İçeriğe Yönlendir

Unutmayalım, Unutturmayalım. 10 Kasım...

Metin Mankal

Recommended Posts

Sani Gerşon

Maalesef bugun bi kac kisiye neden Ata'mizi sevmemiz gerektiğini anlatmak durumunda kaldim. Ruhu sad olsun, o olmasa fikirlerini de bu kadar rahat söyleyemezlerdi zaten...

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Onur Doğan

Bu vatanı önce Allaha sonra ona borçluyuz.. Ruhu şad olsun saygı ve özlemle..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aynı durumda olan iş arkadaşım 9.05 de ne yapacak diye özellikle baktım ayağı kalktı en azından

Başkaları tarafından dışlanmamak içindir. Yoksa kalkacağını hiç sanmıyorum.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan
(düzenlendi)

Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın.

Bundan sonra da sana büyük derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin.

Musatafa Kemal ATATÜRK

tarihinde Engin Karadayan tarafından düzenlendi
  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Mehmet Ozyurek

Kıymetini her geçen gün daha çok anlıyorum. 

Emeğin büyük, emanetin kutsal. 

Sevgi Saygı ve Minnetle anıyorum. 

Makamın cennet olsun. 

• Beğen 12
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

1 dakika dik durmak sürekli eğilmeye alışanlar için çok zordur!!!

Bizler dimdik  ayaktayız...

Fikirlerinin takipçisiyiz,sevgi,saygı ve minnetle...

• Beğen 5
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Atam, her gün seni anıyoruz

Ve inan ki çok arıyoruz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Her gün bir önceki günden daha çok arıyoruz.

Sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Abi, okudukça, inceledikçe ve daha önemlisi yaşadıkça Atamın ne büyük işler başardığını anlıyorum. Gerçekten büyük adammış, bizde maşallah kıymetini bilememişiz. Süleyman Şah türbesini savunamayanlar hasta yatağında Hatay'ı alan insanı eleştiriyorlar bir de.. Allah gani gani rahmet eylesin, unutmadık, unutturmayacağız...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Dün bir arkadaşımla konuşurken, Atamın “beni Türk hekimlerine emanet edin” lafı geldi gündeme. Bu sözü ederken asıl amacın, Türk hekimlerinin çok başarılı olmasının yanısıra, hastalığının ne kadar ciddi olduğunun yabancılar tarafından öğrenilmesinin istememesi olduğunu öğrenince iyice şaşırdım.. Ölüm döşeğinde olup, hala ülkesini düşünen bir lider.. Mekanı cennet olsun.. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Ahmaklar, memleketi Amerikan mandasına, İngiliz himayesine terk etmekle kurtulacak sanıyorlar. Kendi rahatlarını temin etmek için bir vatanı ve tarih boyunca devam edip gelen Türk istiklalini feda ediyorlar!

Akıl ve mantığın halledemeyeceği mesele yoktur.

Amerika, Avrupa ve bütün uygarlık dünyası bilmelidir ki Türkiye halkı her uygar ve kabiliyetli millet gibi kayıtsız şartsız hür ve müstakil yaşamaya kesin karar vermiştir. Bu haklı kararı bozmaya yönelik her kuvvet, Türkiye'nin ebedi düşmanı kalır.

Anadolu, en büyük hazinedir.

Artık Türkiye, din ve şeriat oyunlarına sahne olmaktan çok yüksektir. Bu gibi oyuncular varsa, kendilerine başka taraflarda sahne arasınlar.

Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile âtinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır. Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız.

Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir.

Ben, 1919 yılı mayısı içinde Samsun'a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin soyluluğundan doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım.

Ben manevî miras olarak hiçbir nas-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş, kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım ilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevî mirasçılarım olurlar.

Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.

Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Ve Türk milleti güven ve mutluluğun kefili olan ilkelerle, uygarlık yolunda, tereddütsüz yürümeye devam edecektir

Mustafa Kemal Atatürk

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...