İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 2004 Benzin - Lpg Yakıt Tüketimi

Mustafa Görmüş

Recommended Posts

Mustafa Görmüş

Selamün aleykum arkadaşlar aracım 2004 fiesta 1.4 comfort LPG li atiker takılı km de 30 - 35 krş yakıyor bu normalmi birde LPG alırken benzinde alıyorum 20 TL lik benzin göstergesi bir diş çıkıyor aracı lpgde kullanıyorum fakat benzin göstergesi de düşüyor bu sorunlarla karşılaşan arkadaşlar varmı aranizda

Yorum bağlantısı

Aleyküm selam.mustafa bey.benim daha önce fiesta 1.4 benzin lpgli 100km/8lt lpg yakardı.buda 2.8₺*8lt=22.4₺ yapar,yani 22krş..23krş bilemedin 25krş yakması lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Uslu

Selamün aleykum arkadaşlar aracım 2004 fiesta 1.4 comfort LPG li atiker takılı km de 30 - 35 krş yakıyor bu normalmi birde LPG alırken benzinde alıyorum 20 TL lik benzin göstergesi bir diş çıkıyor aracı lpgde kullanıyorum fakat benzin göstergesi de düşüyor bu sorunlarla karşılaşan arkadaşlar varmı aranizda

Aleyküm selam. Aracınız sıralı sistem LPG ise önce benzinde çalışır ve bir süre sonra LPG ye geçer. Benzinde çalıştığı süreden dolayıda benzininiz de azalma olacaktır. Birde şöyle bir şey duymuştum bundan çok emin olmadan söylüyorum, araç belli bir devrin üzerine çıktığı zamanda benzinden yakmaya başlıyormuş. 

Sanırım bunun ayarı gaz ayarında yapılıyormuş. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal

1.4 fiesta kış şartlarında şehir içi 10 lt altına düşmez. ben ankara ve ısparta olmak üzere iki şehirde de 10 lt altına indiremedim. uzun yolda 7 8 lt arasında olabilir ama şehir içi çok zor. siz hesaplamalarınızı lt bazında yaparsanız daha sağlıklı sonuç alırsınız.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Kaç km gidiyorsunuz
Yorum bağlantısı
Fatih Hanoğlu

Bnde de 2006 var atiker gold. Ankara da şehiriçi 18 şehirdışı 16 krş yakıyorum. Bir sıkıntı olduğu aşikar :unsure2:

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Fiesta 'nın konforu şehir içi, yakıtı uzun yol. Şehir içinde maşallah 2000 cc motor gibi yakıyor. Şehir dışında kokluyor.

Geçtiğimiz hafta 1600 km yakın yol yaptım çekirdek aile yüküyle. 112,30 lt LPG aldım toplamda. 100 km 'de 7 litre LPG 'ye tekabül ediyor. Aynı gün 2,85 'ten de aldım 2,45 'ten de. O yüzden kuruş hesabı yapmıyorum. Ama şehir içi 10 litre LPG 'nin altına düşmek pek mümkün değil.

Aynı durum benzin tüketimi içinde geçerli. Zaten fabrika verisi yanlış hatırlamıyorsam şehir dışı 5,1 lt, şehir içi 8,4 lt tüketim verisi var.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Kısa mesafe kullanılıyorsa LPG den benzine geçiş ısısı yakalanana kadar  yolun büyük bir kısmını benzinle gittiğinden benzinde azalma söz konusu olacaktır. Kışın yakıt tüketimi illaki yaz aylarına göre bariz fark eder o açıdan biraz daha devirli kullanılıp yağ ve filtre bakımları yapıldığı taktirde tüketime katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Bnde de 2006 var atiker gold. Ankara da şehiriçi 18 şehirdışı 16 krş yakıyorum. Bir sıkıntı olduğu aşikar :unsure2:

Ankarada lpg 3,35 TL en uygun yerde. Şehir içi 18 kuruş 100 km de 5,3 litre lpg 4,4 litre benzine denk gelir. Uzun yolda yine 3,35 den aldığınızı var sayarsak 100 km de 4.77 litre lpg, 3,98 litre benzine denk gelirki bu imkansız. Dünya rekoru demek :D

Şehir içi kış günü kullanımda çok da abartı bir değer değil. Normal karşılanabilir.

Fiesta 'nın konforu şehir içi, yakıtı uzun yol. Şehir içinde maşallah 2000 cc motor gibi yakıyor. Şehir dışında kokluyor.

Geçtiğimiz hafta 1600 km yakın yol yaptım çekirdek aile yüküyle. 112,30 lt LPG aldım toplamda. 100 km 'de 7 litre LPG 'ye tekabül ediyor. Aynı gün 2,85 'ten de aldım 2,45 'ten de. O yüzden kuruş hesabı yapmıyorum. Ama şehir içi 10 litre LPG 'nin altına düşmek pek mümkün değil.

Aynı durum benzin tüketimi içinde geçerli. Zaten fabrika verisi yanlış hatırlamıyorsam şehir dışı 5,1 lt, şehir içi 8,4 lt tüketim verisi var.

Zaten şehir içi 100 km 8,4 litre benzin tüketimi yaklaşık 100 km de 10 litre lpg ye denk gelir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Ankarada lpg 3,35 TL en uygun yerde. Şehir içi 18 kuruş 100 km de 5,3 litre lpg 4,4 litre benzine denk gelir. Uzun yolda yine 3,35 den aldığınızı var sayarsak 100 km de 4.77 litre lpg, 3,98 litre benzine denk gelirki bu imkansız. Dünya rekoru demek :D

Şehir içi kış günü kullanımda çok da abartı bir değer değil. Normal karşılanabilir.

Zaten şehir içi 100 km 8,4 litre benzin tüketimi yaklaşık 100 km de 10 litre lpg ye denk gelir.

LPG fiyatlarında yazım hatası mı oldu yoksa 1 lira zam mı geldi?

Fiesta 'ya 8,4 lt çok demek istedim. Eti ne budu ne. Ne iş yapıyor da o kadar yakıyor  :)

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Bende de 2003 benzinli 1.4 ghia var. Valla benim araba şehir içi 32.6 litre benzin ile 318 km yol yapıyor kafayı yedirtecek fakat şehirler arasında 28.9 litre ile 500 km yapıyor. Binbir türlü akıl fikir erdiremedim. Eski sahibi de Karabük içinde 32 litre ile 450 km gittiğini söylüyor ben arabayı aldıktan 1 hafta sonra sadece Triger seti ve diğer kayışları değiştirdim. Bu esna da yağını ve yağ filtresini değiştirdim. Daha sonra yakıt fazla yakmaya başladı bundan sonra da bujilerini ve hava filtresini değiştirdim. Araba şu sıralar stop edecekmiş gibi oluyor aklıma gelen sente ayarınımı kaçırdılar triger değiştitikten kısa zamanda bunu kontrol ettirecem artık.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Benim araç için demi evren bey. Şimdi ortalama bi hesap çıkarttım bütün aldığım benzin fişler duruyor. 1500 tl benzin almışım 3250 km yol yapmışım ortalama hesap olarak

1lt=4.8tl

1500tl/4.8= 312.5 lt

3250km/312.5lt= 10.4 lt yapıyor

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Evet öyle oldu eski sahibi aldığı benzin fişini gösterdi son 2 3 tanesini aynı fabrikada çalıştığımızdan ulaşabiliyorum kendisine o avantajım var. Peki araç soğuk hava da stop eder mi sente ayarı bozuk olduğunda ettiğini okudum son zamanlar da daha fazla etmeye başladığından soruyorum

Yorum bağlantısı
Mustafa Görmüş

Aracım 1.4 benzin lpg li aracı alalı iki ay oldu araca gaz aldigimda arıza lambası yanıyor. Bu sizdede mevcutmu peki ustama sordum fakir zengin karışımından dolayı yapıyor demişti benim araç fakir karisimdi gaz ayarını actirdim muhtemelen bu yüzden çok yakmaya başladı birde aracimda daha önce açık hava filtresi vardı ben sokturdum. Orijinal filitreleri yle değiştirdim ustalara guvenilmiyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Görmüş

Kaç km gidiyorsunuz

Uzun yolda 380 km de 90 TL yaktı 23 krs

Yorum bağlantısı
Kadir Sadıkoğlu

araç fazla yakmıyor. otogaza zam geldi. 2.66'dan alıyorum. 2.03 den alıyorduk 1 sene evvel. o zamanlarda benim araç 20 kuruş yakıyordu şimdi arttı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yanan lpg veya benzin veya mazot cinsinden hesaplayın. ödenen başka konu. teknik değilidr

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Mert Emre ŞAMCI

Aracım 2004 model 1.4 fiesta 80hp benzinli.

Fabrika verisi şehiriçi: 8.6 litre   ///   Şehiriçi ileri seviye sürüş ile kullandığım zaman 7.7 litrelere kadar düşürebiliyorum.

Fabrika verisi şehirdışı: 5.1 litre   ///   Şehirdışı tüketimim yine ileri seviye sürüş teknikleri ile ara ara 110-120 hızlar genel olarak 80-90 seviyesinde 5.2 litre. 110-120 leri 

görmediğim taktirde 4.8 litreye kadar düşebiliyorum.

Fabrika verisi Karma tüketim: 6.4 litre  ///  Karma tüketimim 6,2 litre.

26 Haziran günü İstanbul sancaktepeden bodrum merkeze 705 km yolu 137₺ ile gittim.2 Kişi + bagaj full dolu + arka koltuklar tamamen eşya dolu

Aracımda lpg var. Lpg tüketimi üstteki benzin tüketimlerinden ortalama %17 ile %21 arasında farklılık gösteriyor. Dilerseniz lpg tüketimlerimi de belirtebilirim. Bütün benzin lpg fişlerimi saklarım ve not alırım hepsine.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp

12 yıldır aracımda lpg var lpg şehir ici 10 litre şehirler arası hız 110 civarı ise 7 litre bizim arabalar biraz fazla yakıyor bence genel olarak

Yorum bağlantısı
Ferhat Şahan

Lpg nin litresini ne kadara almıştınız o zaman 705 km yolu 137 ₺ ile gitmek mucize ben bu güne kadar fabrika verilerini hiç yakalayamadım ki siz fabrika verilerinin altına inmişsiniz. 

Yorum bağlantısı
Mert Emre ŞAMCI
Ferhat Şahan yazdı:

Lpg nin litresini ne kadara almıştınız o zaman 705 km yolu 137 ₺ ile gitmek mucize ben bu güne kadar fabrika verilerini hiç yakalayamadım ki siz fabrika verilerinin altına inmişsiniz. 

2.90 çıkışta 3.00 girişte aldım. Ortalama 2.95 diyebiliriz. Fabrika verilerinin altına maalesef inemedim. Araç çok yüklüydü. Bagaj full + arka koltuklar full eşya ve eşimle ben önde 2 yolcuyduk. 

Bagaj + arka taraf boş olsa çok daha düşük bir rakama girerdim. Bu arada doğru. Fabrika verilerinin çok altında tüketimim. Şehiriçi benzin tüketimim 7.7 litre fabrika verisi 8.6. İleri seviye sürüş tekniklerinde kullanıyorum. Çok keyifsiz oluyor ancak yapacak bir şey yok :(

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Emre ŞAMCI yazdı:

Aracım 2004 model 1.4 fiesta 80hp benzinli.

Fabrika verisi şehiriçi: 8.6 litre   ///   Şehiriçi ileri seviye sürüş ile kullandığım zaman 7.7 litrelere kadar düşürebiliyorum.

Fabrika verisi şehirdışı: 5.1 litre   ///   Şehirdışı tüketimim yine ileri seviye sürüş teknikleri ile ara ara 110-120 hızlar genel olarak 80-90 seviyesinde 5.2 litre. 110-120 leri 

görmediğim taktirde 4.8 litreye kadar düşebiliyorum.

Fabrika verisi Karma tüketim: 6.4 litre  ///  Karma tüketimim 6,2 litre.

26 Haziran günü İstanbul sancaktepeden bodrum merkeze 705 km yolu 137₺ ile gittim.2 Kişi + bagaj full dolu + arka koltuklar tamamen eşya dolu

Aracımda lpg var. Lpg tüketimi üstteki benzin tüketimlerinden ortalama %17 ile %21 arasında farklılık gösteriyor. Dilerseniz lpg tüketimlerimi de belirtebilirim. Bütün benzin lpg fişlerimi saklarım ve not alırım hepsine.

Bende çekmeköydeyim. Sen bana yakınmışsın :) . Bende Akyaka hyundai i10 ile gitmiştim geçen sene . Benzin Lpg karışık 400 liram gitti yolda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...