Enes Ayan 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 (düzenlendi) Merhaba değerli form üyeleri Focus 2 ghia benzinli aracım var. Dijital çift yönlü kliması bulunmakta. Dün gece 100 km kadar bir yolculuk etmem gerekti. Hava sıcaklığı ortalama -6 derece klima ac tuşuna basıp klimayı açtıktan sonra tekrar ac ye basarak klimayı kapattım fanları açtım. Sorunum araç bir türlü sıcak üfleyemedi. Varacağım yere 5 10 km kala daha yeni böyle hafif ılık hava gelmeye başladı. Motor ısısı 50 km boyunca 60 dı daha sonra 90 a yaklaştı. Bu sistemin farklı bir kullanımı mı var yoksa olağan durum bu mudur acaba ? Ya da benim ısıtma sisteminde mi bir sorun var. 30 Ocak 2017 tarihinde Enes Ayan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Klimayı neden açtınız ki ? Klima ısıtma değil soğutma görevi üstlenir. 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Termostat mi bozuk acaba? Sürekli fan acip motor suyu soguyor. iceriyi isitamiyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Sabah ankaraya geldim araç fluance Gerede ye kadar hararet tek çizgiyi geçmedi dışarısı -18 dereceydi ankaraya yaklaşır ken 90 a ulaştı bu arada Karabük Gerede 100 km kalorifer de cayır cayır isitmadi. Dışarının hava sıcaklığı da etkiliyor aracın motor ısısını rampa vs inerken daha da düşüyor normal göründü bana. Klimayı neden açtınız ki ? Klima ısıtma değil soğutma görevi üstlenir.Digital klimalarda ısıtma da mevcut diye biliyorum ama tam emin değilim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Bir saat önce, Enes Ayan yazdı: Merhaba değerli form üyeleri Focus 2 ghia benzinli aracım var. Dijital çift yönlü kliması bulunmakta. Dün gece 100 km kadar bir yolculuk etmem gerekti. Hava sıcaklığı ortalama -6 derece klima ac tuşuna basıp klimayı açtıktan sonra tekrar ac ye basarak klimayı kapattım fanları açtım. Sorunum araç bir türlü sıcak üfleyemedi. Varacağım yere 5 10 km kala daha yeni böyle hafif ılık hava gelmeye başladı. Motor ısısı 50 km boyunca 60 dı daha sonra 90 a yaklaştı. Bu sistemin farklı bir kullanımı mı var yoksa olağan durum bu mudur acaba ? Ya da benim ısıtma sisteminde mi bir sorun var. 6 dakika önce, Samet Daz yazdı: Sabah ankaraya geldim araç fluance Gerede ye kadar hararet tek çizgiyi geçmedi dışarısı -18 dereceydi ankaraya yaklaşır ken 90 a ulaştı bu arada Karabük Gerede 100 km kalorifer de cayır cayır isitmadi. Dışarının hava sıcaklığı da etkiliyor aracın motor ısısını rampa vs inerken daha da düşüyor normal göründü bana. Digital klimalarda ısıtma da mevcut diye biliyorum ama tam emin değilim. Sanıyorum her ikinizin de termostatı bozuk. @Samet Daz Sizinki daha yüksek ihtimalle. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Bir saat önce, Samet Daz yazdı: Sabah ankaraya geldim araç fluance Gerede ye kadar hararet tek çizgiyi geçmedi dışarısı -18 dereceydi ankaraya yaklaşır ken 90 a ulaştı bu arada Karabük Gerede 100 km kalorifer de cayır cayır isitmadi. Dışarının hava sıcaklığı da etkiliyor aracın motor ısısını rampa vs inerken daha da düşüyor normal göründü bana. Digital klimalarda ısıtma da mevcut diye biliyorum ama tam emin değilim. Focusların hiç birinde klima ısıtma görevi yapmaz. Klima soğutma için kullanılır. 1 Yorum bağlantısı
Enes Ayan 30 Ocak 2017 Yazar Paylaş 30 Ocak 2017 50 dakika önce, Ayhan Onaran yazdı: Klimayı neden açtınız ki ? Klima ısıtma değil soğutma görevi üstlenir. Klimayı açmak derken şöyle açıklayayım hani sistemi başlatmak için ac tuşuna bastım ikinci kez basınca klima off konumuna geçiyor zaten. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Aracınızda sorun olabilir. En soğuk havalarda bile maksimum 15-20 km sonra ısıtması lazım. Dizel için konuşuyorum. Sizinki benziliyken daha kısa sürede ısınır. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Bir saat önce, Enes Ayan yazdı: Klimayı açmak derken şöyle açıklayayım hani sistemi başlatmak için ac tuşuna bastım ikinci kez basınca klima off konumuna geçiyor zaten. Anladım Ac tuşundan açıp sonra Ac off yaptığınızı söylüyorsunuz. Dijital klimalarda herhangi bir tuşa basarsanız da açma işlemini yapabilirsiniz. İlla ki o tuşa basmak zorunda değilsiniz. Bunu da yeri gelmişken söyleyelim. Dizel motorlu focuslar biraz geç ısınıyorlar. Uzun yolda rüzgara maruz kalmışsanız ve hava da çok soğuksa ısınması gecikmiş olabilir. Mesela benim aracım şehir içinde sabah -7 derece 7-8 km yol yapmadan ısınmıyordu. Bu yüzden aracıma PTC Heater taktırdım. Şimdi çok memnunum. 1 dakika sonra sıcak hava almaya başlıyorum.. Üstelik araç hiç yerinden hareket etmemiş olsa bile Tavsiye ederim bir araştırın isterseniz. 3 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Bence de termostat bozuk.Ayrıca sirkülasyon kısmını içeride olacak şekilde ayarlayın ilk 4 5 dakika buğu yoksa camlarda, çok daha hızlı ısınıyor içerisi ve motor. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Sanıyorum her ikinizin de termostatı bozuk. [mention=55515]Samet Daz[/mention] Sizinki daha yüksek ihtimalle.Servis bakımı yaklaştı zaten söyleyim baksınlar ozaman. Yorum bağlantısı
Enes Ayan 31 Ocak 2017 Yazar Paylaş 31 Ocak 2017 Ben dün gittim baktılar hava soğuk normal dediler ancak ısınır dediler yolladılar. Yorum bağlantısı
Arda Ak 31 Ocak 2017 Paylaş 31 Ocak 2017 11 saat önce, Enes Ayan yazdı: Ben dün gittim baktılar hava soğuk normal dediler ancak ısınır dediler yolladılar. Bu kadar soğuk havalarda ısınmaması gayet normal.servis doğru söylemiş. Klima bu sicakliklarda korumaya geciyor anlaşılan.cunku klima acmis olsa klima radyatörünü dondurup çatlatabilirdiniz.klima normalde soğuk hava üfler.sicak havayida motorun sıcaklığından alarak üfler. Yorum bağlantısı
Enes Ayan 31 Ocak 2017 Yazar Paylaş 31 Ocak 2017 Bu resmi bu akşam işten gelirken çektim 10 km geldikten sonra ki gösterge hali sıcaklık -3 lerde bir sorun var gibi sanki ama bilemedim. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 31 Ocak 2017 Paylaş 31 Ocak 2017 Kalorifer açmayın, yada dediğin gibi iç sirkülasyonu açın daha çabuk ısındığını göreceksiniz. Termostat sorunu yoksa tabi. Yorum bağlantısı
Koray Demir 31 Ocak 2017 Paylaş 31 Ocak 2017 Benzinli focus 10 km gittikten sonra sıcaklık bu haldeyse normal değil. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ocak 2017 Paylaş 31 Ocak 2017 Benzinli motor için çok düşük bu ibre 1 Yorum bağlantısı
Ferit Erken 1 Şubat 2017 Paylaş 1 Şubat 2017 Benzinli için hiç normal değil. Benimki dizel, bende de aynı soruna benzer sıkıntım vardı serviste termostatın arızalı olduğu çıkmıştı. Değiştirildi sorun çözüldü. Termostata yönelin bence. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 1 Şubat 2017 Paylaş 1 Şubat 2017 Resimdeki görüntü normal değil, muhtemel termostat arızası. Ayrıca kışın klima açılmaz diyen arkadaşlar var, klima kışında açılır,dereceyi sıcağa ayarlarsanız kaloriferden sıcak gelir. Klima da içerdeki nemi alarak buhar oluşmasını engeller. Yaz kış klimam kapanmaz. 3 Yorum bağlantısı
Enes Ayan 5 Şubat 2017 Yazar Paylaş 5 Şubat 2017 (düzenlendi) Evet dediğiniz gibi sorun termostat da çıktı. Yenisi ile değiştirildi. Elektronik termostat varmış parça fiyatı 270 lira işçilik 80 lira toplamda 350 TL.İşçilik biraz fazla geldi bana ama oda yerinin zor bir yerde olmasındandır galiba. Sonuç önceden soğuktan durulmuyordu şimdi sıcaktan durulmuyor. Yeni ve eskisi resimlerde. Plastik tırnaklar kırılmış. Yenisi Eskisi 5 Şubat 2017 tarihinde Enes Ayan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts