Mehmet Ozyurek 2 Ocak 2023 Paylaş 2 Ocak 2023 Eee akü nooldu ya.. akün sağlammış alsaydın geri. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 3 Ocak 2023 Yazar Paylaş 3 Ocak 2023 Selçuk Bakış yazdı: Vardır bunda da bir hayır, güle güle kullanın. Çok teşekkür ederim. Mehmet Ozyurek yazdı: Eee akü nooldu ya.. akün sağlammış alsaydın geri. Abi akü sağlamdı ama bu da 3 ay daha gider sonra bu da biter dedi akücü. Bi de yeni aküyü takmıştı yani açtı adam aküyü. Sonra geri alın demedim. Takılmışken kalsın dedim. Belki de akü açıldı diye kabul etmeyecekti. Eski akü de hurdaya gitti. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ocak 2023 Paylaş 3 Ocak 2023 Hurdaya gitmemiştir o ya.. Neyse.. Yapacak bir şey kalmamış. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 3 Ocak 2023 Yazar Paylaş 3 Ocak 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Hurdaya gitmemiştir o ya.. Neyse.. Yapacak bir şey kalmamış. Neyse oldu bi kere. Araba arıza yapınca bazen kafam çalışmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2023 Paylaş 3 Ocak 2023 vesile ile ben eski aküyü vermiyorum, hurda alım ücretini ödüyıorum, evde powerbank olarak iş yapıyor 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 9 Mart 2023 Yazar Paylaş 9 Mart 2023 Bugün şöyle bi baktım da 2016 yılının kasım ayında aldığım 5 yaşında 56 bin km de aracımı aldığım fiyat kadar masraf yapmışım son bir yılda. Arabayı aldığım fiyat 43 000 TL Son bir yıl tüm masraflar dahil 41 000 TL 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mart 2023 Paylaş 9 Mart 2023 Murat Gedik yazdı: ı aldığım fiyat kadar masraf yapmışım son bir yılda. tl olarak hesap yapılırsa bir kriter olmaz vesile iel , maliyet+masraf kadar TL x 2 ye satar mıydınız? 2 misli kar elde edilecek denemeyeceği için kriter olmaz bu 2 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 10 Mart 2023 Yazar Paylaş 10 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: tl olarak hesap yapılırsa bir kriter olmaz Farkındayım Çağlar abi :-) yani enflasyonun geldiği noktayı gözler önüne sermek için bunu paylaştım. Yoksa tabi ki o zaman da belki aracın değerinin onda biri kadar yııllık harcamam oluyordu. Gene aynı oranda oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mart 2023 Paylaş 10 Mart 2023 Murat Gedik yazdı: enflasyonun geldiği noktayı gözler önüne sermek için vahamet fena.... 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 17 Kasım 2023 Yazar Paylaş 17 Kasım 2023 Merhaba arkadaşlar. Aracımda şöyle bir sorun var danışmak istedim. Daha önce başına gelen oldu mu nasıl bir çözüm buldular ne kadar maliyeti oldu? Bir hafta önce akşam eşimi işten almak için arabayı çalıştırdım. Ev yüksekte direk yokuş aşağı gidiyoruz yol parke taşı ile kaplı. Asfalta gelene kadar bozuk yerlerde tıkır tıkır sesler geldi. Önce önemsemedim. Asfalta gelince kesildi. Sonra asfaltta bozuk yerlerde ve parke taşı olan yollarda aynı tıkırtıyı bazen duydum bazen duymadım. Bugün belli hareketleri yaparken tıkırtının geldiğini farkettim. Bozuk yerlerden geçerken sadece sağ taraf geçerken ses geliyor. Aniden gaza basınca tık diye ses geliyor ve sağ taraf hafif sarsılıyor. direksiyonu hızlıca sağ sol yapınca tık tık tık tık ses geliyor. Arabadan inip tekerleri ayağımla yokladım. Sol ön teker sanki boşluk varmış gibi aynı tıkırtıyı yaptı. Hemen kriko ile kaldırdım sağa sola çevirdim boşluk yok. Bijonları sıktım aynen boşluk yok. ama tekeri sağa sola çevirince tekeri döndüren aksın bir miktar boşluk oluşmuş gibi aynı ses sağa sola çevirince tak tık tak tık şeklinde geldiğini gördüm. Sol tarafı kaldırdım aynı sağa sola çevirince aynı ses geliyor ama az geliyor bence diğer tarafın sesi geliyor. Daha önce başına gelen var mı? Acaba hangi parça bozulmuş olabilir. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Kasım 2023 Paylaş 17 Kasım 2023 Rot kolu, rot başı, salıncaklar.. Hepsi olabilir. Lifte alınıp bakılacak. Buradan tahminle zor biraz. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 17 Kasım 2023 Yazar Paylaş 17 Kasım 2023 Ben de öyle tahmin etmiştim ama belki bilen vardır diye sorayım dedim. En kısa zamanda götüreceğim inşallah. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 17 Kasım 2023 Paylaş 17 Kasım 2023 Tayt ı almasanız belkli daha ekonomik olurdu Yakıtı masraf olarak düşünmemek lazım , ulaşım bir ihtiyaç ve mecburi bir durumu var. masraf bence , bakım , onarım, sigorta, kasko , lastik v.s. olmalı. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 17 Kasım 2023 Yazar Paylaş 17 Kasım 2023 Ah şu internet reklamlarının gözü kör olsun . Bence yakıt da masraf. Neden çünkü bazı araçlar km başına daha fazla yakıt yakıyor bazıları daha az. Yürütme maliyetini çıkarmak için o da gerekli. Bakım onarım da mecburi bi açıdan. Aracı onarmadan nasıl gidecek ki arızalı :-). Lastik eski olunca da gitmez o da mecburi. Bu arada araç 24 Kasım 2016 yılından itibaren tam 7 yıldır bende. Bütün aldığım yakıtları LT ve TL olarak kayıtlı yaptırdığım bütün bakımlar fiyatları ile birlikte km km not alındı. Yıkama masrafları ve cam suları da kayıt altında. Yakında 7 yıl ve son bir yıl kullanım istatistiği paylaşmayı düşünüyorum. İllaki merak eden vardır. Yorum bağlantısı
Murat Gedik 18 Kasım 2023 Yazar Paylaş 18 Kasım 2023 Murat Gedik yazdı: Bir hafta önce akşam eşimi işten almak için arabayı çalıştırdım. Ev yüksekte direk yokuş aşağı gidiyoruz yol parke taşı ile kaplı. Asfalta gelene kadar bozuk yerlerde tıkır tıkır sesler geldi. Önce önemsemedim. Asfalta gelince kesildi. Sonra asfaltta bozuk yerlerde ve parke taşı olan yollarda aynı tıkırtıyı bazen duydum bazen duymadım. Tekrardan merhaba. Bugün sabah arabayı Bosch oto servisine götürdüm. Uzun süreceği için bıraktım akşam almaya gittiğimde sağ amortisörün patlak olduğunu ve z rotların bozuk olduğunu söylediler. Amortisörler karşılıklı çift olarak değişiyormuş orijinal mi taktınız diye sordum orijinal taktık dediler. Ama ben faturadan parça kodunu aratınca Monroe olduğunu öğrendim. Problemim çözüldü monroe'yu da araştırınca iyi bir amortisör markası olduğunu öğrendim o yüzden bir şey demeyeceğim. Toplam 6850 lira tuttu biraz indirim yaptılar 6.000 TL'ye kapattık olayı. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 Monroe iyidir. Renault bir çok modelinde fabrikasyon Monroe kullanıyor. Söylendiği gibi amortisörler de çift değişir. Güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 14 Aralık 2023 Yazar Paylaş 14 Aralık 2023 Merhaba arkadaşlar. Araç 7 yıldır bende son zamanlarda enflasyondan dolayı algımız bozulsa da istatistikleri paylaşmak istedim. 7 yıllık toplam ve ortalama ve son bir yıl toplam ve ortalama şeklinde paylaşacağım. Son bir yılda artan maaliyetlerle birlikte aracın 15 bin Km kullanıma göre Yürütme maliyeti: 3,40 TL Yakıt maliyeti: 1,55 TL Diğer maliyetler: 1,65 TL Bakım maliyeti: 0,25 TL oldu. 7 yıllık genel harcama Son bir yıllık genel harcama. 7 yıllık yakıt masrafı (110k KM) Son bir yıl Sigorta arıza gibi giderler 7 yıllık. Son bir yıl. Bakım giderleri 7 yıllık Son bir yıllık 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Yani kilometre maliyeti 6,85 lira mı ? Yorum bağlantısı
Murat Gedik 14 Aralık 2023 Yazar Paylaş 14 Aralık 2023 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Yani kilometre maliyeti 6,85 lira mı ? Yok Mehmet abi km maliyeti 3,40 TL Yakıt, bakım ve diğer masrafları topladığın zaman 3,45 yapıyor. Galiba programın yuvarlama farkından dolayı biraz fazla çıkıyor. Murat Gedik yazdı: Yürütme maliyeti: 3,40 TL Yakıt maliyeti: 1,55 TL Diğer maliyetler: 1,65 TL Bakım maliyeti: 0,25 TL oldu. Yakıt maliyeti: 1,55 TL Diğer maliyetler: 1,65 TL Bakım maliyeti: 0,25 TL oldu. ------------------------------------+ Yürütme maliyeti: 3,40 TL Geçen yıl yürütme maliyeti 2,78 TL imiş. 14 Aralık 2023 tarihinde Murat Gedik tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 He tamam ben hepsini toplamıştım.. 2 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 28 Ocak Yazar Paylaş 28 Ocak Merhaba arkadaşlar. Çok sevdiğim aracımla 7 yıllık birlikteliğimiz Perşembe günü sona erdi. Eşimle abisi beni şirkete getirip arabayı kayın babama sattırdılar ve bana yeni araç aldırdılar 🙂. Biraz da küçük gelmeye başlamıştı. Arabayı kayın babama sattım ama bir gün tekrar geri almayı düşünüyorum arabama iyi bak dedim 😄. Arabayı ilk aldığımda bir arkadaş sen zirveden başlamışsın demişti, gerçekten de öyleymiş, gerçekten ayrılmak çok zor oldu. Ancak D sınıfı bir sedan alarak vazgeçebildim bu arabadan. 2016 üstü Megane, Civic ve Focus'a da baktım. Hiçbiri bu aracın verdiği zevki vermedi. Aslında aklımda Talisman vardı temizini bulamadım ve az olduğu için cesaret edemedim. Gezinirken gördüğüm 2019 model Superb aklımı çeldi. Yakında konusunu açarım. Çağlar Bayur yazdı: Maaşallah.. Zirvede başlamışsınız. Konfor güvenlik sorunsuzluk.. 3ü1 arada Çağlar abi sen demişsin 🙂 bir kez daha haklı çıktın. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Ocak Paylaş 28 Ocak Murat Gedik yazdı: 2019 model Superb aklımı çeldi. İstanbul da yaşamasam liste başı araç olurdu aklın yolu bir 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts