Çağlar Bayur 8 Haziran 2022 Paylaş 8 Haziran 2022 Doğan Arşiray yazdı: ben iş yerinde belki biyo dizel yaparım diye atık yemek yağlarını biriktiriyorum. baskın yersin cezası büyük, resmi ithalatçı bile baskın yedi kaçak yakıttan Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Haziran 2022 Paylaş 8 Haziran 2022 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: baskın yersin cezası büyük, resmi ithalatçı bile baskın yedi kaçak yakıttan evde ne baskını yahu. iş yerinde biriktiriyorum dedim. orada yapıyorum demedim. 8 Haziran 2022 tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 14 Haziran 2022 Yazar Paylaş 14 Haziran 2022 Bugün mazot aldım ama bir anormallik var. Kafamı kurcaladı. En son yakıt aldığımdan bu yana 322km yol yapmışım. Yakıt göstergesi yarım deponun biraz üzerindeydi. Depo 62 litre. Şimdi aldığımda 28.7lt yakıt aldı. (Normal gibi bu kadar alması.) Pompa ortalaması 8.9lt yapıyor ama yol bilgisayarı 7.2 litre diyor. 9 litre yakacak bir rejimim olmadı. Hatta Kayseri-Nevşehir-Kayseri yaptım. 7 üzerine çıkması zor. Perşembe günü muayene olduğu için pazar günü muayeneye hazırlık yaptım. Araçta bir anormallik sezmedim. Kaput altında mazot kaçağı vs görünmüyor hortumdur yakıt filtresidir filan bir şey yok. Şu aralar çok yağmur yağıyor ama aracın altında filan bir kaçak görmedim. Canım sıkıldı durduk yere. 2 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Mustafa Arıkan yazdı: Bugün mazot aldım ama bir anormallik var. Kafamı kurcaladı. En son yakıt aldığımdan bu yana 322km yol yapmışım. Yakıt göstergesi yarım deponun biraz üzerindeydi. Depo 62 litre. Şimdi aldığımda 28.7lt yakıt aldı. (Normal gibi bu kadar alması.) Pompa ortalaması 8.9lt yapıyor ama yol bilgisayarı 7.2 litre diyor. 9 litre yakacak bir rejimim olmadı. Hatta Kayseri-Nevşehir-Kayseri yaptım. 7 üzerine çıkması zor. Perşembe günü muayene olduğu için pazar günü muayeneye hazırlık yaptım. Araçta bir anormallik sezmedim. Kaput altında mazot kaçağı vs görünmüyor hortumdur yakıt filtresidir filan bir şey yok. Şu aralar çok yağmur yağıyor ama aracın altında filan bir kaçak görmedim. Canım sıkıldı durduk yere. Sıkma canını doldurur yeniden ölçeriz Ama sürekli yağmur ve rüzgarlı zamanda gittiysen yakıtın artar 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Mustafa Arıkan yazdı: Pompa ortalaması 8.9lt yapıyor ama yol bilgisayarı 7.2 litre diyor. 322 km önce sıfırlanmış mıydı ortalama tüketim 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Pompacı zorlamış olabilirmi? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 14 Haziran 2022 Yazar Paylaş 14 Haziran 2022 Hasan Karabekiroglu yazdı: Sıkma canını doldurur yeniden ölçeriz Ama sürekli yağmur ve rüzgarlı zamanda gittiysen yakıtın artar Bir dahakine senin orada ölçelim abi Çağlar Bayur yazdı: 322 km önce sıfırlanmış mıydı ortalama tüketim Evet. Bütün yakıt alımlarımı Spritmonitor üzerinden kaydediyorum. Odometre ile değer aynı. Metin Uzunoğlu yazdı: Pompacı zorlamış olabilirmi? Yok hocam alınan yakıt miktarında sorun yok. Yarım deponun hafif üzerinde idi. Ya bir önceki dolumda eksik konuldu yada 6-7 litre mazotu bir yerlerden kaçırdı araç. Bir sonraki alıma netleşecek sanırım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Haziran 2022 Paylaş 14 Haziran 2022 Mustafa Arıkan yazdı: Bütün yakıt alımlarımı Spritmonitor üzerinden kaydediyorum. Odometre ile değer aynı. yazılım +kaç ps te? Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 15 Haziran 2022 Paylaş 15 Haziran 2022 c.tesi günü kayseri de olacagım mustafa, araba tamiri nerde yapılır musait yer neresidir avm otoparki büyük olan biryer biliyormusun? Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 15 Haziran 2022 Yazar Paylaş 15 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: yazılım +kaç ps te? Stock 130hp + soft yazılım var abi. Ama neredeyse 100.000km oldu ilk kez başıma geliyor böyle bir şey. Genelde depoyu hep fullerim. Okay Kaygusuz yazdı: c.tesi günü kayseri de olacagım mustafa, araba tamiri nerde yapılır musait yer neresidir avm otoparki büyük olan biryer biliyormusun? KayseriPark ve Forum var. Bir de Kumsmall var ama kapalı otoparkı faal değildi. Haber verirsen uğrarım yanına. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 16 Haziran 2022 Yazar Paylaş 16 Haziran 2022 Bugün aracın muayene işlerini hallettim. Önce egzoz muayenesini yaptırdım, sonra Tüv muayenesini yaptırdım. İkisinden de sorunsuz geçti. Sanayiye gidip bir de klima bakımı yaptırdım. Klimada 600gr gaz olması gerekirken 460gr kalmış. Kaçak testinde malesef hafif kaçak olduğu söylendi. Sonrasında klima yağ değişimi ve gaz değişimi yaptırdık makineye. 9 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 18 Haziran 2022 Paylaş 18 Haziran 2022 Mustafa ben geldim stadyumun oraya kuruldum. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 18 Haziran 2022 Yazar Paylaş 18 Haziran 2022 Okay Kaygusuz yazdı: Mustafa ben geldim stadyumun oraya kuruldum. Yeni gördüm Okay fark etmedim mesajı. Kolay gelsin diyeyim saat geç oldu muhtemelen işleri bitirmişindir. Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 21 Haziran 2022 Paylaş 21 Haziran 2022 Mustafa Arıkan yazdı: Yeni gördüm Okay fark etmedim mesajı. Kolay gelsin diyeyim saat geç oldu muhtemelen işleri bitirmişindir. aksam 6ya kadar ordaydım sonra Kahramanmarasa gectim ve gece geri Kayseri üzeri Ankaraya döndüm. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 17 Temmuz 2022 Yağ Filtre Bakımı (290.000km) Liqui Moly Top Tec 4200 ve Bosch filtre seti kullandım. Yağ filtresi kapağını sökmek için aparat alıp bakımı kendim yaptım. 300.000km’de görüşmek üzere 11 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 22 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2022 Önceki sayfalarda bahsetmiştim sanırım; kapılar için 16cm Bose hoparlör arıyordum. Ama malesef aradığımız hoparlörü bulamadık. Bizim araçtaki hoparlörler 14cm civarı geliyor. Biz de alternatif olarak 13cm Bose bulduk. Orijinal kasnağı sökmeden 14cm gelen kasnağın iç çapına göre 8mm mdf’den plate yapıp 13cm Bose’leri montajlayacağım. Şu an 2’si geçti elime, diğer ikisi de ulaşacak. Audi orijinal twitterlar da hediye geldi. Onları güncelleyeceğim. 6 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 22 Temmuz 2022 Paylaş 22 Temmuz 2022 Mustafa Arıkan yazdı: Bir dahakine senin orada ölçelim abi Evet. Bütün yakıt alımlarımı Spritmonitor üzerinden kaydediyorum. Odometre ile değer aynı. Yok hocam alınan yakıt miktarında sorun yok. Yarım deponun hafif üzerinde idi. Ya bir önceki dolumda eksik konuldu yada 6-7 litre mazotu bir yerlerden kaçırdı araç. Bir sonraki alıma netleşecek sanırım. klima kullanımı? Mustafa Arıkan yazdı: Önceki sayfalarda bahsetmiştim sanırım; kapılar için 16cm Bose hoparlör arıyordum. Ama malesef aradığımız hoparlörü bulamadık. Bizim araçtaki hoparlörler 14cm civarı geliyor. Biz de alternatif olarak 13cm Bose bulduk. Orijinal kasnağı sökmeden 14cm gelen kasnağın iç çapına göre 8mm mdf’den plate yapıp 13cm Bose’leri montajlayacağım. Şu an 2’si geçti elime, diğer ikisi de ulaşacak. Audi orijinal twitterlar da hediye geldi. Onları güncelleyeceğim. Medya orjinal fabrikasyon kalmaya devam etse, sadece hoparlor degisimiyle ses kalitesi artarmi? Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 22 Temmuz 2022 Paylaş 22 Temmuz 2022 Önceki sayfalarda bahsetmiştim sanırım; kapılar için 16cm Bose hoparlör arıyordum. Ama malesef aradığımız hoparlörü bulamadık. Bizim araçtaki hoparlörler 14cm civarı geliyor. Biz de alternatif olarak 13cm Bose bulduk. Orijinal kasnağı sökmeden 14cm gelen kasnağın iç çapına göre 8mm mdf’den plate yapıp 13cm Bose’leri montajlayacağım. Şu an 2’si geçti elime, diğer ikisi de ulaşacak. Audi orijinal twitterlar da hediye geldi. Onları güncelleyeceğim. Birşey söyleyeyim mi ? Ama üzücü bir durum . Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 22 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2022 Alpay Sumer yazdı: klima kullanımı? Bir önceki kullanımda depoyu tam doldurmamış sanırım pompacı. O yüzden hesap şaşmış. Sorun yokmuş yani Alpay Sumer yazdı: Medya orjinal fabrikasyon kalmaya devam etse, sadece hoparlor degisimiyle ses kalitesi artarmi? Ana ünite değişmeyecek orijinal Gamma teyp ile devam. Hoparlörleri beslemek için Bose amfi kullanacağım. Artı olarak bagajda sağ ve sola birer tane Bose bass koyacağım. Furkan Bakırel yazdı: Mustafa Arıkan yazdı: Önceki sayfalarda bahsetmiştim sanırım; kapılar için 16cm Bose hoparlör arıyordum. Ama malesef aradığımız hoparlörü bulamadık. Bizim araçtaki hoparlörler 14cm civarı geliyor. Biz de alternatif olarak 13cm Bose bulduk. Orijinal kasnağı sökmeden 14cm gelen kasnağın iç çapına göre 8mm mdf’den plate yapıp 13cm Bose’leri montajlayacağım. Şu an 2’si geçti elime, diğer ikisi de ulaşacak. Audi orijinal twitterlar da hediye geldi. Onları güncelleyeceğim. Birşey söyleyeyim mi ? Ama üzücü bir durum . De hadi de 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 22 Temmuz 2022 Paylaş 22 Temmuz 2022 De hadi de [emoji4] Eline geçen o küçük hoparlörler midrange abi . Kapının altında konumu hatalı olur çalmaz diğer bir nokta midrange hoparlörler çok küçük hacimli yada hacimsiz kabinler de can bulur ve dile gelir onu kapıya koyarsan o hoparlör yüksek hacimden dolayı uğultu benzeri bir ses çıkarır.Ayrıca en can alıcı nokta hacim büyük olduğu için ve amfinin frenkans kesimi midwoofere göre olduğu ilk sesi açtığın anda şöyle bir ses çıkar ; zort zortt fosss. Sonra araba duman altı çıkan dumanlar eşliğinde güzel bir vernik kokusu yayılır etrafa [emoji846]. Hadi diyelim midrange çıkışına bağladın bu seferde ses laptopdan çıkan sese benzeyecek . Sen en iyisi onları sat abi kit halinde direk vw için üretilmiş aftermarket ürünler var alıp soketi soketine takıyorsun tıpkı orjinal gibi.Bose amfiye de sat tablet kadar amfiler var teybin arkasına soketi soketine onu da takarsın çok güzel bir setup olur. Passatın bagaja koyacağın OEM subwoofer zaten yok gibi birşey olur.Sedan arabanın subwooferi arka kapıda olur.Midwoofer için ufak bir yalıtım yapılır kapıya arka kapıda ki midwooferin frekans kesimi biraz alttan yapılır tadından yenmez.Bose felan eskide kaldı abi yeni cihazlar turbo motorun atmosferik motoru gömdüğü gibi tarihe gömdü.Senin hoparlörün A6 daki konumu resimde ki gibi abi .(Resmi wpden atayım yükleyemedim ). 1 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 22 Temmuz 2022 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2022 Furkan Bakırel yazdı: Eline geçen o küçük hoparlörler midrange abi . Kapının altında konumu hatalı olur çalmaz diğer bir nokta midrange hoparlörler çok küçük hacimli yada hacimsiz kabinler de can bulur ve dile gelir onu kapıya koyarsan o hoparlör yüksek hacimden dolayı uğultu benzeri bir ses çıkarır.Ayrıca en can alıcı nokta hacim büyük olduğu için ve amfinin frenkans kesimi midwoofere göre olduğu ilk sesi açtığın anda şöyle bir ses çıkar ; zort zortt fosss. Sonra araba duman altı çıkan dumanlar eşliğinde güzel bir vernik kokusu yayılır etrafa . Hadi diyelim midrange çıkışına bağladın bu seferde ses laptopdan çıkan sese benzeyecek . Sen en iyisi onları sat abi kit halinde direk vw için üretilmiş aftermarket ürünler var alıp soketi soketine takıyorsun tıpkı orjinal gibi.Bose amfiye de sat tablet kadar amfiler var teybin arkasına soketi soketine onu da takarsın çok güzel bir setup olur. Passatın bagaja koyacağın OEM subwoofer zaten yok gibi birşey olur.Sedan arabanın subwooferi arka kapıda olur.Midwoofer için ufak bir yalıtım yapılır kapıya arka kapıda ki midwooferin frekans kesimi biraz alttan yapılır tadından yenmez.Bose felan eskide kaldı abi yeni cihazlar turbo motorun atmosferik motoru gömdüğü gibi tarihe gömdü.Senin hoparlörün A6 daki konumu resimde ki gibi abi . (Resmi wpden atayım yükleyemedim ). Furkan o zaman bana bu bahsettiğin hoparlör ve amfi için link atabilir misin? Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 23 Temmuz 2022 Paylaş 23 Temmuz 2022 tesisat mühendisimisin. insaat ne alaka yavru ceylan 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 23 Temmuz 2022 Paylaş 23 Temmuz 2022 Kapıda çalışmaz diye bi durum yok, hoparlöler zaten kapıdan çıkma. Çıktığı arabanın kapısında çalışıyorsa passat ın kapıda da çalışır Vw nin kapıya hoparlör yerleşimi güzeldir. Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 23 Temmuz 2022 Paylaş 23 Temmuz 2022 Furkan o zaman bana bu bahsettiğin hoparlör ve amfi için link atabilir misin? Mustafa abi o kitleri sordum da fiyatları bayağı kalınlaşmış eskiden 2 tk 1000~1500 bandındaydı maksimum şimdi bir takım 1800 civarı fiyat aldım o yüzden bu setup çok pahalıya geliyor bence değmez ...Dediklerimi geri alıyorum [emoji3][emoji3][emoji3] Yorum bağlantısı
Recommended Posts