İçeriğe Yönlendir

Sigorta Bu Kazayı Karşılar Mı?

Serkan Aktay

Recommended Posts

Ahmet Unuvar

En iyisini ben yapıyorum sitenin otoparkında arabayı sürmek kadar iyi antrenman yok :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Bugün gerçekleşen direksiyon uygulama sınavını Allah'a şükür kazasız belasız tamamladık. Gerçi birkaç kere kamyon altında kalma, bir kere belediyenin kamyonundan şakır şakır dökülen mazota maruz kalıp patlama  gibi tehlikeler atlattık ama olsun, işin zevkli tarafı bu zaten, sırf aksiyon :)

Bugün görev yaptığım kurs aracının ruhsatını ve zorunlu sigortasını inceledim. Fotoğraf çekecektim ama makine arkada kaldı çekemedim. Araç 17 bin km de 0 olarak alınmış 1.2 Opel Corsa. Trafik sigortası Anadolu Sigorta'dan 678 TL karşılığında yapılmış. Ek bir kloz yok. Teminatlar bizimkilerle aynı. Kasko olup olmadığını sordum kaskosu yokmuş. 

Sigorta bu bedeli öder mi sorusuna gelince, kanunlara aykırı bir durum yok. Araç kullanan kursiyerin K belgesini imzaladığımız için, güzergah ve sınav süresince aracı kullanmaya yetkili. Dolayısıyla, sigortası varsa, tazminat almaya hakkı da var. Zaten milli eğitim müfettişleri sınav saatinden yarım saat önce, aracın tüm evraklarını, elektrik ve donanım aksamını vb. tüm ekipmanlarını kontrol edip, araç için sınava hazırdır belgesi verirler. Bu belge olmadan araçla sınav yapmamız mümkün değildir.

Herkese iyi geceler dilerim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Bugün gerçekleşen direksiyon uygulama sınavını Allah'a şükür kazasız belasız tamamladık. Gerçi birkaç kere kamyon altında kalma, bir kere belediyenin kamyonundan şakır şakır dökülen mazota maruz kalıp patlama  gibi tehlikeler atlattık ama olsun, işin zevkli tarafı bu zaten, sırf aksiyon :)

Bugün görev yaptığım kurs aracının ruhsatını ve zorunlu sigortasını inceledim. Fotoğraf çekecektim ama makine arkada kaldı çekemedim. Araç 17 bin km de 0 olarak alınmış 1.2 Opel Corsa. Trafik sigortası Anadolu Sigorta'dan 678 TL karşılığında yapılmış. Ek bir kloz yok. Teminatlar bizimkilerle aynı. Kasko olup olmadığını sordum kaskosu yokmuş. 

Sigorta bu bedeli öder mi sorusuna gelince, kanunlara aykırı bir durum yok. Araç kullanan kursiyerin K belgesini imzaladığımız için, güzergah ve sınav süresince aracı kullanmaya yetkili. Dolayısıyla, sigortası varsa, tazminat almaya hakkı da var. Zaten milli eğitim müfettişleri sınav saatinden yarım saat önce, aracın tüm evraklarını, elektrik ve donanım aksamını vb. tüm ekipmanlarını kontrol edip, araç için sınava hazırdır belgesi verirler. Bu belge olmadan araçla sınav yapmamız mümkün değildir.

Herkese iyi geceler dilerim.

Zaten kendi trafik sigortası kendi hasarını karşılamayacak. Karşı taraf için var o. Trafik sigortası kendi araç sürücüsü ehliyetsiz olsa bile karşı tarafın hasarını karşılar. Sürücünün ehliyeti olup olmaması, trafik sigorta poliçesinden karşı tarafa ödeme yapan sigorta şirketinin, kendi sigortalısı olan araç sahibine veya sürücüsüne hasar bedeli yönünden rücu edip edemeyeceğini belirler. Sürücü kursu öğrencisi için öğrenci belgesi düzenlendiği için eğitim sürüşü esnasında ehliyetsiz muamelesi yapılmaz.

Kasko sigortssı ise karşı tarafın değil, kendi aracının hasarını karşılar (ihtiyari mali mesuliyet ile karşıya da ödeme yapabilir, o ayrı konu). Sürücü kursu aracı için kasko poliçesinde aracın sürücü kursu aracı olduğuna dair kloz bulunmalı. Kasko yaptırmadılarsa, o kendi bilecekleri iş.

İyi geceler.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Bu bedelden kastım zaten karşı tarafın zararı. Kendi araçlarının onarım bedeli varsa kaskodan yoksa kendilerinden çıkacak. Herkesin malumu olduğu için belirtmemiştim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...