dedi fiyat:250 tl Sizde çıkarken kombinin beynini söküp alın o zaman ne yapacak bakalım. ---- 2 saat önce, Adnan Çakır yazdı: Bende kiradayım hemde kirada evim var. İşleyiş aynen aşağıdaki gibi. Türk Borçlar Kanunu gereğince demirbaşların iyi halde tutulmasını gerektiren masraflar kiracıya ait oluyor. Ancak demirbaş içerisinde bulunan parçaların değişikliği ve kullanım ömrünü tamamlaması nedeni ile oluşan yüklü tamir masrafları ev sahibine ait oluyor. Apartman ve daire demirbaş giderleri: Kombi bakımı ve arızası, Çatı tadilatı, Mantolama, Asansör eklenmesi, Dış cephe boyası, Bağımsız bölüm eklenmesi gibi. 28 Mart 2017 tarihinde Erdoğan Temur tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Demirbaş masrafı evsahibine ait. +1000 Yorum bağlantısı
Ahmet Koçak 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Kombinin bakımı kiracıya, kiracının kusuru olmadan bozulması durumunda ev sahibi öder diye biliyorum ama emin değilim. Ayrıntılı düzenleme Borçlar Kanunu madde 299 dan başlıyordu sanırım. Aynı sorunu ben de yaşadım. Ev sahibi ödemem dedi. Ben de servis çağırdım fatura aldım. Kirayı fatura bedelini düşüp ödedim. Öderken de not aldım: kira bedeli (-) kombi masrafı yazdım. Ev sahibi evden çıkın dedi ama sözleşmemiz olduğu için çıkmadık. Emlakçı aracılığıyla da arattı ona da çıkmıyorum dedim. Sonra bir şey olmadı. Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Çalışır teslim edilir çalışır teslim alınır. Beyni sökerse kaporadan düşer ev sahibi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Ev kombili diye kiralandı ise ev sahibi karşılar. Kombi içinde kira alınıyor mantıken. Geçen arkadaşıma da ev sahibi çık dedi. Dolaplar aşınmış falan der mi acaba dedi, diyemez çünkü kullan diye kiraya veriyor dedim. Demedi de zaten.. 3 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: Çalışır teslim edilir çalışır teslim alınır. Beyni sökerse kaporadan düşer ev sahibi Bozuk beyni geri takar, çıkarken bozulmuş der.. Yorum bağlantısı
Fırat Önal 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 2 senedir şu andaki evimde kiracı olarak oturuyorum. Kombi epeyce yaşlı. 2 senede toplam ( bakım ve arıza masrafı) 300 lira kadar para harcadım ve hepsini kiradan düştüm. Eğer bana ev sahibi sıfır kombi verseydi belki de bu masrafları kendim karşılardım. Çalışır vaziyet diyen arkadaşlar var ancak 15 yıllık kombi çalışır vaziyette olsa ne olur? İlla ki arıza verecek. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 7 dakika önce, Serkan Toker yazdı: Ev kombili diye kiralandı ise ev sahibi karşılar. Kombi içinde kira alınıyor mantıken. Geçen arkadaşıma da ev sahibi çık dedi. Dolaplar aşınmış falan der mi acaba dedi, diyemez çünkü kullan diye kiraya veriyor dedim. Demedi de zaten.. Bozuk beyni geri takar, çıkarken bozulmuş der.. aşınma normal süreçtir duvara spreyle grafiti yapmadı isen. bozulduğunu haber vermekle yükümlü kiracı, düşerim kaporadan. 1 Yorum bağlantısı
Hami Erışık 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 (düzenlendi) Kiracıyım ev 2006 model,ben 2011 de taşındım..kombi bozuldu hemde kaçkere ev sahibi karşıladı ,tamirci arıza yapan parçayı söküyor bakıyoruz hep sudan dolayı pas ve ömrünü tamamlamış parçalar..başkasının kullanıpta buhale getirdigi parçayı ben niye ödeyeyim.. Not ;benimde kiracım var bozulsa ben yaptıracagım tabiki...bence olması gerekende bu.. 28 Mart 2017 tarihinde Hami Erışık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Mart 2017 Paylaş 28 Mart 2017 Ofise girdiğimiz ilk gün elektrikli termosifonumuzun arızalı olduğunu gördük. Termosifonla aldık daireyi ama çalışmıyor. Aradım mal sahibini "baktırın siz, hesaplaşırız" dedi. Baktırdım ve değişmesi gerektiği çıktı. "Siz istediğinizi alın, masrafını ben karşılayacağım" demişti. Aynen de öyle oldu. Tüm ufak arızaları biz karşılıyoruz şu an ama büyük bir şey çıkarsa kendisi karşılar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts