İçeriğe Yönlendir

Notebook'tan Duman Ve Koku


Tuna İşgören

Recommended Posts

Tuna İşgören

Bu gece başıma ilginç bir olay geldi. Uzun zamandır laptopu açmıyordum bu gece açasım geldi açtıktan yaklaşık 3-4 dakika sonra görüntü gitti fan tarafından hafif yanık kokusu geldi gibi. Gücü kestim alt kapağı açtım işlemci tarafı kokuyordu. elimde yedek işlemci var değiştirdim makineyi açtım ancak gene görüntü yok . Diğer işlemciyi tekrar taktım güç verdim makine işlem yapıyor windows açılış sesi geliyor görüntü yok ancak bir ara çok hafif gölgeli görüntü var gibi oldu kayboldu . sonra aklıma tv ye bağlamak geldi hdmi ile tvye bağladım ve görüntü var hiçbir sorun yok makine gayet güzel çalışıyor. Grafik kartı yansa Tv ye görüntü vermez diye düşünüyorum ? Lcd ekran yanmış olabilir mi ? grafik kartı onboard intel hd graphics anakartta sorun olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Ekran özelliği nedir? Lcd ekran ise muhtemelen lcd ışığı patlamıştır. Işık olmadığı icin de belli belirsiz bir gölge şeklinde görünür. Oled ya da led ekransa yorumum geçerli değil.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Normal lcd ekran oled falan degil, sani inverter nedir anakart degistirsem ?

Arasira ilk güç verdigimde ekran cizgi çizgi cikiyordu kapatip açınca düzeliyordu sanırım dayanamadı artık

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Az önce netten baktim inverter ekran ledlerini yakan parçaymış bu parçayı cok zor bulurum bulsam değiştirebilirim sorun yok ama lcd ekranda gitmiş olabilir

Yorum bağlantısı
Zafer Bakar

Ekraninizda sorun oldugunu sanmıyorum Sami abinin dedigi gibi inverterin isi bitmis eger intel kullanmasaydiniz anakart yanmis diyebilirdik suan tek sorun inverterde gozukuyor gecmis olsun :)

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Anakart yansa bilgisayarı hic kullanamaZdim sanırım geriye inverter kalıyor, her ekranin inverteri farklimidir nasil bulucam o parcayi ?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Arkadaşlar mey çalışanıyım o sebeple arka plan hiç değişmez is yerindeki bilgisayarimda da aynısı mevcut :p bugün birkac yeri aricam inverter tamiri yapan insallah sonuca ulaşırım

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Konuyu direkt olarak teknik okuyunca arka plan gözümden kaçmış. Kotuye özendirici oldugunda kaldirdim. Dikkat edelim lutfen ilerleyen paylaşımlarda.

Yorum bağlantısı
Zafer Bakar

Zafer Sami kim :D

ark plan 10 numara . büyüklere saygımız sonsuz :thank_you2:

Abi :D Sani abimiz yani klavyede hizli yazinca "n" yerine "m" ye basmisim:D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...