Rıza Burak 18 Ocak 2018 Paylaş 18 Ocak 2018 Arkadaşlar, eğer tesbih isterseniz kayınpederim antika işi yapıyor. Çok sayıda modelde tesbih de var.. Akik, deve kemiği, kuka, Gümüş, cam, boynuz, kehribar, mercan, Oltu, zümrüt gibi çok sayıda ve çok çeşitli tesbihleri var. Boyları da değişiyor fiyatları da değişiyor. 20 30 liralık ucuz tesbih de var, 3000 liralık osmanlı tesbihleri de var.. 2 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 19 Ocak 2018 Yazar Paylaş 19 Ocak 2018 Denk geldikçe alıyorum gözüme hoş gelen çekimi güzel olanlardan. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 Yeni geldiler birisi Oğuzhan'in (mavi) birisi benim (yeşil ) Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 19 Ocak 2018 Yazar Paylaş 19 Ocak 2018 Çok güzelmiş abi mavi olan daha bir güzel [emoji1303] 1 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 23 Ocak 2018 Paylaş 23 Ocak 2018 (düzenlendi) Fotoğraftaki kehribar tespihin değeri 10 bin dolar civarında. 23 Ocak 2018 tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 23 Ocak 2018 Yazar Paylaş 23 Ocak 2018 Fotoğraftaki kehribar tespihin değeri 10 bin dolar civarında.Harika hepsi süper [emoji1303]... Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 10 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2018 Yeni bilekboy Sıkma Kehribarım... 5 Yorum bağlantısı
Ali Gök 10 Mayıs 2018 Paylaş 10 Mayıs 2018 arabaya yakışacak bir tesbih henüz bulamadığımdan hala vites kolu boş 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 10 Mayıs 2018 Paylaş 10 Mayıs 2018 51 dakika önce, Ali Gök yazdı: arabaya yakışacak bir tesbih henüz bulamadığımdan hala vites kolu boş Taşları cerry domates büyüklüğünde olsun. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 10 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2018 Vites koluna hiç tesbih koymuyorum hemen gören istiyor vites kolu sürekli boş... Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 24 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 24 Temmuz 2018 Yenilerden usta işi sistemli kapsül kesim... 3 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 25 Ağustos 2018 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2018 Tesbih, Osmanlı’da farklı bir hâl almıştır. 16. yy’dan beri Osmanlı’nın başkenti olan İstanbul’da en güzel tesbihler yapılırdı ve raflardaki yerini alırdı. Ayrıca Osmanlı döneminde 99 taneli tesbihlerin taşımasında sıkıntı yaşandığı için 33 taneli tesbihler yapılmaya başlanmıştır.Farklı meslek gruplarının da kendine has tesbihleri vardı. Mesela kuka tesbihi hekimler kullanıyordu. Kuka, antiseptik ve antibakteriyel olduğu için Osmanlı zamanında mikrop kırıcı olarak kullanılıyordu. Bazı kaynaklara göre de elinde kuka tesbihi olmayan hekimleri hastanın yanına almıyorlarmış. Bu zamanlarda deve mübarek sayıldığından deve kemiğinden tesbihler yapılıyordu. Bu tesbihleri de ya kervansaraylar ya da tüccarlar kullanıyordu. Yani kısaca her mesleğin kendine has tesbih modeli vardı. Hatta tekke ve zaviyelerde hocaların tesbihleri iri ve çok taneliydi. Mollaların tesbihlerin tutun da, Mevlevilerin, cerrahilerin tesbihleri farklı motifler ve imameler içeriyordu. Tesbihe bir zamanların Osmanlı kimliği de diyebiliriz. İnsanlar, birbirinin ne iş yaptığını ya da nelerle ilgilendiğini tesbihlerinden anlardı.Şimdilerde de tesbihler bir uğraş, stres atma aracı, erkek aksesuarı ve zikir aracı olarak kullanılabiliyor. Siz de tesbihlere ilgi duyan biriyseniz, eminiz ki kullanmayı sevdiğiniz ya da ilgi duyduğunuz en az bir tane tesbih modeli vardır. Kısaca tesbihin tarihi çok eski zamanlara dayandığı için, farklı zamanlarda farklı amaçlarla da kullanılmışlardir. 3 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 4 Ocak 2019 Paylaş 4 Ocak 2019 16 saat önce, Kemal Korkmaz yazdı: Yeni Tesbihim Zar Kehribar... Çok güzelmiş. Nerden aldın. Benim iki tesbihede el koydular böyle isimli bir şey yaptırayım ki kimse el koymasın 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 4 Ocak 2019 Yazar Paylaş 4 Ocak 2019 Tesbih Urfa’dan geldi isimide bir arkadaş yazdırıp hediye etti. Tesbihçiler yazdırıyor bildiğim kadarıyla Adana’da Büyük Saatin orada olur muhtemelen... 1 Yorum bağlantısı
Serhan Kaya 4 Ocak 2019 Paylaş 4 Ocak 2019 (düzenlendi) Mardin işi kehribar eskitme... 4 Ocak 2019 tarihinde Kemal Korkmaz tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 4 Ocak 2019 Yazar Paylaş 4 Ocak 2019 5 saat önce, Serhan Kaya yazdı: Mardin işi kehribar eskitme... Tesbih çok güzelmiş püskülü işçiliği çok hoş elinizde eskisin... Yorum bağlantısı
Serhan Kaya 4 Ocak 2019 Paylaş 4 Ocak 2019 16 saat önce, Kemal Korkmaz yazdı: Yeni Tesbihim Zar Kehribar... Teşekkür ederim. Sizin tespih de gerçekten muhteşem duruyor. Çok beğendim Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 4 Ocak 2019 Paylaş 4 Ocak 2019 Vay vay vay, ne güzel parçalar varmış. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 22 Şubat 2019 Paylaş 22 Şubat 2019 (düzenlendi) Kıymetli Dostumun Hediyesi 22 Şubat 2019 tarihinde Serkan Karadağ tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 19 Mayıs 2021 Paylaş 19 Mayıs 2021 2 senedir yazan olmamış, bende nacizane koleksiyonumu atayım.İlk 3 fotoğraf, ateş kehribar, 999 ayar gümüş kazazlı. Bugün yaptırdım.Sonraki 1 fotoğraf, arabayı aldığımda torpidoda bulmuştum, sıkma kehribar, püskülünü değiştirdim 999 gümüş kazaz taktırdım.Sonraki mavili de arpa kesim sıkma kehribar, gümüş hilalli tuğralı püskül.Siyahlı olan Gümüş 3 hilal işlemeli Oltu Taşı yaklaşık 23 senelik bi tesbih, 15 senedir bende, hapishanede çekilmiş sonra babama hediye ettiler babamda bana hediye etti, baba yadigarı değeri büyük. Açık kahve olan sıkma toz kehribar, onun değeri biraz az diğerlerine göre, toz kehribar olduğundan dolayı.En sondaki mavili kapsül kesim, gümüş kazazlı sıkma kehribar. 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Mayıs 2021 Paylaş 19 Mayıs 2021 oltu taşı olan bana da gelmişti hediye maneviyatlı 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 19 Mayıs 2021 Paylaş 19 Mayıs 2021 Maşaallah.. Tesbihler de güzel ama en çok uçlarındakini beğendim 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts