İçeriğe Yönlendir

B5.5 Passat 1.9 TDI

Mustafa Arıkan

Recommended Posts

Mustafa Arıkan
Metin Akbal yazdı:

Iste simdi en uzak gozlerden arabalardan irak park yeri ara dur emoji16.png Kazasiz belasiz.

Streç film ile komple kaplamayı düşünüyorum :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Mustafa Arıkan yazdı:

Streç film ile komple kaplamayı düşünüyorum :) 

Çok kaliteli olması lazım. Filmi çıkarınca ah ben ne yaptım diyen çok kişi var. 

koruma filmi sandım 😁 streç mantıklı. Köşelere yanlara da çıkma el arabası lastiği bağladın mı tamamdır :) 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çok kaliteli olması lazım. Filmi çıkarınca ah ben ne yaptım diyen çok kişi var. 

koruma filmi sandım 😁 streç mantıklı. Köşelere yanlara da çıkma el arabası lastiği bağladın mı tamamdır :) 

:) 

Folyoyu zaten boyalı yüzeylerden sökerken garanti vermiyorlar da ben streç diye esprisine demiştim :) 

Ama bi şekilde korumam lazım. O da en fazla daha dikkatli olmak olabilir.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Arıkan yazdı:

Bence yine de iptal mantıklı değil. Dolu ise söktürüp yenisini taktır. Kat iptali aracı rahatlatır belki ama dumanlı gezmekte çok mantıklı değil bana kalırsa.

Bende çok fazla duman çıkacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Arıkan yazdı:

:) 

Folyoyu zaten boyalı yüzeylerden sökerken garanti vermiyorlar da ben streç diye esprisine demiştim :) 

Ama bi şekilde korumam lazım. O da en fazla daha dikkatli olmak olabilir.

en iyisi sat kurtul.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

20 bin tl den açıyorum. önden arkadan boyalı kazalı kesin. tramer kaydı da  yok. eyvah eyvah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

Tramer kaydı yok, sanayide kepenki kapatıp gizli gizli komple kesip biçip topladık 😂 

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Metin Akbal yazdı:

Çenc demenin daha legal hali sanirim emoji16.png

Motor havuzunda şase nonun yazdığı kısım orijinal. Oraya ellemedik :) arka iki çamurluğu niye komple boyattım sanıyorsunuz :) el kadar göçük için komple çamurluk mu boyanır :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

50320387342_bfb57c9671_c.jpg

50320387657_5883bb3864_c.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Mahmut Yıldız yazdı:

Yıkattın mı motoru?

Daha önce basınçlı su ile yıkadığım da oldu ama uzun zamandır o şekilde yıkamıyorum.

Temizlik yapıyorum. Bu da temizlenmiş hali. Genelde buhar makinesi ve APC kullanarak yapıyorum aracımın tüm temizlik işlerini. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

motor kaputu açınca a6 ya çok benziyormuş

su dolum yeri camın önünde flan

bayideki gibi temiz maşallah

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
Daha önce basınçlı su ile yıkadığım da oldu ama uzun zamandır o şekilde yıkamıyorum.
Temizlik yapıyorum. Bu da temizlenmiş hali. Genelde buhar makinesi ve APC kullanarak yapıyorum aracımın tüm temizlik işlerini. 
Ben de temizlemeyi düşünüyorum da çok kirli hiç ellenmemiş , borayı basınçlı suyla yıkıyordum da bunu yıkamaya içim el vermiyor [emoji23][emoji23] neyle temizleyelim resmen katran gibi olmuş motorun içi.
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Furkan Bakırel yazdı:

Ben de temizlemeyi düşünüyorum da çok kirli hiç ellenmemiş , borayı basınçlı suyla yıkıyordum da bunu yıkamaya içim el vermiyor emoji23.pngemoji23.png neyle temizleyelim resmen katran gibi olmuş motorun içi.

Benzinle basla

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Ali Gök yazdı:

motor kaputu açınca a6 ya çok benziyormuş

su dolum yeri camın önünde flan

bayideki gibi temiz maşallah

O zamanlar kaput altına bile özeniyormuş VW. Şimdi neredeyse motor koruma kapağı bile koymayacaklar. 

Furkan Bakırel yazdı:

Ben de temizlemeyi düşünüyorum da çok kirli hiç ellenmemiş , borayı basınçlı suyla yıkıyordum da bunu yıkamaya içim el vermiyor emoji23.pngemoji23.png neyle temizleyelim resmen katran gibi olmuş motorun içi.

Yağı sökecek bir ürün gerek. Ben APC ile buhar makinesi kullanıyorum. Gayet güzel temizliyor. Sık sık da temizlediğim için pek kir yerleşmiyor.

İlk katranlaşmış kiri sökmek için petrolde köpük + tazyikli su tutulabilir. Sonrasında sık sık temizlersin ufak ufak. Temiz kalır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

Tüketim

923km (777km şehirler arası, gerisi ağırlık şehir içi karma)

72km\h ortalama hız

Ortalama tüketim: 5,7lt

Pompa verisi: 5,79lt

Normalde pompa 309 lirada atmıştı. Ama pompacı hanımefendi ben ödemeye giderken 315’e tamamlamış. Yani 1lt fazla koymuş oldu.

Eğer o fazlalık olmasaydı pompa verisi 5.68 olacaktı.

Kadran kodlaması ile yaptığım yakıt tüketiminde tölerans sayesinde neredeyse pompa ile aynı veriyi yakalıyorum artık yol bilgisayarında.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mustafa Arıkan yazdı:

Tüketim

923km (777km şehirler arası, gerisi ağırlık şehir içi karma)

72km\h ortalama hız

Ortalama tüketim: 5,7lt

Pompa verisi: 5,79lt

Normalde pompa 309 lirada atmıştı. Ama pompacı hanımefendi ben ödemeye giderken 315’e tamamlamış. Yani 1lt fazla koymuş oldu.

Eğer o fazlalık olmasaydı pompa verisi 5.68 olacaktı.

Kadran kodlaması ile yaptığım yakıt tüketiminde tölerans sayesinde neredeyse pompa ile aynı veriyi yakalıyorum artık yol bilgisayarında.

Tüketiminiz gayet iyi bence.

Mondeo mk5 1,6 tdci pompa tık atınca bırakılınca yol bilgisayarı ile birebir örtüşüyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Metin Uzunoğlu yazdı:

Tüketiminiz gayet iyi bence.

Mondeo mk5 1,6 tdci pompa tık atınca bırakılınca yol bilgisayarı ile birebir örtüşüyor.

Yakıttan yana oldukça memnunum. (Güce ve cüsseye göre kıyasla tabi.)

Yaşı gereği enjektörler nedeniyle illaki sapma miktarı zamanla artıyor. Yaklaşık %5 civarı sapma olurdu genelde. Ben kadrandan tüketim hesabını %7 sapma olacak şekilde güncelledim. Şu an neredeyse birebir çıkıyor. Çok iyi oldu böyle :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mustafa Arıkan yazdı:

Yakıttan yana oldukça memnunum. (Güce ve cüsseye göre kıyasla tabi.)

Yaşı gereği enjektörler nedeniyle illaki sapma miktarı zamanla artıyor. Yaklaşık %5 civarı sapma olurdu genelde. Ben kadrandan tüketim hesabını %7 sapma olacak şekilde güncelledim. Şu an neredeyse birebir çıkıyor. Çok iyi oldu böyle :) 

Bencede güzel olmuş. Büyük hacimli motorlar aynı hızlarda küçük hacimlilerden daha az yakıyor. Cüsseye göre gayet iyi. Kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Selim Bilgin yazdı:

Yakıt bayağı iyiymiş maşallah. 

Kendim de test ettim, Nevşehir Ankara gidiş geliş pompa değeri 5,5 çıktı.

İnanmadım biladere sordum, sen yakıt koydun mu benden haberiz diye... 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

normal değer

sürekli 150 160 la şehir dışı 6- 6,5 yakıyor araba zaten 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...