Erhan Erbek 17 Şubat 2017 Paylaş 17 Şubat 2017 Arkadaslar ben 1 yila yakindir bu olayla ugrasmakdaydim. Benim aracim 2004 mk3 2.0 tdci otomatik jatco jf506e sanzimanli bu aracimin hiz gostergesi bi calisiyor bi calismiyor calismadgi zamanla performan kaybi digital gostergelerin _ _ _ olmasi surekli yakit dolumu ikazi vermesiydi bunu hic bir ford servisi cozemedi. Aracin nerden hiz olcumu yapdgini bilen yok sonunda 5. Kez araci yapilmasi icin birakdgim gun sanzimanin beyincisi olayi cozdu 3 gun kadar ugrasdikdan sonra jatco sanzimanlarda arac hizi abs den degil sanzuman icindeki difransiyel dislisinin altindaki sensorden alip sanzuman beynine gonderiyor burdaki buyuk sorun buydu bu beyin nerdeydi kimisi sanzuman icinde kimisi disinda diordu beyin sol camurluk silyan kisminda arka tarafda kutu icinde bu beyin zamanla terlemeden su almis ve arada siradada olsa gostergeyi calisdiriyordu su temizlenip verniklendikden sonra aracin olayi cozuldu benim 1 seneme ve cok fazla maddi yada mal oldu egerki boyle bir sorunu olup cozum bulamayanlar varsa ins yardimci olur cunku ben cok aradim hic bir bilgi yok yabanci ford sitelerinde bile bu sorunu cozen olamamis.herkese iyi gunler 13 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Şubat 2017 Paylaş 17 Şubat 2017 Bu güzel paylaşımınız için teşekkür ederiz. Google'ın okuyabilmesi açısından aşağıdaki anahtar kelimeleri yazıyorum ki, herkes faydalanabilsin. Mondeo MK3 Diesel VSS Sensor Jatco Tachometer Speed Zero Performance 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Liman 17 Şubat 2017 Paylaş 17 Şubat 2017 Beynin tam yerini fotoğraf ile gösterebilir misiniz? Çamurluk içinde mi, kabin içinde sol çamurluk sinyalinin oraya denk gelen iç bölgede mi? Yoksa sol ön sinyalin arkalarında bir yerde mi? Teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 17 Şubat 2017 Paylaş 17 Şubat 2017 Hadi bakalım çok geçmiş olsun, epeydir müzdaripdiniz. Çok sevindim adınıza... Foruma da iyi bir bilgi olacaktır. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 17 Şubat 2017 Paylaş 17 Şubat 2017 Geçmiş olsun baya uğraşmışsınız ve sonunda arızayı çözmüşsünüz maşallah Yorum bağlantısı
Erhan Erbek 17 Şubat 2017 Yazar Paylaş 17 Şubat 2017 Aynen cok ugrasdim ama sonu iyi oldu.malesef resmi yok yapan arkadasin gosterdgi ve tarif ettigi gibi anlattim sol camurluk silyan arkasinda bir sac kutunun icerisindeymis. Sol tekeri ve davlumbazi sokerseniz goruceginize eminim ebay dan arattiginizda zaten beynin kendisini goreceksiniz. Yorum bağlantısı
Erhan Erbek 17 Şubat 2017 Yazar Paylaş 17 Şubat 2017 Mk3 mondeolarda kronik sorun gibi bisi bu bence cunke her otomatik mondeo nun basina er gec geliyo turk sitelerinde bu konuyla ilgili pek bilgi yok talkford da cok fazla bu konu ustune durulmus ancak cozume ulasan olmamis manuel mondeo larda pek sorun yaratmiyor zaten hiz sensoru maulellerde sanzuman ustunde ama otomatiklerde olay cok farkli bu yuzden turk servislerin %90 nin hic bilgisi yok 1 sene kadar ugrasdim piskolojim bozuldu artik en son olmasaydi araci cikmaciya birakip gelecekdim.Satmak isteseniz bile satamiyosunuz cunku sanzuman hizi goremedgi icin vuruntu yapiyo alacak kiside sanzumanda sorun var die almak istemiyo bu sekilde kullanmak isteseniz bile cok sikintili ve tehlikeli oluyo cunku bazen araci triptonik kullanmak isteseniz bile triptonige gecdiginiz an araci 1. Viteste gordugu icin kacinci viteste olursaniz olun d konumunda direk 1 e almak icin ugrasiyo ve cok fena vuruntu yapiyo ins bu sikintidan madur olanlara yardimci olabilir. Mustafa bey kabin icinde degil cunku yabanci bi forumdan sol direk altinda die bi bilgi almisdim 2 gun boyunca arayip bulamamisdim camurlugun icinde olacaginada hic olasilik vermemisdim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Şubat 2017 Paylaş 17 Şubat 2017 çamurluk içi değil, sol davlumbazı sökünce şanzıman üstünde görülen soket demek istenmiştir. Yorum bağlantısı
Erhan Erbek 18 Şubat 2017 Yazar Paylaş 18 Şubat 2017 Sanzuman ustunde soket vs yok jatcoda 3 adet soket var onlarda karter kapaginin ustunde burdan cikan kablolar direk aracin tesisat kanlosuna birlesmektedir takip yoluyla beyne ulasamiyorsunuz cok guzel gizlenmis sadece bilen birisi bulabilir ve ayrica muafaza kutusu icindr oldugu icin gorseniz bile farketmek cok zor. Yorum bağlantısı
Ramazan Kaleli 23 Şubat 2023 Paylaş 23 Şubat 2023 erhan beyin başına gelen arıza benimde geldi gösterdiğim ve sordugum herkes şanzımandan oldugunu ve hız sensörünün sanzımanın içinde olduğunu söylediler ve bu forumdan okuyarak erhan beyin dediği yeri tarif edip ustayı yönlendirmem sonucu bende arızayı giderdim.eger basına gelen varsa bende yardımcı olmak amacıyla yerini ve sebebini yazmak istedim arızanın çıktıgı yer şanzıman beyninin su alıp soketin oksitlenmesinden kaynaklı olduğu anlaşıldı ve temizlenip yerine takıldıktan sonra hiçbir arıza kalmadı beynin yeri sol öndirek altında sigorta kutusunun yanında podyeye bağlı umarım benim gibi olan arkadaslara yardımcı olur ve iş bilmez paragöz ustaların eline düşüpte sanzıman yaptırmak zorunda kalmazlar.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Şubat 2023 Paylaş 23 Şubat 2023 Ramazan Kaleli yazdı: beynin yeri sol öndirek altında sigorta kutusunun yanında podyeye bağlı plastik kabı sağlam mıydı? Yorum bağlantısı
Osman Burak MAVİ 26 Şubat Paylaş 26 Şubat Ramazan Kaleli yazdı: erhan beyin başına gelen arıza benimde geldi gösterdiğim ve sordugum herkes şanzımandan oldugunu ve hız sensörünün sanzımanın içinde olduğunu söylediler ve bu forumdan okuyarak erhan beyin dediği yeri tarif edip ustayı yönlendirmem sonucu bende arızayı giderdim.eger basına gelen varsa bende yardımcı olmak amacıyla yerini ve sebebini yazmak istedim arızanın çıktıgı yer şanzıman beyninin su alıp soketin oksitlenmesinden kaynaklı olduğu anlaşıldı ve temizlenip yerine takıldıktan sonra hiçbir arıza kalmadı beynin yeri sol öndirek altında sigorta kutusunun yanında podyeye bağlı umarım benim gibi olan arkadaslara yardımcı olur ve iş bilmez paragöz ustaların eline düşüpte sanzıman yaptırmak zorunda kalmazlar.. Ramazan bey bir iletişim alabilir miyim ustanın yanına gittim yazılanları okuttum tekeri soktuk ancak soketi bulanadi yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 27 Şubat Paylaş 27 Şubat Osman Burak MAVİ yazdı: Ramazan bey bir iletişim alabilir miyim ustanın yanına gittim yazılanları okuttum tekeri soktuk ancak soketi bulanadi yardımcı olursanız sevinirim Tekeri sökmeyeceksiniz. Şöför tarafın sol dizinizin orda beyin var. Sigorta kutusunun sol tarafında kalıyor. Ordaki plastik parçaları sökünce görürsünüz. Resimdeki 1 numaralı parça 2 2 Yorum bağlantısı
Osman Burak MAVİ 27 Şubat Paylaş 27 Şubat (düzenlendi) Ramazan Kaleli yazdı: Harun bey cok teşekkür ederim . 27 Şubat tarihinde Osman Burak MAVİ tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Osman Burak MAVİ 29 Şubat Paylaş 29 Şubat Harun Kocaçalışkan yazdı: Tekeri sökmeyeceksiniz. Şöför tarafın sol dizinizin orda beyin var. Sigorta kutusunun sol tarafında kalıyor. Ordaki plastik parçaları sökünce görürsünüz. Resimdeki 1 numaralı parça Bahsedilen yeri usta soktu ancak beyni bulamadı benin oldugum yer küçük bir il ustalar çok anlamıyor . Yorum bağlantısı
Osman Burak MAVİ 1 Mart Paylaş 1 Mart Sorunu çözdük şanzıman beyni sigorta kutusunun arkasında ulaşmak için sigorta kutusunu sokmek gerekiyor oksitlenme çok fazlaydı temizledik ancak düzelmedi oksit soketteki dişin birisini eritmis beyni komple sokup tamir etti usta sorun düzeldi. 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Mart Paylaş 1 Mart Osman Burak MAVİ yazdı: Sorunu çözdük şanzıman beyni sigorta kutusunun arkasında ulaşmak için sigorta kutusunu sokmek gerekiyor oksitlenme çok fazlaydı temizledik ancak düzelmedi oksit soketteki dişin birisini eritmis beyni komple sokup tamir etti usta sorun düzeldi. geçmiş olsun, bazen bazı sorunlar bulununca, tamiri basit olur, sökmülmesi takıkması süre olarak değil tabii 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts