Mehmet Göktürk 22 Ocak 2019 Yazar Paylaş 22 Ocak 2019 Mehmetcim konu otomatik daha mı iyi tercih edilmeli mi konusu değil. Otomatik ile ehliyet alanların yetersiz iken sokağa salınabiliyor olmaları. Manuel olursa salınamazlar. Yeterli ise ancak çıkabilirler. Çünkü vitesi öğrenene kadar epeyce araç kullanmış kurs almış olması şarttır. diğerinde şart yok. ANahtarı sok. çevir. vitesi D ye al (onu da haberde yanlış yapmış) gaza bas direksiyonu istediğin yere döndür.. Bu mu araç kullanmak. Daha çok panik olup gaza basan dükkanlara giren haber görürürüz bu durumda. Bu aşağıdaki haberin bile çıktığı ülkeyiz: Kurslarda tam öğrenene verildiğine inanıyor musunuz? https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/adini-bile-yazamayan-78-kisiye-ehliyet-verdiler-polis-tek-tek-gozaltina-alindi-3216049/ 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 13 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: Mehmetcim konu otomatik daha mı iyi tercih edilmeli mi konusu değil. Otomatik ile ehliyet alanların yetersiz iken sokağa salınabiliyor olmaları. Manuel olursa salınamazlar. Yeterli ise ancak çıkabilirler. Çünkü vitesi öğrenene kadar epeyce araç kullanmış kurs almış olması şarttır. diğerinde şart yok. ANahtarı sok. çevir. vitesi D ye al (onu da haberde yanlış yapmış) gaza bas direksiyonu istediğin yere döndür.. Bu mu araç kullanmak. Daha çok panik olup gaza basan dükkanlara giren haber görürürüz bu durumda. Bu aşağıdaki haberin bile çıktığı ülkeyiz: Kurslarda tam öğrenene verildiğine inanıyor musunuz? https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/adini-bile-yazamayan-78-kisiye-ehliyet-verdiler-polis-tek-tek-gozaltina-alindi-3216049/ bende otomatik ehliyet diye çıkarılan sisteme karşıyım hocam. ehliyet alan kişinin mutlak araç kullanmayı öğrenmesi gerekli ve kullanmayı öğrenmeden trafiğe çıkmaması gerekli. maalesef paraya tamah eden eğitimi göz ardı edip kısa yoldan nasıl para kazanırım diye düşünen kişi çok fazla, bunları kontrol etmesi gereken kişilerde de bu düşüncede olunca haberlerde daha çok duyacağız kimlere nasıl ehliyet verildiğini. 2 Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 14 dakika önce, Mehmet Kazancıoğlu yazdı: bende otomatik ehliyet diye çıkarılan sisteme karşıyım hocam. ehliyet alan kişinin mutlak araç kullanmayı öğrenmesi gerekli ve kullanmayı öğrenmeden trafiğe çıkmaması gerekli. maalesef paraya tamah eden eğitimi göz ardı edip kısa yoldan nasıl para kazanırım diye düşünen kişi çok fazla, bunları kontrol etmesi gereken kişilerde de bu düşüncede olunca haberlerde daha çok duyacağız kimlere nasıl ehliyet verildiğini. Mehmet abi ben direksiyon sınavlarında görev alıyorum. Otomatik ehliyeti çıktığından beri otomatik araçta sadece iki kez sınava girdim. Birinde de aday kaldı zaten. Gelelim neden bu kadar az girdim, ben daha çok olmasını bekliyordum şahsen. Sürücü kursları otomatik için gelen adayı manüel için ikna ediyor. Hem b sınıfı ehliyet almanın öneminden hem de aracın kontrolünün daha iyi olacağından bahsediyorlar. Hem de kendileri için otomatik vitesli araçlar ayrı bir maliyet. Böyle olunca ben otomatik ehliyeti sınavına girmedim doğru dürüst. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 14 dakika önce, Serdar Göktaş yazdı: Mehmet abi ben direksiyon sınavlarında görev alıyorum. Otomatik ehliyeti çıktığından beri otomatik araçta sadece iki kez sınava girdim. Birinde de aday kaldı zaten. Gelelim neden bu kadar az girdim, ben daha çok olmasını bekliyordum şahsen. Sürücü kursları otomatik için gelen adayı manüel için ikna ediyor. Hem b sınıfı ehliyet almanın öneminden hem de aracın kontrolünün daha iyi olacağından bahsediyorlar. Hem de kendileri için otomatik vitesli araçlar ayrı bir maliyet. Böyle olunca ben otomatik ehliyeti sınavına girmedim doğru dürüst. Serdar bende sürücü kurslarına uzak değilim, bende çevremde ehliyet alacak kim varsa hepsine düz vitesli ehliyet almaları konusunda yönlendirme yapıyorum. ancak kurs için farklı bir maliyeti yok otomatik aracın çünkü araç filoları içerisinde kayıtlı araçları bulunmak zorunda yani her kursun mutlaka otomatik aracı olmak zorunda yoksa dönem açamazlar. sorun aslında bundan sonra başlıyor ehliyeti alan ben oldum deyip altına bir de otomatik kolay diye otomatik araç alıyor sonrası markete giren araçlar insan önce kendini bilmeli ister otomatik ister düz vitesli olsun önce kendi canı sonra da başkalarının canına malına zarar verebileceğini düşünüp gerçekten artık ben kullanabiliyorum demeden trafiğe açık alanda araç kullanmamalı 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 Her aday sürücü, mekanik sistemi öğrenmeli ve tatmalı. Neyin ne olduğunu bilmeli. Göktürk hocamın dediği gibi mesele sadece D’ye alıp, gaza basıp, direksiyonu sağa sola kırmak değil.Mesele sistemi tanımak. Otomatik aracı robota benzetirim ben, cihazın sadece tuşuna basıp çalıştırmak ne ise, sadece gaza basıp aracı harekete geçirmek aynı şey. Yılların şoförü bile otomatik araçta bocalıyor yeri geldiğinde ki, acemiyi hiç düşünemiyorum.O yüzden böyle haberler duymamız normal. Yorum bağlantısı
Cem Işık 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 Babam yaklaşık 40 senedir ehliyetli aktif araç kullanır, geçenlerde benim arabayı verdim, otomatik viteste yapamam dedi indi arabadan. Düz vitesi bilmek şart, akabinde otomatiğe geçmek de elzem istanbulda. 2 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 Otomatik vites araçla ehliyet sınavına girilebildiğini bu konuda öğrendim. Peki alınan ehliyet ile sadece otomatik arac mı kullanılabiliyor.Yeni ehliyetlerde öyle bir secenek görmedim. Otomatikle aldın ehliyeti.Senin aracın evde değilken acil hasta götürmen gerekti. Nasıl olacak? Ben bu olayı yasadım. Manuel kullanıcısı olarak otomatiği 1 dk da çözdüm hastayı yetiştirdim. Otomatik ile sınava izin verilmesi kibarca 🙂 ifade etmem gerekirse '' gerizekalılık'' Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 8 dakika önce, İbrahim Arslan yazdı: Otomatik vites araçla ehliyet sınavına girilebildiğini bu konuda öğrendim. Peki alınan ehliyet ile sadece otomatik arac mı kullanılabiliyor.Yeni ehliyetlerde öyle bir secenek görmedim. Otomatikle aldın ehliyeti.Senin aracın evde değilken acil hasta götürmen gerekti. Nasıl olacak? Ben bu olayı yasadım. Manuel kullanıcısı olarak otomatiği 1 dk da çözdüm hastayı yetiştirdim. Otomatik ile sınava izin verilmesi kibarca 🙂 ifade etmem gerekirse '' gerizekalılık'' Otomatik vites ehliyeti alan kişi sadece otomatik araç kullana bilir. Normal ehliyet alan biri ise her ikisinide kullanabilir. Acil durum konusuna gelirken, nasıl B sınıfı ehliyetle kamyon, tır, otobüs kullanamıyorsan otomatik ehliyeti olan bir kişide sadece 4 tekerlekli otomatik araç kullanabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 otomatik ehliyeti alan bir kişi manuel bir araç kullanırken yakalanması durumunda veya kaza yapması durumunda ehliyetsiz araç kullan kişi ile aynı şekildedir. Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 Kayınço sıfır şoför iken aldık bi otomatik cıktı trafiğe ben yanda giderken terliyorum ve anladım ki acemileri trafikte diğer şoförler idare ediyor ve yavaş yavaş alışıyorlar Eşime manuel ile öğrettik yılladır,otomatigi birgün kullandı dar bir avm girişinde bariyerlere giriyorduk panikle birden gaza dokunduğu için Manuelde araç panik halinde stop eder otomatikde gitme eylemi devam ettiğinden ondekine çarpma kaçınılmaz 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 bence kesinlikle manuel vites kullanmak şart olmalı, bunu başarana sonra oto şanzıman ehliyeti verilmeli, 2 işi ayna anda yapamayan araç kullanmayacak Nokta. ilerde hepsi oto olacak diyenler var, evet bencede olacak, manuel kalkacak ama oto vites tek başına olmayacak, araç nerdeyse tam otonom olacak sen neredeyse sürmeyeceksin bile, hatana izen vermeyecek, zira yavaş yavaş başladı bu işler, kendiliğinden fren adaptif hız sabitleme şerit takip vs. bunları ilerisi otonom sürüş, örnek Tesla, sen sürmek istesen bile seni kontrol edecek araç, hatana izin vermeyecek... bu hale gelene dek, ehliyet alacak olan herkese tek tip Manuel vites zorunlu olacak, çok sıkı sınav sonrası 2-3 sene geçici ehliyet, bu süre zarfında kullanmayıp yatmak yok, kalıcı ehliyette çok daha sıkı bir sınav daha, hata yapana ehliyet yok, 2 hakkın olacak 2.dede alamadın ömür boyu yok..... daha sonra herşey yolunda giderse oto vites için daha sıkı bir sınav sonra ne yaparsan yap.... yok öyle direk oto vites, bas gir biryere sonra.... 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 Bu iş gelişmiş ülkelerde nasıl oluyor? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 (düzenlendi) Onlarda sınavlar fena ve arabadan çok toplu taşıma kullanıyorlar, her yer tren metro otobüs bizde sert kanunlar lazım, 1 aileye 1 araba kuralı gibi mesela (iş için kullanılan hariç, şahsi araç aileye 1 adet olacak, şehir içinde suv jip mip arazi aracı yasak, büyük hacimli araç yasak spor araç yasak, bastırcaksın bizde) 22 Ocak 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 58 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı: Bu iş gelişmiş ülkelerde nasıl oluyor? Otomatik ehliyeti alan manuel kullanamiyor. Cezasini bilmiyorum ama ciddi bir cezasi vardir ve sadece para cezasi degildir. Kursa gitme zorunlulugu var. Sonra bilgisayarda coktan secmeli bir sinav var once o geciliyor. Bu arada bu isle gorevli bir polis var basinizda. Sonra igretmenle beraber en az 12 saat araba kullanma zorunlulugu var. Sonrasinda yine arka koltukta oturan bir polis ve ogretmen esliginde direksiyon sinavi var. Yetki poliste ve genelde zorlayici oluyorlar. Sonrasinda stajyer surucu oluyorsunuz. Sankrim 1 sene kadar sonra ogretmenle 2saat daha araba kullanmak gerekiyor. Sonra ehliyetiniz oluyor. Sanirim 10-15 sene kadar falan suresi var. Sonrasinda ehliyeti yenilemek gerekiyor. Buradaki proseduru bilmiyorum 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Ocak 2019 Yazar Paylaş 22 Ocak 2019 3 saat önce, Eren Gökmen yazdı: Otomatik ehliyeti alan manuel kullanamiyor. Cezasini bilmiyorum ama ciddi bir cezasi vardir ve sadece para cezasi degildir. Kursa gitme zorunlulugu var. Sonra bilgisayarda coktan secmeli bir sinav var once o geciliyor. Bu arada bu isle gorevli bir polis var basinizda. Sonra igretmenle beraber en az 12 saat araba kullanma zorunlulugu var. Sonrasinda yine arka koltukta oturan bir polis ve ogretmen esliginde direksiyon sinavi var. Yetki poliste ve genelde zorlayici oluyorlar. Sonrasinda stajyer surucu oluyorsunuz. Sankrim 1 sene kadar sonra ogretmenle 2saat daha araba kullanmak gerekiyor. Sonra ehliyetiniz oluyor. Sanirim 10-15 sene kadar falan suresi var. Sonrasinda ehliyeti yenilemek gerekiyor. Buradaki proseduru bilmiyorum Yanlış. (ilk cümle) Orada sınav çok sert. Otomatik de olsa manuel de olsa zaten öğrenmiş olmuş olman gerekiyor. Öğrencim ingilterede bi göz hareketinden kalmıştı. Kendim de Amerikada girdim. İyi bir öğretmen sınav yapıyor. Ayrıca mülakat gibi soruyor da. Şunu yap bunu yap. Şunu aç kapa. Şöyle yap vs. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 14 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: Yanlış. (ilk cümle) Orada sınav çok sert. Otomatik de olsa manuel de olsa zaten öğrenmiş olmuş olman gerekiyor. Öğrencim ingilterede bi göz hareketinden kalmıştı. Kendim de Amerikada girdim. İyi bir öğretmen sınav yapıyor. Ayrıca mülakat gibi soruyor da. Şunu yap bunu yap. Şunu aç kapa. Şöyle yap vs. Avusturyada Almanyada otomatik ile ehliyet alanin ehliyetine yaziliyor. Polis manuel kullanirken yakalarsa muhtemelen ehliyeti alir. Ceza yazar. Buyuk ihtimalle tekrar ehliyet kursu yapmasi istenir. O tarz sorular var tabi. Benim arkadasim 50lik yolda 45 ile gittigi icin kalmisti. Goz hareketlerine, ozellikler aynalari nasil, ne zaman kontrol ettigine bakarlar. Bazen sivilari, hava filtresini, akuyu vs soruyorlar. Nerededir? X durum basina gelse ne yaparsin vs gibi 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 hertürlü otomatik güvenli. tarsusta hemzemin geçitte demir yolunun üzerinde araba söndüren gördüm . daha mı güvenli olacak tren çarpsa manuel araba. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 (düzenlendi) birden fazla isi ayni anda yapmak gereken bir durum arac kullanmak.. Egerki supheler var ise aman aman kesinlikle uzak durulmali. bu bitek vitesle olacak is degil.. 22 Ocak 2019 tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 4 dakika önce, Ali Gök yazdı: hertürlü otomatik güvenli. tarsusta hemzemin geçitte demir yolunun üzerinde araba söndüren gördüm . daha mı güvenli olacak tren çarpsa manuel araba. tak vitese bas marşa, otomatikte yap tren biçer geçer, manuel her türlü güvenlidir kardeş 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Ocak 2019 Yazar Paylaş 22 Ocak 2019 10 dakika önce, Eren Gökmen yazdı: Avusturyada Almanyada otomatik ile ehliyet alanin ehliyetine yaziliyor. Polis manuel kullanirken yakalarsa muhtemelen ehliyeti alir. Ceza yazar. Buyuk ihtimalle tekrar ehliyet kursu yapmasi istenir. O tarz sorular var tabi. Benim arkadasim 50lik yolda 45 ile gittigi icin kalmisti. Goz hareketlerine, ozellikler aynalari nasil, ne zaman kontrol ettigine bakarlar. Bazen sivilari, hava filtresini, akuyu vs soruyorlar. Nerededir? X durum basina gelse ne yaparsin vs gibi Orayı bilmiyorum bence çok mantıklı değil. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 4 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: Orayı bilmiyorum bence çok mantıklı değil. Bence otomatik ehliyet mantikli degil. ama kursu otomatikle yapmis, hic manuel araba kullanmamis bir kisinin aldigi ehliyetle manuel araba kullanmasi sakincali bence Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 12 dakika önce, Ali Cihangiroğlu yazdı: tak vitese bas marşa, otomatikte yap tren biçer geçer, manuel her türlü güvenlidir kardeş hayatımda otomatik arabayı söndüremedim kaldırırken Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Ocak 2019 Yazar Paylaş 22 Ocak 2019 Şimdi, Eren Gökmen yazdı: Bence otomatik ehliyet mantikli degil. ama kursu otomatikle yapmis, hic manuel araba kullanmamis bir kisinin aldigi ehliyetle manuel araba kullanmasi sakincali bence Doğru ama avusturyalı otomatiğin direksiyon sınavını düzgün yapıyor olmalı. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 (düzenlendi) 2 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: Doğru ama avusturyalı otomatiğin direksiyon sınavını düzgün yapıyor olmalı. Tabiki. Buyuk ihtimalle otomatik vitesin nasil kullanilmasi gerektigini de soruyorlardir. N R D nedir ne zaman kullanilir vs... Senaryo sorular yine... 22 Ocak 2019 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Işık 22 Ocak 2019 Paylaş 22 Ocak 2019 Ehliyeti 18 i doldurur doldurmaz aldım. Sınavda gidiş geliş yoldaydık, önümde çok yavaş ilerleyen bir kamyon var, yokuş çıkıyoruz bir yandan,şerit çizgileri silinmiş, 20-30 gibi hızla ilerlerken, yanımdaki öğretmen, sollasana dedi. Tamam dedim, 2 ye aldım vitesi ve ustaca solladım. Niye solladın dedi? Solla dedin dedim. Sollama yasağı vardı dedi. Varsa öğretmensin niye solla dedin diye çıkıştım adama. Geçiş puanı 70 se, 75 ile geçtim sınavı. Sınavlarımız da baştan savma malesef. Yorum bağlantısı
Recommended Posts