İçeriğe Yönlendir

Isıtmalı Koltuk Minderi Önerisi

Emre Öğüt

Recommended Posts

Köksal Yılmaz

Abi bu konuda yapılmış bilimsel araştırma yapılmış ve yayımlanmış birçok yazı mevcut.  ;) Sadece birine göz atabilirsin. Google amcaya sorarsan deniz derya sonuç getirir.

http://www.drfethiyeersan.com/?q=49&l=2&id=12

35.5 derece optimum diyor, koltuk 3-5 derece soğuk, ısıtmayı açtık(kaç derece bilemiyorum), ilk üşümemiz geçince kapattık, aslında burda üretime katkı sağlamış oluyoruz optimum sıcaklığı sağladığımız için, yanlış mıyım??

Yorum bağlantısı

35.5 derece optimum diyor, koltuk 3-5 derece soğuk, ısıtmayı açtık(kaç derece bilemiyorum), ilk üşümemiz geçince kapattık, aslında burda üretime katkı sağlamış oluyoruz optimum sıcaklığı sağladığımız için, yanlış mıyım??

Asistanlarıma sormam lazım.

Yorum bağlantısı
Kamil Çiçek

Aliexpress ten aldım. Biraz geç kaldık ama. Off low hı tuşları var. Gelsin yorumları yazarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
İbrahim Bark

Arkadaşlar bu ısıtmalı koltuk minderleri sağlık, araç ve can güvenliği bakımından son derece sakıncalı! Zira tecrübe ile sabit. Yurd dışından bilinen sitelerden birinden satın almış olduğum koltuk ısıtma minderinin kendisine ve aracımın koltuğuna yaptığı marifetin resmini aşağıya ekledim. Düşünen arkadaşlar bir kez daha değerlendirse iyi olur. Bu olumsuz bir deneyimin toplumsal yarar bakımından paylaşımıdır. ilgili siteye "dispute" açtım. Para ödemesi yapacaklarını yazdılar. Aracın koltuk döşemesindeki zarar/tahrifat için ise ihtiyacım varsa kendi sitelerinden kılıf satın alabileceğimi belirtir link koymuşlar. ilgilinin savunması ürünlerinde sigorta olduğunu, yanmaması gerektiğini yazmış. Evet çakmaklık soketinde cam sigorta var ama baktım minderden daha sağlam duruyordu. Şaka gibi...

5G5aMD.jpg

QprLMG.jpg

nJ8QEa.jpg

vJ16XD.jpg

Yazık şu kış günlerinde biraz ısınalım istemiştim oysaki. Yorumlarınızı bekliyorum.

Yanmayı hesaba katamamışım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Bark

Malesef Mehmet bey. Çok şükür ki kılıf. Koltuğun deri kısmına denk gelmiş biraz kararma var ama boya rötuşu ile telafi edilebilir durumda. Ucuz atlatmışız, minderin üst kısmında belirti yok, alttan resiztansların önemli bir kısmı yanmış. Kötü koku olmasa farketmeyecektik. Buna da şükür. Anladım ki ucuz etin yahnisi yanık kokuyormuş(!)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Deri kuruduysa çatlar. Onarıp yumuşatacak bir uygulama yapmak lazım.

Mondroda kullanmıştım bunun benzerinden.
Böyle bir sorunla karşılaşmadım ama. İki defa unutup aküyü bitirmiştim.
Sonra çakmağı kontakla çalışacak şekilde ayarlamıştım.

Yorum bağlantısı
İbrahim Bark

Derinin hasarlı kısmının çapı 1 TL civarında gibi. Balmumlu/badem yağlı ayakkabı deri koruyucusu tavsiye ediliyor. Denemeyi düşünüyorum. Sonrada siyah deri boyası.

Benim için kötü tecrübe oldu. Koltuk ısıtma minderini gündemimde çıkardım.

Koltuğun orijinal derisini kılıf korumuş görünüyor. Kılıfın işi bitti tabi.

Sağlık olsun.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
21 saat önce, İbrahim Bark yazdı:

Evet çakmaklık soketinde cam sigorta var ama baktım minderden daha sağlam duruyordu. Şaka gibi...

Sigortası kısa devre durumunda işe yarar, maalesef sizin koltuk ısıtıcı aşırı ısınmış. Kısmî bir kısa devre rezistansın akkor hale gelmesini sağlamış ama sigorta umursamamış. Üretici bunlara zamanlayıcı takmalı aslında, mesela 30 dakikada bir resetlemek gerekse güzel olur. Otomatik devreden çıkmalı, cam rezistansı gibi..

Yorum bağlantısı
İbrahim Bark
Bir saat önce, Serkan Toker yazdı:

Sigortası kısa devre durumunda işe yarar, maalesef sizin koltuk ısıtıcı aşırı ısınmış. Kısmî bir kısa devre rezistansın akkor hale gelmesini sağlamış ama sigorta umursamamış. Üretici bunlara zamanlayıcı takmalı aslında, mesela 30 dakikada bir resetlemek gerekse güzel olur. Otomatik devreden çıkmalı, cam rezistansı gibi..

Serkan bey iyi akşamlar;

Yanma hadisesi ilk kullanımda olmuş. Ben ilk çalıştırmada acı bir koku hissettim ve bu durumu satıcıya yazdım. Satıcı cevabında bunun ham madde kokusu olduğunu bir kaç kullanımda elemine olacağını yazdı. Sonraki çalıştırmamda bu koku yineleyince çakmaklıktan soketini çektim. Çünkü koku dayanılacak gibi değildi. Tabi tekrar denedim ve sağ yolcu minderinin ısınmadığını fark ettim, kontrol ettiğimde sağ minderin ve aracımın koltuğundaki yanıkları gördüm. Yani fişe takılı süreler yarım saati bulmamıştır. Minderin zamanlayıcı özelliği yok. Neyseki koltukta oturan yolcu yoktu. adamın elbisesinin ve canının yanması işten bile değil. Verilmiş sadakamız varmış. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Bark
2 saat önce, Mehmet Pınar yazdı:

Geçmiş olsun

Sağ olun Mehmet bey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Bark

Teşekkür ederim Serkan bey, doğrusu ben ısıtmalı koltuk minderi/pedi fikrimden şimdilik vazgeçtim. Sürekli üzerine oturulan, basınç altında kalan ve ısınan bir nesne... Yaşadığım somut olaydan sonra bana pek güvenli gelmiyor.

Verdiğiniz linkteki pet hakkında pek fikrim yok. Tecrübe edenler paylaşımda bulunurlar umarım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben uzun süre kullandım. hala da sağlam.. Ancak tabi sorun olmayacağı anlamına gelmiyor..

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
peki 3 çocuk var yaş 37 ise de mi?
Kisinin ne zaman neye ihtiyac duyacagi belli olmaz ama, onuda hesaba katmak lazim :)

Bulundugum yerdeki mesai arkadasimin anlattigi 1 cocugu universiteye digeride uzaga liseye gittiginde can sikintisindan cocuk yaptiklari idi :)
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Kisinin ne zaman neye ihtiyac duyacagi belli olmaz ama, onuda hesaba katmak lazim [emoji4]

Bulundugum yerdeki mesai arkadasimin anlattigi 1 cocugu universiteye digeride uzaga liseye gittiginde can sikintisindan cocuk yaptiklari idi [emoji4]
hahhahahah. o da doğru tabi B)
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

g9743b.jpg

Dün görmüştüm birisi koltuk ısıtma olarak bunu kullanıyordu galiba en doğal çözüm :) Sağlığa da zararı yoktur inşaallah.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
13 saat önce, Serkan Özer yazdı:

Abi geçmiş olsun bende aliexpresten 

http://s.aliexpress.com/FNVFZRNv?fromSns=WhatsApp

Bunu sipariş geçecem koruma filan var içinde mimder yerine direk alta yapıştıracam kullanıcılardan olumsuz yorum yok sitede galiba biri yapmıştı focus a 

ben 3 yıldır kullanıyorum herhangi bir sorun olmadı. Petek şeklinde rezistansı olduğu için kısa devre sorununda üstteki şekilde yakacağını sanmıyorum döşemeyi. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...