Misafir 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 (düzenlendi) Aracı dün İzmir den aldım. Yaklaşık 575 km yol yaptım. Kısaca izlenimlerim şu şekilde; Clio ile herhangi bir karşılaştırma yapmayacağım. Araç ciddi anlamda performanslı. 120 ile 6. vites yokuş çıkarken gaza basarsanız araç yine şahlanıyor. Buna rağmen tüketim değerleri beni hayli hayli memnun etti. Aracın 3000 km lik ortalaması 5,7 litreydi. Ben sıfırlayıp denemek istedim. Hız sınırlarını ara ara zorlamama rağmen araç 6,3 lt yi geçmedi. Ş. içi ölçüm benim için daha yararlı olacak çünkü araç %90 Ş. içi kullanılıyor. Ama 6,5-7 lt geçmeyeceği düşüncesindeyim. Araç max torku 1400-4000 d/d de veriyor. (175 nm) Eğer erken vites değişimi yapılır yada yönlendirmelere uyulursa bu değerlerin bile altına iner tüketimi. 6 ileri olması ciddi rahatlatıyor aracı. 70 km üzeri 6. vites muazzam bir ekonomi sağlıyor. Ek olarak bu ekonomiye start/ stop ta oldukça fazla katkı sağlıyor. Çalışması çok başarılı. Titreşim neredeyse sıfıra yakın. Hız sabitleyicisine alışmam biraz uzun sürdü ama alışınca kullanımı çok güzel. Sanırım hız sınırlayıcı mevcut değil. Henüz o kadar kurcalamadım. Şöyle bir durum var, normalde CC, fren yada debriyaja basınca devreden çıkar. Bunda vites değişimine izin veriyor araç. Yani debriyajda devreden çıkmıyor. İyi mi kötümü bilemedim. Araç içeriye gerçekten hemen hemen hiç ses almıyor. Trim sesi sıfır. 120 km/h üzeri yol ve rüzgar sesi başlıyor. Rölantide ne bir ses, ne bir titreşim mevcut değil. İç mekan ve malzeme kalitesi premiuma yakın. Tüm aksam yumuşak plastik. Kapı içleri deri. Lastikler 17" (Bridestone Turanza T0001) olmasına rağmen kıyaslama yapacağım araç olmadığından bana konforlu geldi. Yol tutuşu da oldukça tatminkar. Çanakkale sonrası yağış vardı. Sorunsuz sıkıntısız geldim. Ses sistemi gerçekten çok iyi. Ortalama 400 Tl ye Seat Sound adında özel bir sisteme çevrilebiliyor. Subwoofer eklenerek. Kendinden amfili. Ama bu bile yeterli. İç ambiyans gerçekten harika. Kırmızı aydınlatmalar nefis. Dadından yenmiyor. Ön arka optik park sensörü görevini çok güzel yerine getiriyor. Ekrandan aracın konumunu, direksiyon hareketlerini vb detaylıca görebiliyorsunuz. Özellikle hanımlar için biçilmiş kaftan. Klima ileri teknoloji Air Care sisteme sahip. Araç içindeki havayı yeniliyor ve yaşam kalitesini arttırmaya yardımcı oluyor. Teyp, Klima, yol bilgisayarı ve diğer herşey full fonsyon olarak dokunmatik ekrandan ayarlanabiliyor. Ek olarak kadrandaki ekranda oldukça büyük, ihtiyaç duyulan tüm bilgiler direksiyon kumandaları yardımı ile buradan da görülüp ayarlanabiliyor. Sesli komut, mesaj okuma, sesli arama,bluetooth gibi birçok fonksyonel özelliği mevcut ve oldukça başarılı çalışıyor. Koltuk döşemeleri gerçekten kaliteli ve hissiyatı çok güzel. Oldukça geniş saklama bölmeleri mevcut. Kapı içi cepleri geniş, torpido büyük, kol dayama içi kullanışlı, koltuk altı çekmeceleri fonsyonel, koltuk arkası cepleri de mevcut araçta. En önemlisi de vites önündeki telefon koyma bölmesi. Burası ufak bir modifiye ile kablosuz şarj istasyonuna dönüştürülebiliyor. Dediğim gibi gelirken Çanakkale sonrası yağmur vardı ara ara. Yağmur sensörü ciddi başarılıydı. Led farlar gerçekten çok güzel bir aydınlatma sağlıyor ve hoş bir görüntüsü mevcut. Ancak şiddetli yağış ve siste sorun yaratıyormuş. Şuan o kadar yağış olmadığından sıkıntı çekmedim ama eğer olur ise sis farları zati mevcut. İç hacim beklediğimden de ferah ve geniş. Öne rahat oturduğumda arkaya da aynı rahatlıkta oturabiliyorum. Bagajda tatminkar. Haçbeke göre gayet ideal. Araca bagajdan yer tasarrufu sağlamak adına ince stepne koymuşlar. Aynalar geniş. Görüşte sorun yaratmıyor. Dikiz aynası kararan cinsten. Yan aynalar sinyalli, katlanır ve geri viteste aşağı inerek kaldırımı gösteriyorlar. Araçta akıllı bir sistem var. Açınca sürekli sizi uyarıyor. Şunu şöle yaparsan daha tasarruf edersin, bu lastiklerle bu hızı geçmemelisin, klima açıkken cam açmamalısın, yavaşladığında devir 1200 d/d altına düşmeden debriyaja basmamalısın falan filan. Bi ara tokatlayasım geldi. Şuan aklıma gelenler bu kadar. Zamanla tecrübeleri paylaşmaya devam edeceğim. 15 Mart 2017 tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İnan Çınar 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 (düzenlendi) Harika ...Kazasız belasız cezasız kullan inşallah kardeşim ... 15 Mart 2017 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 Hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin Kerem. Çok güzel tercih. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 Kerem abi hayırlı uğurlu olsun maşallah çok güzel bir araba güle güle kullan:) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 Vaay, hayırlı uğurlu olsun. Güle güle, kazasız belasız kullan Vagcom'la ne zaman girişiyorsun Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 Biz Boşuna doğuş ile kolumuza TSI diye dövme yaptırmadık @Kerem Minaz @Doğuş Bağ Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 6 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Vaay, hayırlı uğurlu olsun. Güle güle, kazasız belasız kullan Vagcom'la ne zaman girişiyorsun Sağol Sani. Girişilmiş zati. Yapacak pek bişi kalmamış. 2 dakika önce, Tuna İşgören yazdı: Biz Boşuna doğuş ile kolumuza TSI diye dövme yaptırmadık @Kerem Minaz @Doğuş Bağ Ben "Advanced" yazdırdım. Kuruyunca foto atarım. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 Amma övdün arkadaş tamam 40 bin vereyim Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 1 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı: Amma övdün arkadaş tamam 40 bin vereyim Yiğidi öldür, hakkını yeme demişler. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 (düzenlendi) @Tuna İşgören @Kerem Minaz Bende bide FR dövmesi varda yerini söylemem 15 Mart 2017 tarihinde Doğuş Bağ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 (düzenlendi) Şimdi, Kerem Minaz yazdı: Yiğidi öldür, hakkını yeme demişler. İpayla sil sen bunu çift kova sonrası 15 Mart 2017 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 1 dakika önce, Doğuş Bağ yazdı: @Tuna İşgören @Kerem Minaz Bende bide FR dövmesi varda yerini söylemem Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 4 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı: İpayla sil sen bunu çift kova sonrası Ipa ile yıkasam? Direkt? Silmeye uğraşmadan? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 Kerem ne yalan söyleyeyim kedi olalı bi fare yakaladın nihayet.. Allah kaza bela vermesin. İyi günlerde kullan 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 Ipa ile yıkasam? Direkt? Silmeye uğraşmadan? [emoji3]Aslında ilk öyle yazdım ama boyasız plastiklere gelmesin diye düzelttim bi üstteki mesajı. Hemen soldurmaz ama olsun, biz uzun yıllar sıfır gibi kalsın gözüyle bakıyoruz Gebze son dönemde medeniyetin beşiği olma yolunda ilerliyor. Istanbul'dan giden yerli turist sayısında ciddi artış varmış Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 Güzel tercih.Parasına göre hakkını fazlası ile veren bir araç.Güzel günlerde kullan... Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 58 dakika önce, Kerem Minaz yazdı: Aracı dün İzmir den aldım. Yaklaşık 575 km yol yaptım. Kısaca izlenimlerim şu şekilde; ....... Şuan aklıma gelenler bu kadar. Zamanla tecrübeleri paylaşmaya devam edeceğim. Bunlar sadece aklına gelenler mi Bence bir sekretere tek tek not tutturmuşsun gibi 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 Kazasız belasız cezasız güle güle kullan Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 10 dakika önce, Önder Özcan yazdı: Bunlar sadece aklına gelenler mi Bence bir sekretere tek tek not tutturmuşsun gibi Ha evet abi. Onu unutmuşum. Araç özelliklerinde dahili sekreter de var. Yorum bağlantısı
Mustafa Liman 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 İyi günlerde kullan sevgili hemşehrim. Tekerin düz bassın. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 İyi dileklerini sunan herkse çok teşekkür ediyorum. Daha iyileri sizlerin olsun inşallah. Maşallah. Sağolsun, var olun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts