Hüseyin Maviş 2 Ocak 2017 Paylaş 2 Ocak 2017 Bugün arabamla şehir içi yola çıktım, 150-200 m. bir dükkana uğradım. Tekrar çalıştırdım, 20-30 m. gittim, direksiyon birden ağırlaştı, sağa çekip durdum. Lastik mi patladı diye kontrol ettim, lastikler normaldi. Göğüs kadranına baktığımda "Elektrikli hid. direksiyon arızası" mesajı çıktı. Araba çalışıyordu, stop ettim tekrar marşa bastım, marş tık etti araba çalışmadı. Hemen Tuncay Ustayı aradım, durumu anlattım, "şarj dinamosu arızası olmuş, elektrikçiye gitmen gerekiyor" dedi. Kasko şirketimden çekici istedim, sağ olsunlar yarım saat içinde çekiciye yüklediğim arabayı Tuncay ustadan adresini aldığım elektrikçi Yasin ustanın yanına götürdük. Biraz meşguldü, işi bitince benim arabaya baktı elini motorun sağ tarafına soktu ve kayışı çıkarıp bana gösterdi. Yalpaladığı için kayış atmış dedi. Aküye takviye akü bağladı ve arabayı çalıştırdı, gerçekten de kırank kasnağı yalpalayarak çalışıyordu. Arıza tespit edilmişti. Bundan sonra benim çok önemsediğim bir olay yaşandı. Yasin usta durumu Tuncay ustaya anlattı. Tuncay usta "Hocamız çekiciye para vermesin, sen değiştir" demiş Yasin ustaya. Burada bence önemli olan ustaların birbirlerine olan saygısıydı. Sonra yedek parçacıya telefon ederek orijinal kırank kasnağı dükkana geldi ve usta değişimi tamamladı. (Bu arada kasnak Peugeot orijinal) Teşekkür ederek dükkandan ayrıldım ve tabii ki Tuncay ustaya teşekkür etmeyi de ihmal etmedim. Yola çıktığımda arabanın sesinde de bir azalma olduğunu da belirtmeliyim. 5 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ocak 2017 Paylaş 2 Ocak 2017 Geçmiş olsun abi. Burda usta faktörü yine kendini on planlana çıkartmış Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 2 Ocak 2017 Yazar Paylaş 2 Ocak 2017 Geçmiş olsun abi. Burda usta faktörü yine kendini on planlana çıkartmış Evet Samet bey, ustaların centilmenliği de beni çok etkiledi. 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 2 Ocak 2017 Paylaş 2 Ocak 2017 Hocam geçmiş olsun. Erken teşhis ve saygıdeğer ustalar sayesinde sorununuz çözülmüş. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 2 Ocak 2017 Paylaş 2 Ocak 2017 (düzenlendi) Benim fiestada da olmuştu. Ben sesi farkettim servise gittim. Tamda Tatvan-Bitlisteydim. Tatvan Bitlisteki ford servisi bana 1000 Tl gibi orjinal krank fiyatı verdi Bende karşıdaki sanayiye gittim ellerinde yoktu siparişle 3-5 güne geliyor dedi. 100 Tl gibi bitşeydi. Dedim iyimiş. Siparişi verdik. Sorun arabayı 40 km uzaktaki Ahlat ilçesine götürmekti. Ankaradaki ustam gider dedi bende gitsin bakalım dedim, demez olaydım Yolda giderken sağ aynadan bir baktım arkadan dumanlar çıkıyor, aha dedim araba yanıyor Hemen söndürücüyü alıp motoru açıp sıktım duman gelen yere, zaten boşa sıkmışım plastiği gitmiş heryer köpük oldu. . Hemen elemanı arayayım dedim bana çekici göndersin, ahada da telefon çekmiyor biraz yürüdüm çekti, ulaştım elemanımıza kalmış 10 km çekici 250 Tl demiş. Dedim kamyonet gönder, bağladık çektik. Parça değişti gelince, ustaya dedim kayışı da değişelim dedi gerek yok, dedim değişelim yine dedi gerek yok. Neyse arabayı aldım geldim. yerinden çıkmam gerekti, dur bakayım güzel dönüyor mu dedim, kaputu açtım gözümün önünde kayış koptu bu sefer Hiç güzel dönmüyormuş. Bu sefer gittik birde kayış değiştik. Bolluğun kıymetini bilin . Geçmiş olsun. 2 Ocak 2017 tarihinde Serkan Aktay tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 2 Ocak 2017 Yazar Paylaş 2 Ocak 2017 Benim fiestada da olmuştu. Ben sesi farkettim servise gittim. Tamda Tatvan-Bitlisteydim. Tatvan Bitlisteki ford servisi bana 1000 Tl gibi orjinal krank fiyatı verdi Bende karşıdaki sanayiye gittim ellerinde yoktu siparişle 3-5 güne geliyor dedi. 100 Tl gibi bitşeydi. Dedim iyimiş. Siparişi verdik. Sorun arabayı 40 km uzaktaki Ahlat ilçesine götürmekti. Ankaradaki ustam gider dedi bende gitsin bakalım dedim, demez olaydım Yolda giderken sağ aynadan bir baktım arkadan dumanlar çıkıyor, aha dedim araba yanıyor Hemen söndürücüyü alıp motoru açıp sıktım duman gelen yere, zaten boşa sıkmışım plastiği gitmiş heryer köpük oldu. . Hemen elemanı arayayım dedim bana çekici göndersin, ahada da telefon çekmiyor biraz yürüdüm çekti, ulaştım elemanımıza kalmış 10 km çekici 250 Tl demiş. Dedim kamyonet gönder, bağladık çektik. Parça değişti gelince, ustaya dedim kayışı da değişelim dedi gerek yok, dedim değişelim yine dedi gerek yok. Neyse arabayı aldım geldim. yerinden çıkmam gerekti, dur bakayım güzel dönüyor mu dedim, kaputu açtım gözümün önünde kayış koptu bu sefer Hiç güzel dönmüyormuş. Bu sefer gittik birde kayış değiştik. Bolluğun kıymetini bilin . Geçmiş olsun. Size daha çok geçmiş olsun Serkan bey. İlk hata mesajından sonra hemen ustamı aradım da ucuz kurtardım. Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 3 Ocak 2017 Paylaş 3 Ocak 2017 Arkadaşımın 2015model İ20 aracınca da aynı arıza olmuş.Park ederken gıcırtı şeklinde sesler gelmiş,direksiyon yağı boşalmış.Aracın altını vurdum diye bakınmışlar ancak herhangibir hasar görmemişler.Daha sonra göstergede akü şarj ışığı yanmış.Servisi arayıp,aracı çekiciyle servise çektirmiş.Aynı şekilde kayış boşaldığı için kopan bir civata, krank kasnağına zarar vermiş.Araç garantili olduğu için, tüm işlemler garantiden halledilecek.Servis ilk defa böyle bir sorunla karşılaştıklarını söylemiş. Hüseyin abi, sana da geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Ocak 2017 Paylaş 3 Ocak 2017 Geçmiş olsun Hüseyin Bey, Tuncay usta sağolsun kendi branşı dışındaki konularda da bizi üzmeyecek ustalara yönlendirerek gönlümüzü alıyor. Geçenlerde yeğenimin 307'si için destek istedik. Sağolsun üşenmedi arabaya binip ustaya kadar bize eşlik etti. Yorum bağlantısı
Recommended Posts