Mustafa Arıkan 21 Nisan 2019 Yazar Paylaş 21 Nisan 2019 4 gün Diyarbakır ve Batman-Hasankeyf gezisindeydim. Toplamda 2057km yaptım 4 günde. Şehir içinde duraklamam çok oldu, molalar filan derken ortalama hız düşük. Ancak neredeyse %90'ı sabit 120km/s hız ile yapıldı. Hava yağmurlu olmasaydı ortalama tüketimim daha düşük olurdu. Yollarda çok fena su birikintileri var. -Camlara daha önce Nasiol yağmur kaydırıcı uygulamıştım. Bu gezide büyük faydasını gördüm. 4 gün boyunca sürekli yağmur yağdı. Otoyolda 120km/s hızla giderken hiç silecek kullanmadım. Yağmur çok şiddetliydi. Tüm araçların silecekleri 2. kademede filan çalışıyordu. Şehir içi hariç hiç kullanmadım silecek -Lastiklerim Lassa Driveways 205-55-R16. 10.000km oldu alalı. Yağmurda tecrübe etme şansım oldu bol bol ve çok memnun kaldım. (Islak zemin performansı B) -Dönüşte depoyu doldurmadım henüz ama giderken ortalama tüketimim 5.2lt idi. Pompa ölçümünde 5.5lt çıktı. Yaklaşık %-5 sapma oluyor yol bilgisayarında. (Daha önceki denemelerimde de hep %5 civarı olmuştu.) -Yine gidişte tam dolu depoya Würth dizel enjektör temizleyici kattım. 10.000km'de bir kullanmaya gayret ediyorum. 7 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Nisan 2019 Paylaş 21 Nisan 2019 Tavanı silerken ıslatır ve bastırırsan tavanın sarkan. Bilgin olsun. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 5 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2019 Direskiyon derisini boyayalı 3 hafta oldu. Toplamda da 2700km yaptım. Şu anki durumu böyle; Sol taraftan tutttuğum için o tarafta parlama başladı. Sağ taraf daha iyi durumda; Vites topuzunda bir problem yok; 6 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 5 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2019 3 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Parlak yer kaygan mı Yok abi deri hissi var. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 4 gün Diyarbakır ve Batman-Hasankeyf gezisindeydim. Toplamda 2057km yaptım 4 günde. Şehir içinde duraklamam çok oldu, molalar filan derken ortalama hız düşük. Ancak neredeyse %90'ı sabit 120km/s hız ile yapıldı. Hava yağmurlu olmasaydı ortalama tüketimim daha düşük olurdu. Yollarda çok fena su birikintileri var. -Camlara daha önce Nasiol yağmur kaydırıcı uygulamıştım. Bu gezide büyük faydasını gördüm. 4 gün boyunca sürekli yağmur yağdı. Otoyolda 120km/s hızla giderken hiç silecek kullanmadım. Yağmur çok şiddetliydi. Tüm araçların silecekleri 2. kademede filan çalışıyordu. [emoji4] Şehir içi hariç hiç kullanmadım silecek [emoji4] -Lastiklerim Lassa Driveways 205-55-R16. 10.000km oldu alalı. Yağmurda tecrübe etme şansım oldu bol bol ve çok memnun kaldım. (Islak zemin performansı B) -Dönüşte depoyu doldurmadım henüz ama giderken ortalama tüketimim 5.2lt idi. Pompa ölçümünde 5.5lt çıktı. Yaklaşık %-5 sapma oluyor yol bilgisayarında. (Daha önceki denemelerimde de hep %5 civarı olmuştu.) -Yine gidişte tam dolu depoya Würth dizel enjektör temizleyici kattım. 10.000km'de bir kullanmaya gayret ediyorum. Araç dururken, iki fotoğraf çekimi arası hararet ibresinin 90 a çıkması ilginç geldi bana. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 5 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2019 1 dakika önce, Ahmet İhsan Akşen yazdı: On 21.04.2019 at 20:47, Mustafa Arıkan yazdı: 4 gün Diyarbakır ve Batman-Hasankeyf gezisindeydim. Toplamda 2057km yaptım 4 günde. Şehir içinde duraklamam çok oldu, molalar filan derken ortalama hız düşük. Ancak neredeyse %90'ı sabit 120km/s hız ile yapıldı. Hava yağmurlu olmasaydı ortalama tüketimim daha düşük olurdu. Yollarda çok fena su birikintileri var. -Camlara daha önce Nasiol yağmur kaydırıcı uygulamıştım. Bu gezide büyük faydasını gördüm. 4 gün boyunca sürekli yağmur yağdı. Otoyolda 120km/s hızla giderken hiç silecek kullanmadım. Yağmur çok şiddetliydi. Tüm araçların silecekleri 2. kademede filan çalışıyordu. Şehir içi hariç hiç kullanmadım silecek -Lastiklerim Lassa Driveways 205-55-R16. 10.000km oldu alalı. Yağmurda tecrübe etme şansım oldu bol bol ve çok memnun kaldım. (Islak zemin performansı B) -Dönüşte depoyu doldurmadım henüz ama giderken ortalama tüketimim 5.2lt idi. Pompa ölçümünde 5.5lt çıktı. Yaklaşık %-5 sapma oluyor yol bilgisayarında. (Daha önceki denemelerimde de hep %5 civarı olmuştu.) -Yine gidişte tam dolu depoya Würth dizel enjektör temizleyici kattım. 10.000km'de bir kullanmaya gayret ediyorum. Araç dururken, iki fotoğraf çekimi arası hararet ibresinin 90 a çıkması ilginç geldi bana. Yakıt ibresine de bakarsanız eğer ilk kareyi henüz ibreler tam yerine gelmeden çekmişim Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Onu farketmemişim nedense [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 33 sayfa, okunmuyor. Yapmayın Böyle. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 5 Mayıs 2019 Paylaş 5 Mayıs 2019 Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur diye boşa dememişler, bakılan arabanın hali başka oluyor. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mayıs 2019 Paylaş 6 Mayıs 2019 17 saat önce, Muhittin Kaplan yazdı: 33 sayfa, okunmuyor. Yapmayın Böyle. Adam aştı kendini.. En son çamurluk boyadı.. deri direksiyon boyadı. vites kolu tamir etti Bence oku 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 6 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2019 46 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Adam aştı kendini.. En son çamurluk boyadı.. deri direksiyon boyadı. vites kolu tamir etti Bence oku Maşallah deyin de abi önümüzdeki günlerde koltuk ısıtma için koltukları sökeceğim Başıma bir iş gelmesin 3 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 6 Mayıs 2019 Paylaş 6 Mayıs 2019 (düzenlendi) Bir saat önce, Mustafa Arıkan yazdı: Maşallah deyin de abi önümüzdeki günlerde koltuk ısıtma için koltukları sökeceğim Başıma bir iş gelmesin Cok hevesleniyorum su ise, ama korkularim engel oluyor 😁kucukken battaniye tutustu 😁 Yok hemen akliniza gelen sebep degil 😁😁 6 Mayıs 2019 tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 6 Mayıs 2019 Paylaş 6 Mayıs 2019 (düzenlendi) 7 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Adam aştı kendini.. En son çamurluk boyadı.. deri direksiyon boyadı. vites kolu tamir etti Bence oku okduktan sonra yazdım abi. Bende C5 girişeceğim de, yerim dar. 6 Mayıs 2019 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 6 Mayıs 2019 Paylaş 6 Mayıs 2019 Yakından gözümle direk gördüm direksiyonu, ben biraz ebatlı olduğum için koltuğa biraz zor sığdım, arkadaşın da koltuk ayarını bozmak istemedim dokundum baktım inceledim özetle.... adam yapmış 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 Maşallah deyin de abi önümüzdeki günlerde koltuk ısıtma için koltukları sökeceğim [emoji4] Başıma bir iş gelmesin [emoji4] Yok bundan ümidimiz yok. [emoji23] 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 7 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 7 Mayıs 2019 42 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Yok bundan ümidimiz yok. Ümit var olunuz lütfen Bir kaç eksik malzemem var. Tamamladıktan sonra ilk haftasonunda sağ koltuk ile başlıyorum inşallah Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 Koltuk isitma deyince bildirim geldi bi an heycanlandim.Arabayi birak ben yapayim o derece umitsizim bende [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 52 dakika önce, Metin Akbal yazdı: Koltuk isitma deyince bildirim geldi bi an heycanlandim. Haha.. ben bildirim listesinden bile sildim.. O derece ümitsizim.. 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 Mayıs 2019 Paylaş 7 Mayıs 2019 Haha.. ben bildirim listesinden bile sildim.. O derece ümitsizim.. Nasil olsa olmayacak diyorsun.Kendini gerceklestiren kehanet Koltuk isitma deyince google dan daha cok forumda sonuc cikiyor, sonucsuz sonuc. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 7 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 7 Mayıs 2019 Torpido tarafından gelen trim seslerini kesmek için torpidoyu sökmüştüm. Bu arada havalandırma fanından da bazen ses geliyordu. Söküp burcunu yağladım. Geri kapattım. Trim sesleri için istediğim kalınlıkta sünger bulamadığım için torpido kısmını kapattım. Bir kaç gündür sökük geziyorum 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 10 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2019 (düzenlendi) Daha Tok Kapı Sesi Yine önceden beri yapmayı düşündüğüm ancak hep arkalara attığım bir uygulama. Önce alacağım malzemeyi araştırdım. Benim için ideal kalınlık 1cm civarı idi. Subi garaja sordum önce ancak uçuk fiyatlardan bahsediyor. Avrolu filan Neyse biraz araştırınca bu malzemenin hem fiyatı uygun hemde iş görür bir malzeme olması sebebiyle tercih ettim. Ürün bu: https://urun.n11.com/diger/oto-ses-yalitim-arac-ses-yalitim-sunge-9mm-kendinden-yapiskanli-P235196071 9mm kalınlığında. Yanmaz bir malzeme. Kauçuk levha diye geçiyor. Büyük beklentilerle almadım aslında. Kapı sesinin biraz daha tok ve kapıdan gelebilecek seslerde bir tık iyileştirme yeterli benim için. Tabi bu arada kapı döşemesinden gelen trim seslerini de kesmesi gerekti. Kapı yüzünün iç kısmını güzelce temizleyip kapladım. Dikkat edilecek şeyler; - Önceden kalıp alıp bir kenardan kaplamaya başlamak en güzeli. Çünkü ürün narin bir malzeme. - Keserken çok keskin bir kesici alet kullanmanız gerek. Yoksa keserken kenarları parçalanıyor. - Ve son olarak hata yapmamanız lazım çünkü yapıştıktan sonra geri dönüşü yok. Yapışkanı çok kuvvetli ve sökmek isterseniz malzemenin yarısı elinizde yarı yapıştırdığınız yüzeyde kalıyor. Şimdilik sadece sürücü kapısına yaptım. Diğer kapıları da hafta sonu bitireceğim. 10 Mayıs 2019 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 8 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 10 Mayıs 2019 Paylaş 10 Mayıs 2019 Bu çok güzel olmuştur. Bütün kapılar bitince nasıl olacak merak ettim. Kesi ne kadar kesecek acaba. Eline sağlık bu arada. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts