İçeriğe Yönlendir

Sigorta Bu Kazayı Karşılar Mı?

Serkan Aktay

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Ehliyeti olmayanın yaptığı bir kazayı ödeyecek bir poliçe yok malesef. 

Ancak çok özel bir çalışma ile teminat altına alınabilir.. 

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Ehliyeti olmayanın yaptığı bir kazayı ödeyecek bir poliçe yok malesef. 

Ancak çok özel bir çalışma ile teminat altına alınabilir.. 

Peki burada sorumlu sürücü kursumu olacak yoksa ehliyetsiz sürücü mü?

Yorum bağlantısı

Bu durumla karsilasmadim. Trafik sigortasi karsi tarafi kusur oraninda oder, rucusunda ise klasik bir ehliyetsiz surucu durumu olmadigi, resmi bir uygulama sirasinda oldugundan bence direk surucuye degil, surucu kursuna rucu olur, surucu kursu da kursa oncesindeki sozlesmelere istinaden surucuden alir diye dusunuyorum.

Saygilarimla.

Şunu kim ödeyecek? :)

Sigortalik bir durum yok. Ariza durumudur, cepten odeyecekler.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Peki 150 ile giderken 2 ye taktım o sırada heyecandan arabayı bariyerlere sürttüm ve sağ taraf komple hasar gördü..ancak şanzıman ve motor arızasıda oldu..bu durumda kasko şirketi ben şasiyi onarır şanzıman ve motora karışmam diyebilir mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Peki 150 ile giderken 2 ye taktım o sırada heyecandan arabayı bariyerlere sürttüm ve sağ taraf komple hasar gördü..ancak şanzıman ve motor arızasıda oldu..bu durumda kasko şirketi ben şasiyi onarır şanzıman ve motora karışmam diyebilir mi?

Bu beyanla sadece kaporta hasari odenir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Yarın sabah direksiyon uygulama sınav görevlisiyim. Kurs yetkililerine sorar durumu öğrenirim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ömer Karabayır

Öncelikle denecek şey Allah korumuş.

Bu hızda, bu çapta bir kazadan iyi canlı çıkmışsınız denir galiba.

Şanzuman ve motor da o şiddette bir kazada hala seçilebiliyorsa o bile iyidir zaten.

Şaka bir yana, aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle oluşan kaza diye kayda geçer galiba. tabi alkol yoksa.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Sürücü adayların eğitime çıkarken ehliyetli vardır. özel k sınıfı ehliyeti olur. belirlenen güzergahta ona ayrılan eğitim saatinde geçerli olur. Bu yüzden ehliyetli kişi gibi işlem yapılmalıdır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Bu beyanla sadece kaporta hasari odenir.

Saygilarimla.

Peki beyanı dikkatsizlik sonucu aracımı bariyerlere sürttüm diye verdiğimde motor ve şanzıman hasarı ödenebilir mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Peki beyanı dikkatsizlik sonucu aracımı bariyerlere sürttüm diye verdiğimde motor ve şanzıman hasarı ödenebilir mi?

Motorun hasardan sonra mi zarar gordugu yoksa once mi gordugu tespit edilebiliyor mu ona bakilir? Arac onarimi sirasinda ya da eksper tespitinde motorun durumu kendini ele verirse odenmez.

Benser sekilde, kaza yaptiniz arac yurur diye dusunerek araci harekett ettirdiniz ve motor zarar gordu. Burada da motor hasari odenmez.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Motorun hasardan sonra mi zarar gordugu yoksa once mi gordugu tespit edilebiliyor mu ona bakilir? Arac onarimi sirasinda ya da eksper tespitinde motorun durumu kendini ele verirse odenmez.

Benser sekilde, kaza yaptiniz arac yurur diye dusunerek araci harekett ettirdiniz ve motor zarar gordu. Burada da motor hasari odenmez.

Saygilarimla.

Sorulara karşılık verdiğiniz cevaplarla görüyorum ki öğreneceğimiz daha çok şey var. :)

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Sürücü kursu direksiyon eğitimi vereceği öğrenci adına aday sürücü olduğuna dair belge düzenler.

Bu belge kurs aracında ve eğitmenle birlikte belirlenmiş güzergahlarda araç kullanmak için geçerlidir.

Her sürücü kursu aracının bu niteliği ile kasko ve trafik sigortası bulunmak zorundadır. Poliçesinde stajyer ehliyeti ile kullanılacağını bildirilen kloz olması gerekir.

Aday sürücü kaza yaparsa aza yanındaki eğitmen kaza tutanağı düzenler. Bu tutanakla sigorta ve hasar işlemleri halledilir.

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Bayrak

Hep merak etmişimdir, ehliyet sınavında kaza gerçekleşirse, sigorta şirketi bunu karşılar mı? Yada bu araçların daha farklı bir sigortası var mı?

https://www.youtube.com/watch?v=NWQd_hw1t8A

Bu araçlarda yolcu bölümünde pedal olmuyor muydu? Ben ehliyet sınavına girdiğimde yanımda sürücü kursu eğitmeni arkada da sınav görevlileri vardı. Bu gibi durumlarda eğitmenin anında müdahale etmesi gerekmiyor mu? Eğer sistem değişmediyse ve araçta pedal olsa bu kaza önlenebilirmiş gibi geldi bana. Öyle olduğunda da sigorta şirketi ödemez sanırım.

Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

Ehliyet uygulama sinavlarinda ben de gorev aliyorum. Aday sinava baslamadan k belgesi duzenleniyor bu belge adayin sinavi suresince ehliyet yerine geçiyor. Odeme konusunda net bi fikrim yok ama ehliyet yerine gectigi icin odeme yapilmasi gerekir diye düşünüyorum.

Direksiyon uygulama Sinav baskaninin yani onde yolcu tarafinda oturan kisinin ayaklarinin altinda da debriyaj ve fren bulunuyor. Adayin kaza yapacagini hissettigin anda frene basmak gerekiyor ama bunda da çeşitli faktörler devreye giriyor baskanin refleksleri olayi kavramasi gibi. sonucta bir cok kaza onlenebiliyor ama nadirde olsa kazalar yasanabiliyor. Ben arkada otururken onde oturan arkadaş frene basmakta gecikince en az uc bes kere one uzanip el frenini cekip araci durdugum oldu kisacasi baskan da gozetmen de sonucta insan onlarda gecikip kazayi onleyemeyebiliyor.

Birde yan tarafta frene basmak kendi kullandiginiz aracta frene basmak kadar refleksif gerceklesmiyor.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Iste buradada goruluyor ki yeni uygulamada usta ogretici arkada, komisyon baskani onde oturuyor. Komisyon baskani adayi 1 kere goruyor, surucu kursu aracinda dogru duzgun tecrubesi olmuyor. Bu tur kazalar kacinilmaz. Oysaki usta ogretici adayi taniyor kaza ihtimalini de biliyor ona gore refleksleri gelismis. Diyeceksiniz ki usta ogretici onde yardim ediyor. Kurs araclari da ona gore dizayn ediliyor artik. Pedala basildigi anda isik var o isik yaniyor ve adayin sinavi geversiz oluyor.

TIR in altinda kalmaktan son anda kurtuldugumdan beri direksiyon uygulama sinavinda gorev almiyorum. Canimi yolda bulmadim.

Bu kazada komisyon baskani ben olsam daha bastan ofsayt sinyal yok kalkis sikinti bu aday guzergahi bile bilmiyor donecek yeri daha bilmiyor. Direk birakirim. Kurallar daha da katilasmali herkes ehliyet almasin arkadas.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bir babanın kızına araba sürmeyi öğretirken çektiği çile.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir babanın kızına araba sürmeyi öğretirken çektiği çile.

Babadan, kocadan hoca olmaz :)
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Eşimle ilk araç kullandığı zamanlarda çok atıştık. Evet olmuyor. Yen'i araç kullanmayı öğrenen birinin, kendiniz gibi araç kullanmasını beklemek hata...

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Eşimle ilk araç kullandığı zamanlarda çok atıştık. Evet olmuyor. Yen'i araç kullanmayı öğrenen birinin, kendiniz gibi araç kullanmasını beklemek hata...

Bende bizimkine kullandırırken çok sakin davranıyorum diye çekiniyor. 

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Saygilarimla.

Teşekkürler cevaplar için

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...