İçeriğe Yönlendir

Sigorta Acenteliği Açmak

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Merhabalar,

Forumda konuyla alakalı deneyimli kişiler olduğunu bildiğim için bilgi almak istiyorum.

1. Bir sigorta acentesi açmak için şartlar nelerdir?
  2. Bugün açılacak olsa ne kadar masraf gitmektedir?
  3. Birden fazla sigorta şirketi ile çalışılabiliyor mu? Bunun için şartlar nelerdir? (Sigortashop tarzı)
  4. Kâr payı nedir? Sigorta, kasko vs. için. (Binek araçlarda veya kamyon, çekici, iş makinası vs.)
  5. Zorunlu masraflar nelerdir?
  6. Acentenin sorumluluk alanı nedir?
  7. Bunlar haricinde bilinmesi gereken detaylar nelerdir?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Saygılar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1- http://www.tsb.org.tr/sigorta-acenteleri-yonetmeligi.aspx?pageID=445   Okuyun lütfen... 

2- Şirketine göre değişir.. İstenen teminatlara göre değişir. Normalde bir ofis yeterli + şirketin istediği diğer şartlar. 

3- Birden fazla şirket ile çalıştığınız şirketin izni ile çalışabilirsiniz. Yasal olarak bir engel yok ancak çalıştığınız şirket bunu kabul etmez ise fesih eder. 

4- Şirketine göre değişir.. % 2 -16 arasındadır. Sigortalanan araca göre. Hasarsızlık indirimine göre değişir.. Bir kuralı yoktur. 

5- Normal ofis giderleri.

6- Sorumluluk alanını anlamadım. Anladığım kadarıyla.. Acente yaptığı işin doğruluğundan ve uygunluğundan mesuldür.

7- Fiyatlar saçma, komisyonlar bazı işlerde yok mertebesinde. Ayrıca yeni acente olacağınız için şirketiniz çok şart ileri sürecek. Taahhütler isteyecek bunlarla ilgili cezai yaptırımlar uygulayacak.

Örnek.. 10 bin lira trafik yaparsan 5000 lira kasko, 2000 lira yangın isteyecek.. Bunu yapamazsan 2000 liranı alırım diyecek veya yaptığın işten komisyonunu kesecek vs.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

geçmişten gelen bir sigorta iş yaşamınız yoksa hiç bulaşmayın sigorta tamamen portföyle, tanıdıkla ve tecrübeyle  yürüyen bir iş. dükkanın önünden geçerken içeri girip poliçe isteyen çok olmaz 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...