Kemal Akkan 17 Ocak 2017 Paylaş 17 Ocak 2017 Selamlar arkadaslar Benim aractaki yagmur sensoru calismiyor denedim cok olmadi en son cama baktim resmini atayim yorumlarinizi almak isterim ben bu araci hasar kayitli almistim buyuk ihtimalle camda degismistir yani napilabilir napabiliriz bi bakarsaniz makbule gecer isterim Yorum bağlantısı
Okan Tansel 17 Ocak 2017 Paylaş 17 Ocak 2017 pek bişi anlamadım resimden lakin sensör arızası ola bilir bir yetkiliye gösterin detaylı bilgi verecektir bence. Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 17 Ocak 2017 Paylaş 17 Ocak 2017 Sizin ön cam değiştiğinde sensörü takmamışlar. Kullanan arkadaşlar sen sörün bir işe yaramadığında bahsetmişler, Alttaki linklerde gerekli bilgiler mevcut. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262703-yağmur-sensörü/ Yorum bağlantısı
Kemal Akkan 17 Ocak 2017 Yazar Paylaş 17 Ocak 2017 Tekrardan camimi sokmek lazim yanliz ortadaki bilgi ekraninda yagmur sensoru ayarina tik katinca bi defa calisiyor sonrasinda yok sensor olmasa calisirmiydiki Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 resimde sensör görünmüyor sanki yada ben mi göremedim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 Aracınızda yağmur sensörü varsa ve sensörsüz cam veya sensör takılı değilse. Fasıla tek çalışır durur. Dikiz aynası civarının temiz fotosu ile anlaşılır Yorum bağlantısı
Kemal Akkan 18 Ocak 2017 Yazar Paylaş 18 Ocak 2017 Arkadaslar yagmur sensorunu soktum takan camci onune silikon kacirmis bir guzel temizledim simdi takicam araca resimlerinide ekliyorum.Temizlenmis hali bu sonrasinda egr sensorunu sokup temizliycem.atarim fotolari Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 Renault'larda yağmur sensörü söküldükten sonra bir daha kullanılamıyordu galiba. Umarım siz bu sorunla karşılaşmazsınız. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 Ford akıllıdır takılınca hemen anlar 2 Yorum bağlantısı
Kemal Akkan 18 Ocak 2017 Yazar Paylaş 18 Ocak 2017 Umarim calisir sistem gordu ama bi suyla denemek lazim bakicaz kismet artik calismassa yapacak.bisey yok Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 Yağmur sensörün de cama gelen kısımda jel bi parça var onun sensör ve cama hava kabarcıkları olmadan tam olarak yapışması gerek o sebeple de düzenli çalışmaz genelde cam değiştiği zaman larda bu arızalar görünür üzerine el.degerler toz olur vs. Yorum bağlantısı
Kemal Akkan 18 Ocak 2017 Yazar Paylaş 18 Ocak 2017 Ben.soktum.onunde silikonsu bir yapiskan vardi.temizledim resimde oldugu gibi taktim ve menuden yagmur sensorunu tikledim sonra kolu bir tik.yukari aldim hassasiyeti 2 dis arttirdim ve pet sise ile.su doktum malesef calismadi simdi sizin.bahsettiginiz o jel olayini anlamadim gozu sokup uzerine jel.gibi biseymi sikmam lazim baska araclardada baktim oyle.bisey goremedim.ama Yorum bağlantısı
Kemal Akkan 19 Ocak 2017 Yazar Paylaş 19 Ocak 2017 Bugun yine soktum devreye girmiyor nasil anlariz arizali olup olmadigini acaba Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 5 saat önce, Kemal Akkan yazdı: Bugun yine soktum devreye girmiyor nasil anlariz arizali olup olmadigini acaba Sensörün kablosunu taktiktan sonra yerine oturtmadan önce elinizle sensörün önünü kapayip açın. Silecekler çalışıyorsa arizali değildir. Calismiyorsa arizalidir diyemeyiz (illa jel gerekiyor olabilir) İkinci bir yöntem ise su dökünce veya elinizle kapatıp açınca bir multimetre ile giden akımda değişim oluyormu diye bakabilirsiniz. Odb ve program vasitasiyla kontrol edilebilir belki. Belki gauge menuden de kontrol edilebilir Yorum bağlantısı
Kemal Akkan 20 Ocak 2017 Yazar Paylaş 20 Ocak 2017 Kismetse yarin bi bilgisayara baglaticam ozel serviste ozaman ne.oldugu cikar Yorum bağlantısı
Yusuf Durmuş 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 bende de 2010 titanyum var arada sırada ekranda arıza var diyor servise götürün filan diyor. bazen çalışıyor anlamıyorum muhtemelen temassızlık var diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Kemal Akkan 5 Şubat 2017 Yazar Paylaş 5 Şubat 2017 Vala ben soktum.Aynanin onunde beyin felan vardi.temizledim soketi sokunce bilgisayar ekranda yaziyor yagmur sensorunu kontrol edin diye neyse taktim ama onune jelmi surmek.lazim anlayamadim ya sokerken onunde jelimsi gibi bisey var yani onu surmekmi lazim onu cozemedim Yorum bağlantısı
Eren Bayralı 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 On 05.02.2017 at 15:17, Kemal Akkan yazdı: Vala ben soktum.Aynanin onunde beyin felan vardi.temizledim soketi sokunce bilgisayar ekranda yaziyor yagmur sensorunu kontrol edin diye neyse taktim ama onune jelmi surmek.lazim anlayamadim ya sokerken onunde jelimsi gibi bisey var yani onu surmekmi lazim onu cozemedim Sensör cama IR ışınlar gönderip, geri dönen ışınların yoğunluğunu ölçerek çalışır. Cam üzerindeki su damlacıklarına gelen ışınlar kırılır veya bir miktar absorbsiyona uğrar. Geri dönen ışınların yoğunluğu azaldığı oranda silcekleri daha sık çalıştırır. Cam ile sensör arasındaki özel jel IR ışınlarının kayıpsız olarak cama geçip geri dönmesi için bir ortam oluşturur. Şuan sizin sorununuz jelden kaynaklı yüksek ihtimalle, jel bulunmadığı için sensör camdaki suyu tespit edemiyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts