Metin Mankal 9 Kasım 2016 Paylaş 9 Kasım 2016 Herkese merhaba arkadaşlar.Bir öğretmen arkadaşımda 2012 model hatchback beyaz astra h var.İlk sahibi.Araç 29bin km.de.1000 tl bir hasar kaydı var.BRC lpgli. 42000 istiyor ama bana 40 a bırakacak.Araç hakkında hiç fikrim yok.Kullanan bilen varsa yardımcı olabiliırmi?Bir de tabii dizel araçtan lpgye geçmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.Bu arada benim düldül 2011 peugeot 308 1,6 hdi.İkinci eli biraz yavaş bir araba.Ne dersiniz? Şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2016 Paylaş 9 Kasım 2016 Metin Hocam, aracı değiştirme fikriniz satarken kar etmek yada hızlı satış ise birşey diyemem. Ama hangisi kullanımda tat verir derseniz kesinlikle 308 derim. Ben olsam değişmem. Yorum bağlantısı
Cem Işık 9 Kasım 2016 Paylaş 9 Kasım 2016 Herkese merhaba arkadaşlar.Bir öğretmen arkadaşımda 2012 model hatchback beyaz astra h var.İlk sahibi.Araç 29bin km.de.1000 tl bir hasar kaydı var.BRC lpgli. 42000 istiyor ama bana 40 a bırakacak.Araç hakkında hiç fikrim yok.Kullanan bilen varsa yardımcı olabiliırmi?Bir de tabii dizel araçtan lpgye geçmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.Bu arada benim düldül 2011 peugeot 308 1,6 hdi.İkinci eli biraz yavaş bir araba.Ne dersiniz? Şimdiden teşekkürler... 2011 1.4 benzinli Easytronic 21.000'de hatasızını 1 sene önce 38.000'e takasa verdik Kosifler'e. Fİyat normal gibi bence. Araç içinize sinerse alınabilir ama dizeli aratma ihtimali var performans olarak.. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Polat 9 Kasım 2016 Paylaş 9 Kasım 2016 Opel Astra H kasa 2013 model essentia 1 yıl kullanış biri olarak: 1.Araç virajlarda arkasının yüksek olması sebebi ile boş iken savrulma yapabiliyor bir önceki kasaya göre viraj performansı vasat. 2.Araç 1.6 atmosferik motor performansı gösteriyor kişiden kişiye değişir ama bende 115 beygirlik bir araç hissi uyandırmadı özellikle rampalarda araç yüklü ise zorlanıyor. 3.Araç LPG kullanımından kaynaklı magnezyum siboblarin çelik subaplarla değiştirme masrafı çıkarabilir. Her ne kadar landirenzo yağlamalı kit önlüyor densede uzun vadede masraf çıkarma ihtimali yüksek. 4.İç ve bagaj hacmi hecbek araca göre gayet iyi. 5.Özellikle 120-130 hızlarda motor sesi ve rüzgar sesi rahatsız etmeye başlıyor. 6.Yakıt tüketimi benzinde 100 kmde şehir ici 8-9 litre arası LPG de ise 10-11 litre arası da yakıyordum.Benim araç henüz 3000 km olduğu için yakıt fazla olmuş olabilir. 7.Aracın göğüs kısmı çok sade ve yumuşak plastik kullanılmış diğer kısımlar sert plastik.Benim kullandığım arac donanimi sınıfının en boşu olduğu için bu kısma değinmiyorum. 8. Elektrik aksami eski model opellere göre daha sorunsuz. 9.Süspansiyon klasik opeller gibi sert yollardaki bütün olumsuzlukları hissediyorsunuz. Kısacası alınır mi evet alınır ama bir dizel araçtaki torku kesinlikle bulamazsınız. Performans istenmiyorsa sakın kullanıma göre tasarlanmış bir araç bence. Dipnot: Yazdığım her tespit subjektif tespitlerdir. 2 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 9 Kasım 2016 Yazar Paylaş 9 Kasım 2016 Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.Açıkçası arabamdan ziyadesi ile memnunum.Astra da beni cezbeden kilometresi ve temizliği oldu.Alırsam en az bi kaç sene binerim.Fiyat bana oldukça uygun gelmişti ama şöyle bir araştırdım az önce, piyasanın çokta altında değilmiş.Şu anda kafama takılan en büyük sorun performans.Kesinlikle pejo yu aratır sanırım.Bakalım yarın bir test sürüşü yapacağım. Saygılar.... Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 9 Kasım 2016 Paylaş 9 Kasım 2016 Merhabalar Focus almadan önce ben de çok H kasa astra araştırdım. Öncelikle Easytronik şanzımanlı H kasalardan kesinlikle uzak durun. Çünkü bu şanzıman dur kalklarda hem hantal hem de kemikli geçiş yapıyor. Arabanın kalitesi ve donanımı yeterli bence. Ancak lpg'de subap sorunu GM motorlarında var. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 9 Kasım 2016 Paylaş 9 Kasım 2016 Binmediği arabaya lpg taktırmış.Forumda sıkça örnekleri var dizel almış yılda 8k yi zor yapıyor.[emoji4] 1 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 9 Kasım 2016 Paylaş 9 Kasım 2016 Opel seven biri olarak ben önermem dizel 308 karşısında biraz zayıf gibi özellikle performans konusunda hele otomatikse.Performans harici eksiklik hissedeceğiniz bir araba değil test edin kendiniz karar verin fiyatı alınabilir seviyede piyasasıda o kadar bildiğim kadarı ile.K kasa cdti deseydiniz işler değişirdi [emoji846] 1 Yorum bağlantısı
Burak Koca 9 Kasım 2016 Paylaş 9 Kasım 2016 (düzenlendi) Herkese merhaba arkadaşlar.Bir öğretmen arkadaşımda 2012 model hatchback beyaz astra h var.İlk sahibi.Araç 29bin km.de.1000 tl bir hasar kaydı var.BRC lpgli. 42000 istiyor ama bana 40 a bırakacak.Araç hakkında hiç fikrim yok.Kullanan bilen varsa yardımcı olabiliırmi?Bir de tabii dizel araçtan lpgye geçmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.Bu arada benim düldül 2011 peugeot 308 1,6 hdi.İkinci eli biraz yavaş bir araba.Ne dersiniz? Şimdiden teşekkürler... Hocam Turbo araçtan atmosferiğe geçmek attan inip eşeğe binmek gibidir. Aracınızdan memnun iseniz kesinlikle tavsiye etmem. (Bu söylediğimden 1.0 turbo motor ile 4.2 atmosferik karşılaştırılabilir anlamı çıkartılmasın tabi, aynı ve benzer hacimdeki araçlar için söylemekteyim.) Forumda sıkça örnekleri var dizel almış yılda 8k yi zor yapıyor.[emoji4] Hocam Fordda MK 2.5 Focus zamanında Turbo benzinli vardıda bizmi almadık. Yılda 1000 km'de yapılsa; bana göre atmosferik benzinl yerine turbo dizel seçilmelidir; Performans önceliği için. 9 Kasım 2016 tarihinde Burak Koca tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 9 Kasım 2016 Paylaş 9 Kasım 2016 1.3 cdti astra h kullandim 2010 model essentia konfor paketli kesinlikle tavsiye ederim dizel bi araç alsam gene astra h alırım ben çok memnun kaldım ayrıca yetkili servis bakım fiyatlarida cok ucuz, leonu bakima götürdüm 535 tl aldilar. Astrayi bakıma götürdüm mazot filtresine kadar değiştirdim 299tl verdim opel inanda 1 Yorum bağlantısı
Burak Koca 9 Kasım 2016 Paylaş 9 Kasım 2016 1.3 cdti astra h kullandim 2010 model essentia konfor paketli kesinlikle tavsiye ederim dizel bi araç alsam gene astra h alırım ben çok memnun kaldım ayrıca yetkili servis bakım fiyatlarida cok ucuz, leonu bakima götürdüm 535 tl aldilar. Astrayi bakıma götürdüm mazot filtresine kadar değiştirdim 299tl verdim opel inanda Hocam eski çalıştığım yerde patronun 2. araç olarak kullandığı arabada Astra H 1.3 CDTi idi, manuel. Zaman zaman kullanmak durumunda kaldım, fakat motoru beğenmedim. Özellikle 1. viteste kalkmıyordu araba. İllaki yarım debriyaj ile yüksek devirde kaldırmak zorunda kaldım. Ayrıca alt devirleri aşırı cansız (resmen ölü) idi, orta devirlerde ise fazla canlı idi; Stock 1.6 Tdci 109 hp Focus'tan da daha canlı hissettirdi orta devirlerde,üst devirlerde normal geldi. O orta banddaki canlılığı devirlere yayabilselermiş kullanım rahatlığı daha iyi olacakmış. Frenleri fazlasıyla iyiydi. Fakat dediğim gibi alt devirleri aşırı cansız olduğu için, araç durduktan sonra 1. viteste kalkmadığı için hayatta düşünmem o aracı. Astra'dan sonra 2008 model Kango 1.5 Dci'ye bindiğimde bile (sanırım 68 hp civarı olan en alt versiyondu) araba dediğin böyle olur dedirtiyordu kalkarken, o denli fark vardı yani anlayacağınız. Tabi bizim patron az yaktığı için Astra'yı çok seviyordu orası ayrı konu 1 Yorum bağlantısı
Sedat Oral 9 Kasım 2016 Paylaş 9 Kasım 2016 sağlam araba versiyonu nedir? düz vites mi? Lpg kaynaklı supap problemi olabilyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Kasım 2016 Paylaş 10 Kasım 2016 Siz aracınızda kalın bence kendi aracınızdan ekstra bir şikayet yoksa. Saygıarımla. Yorum bağlantısı
Recommended Posts