Derviş Dursun 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 Valla 100 km ye çıkışı falan denemedim ama alt devirlerde gaza tepkisi ve hızlanması bayağı arttı. Sonuçta 8 aydır bildiğim araç, gözle görülür değişiklik var. Hantal hantal giden araba resmen açıldı diyebilirim 3 Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 4 saat önce, Derviş Dursun yazdı: Valla 100 km ye çıkışı falan denemedim ama alt devirlerde gaza tepkisi ve hızlanması bayağı arttı. Sonuçta 8 aydır bildiğim araç, gözle görülür değişiklik var. Hantal hantal giden araba resmen açıldı diyebilirim bende sistemi iptal etmişler,başka bir mondeo yada binmedim,hal böyle olunca kıyaslama yapamıyorum.o yüzden sordum Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 Gaza dokununca araba güzel ve istekli gidiyorsa, yani ciğerliyse kendini belli eder. Şoför insan arabanın istekli halini az çok sezebilir Yorum bağlantısı
Tuncay Turpcu 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 Mondeo 2000 model motor egr burada olmasi lazim ama kacmis Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 5 saat önce, Derviş Dursun yazdı: Gaza dokununca araba güzel ve istekli gidiyorsa, yani ciğerliyse kendini belli eder. Şoför insan arabanın istekli halini az çok sezebilir gidiyor ama acep diorum benim ki ile aynı olan bir mondi daha fazla gidior mu ki Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 1 saat önce, Ahmet Said Avşar yazdı: gidiyor ama acep diorum benim ki ile aynı olan bir mondi daha fazla gidior mu ki İnce ayrıntılara fazla takılma derim. Çalışması gidişi sıkıntısızsa, hararet yağ yakma vs gibi sorunları yoksa araban sağlığı diye düşün. 20 yaşında ufak tefek aksaklıklar muhakkak olacak. Onlar da tadı tuzu 1 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 14 saat önce, Tuncay Turpcu yazdı: Mondeo 2000 model motor egr burada olmasi lazim ama kacmis Ben mi göremiyorum gerçekten yok mu? Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 On 19.02.2017 at 20:55, Derviş Dursun yazdı: Abi 10'luk uzun kollu lokmayla üst iki vidasını söktüm, alt borusunda da sıkıştırmalı vida var, o da 22 açık ağız anahtarla kendine doğru çevirince açılıyor. Resimleyemedim ama basit bit işlem. Yalnız takarken önce alttaki 22 lik vidayı oturtup biraz sıkıyorsun sonra üstteki vidaları sıkıyorsun tam oturuyor. Üst vidalar acayip, oynama yapıyor diş atlatmaman lazım abi Eyvallah kardeşim, araya sıvı conta falan koydun mu? Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 Bir saat önce, Dinç Gökmen yazdı: Eyvallah kardeşim, araya sıvı conta falan koydun mu? Abi delik kısmının kenarına siyah sıvı conta sürdüm daire şeklinde. Sensörün takıldığı arabada kalan yere sürdüm ama. Sonra 10 15 dakka kalsın kurusun biraz ardından takabilirsin. Conta görevi görür esnediği için Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 Bu arada bizim egr lerde soket Sensör vs. var mıdır? Varsa ben göremedim de Yorum bağlantısı
Misafir 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 Bir saat önce, Derviş Dursun yazdı: Bu arada bizim egr lerde soket Sensör vs. var mıdır? Varsa ben göremedim de Bizim EGR' de soket, konnektör yok. Vakum ile çalışıyor. ECU dan, elektronik vakum regülatörüne kontrol voltajı gidiyor. Vakum regülatörüde, gelen kontrol voltajına göre vakum miktarını ayarlayıp, EGR valfinin istenilen miktarda açılıp kapanmasını sağlıyor. Yapılan bu işlemi de, DPFE sensörü ile kontrol ediyor. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 Bir saat önce, Muhteşem Or yazdı: Bizim EGR' de soket, konnektör yok. Vakum ile çalışıyor. ECU dan, elektronik vakum regülatörüne kontrol voltajı gidiyor. Vakum regülatörüde, gelen kontrol voltajına göre vakum miktarını ayarlayıp, EGR valfinin istenilen miktarda açılıp kapanmasını sağlıyor. Yapılan bu işlemi de, DPFE sensörü ile kontrol ediyor. Zira bende niye görmedim diyorum. Gönderdiğin belgeleri gözden geçirirken farkettim soket sensör falan olayını abi Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 (düzenlendi) Derviş bey söktükten sonra temizlik işini nasil yaptin? Balata spreyi mi kontak spreyi komple tinere mi yatirdin? Bi de son soru rolanti valfi nerde sökülmesi kolay mi ve temizliği nasil yapılır? Çok oldu kusura bakma şimdiden teşekkür ederim... 21 Şubat 2017 tarihinde Selim Selimoglu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 21 Şubat 2017 Paylaş 21 Şubat 2017 (düzenlendi) 1 saat önce, Selim Selimoglu yazdı: Derviş bey söktükten sonra temizlik işini nasil yaptin? Balata spreyi mi kontak spreyi komple tinere mi yatirdin? Bi de son soru rolanti valfi nerde sökülmesi kolay mi ve temizliği nasil yapılır? Çok oldu kusura bakma şimdiden teşekkür ederim... Temizlik işini sadece 404 yağsız balata spreyi ile yaptım. Zira egzoz dumanının sürekli geçtiği yer olduğundan yağlı sprey kullanmadım. Sonuçta temiz olması lazım ve yağlı spreyde yüzeye kısa zamanda egzoz dumanıyla is yapışır ve dolar. Rolanti valfi gaz kelebeğinin altında, manifoldun arka alt tarafında kalıyor. Alttan da üstten de sökmek bayağı meşakkatli. Uzun saplı, oynar başlıklı 8'lik lokma anahtar lazım ve egr yi mecbur sökmek lazım. Alan dar ve el rahat hareket etmiyor. Şimdi söker miyim? Elbette sökerim çünkü uğraştırsa da tekniği kaptım. Ama zor iş, sökmesi neyse de, denk getirip takmaya göz yemiyor başta rolanti falfini de aynı spreyle temizledim. İki delik var, uç kısımda olan ince yaylı mekanizmaya yağlı kontak sprey sıktım, ki yay rahat hareket etsin. 21 Şubat 2017 tarihinde Derviş Dursun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersin Turgud 4 Ağustos 2019 Paylaş 4 Ağustos 2019 selamın aleylüm benimde 97 mondeom var egr valfinin ince giriş yeri boştamı olmaso gerekiyor benmkisi boşta Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos 2019 Paylaş 6 Ağustos 2019 selamın aleylüm benimde 97 mondeom var egr valfinin ince giriş yeri boştamı olmaso gerekiyor benmkisi boştaFotoğraf yükleyebilir misiniz Yorum bağlantısı
Bora Gökçe 29 Mart 2020 Paylaş 29 Mart 2020 (düzenlendi) 2003 Mk3 benzinlide varmı egr valfi. Varsa nerede foto ile gösterebilecek arkadaş varmı? Yardım ederseniz sevinirim. 29 Mart 2020 tarihinde Bora Gökçe tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mart 2020 Paylaş 29 Mart 2020 Bora Gökçe yazdı: 2003 Mk3 benzinlide varmı egr valfi. Varsa nerede foto ile gösterebilecek arkadaş varmı? Yardım ederseniz sevinirim. egr var, foto ile gösteremez kullanıcı zira üst kapağın altıa gömülü, sökülmeden dıştan göremezsiniz Yorum bağlantısı
Bora Gökçe 31 Mart 2020 Paylaş 31 Mart 2020 İstanbul’da bu egr yi söküp temizleyecek usta tavsiye edebilirmisiniz Yorum bağlantısı
Cem Işık 31 Mart 2020 Paylaş 31 Mart 2020 Bora Gökçe yazdı: İstanbul’da bu egr yi söküp temizleyecek usta tavsiye edebilirmisiniz Maslak Atatürk oto sanayi, 2. Kısım 17.Sokak, Noname oto , Osman Usta.. 1 1 Yorum bağlantısı
Bora Gökçe 31 Mart 2020 Paylaş 31 Mart 2020 Teşekkürler görüştüm randevu alıp götürcem arabayı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts