Burak Balci 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 (düzenlendi) Adım Burak izmirde oturuyorum ve Biyomedikal teknikeriyim. Taunusa 24 şubat 2015 tarihinde sahip oldum. İlk sahibi yengemin babası idi 27 yıl kullandı. 25 yıl Benzinle kullanıldı, yılda ortalama 3-4 bin km kullandı, 88000kmde devraldım. Aracım şu an 120000kmde yılda 30000km civarı kullanıyorum. Uzun yollara çıkmayı çok seven biriyim, nişanlımda uzun yolları sevince haliyla yüksek km'ler kaçınılmaz Taunusumla izmirden Tekirdag-istanbul-ankara-eskişehir-beypazarı-balıkesir-milas-ayvalık-bergama-bursa-çanakkale ve bir çok şehirlere gidip gezdim. Hiç yormayan, yayla gibi giden ender bulunan rahat arabalardan biri.. Ona iyi bakarsan seni yolda bırakmaz, iyi bakmasanda yine bırakmayacak kadar sağlam ve guvenli araba Uygun ölçülere sahip yeni lastiklerle yol tutusu sağlam ve devrilmez tank dedikleri kadar oturaklı araç olur bi an. Aracım tamamen bitene kadar 8000lira masraf yaptım, her aşamayı ve işçiliği kendim yaptım. Kesimi, kaplamayı herşeyi. Ekipman yelpazem genişledi sentil çakıdan tut,, avans tabancasına kadar. Taunusu aldıktan 2 ay sonra çok yogun yagmur altında torbalıdan izmire geçerken yolda kaldım. Sorun ateşleme sisteminin su alması idi. 30 dk bekledikten sonra tekrar çalıştırıp arada bir tekleyerek izmire geldim. Kapalı garajıma park ettim ve o an donum noktaya girdim. Bu şekilde kullanamam diyerek Full Restoreye sokma kararı verdim. Endustriyel Elektronik mezunu ve Geçmişimde Volkan İtfaiye fabrikasında AR-GE bölümünde 2 yıl çalışarak kazandıgım tecrubelerimle ve bilgilerimle taunusumun elektrik sisteminin günümüzdeki araçlardaki gibi elektrik sistemine donuşturme kararı verdim. Sadece elektrik sistemi değiştirmekle bitmeyecek.. Ne zaman su dolu yola girsem kayık gibi sursem arabayı, paspaslar ıslanırdı. Başladım söküme, elimde yankessi ile önüme hangi kablo çıksa kestim parçaladım. 27yıllık kablolar kararmış ve sertleşmişti. Güvenlik desen yok, yanmaya müsait kablolar. Bu sadece başlangıç zaman buldukça fotografları ekleyip anlatıcağim Döşemden tut, torpido tasarıma kadar. Uzaktan çalıştırmadan tut, alt aydınlatma sistemine kadar. http://hizliresim.com/B8QzBG'> 2 Kasım 2016 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi yazı fontu arka planı 27 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 diyecek hiç bir söz bulamadım... Harika bir çalışma olmuş... birde kırmızı olsa imiş şöle çil çil parlayanlarından .. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 (düzenlendi) valla ne denirki bu emeğe valla bravo size bende de 1986 1.6 gL Balküpü full orjinal taunus var. 1000km den beri bizde ve araba şuanda 101,000 km oldu. Bu zamana kadar kapalı garajda muhafaza edildi. Ara sıra biniyoruz Tek beğenmediğim nokta orta konsolun iptali oldu orası biraz boş kalmış ve tümsek oluşmuş. ama geri kalan gerçekten çok güzel bakalım tam bitince nasıl olucak. Emeğinize ve kesenize sağlık!!!! Tam arşivlik olmuş 2 Kasım 2016 tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kemal Mert 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Merhaba, Aracınıza yapmış olduğunuz çalışmalar çok başarılı ve tatminkar, elinize emeğinize sağlık. Daha uzun seneler kullanmanız dileği ile. 1 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Yani diyecek tek bir şey kalmış Helal olsun ve kocaman alkışlar Emeğinize sağlık güzel günlerde kullanın.... 1 Yorum bağlantısı
Aşkın Konuk 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Roman gibi sıkılmadan okudum, güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Ellerinize sağlık. Elektrik işçiliği şahane! Ford böylesini düşünmemiştir. 3 Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Hocam sen ne yapmissin boyle ya. Vallahi bravo. Eline emegine, vaktine saglik.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Maşallah... Elektrik işçiliğine bittim.. Ellerinize sağlık.. Tek kusur buldum o da maun kaplama yapılan parçadaki sac vidaları... Sonradan kapattınız o vidaları değil mi.. 6 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 İç mekan işlemleri beni benden alır her zaman. Nefis nefiss 1 Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 emeğinize sağlık. güle güle kullanmak nasip olur inşallah 1 Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Bende işe girişiyorum beceremeyip 15 dk sonra sanayinin yolunu tutuyorum usta geri kalanı hallediyor. Bravo helal olsun el emeğinize 1 Yorum bağlantısı
Zafer Bakar 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Uzun zamandir gordugum en cok emek harcanan araclardan olmus tamamen bitmesini sabirsizlikla bekliyorum 1 Yorum bağlantısı
Kemal Mert 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Allah nasip ederse emekli olunca köye gidecem sonra bizim traktörlerin atölyesi var güzelce işimi görecek alet elevat alacam oraya, sonrasında efsane bir araç bulup onu baştan sona yenilicem yapacam bunları şunun şurasında ne kaldı 1 Yorum bağlantısı
Hakan Bayrak 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Kaporta yapılır, döşeme yapılır, konsol bulunur veya yapılır ama bu elektrik işçiliği nedir arkadaş elektrik mühendisliği doktora tezi sanki. Ustalar bu tasarımı, üretimi ve montajı 3000 TL ye yapmazlar diye düşünüyorum. Elinize emeğinize cebinize sağlık kazasız belasız ve cezasız binin aracınıza. Devamını bekliyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Allah nasip ederse emekli olunca köye gidecem sonra bizim traktörlerin atölyesi var güzelce işimi görecek alet elevat alacam oraya, sonrasında efsane bir araç bulup onu baştan sona yenilicem yapacam bunları şunun şurasında ne kaldı Hayat ertelemek için çok kısa.... Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 gerçekten müthiş iş çıkarmışsınız bayıldım. maşallah benimde gözüme batan bir tek maun kaplama üzerindeki vidalar çekti emmi gibi gerisi mükemmel vidalar için bunu kullanabilirsiniz hem gizlenmiş olur hemde göstergeler ile uyum sağlar http://www.istanbulcivata.com/vida-kapagi-vida-basligi/ 2 Yorum bağlantısı
Misafir 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 Elinize sağlık.. Efsane çalışma ağzım açık kaldı. Maşallah... Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 ayakta alkışlıyorum sizi çok özendim çok başarılı bir çalışma güzel günlerde kullanın inşallah Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 2 Kasım 2016 Paylaş 2 Kasım 2016 bir yenileme konusu daha harikasınız ellerinize sağlık. benim de vidalar gözüme çarptı. bir de standart teyp yerine dokunmatik ekranlı navili bir teyp koyabilirdiniz. şahin abi nerdesin http://www.otoclubturkiye.com/forum/user/36503-sahin-topaloglu/ 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts