Mustafa Arıkan 23 Eylül 2019 Yazar Paylaş 23 Eylül 2019 Okay Kaygusuz yazdı: deniz cok güzeldi erdemliyi gecince limonlumu ne varya otoyolun kenarı bende c.tesi aksama kadar ordaydım Taşucu ve Kızkalesine gittim. Taşucu plajı çok sakindi. Kız kalesi ise çok kalabalıktı. Ve dalgalar baya büyüktü. Taşucunda kaldım 2 gece. Güzeldi bizim için ufak bi kafa dinleme fırsatı oldu. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 25 Eylül 2019 Paylaş 25 Eylül 2019 Metin Akbal yazdı: Klima acik diyor. Buralara kar yagdi Bu aralar Rizede gündüz klima açıyorum aksamda kaloriferi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Eylül 2019 Yazar Paylaş 29 Eylül 2019 İlk marşta motordan gelen bir ses var son zamanlarda. Motor çalıştıktan 2sn sonra ses başlıyor ve 3-4sn kadar sürüyor. Motor sıcakken bu ses çok az 1-2 sn kadar sürüyor veya hiç gelmiyor. Ustaya henüz götürmedim; hafif bir su kaçağım var, devirdaimden olduğunu tahmin ediyorum. Triger bakımım da yaklaştı. Hepsini bir arada yaptıracağım. Ustadan önce ses hakkında bilgi sahibi olayım dedim. Nedir fikriniz? 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 29 Eylül 2019 Paylaş 29 Eylül 2019 İlk marşta motordan gelen bir ses var son zamanlarda. Motor çalıştıktan 2sn sonra ses başlıyor ve 3-4sn kadar sürüyor. Motor sıcakken bu ses çok az 1-2 sn kadar sürüyor veya hiç gelmiyor. Ustaya henüz götürmedim; hafif bir su kaçağım var, devirdaimden olduğunu tahmin ediyorum. Triger bakımım da yaklaştı. Hepsini bir arada yaptıracağım. Ustadan önce ses hakkında bilgi sahibi olayım dedim. Nedir fikriniz? 8 adet subap itici yazıyorum sabah akşam.Tekrar dinledim yok başka birşey titriyor gibi 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 29 Eylül 2019 Paylaş 29 Eylül 2019 gergi var amortisörlü ona bir bas marsı birisi yapsın. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Eylül 2019 Yazar Paylaş 29 Eylül 2019 3-4 ay önce sanırım kayış ses yapıyordu. Değiştirdik. Değiştirirken gergiye baktı sorun yok kayışı değişince ses kesilir dedi. Kayışı değiştik kesildi ama kayış bana kötü durumda gibi gelmemişti. Ses de kesilince önemsemedim. Triger değişirken kontrol ettireyim gergiyi. 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 29 Eylül 2019 Paylaş 29 Eylül 2019 Mustafa Arıkan yazdı: 3-4 ay önce sanırım kayış ses yapıyordu. Değiştirdik. Değiştirirken gergiye baktı sorun yok kayışı değişince ses kesilir dedi. Kayışı değiştik kesildi ama kayış bana kötü durumda gibi gelmemişti. Ses de kesilince önemsemedim. Triger değişirken kontrol ettireyim gergiyi. vallahide billahi içine sinmeyen işi yaptırmayacan. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Eylül 2019 Yazar Paylaş 29 Eylül 2019 Furkan’ın dediği gibi subap itici filan çıkmasında gergi kayış işleri sorun değil. Zaten anahtar değecek yakında Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Eylül 2019 Paylaş 29 Eylül 2019 Önden çeken araç ve motor düz. İlk defa gördüm 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Eylül 2019 Yazar Paylaş 29 Eylül 2019 Servet Aydın yazdı: Önden çeken araç ve motor düz. İlk defa gördüm 4x4 versiyonu var abi. Şanzıman da genelde arkadan itişler için kullanılan ZF 5HP19. Ses için fikrin nedir abi? Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 29 Eylül 2019 Paylaş 29 Eylül 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Furkan’ın dediği gibi subap itici filan çıkmasında gergi kayış işleri sorun değil. Zaten anahtar değecek yakında itici sesi farklı 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 29 Eylül 2019 Paylaş 29 Eylül 2019 itici sesi farklıAynen farkli o angaralilarin kaşık sesi gibi senkronize şekilde çıkar o ses , bayağı dinledim benzemiyor pek 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Eylül 2019 Paylaş 29 Eylül 2019 Bence gergi bilyası. motorun içinden gelen bir ses değil bu. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Eylül 2019 Paylaş 29 Eylül 2019 Mustafa Arıkan yazdı: 4x4 versiyonu var abi. Şanzıman da genelde arkadan itişler için kullanılan ZF 5HP19. Ses için fikrin nedir abi? 4x4 için hazırlık değildir de, V kayışına baksana. Ses ile titreşimi aynı anda mı başlıyor 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Eylül 2019 Paylaş 29 Eylül 2019 Egr olabilir mi diyip şansımı denemek isterim. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 29 Eylül 2019 Paylaş 29 Eylül 2019 Servet Aydın yazdı: Önden çeken araç ve motor düz. İlk defa gördüm Dayida 2004 A4 1.6 benzin vardı, o da böyleydi hatırladığım kadarıyla. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 29 Eylül 2019 Paylaş 29 Eylül 2019 4 çekerle ilgisi yok 4 motion boranın motor yan. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Eylül 2019 Yazar Paylaş 29 Eylül 2019 Furkan Bakırel yazdı: 4 çekerle ilgisi yok 4 motion boranın motor yan. Borada motoru dik koyacak kadar alan yok zaten Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 29 Eylül 2019 Paylaş 29 Eylül 2019 Borada motoru dik koyacak kadar alan yok zaten [emoji4] Aynen küçük kaputun altı [emoji846] Önden çeken araç ve motor düz. İlk defa gördüm Toros da dik görmüşündür abi hatırlamıyor olabilirsin. Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 30 Eylül 2019 Paylaş 30 Eylül 2019 Mert Yeldan yazdı: Egr olabilir mi diyip şansımı denemek isterim. egrde hava geciyor dönecek edecek demir demire sürtecek zavalzingo degil Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Eylül 2019 Paylaş 30 Eylül 2019 Okay Kaygusuz yazdı: egrde hava geciyor dönecek edecek demir demire sürtecek zavalzingo degil Egr klapesini açan valf? Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 30 Eylül 2019 Paylaş 30 Eylül 2019 Mert Yeldan yazdı: Egr klapesini açan valf? bizim egrlerin klapesi hep acık sadace arabayı stop ederken vakum gaz akısını kesiyor. motor sallanmasını engelliyor. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 30 Eylül 2019 Paylaş 30 Eylül 2019 Okay Kaygusuz yazdı: bizim egrlerin klapesi hep acık sadace arabayı stop ederken vakum gaz akısını kesiyor. motor sallanmasını engelliyor. O egr klapesi değil. Stop klapesi. Egr açık kalsın yerinden kalkmaz araç 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Eylül 2019 Paylaş 30 Eylül 2019 Okay Kaygusuz yazdı: bizim egrlerin klapesi hep acık sadace arabayı stop ederken vakum gaz akısını kesiyor. motor sallanmasını engelliyor. Bence tam tersi. Egr klapesi, egr devreye girince açılıyor egsoz gazını emiş manifolduna veriyor. Devreden çıkınca da kapalı hale geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 30 Eylül 2019 Paylaş 30 Eylül 2019 Servet Aydın yazdı: O egr klapesi değil. Stop klapesi. Egr açık kalsın yerinden kalkmaz araç doruu Yorum bağlantısı
Recommended Posts