İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Km Ve Hız Kadranı Çalışmıyor

Kadir Yolalan

Recommended Posts

Kadir Yolalan

hız kadranı çalışmıyor sürekli en altda.
aynı zamanda km hiç saymıyor bazen - - - - oluyor bazen sayıları gösteriyor ama saymıyor.

kendim hız sensörünün orjinalini alıp değiştirdim.hız sensöründen değil sorun.

ayrıca kadranda çalışıyor gage testi yaptığımda ibre sona geliyor.

motor ışığıda yanmadı hiç yani bilgisayara bağlatsak sorunun nerede olduğu çıkarmı acaba?

Yorum bağlantısı
Bekir Mızrak

s.a. Kadir bey bu sorun abs beyninden olabilir, ben aracımı aldığımda aynı şekilde göstergeler çalışmıyordu, abs beyni değişti hepsi normale döndü. Ancak benim arabam 2007 1.6 dizel focus.

Yorum bağlantısı
Kadir Yolalan

s.a. Kadir bey bu sorun abs beyninden olabilir, ben aracımı aldığımda aynı şekilde göstergeler çalışmıyordu, abs beyni değişti hepsi normale döndü. Ancak benim arabam 2007 1.6 dizel focus.

abs sanırım benimkinde yok 2000 model tek hava yastıklı ambiante sanırım(ruhsatta dwf focus yazıyor satan adam ghia demişti)

Yorum bağlantısı

Hız sensörü şanzımandan veri almıyor ya da ecu'kadrana bilgi aktarmıyor olabilir. Benim Mondeo'da araç beyni değişerek çözülmüştü sorun.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Önce hız (VSS) sensörü değişecek. Sonra diğer yerlere yönelin derim. En ucuz yolu hız sensörüdür zira.

Yorum bağlantısı
Kadir Yolalan

hız sensörünü bizzat kendim değiştim kardeşlerim maalesef vss değişimi çözmedi işe gidip geliyorum fırsat bulamadım servise götürüp bilgisayardan baktıracağım.

yetkili servisleri hata tespiti için ne kadar ücret alır tahminen?

Yorum bağlantısı
mustafa çetinkaya

şarj dinamosunda sıkıntı varmı diyebi baktırın. bide beyin

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...

Aynı sorun bende de var bazen hız ibresi pat diye düşüyor bazen düşmüyor.. düştükten dakikalar sonra - - - - şekilini alıyor.. eğer çok uzunsa yolum.. en sonunda bir daha düşmemek üzere kalıyor öyle.. henüz fırsatım olmadı.. hız sensörünün fiyatı nedir acaba? ya da başka sebepleri olabilir mi?

baktıran olursa ve cevap yazarsa memnun olurum.. tşk

Yorum bağlantısı
Yıldırım Mustafa
(düzenlendi)

Aynı sorun yeni aldığım focus aracimda da var 70 km hızın üstüne çıktığımda ibre 5-10 km aşagı yukarı oynuyor araç arada belli belirsiz kasıyo kendini ibrede oynama olduğunda orjinali 175 tl yan sanayi 60 tl ama yan sanayi deneyip sorun yaşayanlar var orjinal öneriliyor. Aracın önceki sahibi motoru yıkatmış arac tesliminden bir gün önce belki ondandir diyerek bir kaç gün bekleyeceğim bi umut belki düzelir diye ama sanmıyorum

tarihinde Yıldırım Mustafa tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yıldırım Mustafa
On Thursday, February 02, 2017 at 01:09, Yıldırım Mustafa yazdı:

Aynı sorun yeni aldığım focus aracimda da var 70 km hızın üstüne çıktığımda ibre 5-10 km aşagı yukarı oynuyor araç arada belli belirsiz kasıyo kendini ibrede oynama olduğunda orjinali 175 tl yan sanayi 60 tl ama yan sanayi deneyip sorun yaşayanlar var orjinal öneriliyor. Aracın önceki sahibi motoru yıkatmış arac tesliminden bir gün önce belki ondandir diyerek bir kaç gün bekleyeceğim bi umut belki düzelir diye ama sanmıyorum

Sorunu az çok buldum gibi 3 tane sensör denendi sonuç aynı, gösterge söküldü çıkma gösterge takıldı o benim göstergeden daha kötü durumdaydı anlayamadım farkı, beyne bakıldı beyin arızalı değil dendi. İbre telinde sorun var diye düşünüyorum çünkü 70-80 e kadar ibrede sorun yok 120 ve daha yüksek hızda da sorun yok ibrenin 100-190 derece arası açıya ulaştığındaki hızlarda (90 km - 110 km) ibrede oynama oluyo eğer telinde yuvasında vs sorun varsa tutunamıyo yukardayken göstergesi sorunsuz bir araçla denenip emin olunacak ileriki tarihte.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...