İçeriğe Yönlendir

Ford Otosan Servis Memnuniyetsizliği


Misafir

Recommended Posts

Aracımı 5 gün önce start stop devreye girmeme problemi yüzünden istinye otokoç'a bıraktım,araç garantili ve 1800 km de.Bugün araç hazır dediler gittiğimde 35 km test edilmiş (en kızdığım nokta) ve çıkan 60 amper varta yerine 55 amper ford akü takmışlar ve aracı yüksek performanslı test etmişler bağırıp çağırdıktan sonra araç sizin olsun dedim ve almadan çıktım.En kızdığım nokta benim aracımı 35 km nasıl test ederler 3-5 km olsa hadi anlıycam.Şimdi ben haklımıyım haksızmıyım bakalım ne olacak.

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Mesele start stop olunca belki de emin olmak istediler.

Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya

Serkan Bey geçmiş olsun konu araç olunca hepimiz hassasız, seviyoruz araçlarımızı ama size makul bir açıklama da mı yapmadılar neden 35km test edildiğine dair?

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Aküyü ford orjinal akü takmaları bence daha iyi olmuş. Aks değişimi yapıldığında benim aracımla da yüksek hızlara çıkarak test yapılmış. Testin gerekli olduğunu düşündüğüm için sağolun dedim. Yoksa normalde aracıma biri binecek 180-200 gidecek hayatta izin vermezdim. Start stop için 35 km bana da fazla geldi. Biraz test etme biraz aracı deneme gibi olmuş sanırım sizin test.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arızanın kontrolü için 3defa çıkmış olsa 5km yarıçapta mesafe normal?

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Bence gayet normal. Hatta ben niye bu kadar az test yaptınız diye kızardım. 5 km test yapsalar sonra siz yola çıkınca arıza verse tekrar geri gelseniz daha çok vakit kaybı olur.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aracinizi servise teslim ettiginizde 50km kadar test haklari mevcut diue hatırlıyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Boşa kızmışsınız, sonuçta test etmeleri sizin için daha iyi. 

Tam tersini düşünün, test etmeden yapsalardı ve aracı teslim etselerdi ve arıza giderilmemiş olsaydı, o zaman da niye test etmediniz diye kızardık büyük ihtimalle :) 

Malesef bu işler böyle oluyor.. 

Gidip aracınızı alın, güzel güzel kullanın :) 

Geçmiş olsun. 

tarihinde Tolgahan Saglam tarafından düzenlendi
ekleme
Yorum bağlantısı
Özgen Acar

tek sefer test olarak düşünmeyin teste çıkarlar arıza tekrarlar döner birdaha bakarlar sonra tekrar çıkarlar..bence çok can sıkacak bir durum yok 

Yorum bağlantısı

35 km test için çıkıldı ise sorun olmazda eğerki farklı amaçlar için araç kullanıldı ise sıkıntı bence. Gerçi servislerde böyle durumlara pek rastlanmaz ama...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bayide etrafta yüzlerce araba olduğu altlarında imkanlar olduğu düşünülürse. Kullanma ihtiyacı pek olmaz.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Çok dert edilecek, arabayı servisten almayacak bir durum değil. Rakam çok gibi görünse de burada verilen örneklerle aslında makul olduğu anlaşılıyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Akkan
Bir saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

Bayide etrafta yüzlerce araba olduğu altlarında imkanlar olduğu düşünülürse. Kullanma ihtiyacı pek olmaz.

 +1. Ayrıca bu tarz olaylara çok takılıyorsanız (elde olmaz genellikle) size önerim araç kamerası almanız ve sabit şekilde monte ettirmeniz. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmed Talha Karaarslan

35 km servis elemanının eve gidiş geliş mesafesi olabilir mi :D şaka bir yana bencede makul bir mesafe. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sökülen akü start stop uyumlu muydu ?

Araba yeniymiş, şimdi farkettim.. Test mesafesi çok abartılı değil bence de..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Ayrıca motor belli ısıya gelmeden start stop devreye girmez o ısıya gelmesi içinde çalışma şart, durum normal bence de.

Yorum bağlantısı
Batuhan Yüksel

Serkan bey şikayetinizi internet üzerinden ve çağrı merkezinden ford otosan genel merkeze iletin onlar kim hatalıysa bulup düzeltmeye çalışırlar tabi bu sizi ne kadar rahatlatır bilemiyorum ama bir nebzede olsa insanı rahatlatıyor bende hep servis puanlarına eksi not veriyorum sonra servise gidince hepsi surat yapıyor? Karadeniz Ereğli Ford servisindede eski yeni araç ayrımı yapılıyor benden bundan çok şikayetciyim anlıyorum yaşadıklarınızı bununla geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Babamın araç hyundai, bakıma götürdüm geçenlerde, fazla yağ koymayın dikkat edin ,geçen fazla konmuş dedim, yine fazla yağ koymuşlar. Eğitim eksikliği var hemen hemen bütün servislerde. 

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Siz birde Doğuş otomotiv grubu servislerini araştırın bakın neler yapıyorlar, Forda kurban olursunuz.
Servisler, ustalar eğitimsiz ve eksik evet ama çalışana az ücret verip müşteriden 1 adet plastik kelepçe için 2-5tl alırsan, üst idarecini tatmin edersen servis her zaman sıkıntı yaşar.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

35 km olması sizi keyfi gezdikleri izlenimi uyandırmış diye kızmışsınızdır sanırım. öylemidir değilmidir bilinmez lakin bazen bir kavşağı kaçırınca dönmek için 15 km git gel yaptığımızda oluyor 

 

kaldiki 1 defadan fazla teste çıkılmış da olabilir 

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Öncelikle geçmiş olsun. lakin şunları düzeltmek gerek 1. bu ford otosanın suçu değil yetkili servis otokoçun sorunu 2. test kilomtresi normal çünkü star stoplar motor ısınmadan devreye girmiyor ve inanın defalarca test edip sorun tekrarlamıyor tam teslim alırken tekrarlıyor. başıma geldi biliyorum .artı aküler jel akü olarak geçer start stoplarda .

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Sıfır arabada varta akü niye var. Hiç varta görmedim fabrikasyon

Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Kendi aracımızdan pay biçerek konuşuyorum. Aralık ayında havaalanından bir akrabamızı almaya gittik, yaklaşık 15 km kadar, kırmızı ışıklarda durduğumuzda stop etmiyordu. Çünkü yeterli sıcaklığa ulaşmıyor, ayrıca kalorifer çalışıyor yani yük altında. Bu testi bir kaç defa tekrar ettiğini düşünürsek normal gibi. Ancak bunlar sadece tahmin. 

 

 

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

atladığınız bir nokta var, belki de o servisteki müdahale edecekleri cihaz arızalanmıştır ve yahut yoktur. ya da o işi yapabilecek teknik servis elemanı hastadır ve ya yoktur. gittiğiniz servis müşterisini mağdur etmemek için (özel ya da yetkili) başka bir serviste bulunan cihazla arızayı tespit ve onarım için aracı oraya göndermiş olabilir. bunlar servisler arasında centilmenlik bağlamında yapılan işlemlerdir ve gayet olağan şeylerdir.

 

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...