Ozlem Kaya 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Merhaba Herkese, TRT Belgesel'de yayınlanmakta olan "Sanayi Savaşları"nı Mustafa Arıkan tavsiyesi ile öğrendim ve izlemeye başladım oldukça keyifli, izlemeyenler varsa mutlaka tavsiye ediyorum. İşte Sanayi Savaşları ile ilgili kısa bilgi: (Alıntıdır) Hurdaların ustalıkla sınavı! Türkiye belgeselciliğine yeni bir soluk getirecek olan Sanayi Savaşları pazar günü TRT Belgesel’de! Her bölüm, verilen malzemelerle 24 veya 48 saat içinde yeni bir araç ortaya çıkarmaları istenen ustalar, meslek sırlarını ve işin inceliklerini ekrana taşırken, eldeki kısıtlı malzemeler ve çıkma parçalarla çalışıp ortaya çıkan sürpriz sonuçlar ile seyircileri şaşkına çevirecek. Mesleki birikimleri birbirinden farklı ve her biri işinin ehli ustalardan oluşan Çarkçılar ve Anahtarcılar takımları Sanayi Savaşları’nda becerilerini ve yaratıcılıklarını konuşturacak. Ustalar, hurdalıklara terk edilmiş paslı bedenlerden ve akla gelmeyecek malzemelerden yepyeni araçlar ortaya çıkaracak. Ustaların samimiyeti ve esprili yaklaşımları izleyiciye bir tamirhaneye uğramış da, tamir sürecine eşlik ediyor gibi hissettirecek. An gelecek; izleyici, ustaların tartışmalarına ve gerilen sinirlere şahitlik edecek; an gelecek takım ruhu ve uyumlu çalışma sonucu ulaşılan başarının sevincini yaşayacak. Sanayi Savaşları’nda ustalıkla keskin zeka ve rekabet ile samimiyet, zamana karşı yarışın getirdiği stres ile yoğrulacak. Kazanan hangi takım olursa olsun, otomobillerin değişim süreci, verilen görevler ve finalde ortaya çıkan araçlar, herkesi ekrana bağlayacak. Daha detaylı bilgi için: http://www.trtbelgesel.net.tr/tr/main/programlar/belgeseller/8/sanayi-savaslari/537 Evet yazının da içeriğinde belirtildiği gibi 24 veya 48 saatlik süreçler içerisinde Ustalardan projeleri sonlandırmaları bekleniyor. Bugun sabah 11:45'te başlayan 8. bölümdeki konu: "Görev Yengeç" idi, yani 2 adet Renault 12 Nam-ı Diğer "Keçi"den (ben de programı izlerken öğrendim) 2 direksiyonlu, iki kişinin kullanabileceği ve yan yan da gidebilsin diye toplan 6 tekerlekli bir araba yapmaktı... Kasayi yengece benzetmeye calistilar hatta daga gectiler bayagi [emoji23] Okuz mu Yengec mi diye [emoji39] Ben keyifle izliyorum, kaçıranlar için 8. bölüm bu akşam 20:55'te tekrarı mevcut. Tabi benim ilgimi çeken diğer şey ise ekipteki tek bayan Seda Usta Seda Usta'nın hikayesi de çok ilginç Servis Danışmanı olmak için iş başvurusuna gittiği yerde Kaporta Ustası olarak çalışmaya başlamış 11 Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 (düzenlendi) Eski bölüm tekrarlarına tavsiye ederim cok keyifli bir proğram 25 Aralık 2016 tarihinde Serkan Gülderen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Uzun zamandır izliyorum, hatta bugün öğlen de vardı. Reno tx parçalıyorlardı. 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Çok güzel program bende sevdim bunu. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Amerikan vari hareketler olmasa daha iyi olur. Onlar gibi çok el hareketleri var. Oysaki bizde bu gibi durumlarda anahtarlar havalarda uçuşur. Misal ben 32 anahtar ile motor ustasının ortalıklarda koşmasını, elektrikçinin kablo ile boyacıyı boğmasını görmek isterim. Tam bize özgü olur 19 Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Programı sunan Halit bey'e biraz gıcık oluyorum çok bilmiş havası var, onun harici güzel program. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Çok güzel bir programmış. Benzerlerini yabancı belgesel kanallarında izliyordum. Tebrikler Trt Belgesel. Teşekkürler Özlem. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 trt de bir program daha vardı tamirhane miydi neydi öyle birşey... o program da iyiydi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 trt de bir program daha vardı tamirhane miydi neydi öyle birşey... o program da iyiydiDevam ediyor mu ? Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 25 Aralık 2016 Yazar Paylaş 25 Aralık 2016 Programı sunan Halit bey'e biraz gıcık oluyorum çok bilmiş havası var, onun harici güzel program. Serdar Bey yazimi hazirlarken nette arastirma yaptigimda Halit Bey icin ayni yorumlari okudum ben de Hatta kendisi malum bir sitede savunma yapmis [emoji39] Yorum bağlantısı
Serkan Toker 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 İlk bölümlerde Halit bey mezbaha kasabı gibi önlük giyiyordu. Şimdi giymiyor sanırım. Birde ödülü taşıyan biri geziyor yanında o kısmını da beğenmedim. Geri kalanlar güzel, tabi sonra alınan güvenlik önlemleri de iyiye gidiyor gibi.. 1 Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Serdar Bey yazimi hazirlarken nette arastirma yaptigimda Halit Bey icin ayni yorumlari okudum ben de Hatta kendisi malum bir sitede savunma yapmis [emoji39] Demek ki bir ben değilmişim Hal,hareketleri ve konuşmaları itici geliyor izlerken 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 (düzenlendi) Devam ediyor mu ?haftaiçi sabahları 7.30 da yayındaymış sanırım.http://www.trt.net.tr/televizyon/detay.aspx?pid=42217 25 Aralık 2016 tarihinde mustafa şimşek tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Devam ediyor mu ? Bir farı trend bir farı ghia olan mondeoyu sattıktan sonra bıraktılar.. Hasarlı araba alıp tamir edip satıyorlardı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Bir farı trend bir farı ghia olan mondeoyu sattıktan sonra bıraktılar.. Hasarlı araba alıp tamir edip satıyorlardı.Hımm. Hatırladım. Güzeldi aslında. Bir de, modifiyeciler vardı. Karlıkçılar falan. Onları sevmiyordum. Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 ertan ile bülent in atismalari iyiydi... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Hımm. Hatırladım. Güzeldi aslında. Bir de, modifiyeciler vardı. Karlıkçılar falan. Onları sevmiyordum. O programı karlıkçı yaktı zaten, döşemeci iyi iş çıkarıyordu. Bu tip programların şanssızlığı sponsor olmaması. En dandik jantı en dandik lastikle birleştirip hediye ettiler araç sahiplerine. Kısıtlı bütçeyle dönmüyor maalesef. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Aynen çok abuk fiberler çalıştılar. Ruhu korunması gereken arabaları bile şekilden şekile soktular. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Benim tasarımlarım zaten mükemmel olur, repliği hafızalara kazındı.. 3 Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 güzel program ancak İSG sıfır.... bilidiğin sanayi işi adı gibi... 2 Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 (düzenlendi) Takip birde biz izleyelim 25 Aralık 2016 tarihinde Ramazan Başkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tahir Ak 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Amerikan vari hareketler olmasa daha iyi olur. Onlar gibi çok el hareketleri var. Oysaki bizde bu gibi durumlarda anahtarlar havalarda uçuşur. Misal ben 32 anahtar ile motor ustasının ortalıklarda koşmasını, elektrikçinin kablo ile boyacıyı boğmasını görmek isterim. Tam bize özgü olurmecbur, discoveryde orjinal yıllardır var. oradan kopya edilmiş. f... adamım neden hala oradasın ve yardım etmiyorsun vari amerikan konuşmalardan esinlenmeler olmuş. ama ülkemizde böyle programları görmek güzel 1 Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 (düzenlendi) Teknik terimlerden anlayan birisi dublaj yapsa discovery deki tamirat tadilat ve overhaulin programları da 10 numara izlemeyenlere tavsiye ederim. 25 Aralık 2016 tarihinde Sermet Gündoğdu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Trt nin son zamanlarda yabancı konseptte bize uyarladığı oto belgeselleri arasında en iyisi bence, özellikle o yüzde yüz oto faciasından sonra Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Bikaç kez izledim sürekli kaynak yapıyorlar demirci gibi. Hurda gibi araçlardan başka türde araç yapılıyor. Bunun yerine misal eski niva alıp yenileseler daha güzel olur. Şov bizinısta abd tarzı olmazsa olmaz. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts