Mustafa Arıkan 14 Kasım Yazar Paylaş 14 Kasım Çağlar Bayur yazdı: segmanını durumu nasıldı açıldığında? hangi araba o Sekmanın durumunu bilmiyorum. Fransız grubunda kullanılmış, Megane, 307 vs bir çok araçta var sanırım. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 14 Kasım Paylaş 14 Kasım Çağlar Bayur yazdı: segmanını durumu nasıldı açıldığında? hangi araba o DPO AL4 tam otomatik 4 ileri şanzıman başla beladır reno ve psa grubu kullandı Clio 3 megane ve 308 lerde olan bir şanzıman kullandım aşırı kötü bir şanzıman 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Kasım Paylaş 14 Kasım Mustafa Arıkan yazdı: Sekmanın durumunu bilmiyorum. şundan sordum: o tas o hale gelmiş ise karşılığı kasıntılı oturmuş merkezlenmemiş olmalı bu durumda da segmanı kırmış mı diye merak ettim Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 14 Kasım Yazar Paylaş 14 Kasım (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: şundan sordum: o tas o hale gelmiş ise karşılığı kasıntılı oturmuş merkezlenmemiş olmalı bu durumda da segmanı kırmış mı diye merak ettim Sorun benim anladığım ondan değil. Hidrolik beyinde yağ basınç regülatörü var. Regülatör basıncı ayarlayamadığı için sanırım fazla basınçtan kırıyor tası. Araştırdığımda bu şekilde olduğu söylendi. Hatta Amerika’da satılan revizyon kitinde de semptomlar kısmında bu olaydan bahsediyor. Bu sorunlar bende vardı; 14 Kasım tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Kasım Yazar Paylaş 17 Kasım Şanzıman revizyon blançosunu aşağı bırakıyorum. Hidrolik Beyin Revizyonu: 12.500TL Tork Konvertör (ZF): 26.000TL Yağ Pompası (ZF): 9.000TL Yağ Pompası Civata Takımı (ZF): 1100TL Yağ Filtresi (ZF): 1.800TL Çiftli Tas (ZF): 7.500TL Conta Takım (TransTec ): 5.750TL Yağ Pompası Ara Sac (ZF): 1700TL Yağ Pompası Statoru (ZF): 8500TL Balata 6 Adet (ZF): 3300TL Liqui Moly Top Tec 1200G 10lt: 5.274TL Diferansiyel Yağı 1lt: 550TL Balata Spreyi 13 adet: 1885TL Sıvı conta: 280TL Yıkamacı: 1200TL İşçilik: 35.000TL Kargo: 900TL Çekici: 2500TL Toplam: 124.739TL 3 1 9 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 17 Kasım Paylaş 17 Kasım Komple çıkma şanzıman baktınız mı hiç? Az km’li olanlardan? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Kasım Yazar Paylaş 17 Kasım (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Komple çıkma şanzıman baktınız mı hiç? Az km’li olanlardan? Evet ufak bir araştırmam oldu ancak bu araçların az km’lisi yok. Yani çıkma parça işi çok karışık. İçini bilmediğim bir şanzımana para vermektense bu yolu tercih ettim. O yöntem yaptırıp hemen satacak al-satçı işi daha çok. Ben satacak bile olsam içime asla sinmeyen bir yöntem. 17 Kasım tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 17 Kasım Paylaş 17 Kasım Çıkma ancak takılıp satılacaksa ya da eldeki şanzıman iflah olmayacaksa mantıklı. İçini bilmiyorsun çünkü. Diğer türlü aldığın şanzımanı da revize edip takmak lazım. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 17 Kasım Paylaş 17 Kasım Mustafa Arıkan yazdı: Evet ufak bir araştırmam oldu ancak bu araçların az km’lisi yok. Yani çıkma parça işi çok karışık. İçini bilmediğim bir şanzımana para vermektense bu yolu tercih ettim. O yöntem yaptırıp hemen satacak al-satçı işi daha çok. Ben satacak bile olsam içime asla sinmeyen bir yöntem. fiyat aldınız mı hiç? Mesela ekomotiv diye bi firma var. Fabrika gibi vw çıkma parçası var. Sizinki 125’e geldi. Çıkma olsa 50 mi olurdu? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 Kasım Paylaş 17 Kasım Selim Bilgin yazdı: Çıkma ancak takılıp satılacaksa ya da eldeki şanzıman iflah olmayacaksa mantıklı. İçini bilmiyorsun çünkü. Diğer türlü aldığın şanzımanı da revize edip takmak lazım. Tansu Kalafatoğlu yazdı: fiyat aldınız mı hiç? Mesela ekomotiv diye bi firma var. Fabrika gibi vw çıkma parçası var. Sizinki 125’e geldi. Çıkma olsa 50 mi olurdu? Revize edilmiş fauralı 83 bin tl fiyat vermişler. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-sifir-5hp19-sanziman-garantili-1157697767/detay 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Kasım Paylaş 17 Kasım Yıkamacı 1200 ne Şanzıman parçası yıkamaya 1200 lira mı yazdılar. Öyleyse 13 tane Balat’a spreyini ne yaptılar. Sanayi iyice Almanya’ya dönüyor. 2 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 17 Kasım Yazar Paylaş 17 Kasım (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: fiyat aldınız mı hiç? Mesela ekomotiv diye bi firma var. Fabrika gibi vw çıkma parçası var. Sizinki 125’e geldi. Çıkma olsa 50 mi olurdu? Temiz denilene 70-80 arası istiyorlar. Onu da açmadan takamazsın yani takarsın da yine 100’ü rahat bulur. Zaten şanzıman indi bindi 15k’dan başlıyor. Yağ ve filtresini değiştirmeden de koyamazsın. Ali Darbaz yazdı: Revize edilmiş fauralı 83 bin tl fiyat vermişler. https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-sifir-5hp19-sanziman-garantili-1157697767/detay Bu BMW şanzımanı ama neler yapılmış diye listeye baktım. Kayda değer selenoid kiti değişmiş. (Selenoid değişimi de neden yapılmış bilmiyorum çünkü sorun selenoidler değil %90 valf gövdesinden oluyor.) Gerisi ıvır zıvır gibi. Yağ, conta takımı bunlar zaten her açılmada mecburi değişiyor. Biz bu faturada yazan işlemlerin en az 2 katını yaptık. Bu arada ZF Türk 6hp’den önceki şanzımanlara bakmıyordu. Önceden açılmış şanzımanlara bakmıyordu. Sökülüp gönderilen şanzımanlara bakmıyordu. Artık bakıyorsa İstanbul‘dakiler için güzel imkan. Mehmet Ozyurek yazdı: Yıkamacı 1200 ne Şanzıman parçası yıkamaya 1200 lira mı yazdılar. Öyleyse 13 tane Balat’a spreyini ne yaptılar. Sanayi iyice Almanya’ya dönüyor. Şanzıman gövdesini yıkanmış. Diğer iç parçalar balata spreyi ile temizlenmiş. Çok para malesef. 17 Kasım tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 17 Kasım Paylaş 17 Kasım (düzenlendi) Çok üzüldüm bu kadar para çok zor kazanılıyor asgari ücretlinin yarım senesi bu kadar parayı kazanmak.Allah can sağlığı versin ama psikoloji bozar bence de satma vakti.Neden Manuel’e dönmeyi düşünmedin abi? Ayrıca 35bin işçilik mi olur? Saatlik ücreti kaç para bu adamın? 17 Kasım tarihinde Furkan Bakırel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 17 Kasım Paylaş 17 Kasım Furkan Bakırel yazdı: Ayrıca 35bin işçilik mi olur? Saatlik ücreti kaç para bu adamın? Sen A6 zincir değiştirme işçiliği sordun mu hiç? Furkan Bakırel yazdı: asgari ücretlinin yarım senesi bu kadar parayı kazanmak Millet boşa egea almıyor. 2 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Kasım Paylaş 17 Kasım gecmis olsun. ben olsam herhalde duz vitese cevirip, gecerdim. cok buyuk para. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Kasım Paylaş 17 Kasım Selim Bilgin yazdı: Sen A6 zincir değiştirme işçiliği sordun mu hiç? Millet boşa egea almıyor. vesilee araba tercihi jher zaman teknik balış açısı ile yapılmaz diye katkı yapayım, şu an seçsem, liste başında AegeA cross olurdu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Kasım Paylaş 17 Kasım Furkan Bakırel yazdı: Ayrıca 35bin işçilik mi olur? Saatlik ücreti kaç para bu adamın? Vicdansız bunlar. Şanzıman tamirinde parça kadar da işçilik yazıyorlar.. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 17 Kasım Paylaş 17 Kasım Çağlar Bayur yazdı: şu an seçsem, liste başında AegeA cross olurdu. Fiyat performans oranı en iyi arabalardan biri. Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 17 Kasım Paylaş 17 Kasım Selim Bilgin yazdı: Sen A6 zincir değiştirme işçiliği sordun mu hiç? Millet boşa egea almıyor. Bilmiyorum abi hiç sormadım A6 yı da işte bu ve benzeri sebeplerden sattım hem arabaya yazık oluyordu hemde yaptıracak adam yoktu haa çok şükür büyük bir sıkıntı açmadı ama açsaydı da yarım lift alırdım o parayı tamirciye kaptırmazdım, bende servis kılavuzu vardı zaten beyin tamiri hariç tüm işlerini kendim yapıyordum. Otomatik şanzıman bozulsaydı direkt Manuel’e dönerdim. Esas konu insanların ahlaksız olması abi aç gözlü olması. Adam yazmış 1200 lira yıkama, makine kaç para? Geçen disk balata değişimine gittim 1000 lira istedi, aparat aldım 800’e kendim değiştim benden çok biliyor değiller ya sanki. Eskiden bir baltaya sap olmayan sanayici olurdu şimdi af edersin bir yerleri kalktı. Kapının önünde yarım motor yaptım geçen 8000 lira para istediler ben de kendim yaptım ha ben iki günde topladım ama yaptım. Yarım günde 8000 lira paramızı alacaklar, bu ahlaksızlık. 35 bin işçilik yazmış yahu zaten sen bozdun bu şanzımanı elini attığın günden beri şanzıman randıman vermedi al sana 5bin der kaldırır atardım parayı yüzüne. 2 Yorum bağlantısı
Alp Özkök 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Mustafa Bey merhaba. Yaz aylarında aracınızın ön camını değiştirmiştiniz. Benim de 2000 model b5 passatım var ve cam değiştireceğim. Aracımda yağmur sensörü de mevcut. Yan sanayi camda, yağmur sensörü nasıl çalışıyor? Genel olarak, cam montajı işinde nelere dikkat edilmeli? Paylaşır mısınız? Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Kasım Yazar Paylaş 29 Kasım Alp Özkök yazdı: Mustafa Bey merhaba. Yaz aylarında aracınızın ön camını değiştirmiştiniz. Benim de 2000 model b5 passatım var ve cam değiştireceğim. Aracımda yağmur sensörü de mevcut. Yan sanayi camda, yağmur sensörü nasıl çalışıyor? Genel olarak, cam montajı işinde nelere dikkat edilmeli? Paylaşır mısınız? Teşekkür ederim. Üstad açıkçası sadece Mehmet abiyi aradım ve nerede değiştireyim diye sordum. Bir yer söyledi, bende Mehmet abinin selamını söyleyip yaptırdım Yan sanayi cam takılacağından sadece camda dalga olur mu diye sordum, öyle bir sorun olmayacağını söylediler. Bir sorun yaşamadım. Yağmur sensörü ve ayna söküldü, yeni cama aynen takıldı. Yağmur sensörü şu anda eskisi gibi çalışıyor bir aksilik görmedim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts