İrfan Aşcıoğlu 25 Kasım 2016 Paylaş 25 Kasım 2016 Genelde 6 ayda bir başima gelen bir sorun. Genelde hep 3. Silindir ateşleme hatası verirdi. Bujileri değiştirmekle çözerdim sorunu. Bu sefer 4. Silindir areşleme hatasi verdi. Her seferinde oldugu gibi motor soğukken ateşleme yapmiyor yada düzensiz yapıyor. Araç pötür pötür çalışıyor ve müthiş bi benzin kokusu geliyor. Motor ısınınca sorun yok ya da hissedilmiyor. Sorum şu ki ben hep böyle 6 ayda bir buji mi değiştireceğim. Daha önce bir kez buji kablolarini ve bobini de değiştirdim bu sebepten dolayı. Son buji ile 15000 km olmuştu. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Başına boyle bir olay gelen varsa çözümünü paylasirsa sevinirim. Bu arada bugun sanayiye gittim. Usta işi sibop yanıktır olayına kadar getirdi. Sizce başka ne olabilir? SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Kemal Mert 25 Kasım 2016 Paylaş 25 Kasım 2016 Aynısı benim başıma da gelmişti. Ama kaçıncı silindir olduğunu hatırlamıyorum. Sabahlari düzensiz çalışma pirpirlama oluyordu. Hatta normal trafikte giderken pirpirlama olup motor arıza lambası yanıyordu. Ustaya goturdugumde subaplara bakacaz demişti sonrasında bobini değiştirdim. Sorun sıkıntı kalmadi hamdolsun. Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 25 Kasım 2016 Yazar Paylaş 25 Kasım 2016 Bende 4. Silindirin buji kablosunu değiştirdim. Bakalım farkedecek mi. SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Kemal Mert 25 Kasım 2016 Paylaş 25 Kasım 2016 Eger sıkıntı devam ederse bosch marka bobin alin birde öyle deneyin. Umarım sıkıntı yasamazsiniz irfan bey. Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 25 Kasım 2016 Yazar Paylaş 25 Kasım 2016 Üzerindeki bosch zaten. Bir yıl oldu alalı. Eskisini takarım bi de onu denerim. SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2016 Paylaş 25 Kasım 2016 Bazı hata kodları yanıltır. Bu da onun içinde. Çıkan buji tırnağında aşırı aşınma yanma oluyor mu Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 25 Kasım 2016 Yazar Paylaş 25 Kasım 2016 Usta baktı bujiler sağlam dedi. SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2016 Paylaş 25 Kasım 2016 Eski değişimde çıkan nasıldı hatırlanıyır mu Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 25 Kasım 2016 Yazar Paylaş 25 Kasım 2016 (düzenlendi) Ama porselen kısımları sararmıştı Pekii çağlar abi dediğin gibiyse yani yanıksa. Teşhisin ne olacaktı? SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 25 Kasım 2016 tarihinde İrfan Aşcıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2016 Paylaş 25 Kasım 2016 Subap şüpheli konumda. Yağlı ve yağsız Kompres yon testi ile ölçüm yapmalı. Ayrıca hego nun çalışma grafiğine bakmalı. Dtc kodu değil ama Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 25 Kasım 2016 Yazar Paylaş 25 Kasım 2016 Peki ısınınca yapmaması ve herhangi bir çekiş düşüklüğü de yok. Buna bi anlam veremiyorum. SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2016 Paylaş 25 Kasım 2016 Kurum yumuşar ısınınca. Ve ilk gün ki sağlıklı motora göre çekiş düşüklüğü varsa da fark anlaşılmaz. Yapıldıktan sonra bu muymuş olması gereken denir Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 26 Kasım 2016 Paylaş 26 Kasım 2016 Aynı sorun benim opel tigra 1.4 tt dede var.Motor soğuk iken marşa basınca silindirlerde dengesiz çalışma var.Bobinim sıfır bosh marka.Bujileri değiştirelim dedim ustaya gerek yok yeni bunlar dedi.Açıkcası benim aklıma ilk gelen enjeksiyonlardı.Bir ara onları söküp temizliyeceğim yine olmadı son çare üst kapağı söktürüp sübablara baktıracağım.Enteresandır motor soğuk iken direk lpg de start alırsam hiçbir sorun yok herşey düzgün.Araç ısınınca herşey normal.Çaylar beyin dediği gibi kurum ısınınca yumşuyor olmalıki düzeliyor. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 26 Kasım 2016 Paylaş 26 Kasım 2016 Daha önceki mesajımda yazdığım gibi, bende de düzensiz çalışma vardı, sabahları benzinde çalıştırdığımda düzensiz, rölanti düşüp yükseliyordu,lpg ile çalıştırınca süper çalışıyordu, rölanti sabit kalıyordu. Bunun sebebini çok geçmeden deneme yolu ile kendim çözdüm, benzin deposunu çeyreğin altına indirmezsem benzinde de düzgün çalışıp sabit devirde durur oldu. Depo ne kadar dolu olursa o kadar düzgün çalıştı. Sebebini benzin deposu içindeki pompaya bağladım, depo bitmeye yakın olduğunda gerekli basıncı iletemeyip motoru doyurmuyordu, neyse uzatmayim bunu böyle çözdüm. Bir zaman sonra her iki yakıtta da düzensiz çalışma olmaya başladı, hatta yolda seyrederken pırpırlama olup arıza lambası yandı, iki üç defa söndürttüm çok geçmeden hep yanardı, usta subap değişebilir demişti, sabah çalıştırıp bakmamız lazım ölçmemiz lazım değerleri demişti, yine deneme yanılma ile bobini değiştireyim dedim, değiştirdim şükür o dert te kalmadı, şimdi haftada 1 çalıştırıyorum, gaza basmadan marş alıp sabit devirde duruyor herhangi bir devir dalgalanması veya pırpırlama yok şimdilik çok şükür. Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 4 Aralık 2016 Paylaş 4 Aralık 2016 Rolantide sarsıntı ve ust devirlerden rolantiye dusus esnasında kararsızlık sanki emme manifolt u bir yerlerden hava aliyormuscasina dalgalanma yaşıyordum. hatta rolantide ayagim frende r ye alınca ayağımı çekince stop etme vardi. Bobin buji enjektör ne varsa saydi Usta. Bende bende 4 tane manifolt klepesin olduğunu bunu takip sonra arızaya yönelmesini istedim gönülsüz takti. Sonra araci toplamış araç zenit saat oldu diyor. Bununla ilgili ayrı konu açmayı dusunuyorum. Mondeo da özellikle klepeler hep lacka hep kırık bozuk not: aracim 170 binde Yorum bağlantısı
Recommended Posts