İçeriğe Yönlendir

Mercedes w123 230e-1983


Ensari Tekel

Recommended Posts

Ensari Tekel
(düzenlendi)

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Malumunuz doğu görevim devam etmekte, nasipse dönem sonu hem tayin istiyeceğim hem de sabit internete kavuşacağım.

Forumla tanışmam ilk 97 mondeom sayesinde olmuştu, ki açıkcası buradaki samimiyeti ve seviyeyi diğer üye olduğum forumlarda da pek göremiyorum.

Ayrıca yeni forum düzenlemesinin herkese hayırlı olmasını dilerim.

Şimdi izniniz olursa sizlere şu an sahip olduğum araç hakkında görüşlerimi ve deneyimlerimi bildirmek istiyorum.

Aracım 1983 model 230 e. Uzun yıllardır gönlümde yatan aslan diyebilriz.:) Aracı geçen yıl şans üzeri, aklımda hiç yokken aldım diyebilirim. Üniversitede çalışan arkadaşımın yanına uğradım ve tanıdık bir hoca satıyordu, zaten ben de de ilgi fazla, evden çay içmeye çıkıp araba aldım diyebiliriz.:)

Neyse fazla gevezelik yapmadan araç hakkında ufak detaylar vermek istiyorum. Araç w123 kasa diye tabir edilen 1976-1985 yılları arasında üretilen bir araç. M102 motor kodlu 2300 cc tek nokta Bosch K-jetronic enjeksiyona sahip. 136 beygir gücünde ve 205 nm torka sahip. Bu tür araçlarda kasa bakımı,çürük olmaması ve dirilik çok önemli, maşallah uzun süre beklemem değdi deneilecek kıvamda benimkisi de.:nazar: Zaten ülkeye 3 yıl önce gelmiş, uzun bir hikayesi var. Motor performans açısından 200 km ibrede, tenha otobanda 1 kereliğe mahsus 190 km hızı gördüm. Araç 1410 kg nin ve mercedes süspansiyonlarının farkıyla yola adeta yapısıyor, tek sıkıntı fazla konforlu olduğu için fazla yatıyor. Bunun haricinde konfor ve dönüş açısı bakımından yok böyle bir rahatlık diyorum. Kocaman cüssesine oranla manevra kabiliyeti yeni bir çok araçtan daha gellişmiş durumda.

Mercedes donanım olarak zamanında farklı seçeneklere sahip olduğu için şu anki araçlar gibi tek standart donanımdan bahsedemiyoruz. Örneğin aracım 4 ileri manuel vites, orjinal webasto elektrikli sunrooflu, ön iki cam otomatik ve sağ ayna otomatik. Diğer donanımlarda ozamanın siparişlerine göre değişiyor, örneğin kimi araçta klima varken camlar manuel olabiliyor, yada hem klima hem sunroof olabliyor. Mesela, 1982 model olup 5 ileri manuel olanlar bile bulunabiliyor. Dediğim gibi o zamanki müşteri istekleri ve ekstradan hersey maliyete dahil olduğu için, jant seçeneğinden tutunda elektrikli- manuel cam, sunroof açmaya kadar herşey çeşitlenebiliyor.

Bizleri aslında araba araştırırken, kullanırken en çok ilgilendiren kısma geçiyorum şimdi de; genel giderler. Malum bir gerçek var, arabalar çok yakmıyor, ülkemizde benzin- yakıt pahalı.:biggrin: Araçların mevsimlik yakıt tüketimleri değişssede aşşağı yukarı bir tüketim miktarı çıkarabiliyoruz ortaya. Örneğin benim aracımda tek nokta enjeksiyon olduğu için ben  60 dereceye ulaşana kadar lpg de kullanmıyorum. Yazın yaptığım denemelerde şehir içi sahin kullanımda 100 km/ 12-13,5 litre lpg, şehirlerarası 90-110 km/hız bandında sakin kullanımda 100 km /8,5 -9 litre lpg (izmit - eskişehir yolu) kullandığımı ölçtüm. 2300 cc ye oranla gayet kabul edilebilir rakamlar diye düşünüyorum. :nazar: Tabi bunda aracın bakımlı olduğu gibi genel konular başı çekiyor.

Araç parça olarak zaten çıkma ya da 0 parçaları buluyorsunuz. Yeni araçlara oranla,mercedes diye korkutsalarda sizi aslında gayet uygun fiyatlara temiz orjinal ya da 0 parça bulabiliyorsunuz.Ama asıl en önemlisi arabanın cefakar olması. Eğer bakımlarını aksatmadığınız bir araçsa, emin olun aracın yaşına bakmaksızın tek marşla istediğiniz yere gider gelirsiniz.Aracın 2017 6 aylık MTVsi 231tl. Zorunlu trafik sigortasında farklı kalemler olduğundan kişiye göre değişebilir. Geçen yıl 1330 tl vermişken bu yıl 759 tl ye yaptrdım mesela.:)

Şimdide araca ait bir kaç fotoğrafla uzun, sıkılmayacağınızı düşündüğüm yazımızı tamamlayalım. Herkese güvenli, kazasız sürüşler.

 

itLvmg.jpg

 

10cFQd.jpg

 

P4DgBH.jpg

 

fWl3Lr.jpg

 

KK0ELu.jpg

 

c12Eu9.jpg

 

X1ORTh.jpg

 

4tbVn8.jpg     BGwIdj.jpg

tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi
Yazım yanlışı - Fotoğraf düzenleme
  • Beğen 11
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

güle güle kullanın.

 

bende fotolar küçük görünüyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ensari Tekel
2 dakika önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

güle güle kullanın.

 

bende fotolar küçük görünüyor.

 doğrudur, bayadır internette paylaşım yapmadığımdan sanırım beceremedim. Müsait bir zamanda tekrar deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Güzel araba maşallah  :nazar: fotoğraflarda büyüseydi keşke ne kadara aldınız 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Hayırlı olsun. Ne de olsa yıldız.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Off izmitte mı oluyor araç. Benim c230 u verip bunla biraz gezebilir miyim.  Bu seri temiz bir 280e bende çok istiyorum. 170 kusur PS di onlar sanırım gazı kokleyince tampon yere sürecek gibi sahlanmasi efsane

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Maşallah diyorum W123 E-Classe'ın babasıdır... Mercedes vefakardır bakarsan ihya eder bakmazsan idare eder:)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ensari Tekel
4 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Off izmitte mı oluyor araç. Benim c230 u verip bunla biraz gezebilir miyim.  Bu seri temiz bir 280e bende çok istiyorum. 170 kusur PS di onlar sanırım gazı kokleyince tampon yere sürecek gibi sahlanmasi efsane

 nedemek Mustafa hocam, haftaya cumartesiye kadar nasipse buralardayım. Havalar şöyle bir açarsa haberleşip haftaya görüşebiliriz.:) Araçta kış lastiği olmadığından kuru hava harici çıkmıyorum pek dışarı. Zaten kapalı garajda yatıyor haftadan haftaya çalıştırma, ben geldiğimde de hava iyiyse gezinti. Doya doya kullanmak nasip olursa yaza :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Ensari kardeşim, güle güle kullan. Eski arabanda bendeyken görevini yerine getirdi Sağolsun. Gerçekten  çok keyifli kullandım.Tekrar teşekkür ederim. 

Bu arabada gerçekten çok güzelmiş.Allah kaza bela vermesin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ensari Tekel

Amin Mehmet hocam, cümlemize kazasız belasız sürüşler

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Konuyu görünce içlendim hemen, öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah içinize sindirsin. Mk2 mondeomu yakın bir tarihte aldım, alana kadar da bir çok 123 ve 124 kasa baktım ama gönlüğüm beğendiği yıldızı bulamadım. Aslında biraz daha uğraşsam alabilirdim ama ailem istemediği için bildiğimiz araba olan mondeo aldık. Size hayırlı olsun derken kendi hikayemi anlattım :)

Arabanızın motor seçeneği olsun, donanımı olsun, temizliği olsun çok diri duruyor. Konforu, gücü, verdiği hazzı... :) Tekrar hayırlı olsun, ömrüm yettiği sürede illa ki binmek istediğim bir araba.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

:nazar:

Mercedes W115 yada W123, renodan sonraki proje olacak gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Maşallah,Allah kaza,bela göstermesin.

 

Yorum bağlantısı
Sinan Kozan

Hocam hoşgeldin öncelikle.

aracınız hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde keyifle kullanın.

aracın büyük ve detaylı fotoları olsa daha güzel olurdu :)

 

Yorum bağlantısı
Ahmed Talha Karaarslan

bu kasa mercedesi kullanırken aldığım keyifi audi a6 kullanırken bile alamadım.. çok kısa, 300-400 km kadar kullanmıştım ama tadı halen damağımda  

siz de güle güle kullanın:nazar:  yakıtı da gayet makul kasasına ve motoruna göre.. LPG uyumu nasıl? 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

hayırlı olsun, lakin fotolar nerede?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...