İçeriğe Yönlendir

Yeni Dönem Mtv-Ötv Oranları

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Bugün ötv si x olan aynı araba. yarın x+10 olabilir.. Formül oynak

Trend modeli alt ötv titanium modeli üst ötv ye girebilir

Araçlara indirim yaparlar limit altına çekerler "eğer doğuş finans dan yüzde 2 faizlli kredi kullanırsan" !!!!!!!

Vesile ile şu anda tarlada 50kr olan domates markete neden 5 tl oluyor. Bence gündem de olmalı idi...

şşt çaktırma.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy

Araçlara indirim yaparlar limit altına çekerler "eğer doğuş finans dan yüzde 2 faizlli kredi kullanırsan" !!!!!!!

şşt çaktırma.

Yerinde tespit.
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Yok hocam. Kesinlikle böyle bir düşüncem yok. Ama vatandaş olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye uzaklaşıyoruz, bir takım uygulamalar yüzünden. Örneğin vergi barışı vs. Esnaf hep dertli vergi borcu yüzünden. Mal satılırken aslında vergisini de alıyor ama onu kendine kazanç olarak görüyor. Devlette hani benim payım deyince işler karışıyor. Sonra da artık sıradan hale gelen 3-4 yılda bir vergi barışı. Hal böyle olunca da kötü bir alışkanlık aldı başını gidiyor. Haksız mıyım?

Halkı kucaklamayan, kucağına oturtan bir devlet olduğu sürece bu düzelmez.  Kökeni feodaliteye gidiyor. Bizde devrim olmadı. 15 temmuzda güzel sokağa çıktılar ama sonra nedense televizyon izlemeye devam ettiler. Doğruları yapmak doğru insanları yönetime ve makamlara getirmek lazım. Eş dost akraba ile bu kadar.

sonuç haklısın.  ANCAK:  "öğretilmiş çaresizlik noktasına gelmemeliyiz"  doğruyu hedefi bilmeliyiz..

Herkeste bi devlet algısı gidiyor.. Devlet kim? Biz.... bunu düşünen ve uygulayan yok. Hep padişahlık dönemi sanılıyor. 

Başbakan dediğin adam eski adıyla "başvekil" ... yani "vekil"..

sahibimiz değil hiç kimse. 

Vergi adıyla para topluyorsak, "biz", istediğimiz oranda toplarız. Ama işi bileni başa getiririz ayarları ona yaptırırız. Biz yaptırırız.

vergi dediğin apartman aidatı. vereceksin ki kapıcı maaşı ödensin. Bahçe düzeniyle lale dikmeyle çar çur edeni de kovacaksın.

Ben de verginin artması taraftarıydım. Ancak formül yine yapılamadı. Bir defa her sene düzenleme ister. sene sonu kampanyalar alır başını gider hatta bir sonraki sene fatura kesilecek diye satılır (çünkü limit artacak). Bugünkü pozisyona göre anlık kanun çıkarmak kadar saçma bişey yok. Cinsel taciz tasarısı bile aynı mantıkla garabet idi.

Garanti süresi 5 yıl olan araçlarda ÖTV %45   7 yıl olanlarda %40  10 yıl olanlarda  %35  nasıl?

yeni araç alımı istemiyor ise devlet?

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Emre Ünal2

şşt çaktırma.

Hocam sabit değişkenler (emisyon, beygir gücü vb gibi) üzerinden vergilendirme sistemi daha mantıklı ve uygulanabilir değil mi? Sanırım siz bu konularda yetkinsiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

ben önceki başlıklarda detaylı anlattım.

vergi farklı boyutlardan ayrı ayrı alınır

emisyondan bir bedel alınır   bu yıllık 100-500 lira arası olur (tüm araçlar yıla bakmadan)      >>       ETV

aracın kasko bedelinden alınır bu yıllık 100-20.000 arası olur   (eski araçlar dahil kasko bedeline göre)   >> MTV

satınalım sırasında olabildiğince sabit alınır. Bana sorarsan %50 uygundur fiks.  pahalı araçlarda kasko bedelinden yıllık alacağın vergiden parayı toplarsın hem de her yıl.   >>  ÖTV

olay bu..

Vergi nedir bilmeyen adamları koyarsan işin başına konuşurlar işkembeden.  bi seferlik kanunlar çıkmaya devam eder. Mehter güzel ama iki ileri bir geri artık olmamalı.

KDV yi de kaldırırsın ya da ÖTV+KDV = 50 felan yaparsın. kafa karışmasın.

araç kasko bedelini de her yıl bir önceki yıl değerini enflasyondan arınmış olarak %9 değer kaybına uğratarak hesaplarsın olur biter.

noldu şimdi hani emisyon AB vesaire deniyordu? Piyasaya çiçek dağıtmak için yalan söylediler.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

MTV ile oynayarak dedikleri kaynak yaratılabilirdi. Sanırım 10-15 gün sonra bir de MTV'ye ayar çekecekler..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

çok yakında bir site açıyorum bu vergi işleri için. alan adını az önce aldım.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Vergiler, kur artışı, gelen zamlar, ekonomide daralma.

Bir gerçek var ki; son 2,5 yıl Cumhuriyet tarihimizin en zor bir kaç döneminden biriydi, Gezi olayları, doğu illerinde ilan edilen sözde özerklik, Suriye'de yaşanan ve gün gün şiddetlenen savaş, 15 Temmuz darbe teşebbüsü ve memleketi yılan gibi her an sokmaya niyetli Pkk, Dhkp-c, Işid, Fetö örgütleri.

Büyük ülkeyiz, güçlüyüz vs. Siyasi iktidarın hataları, muhalefetin hataları, muhalefet gibi görünen örgüt yandaşları. Çok karışık bir ülke burası, hiç bir siyasi iktidar öyle günlük gülistanlık yönetememiş, daha da yönetemez çünkü iç-dış çok düşman var. 2016 zaten facianın kenarından geçilen bir yıl, ekonominin bu seyri maalesef normal. Her ideoloji farklı noktaya dikkat çekiyor, günlük gündem değişiyor, düzlüğe çıkarız inşallah bu ülke hepimizin, herkes düşüncesinde bir nebze haklı, herkes iyi para kazanmak, kaliteli yaşam sürmek ve hayat görüşünü yansıtan insanlarca yönetilmek istiyor.

Bugünkü zamma sevinen ciddi bir kesim var, mevcutta yeni arabası olan bir çok arkadaşım umursamadı bile. Kendi adıma 40 bin altı ÖTV oranı %30 olsaydı inanılmaz mutlu olurdum hiç yoksa alt segment araçlar ve orta-alt seviye düşünülmüş olurdu. Lakin amaç bence de cari açık.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

çok yakında bir site açıyorum bu vergi işleri için. alan adını az önce aldım.

buvergilerbelimizibüktü.com olsa gerek hocam.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Tüp takılan astra sedan vardı, kampanyali fiyattan, aralık ayı şampiyonu olur sanırım vergiden etkilenmiyor.

İki hafta önce golf alana a180d alınır diyordum, makası açtılar iyi oldu, fakir fakirliğini bilsin, ne Mercedes i!

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bugün ana haberde bir adam kahve içiyordu bayinin içinde. Dün aldığım araca bugün 13 bin tl zam geldi diyordu. Keyif kahvesi olarak içiyorum dedi

İki arkadaş giricektik o işe evli adamla iş yapılmıyor. Şimdi zenginden alıp cebimize koyacaktık :p

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bugün ana haberde bir adam kahve içiyordu bayinin içinde. Dün aldığım araca bugün 13 bin tl zam geldi diyordu. Keyif kahvesi olarak içiyorum dedi

Ona başka bi şey diyorlardı ya :D

Bu arada az evvel haberlerde maliye bakanının konuşmasını dinledim. Vergileri indirdik, sektörde bu yönde talep vardı dedi.

Sanırım başka ülkede yaşıyor, çözemedim ben.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

"*ÖTV düzenlemesinin bütçeye katkısı 3 milyar TL ama amaç gelir elde etmek değil, sistemin bozucu yapısını değiştirmek ve adaletli yeni vergileme sistemine geçmekti." dedi.

gözüne baka baka.... yazık.. 

sabah yazdım.   vergileri artırdık çok konuşmayın bakiim diyebilen bir bakan beklerdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

sihirli rakam 68 bin tl. anahtar teslim 68 olan araç alt vergi diliminde. Ve fakat..

üst taraf yukarı kaydı diye daha önce yaşanan 2.0 lar bu kadar mı çıplak fiyatı ucuz sorusunu yine sorduracaklar.

yani alttaki araçlara zam yaparken üsttekileri indirecekler. segment 1 ve segment 2 böylelikle pek farklı gelmeyecek size.

şu an keratalar çalışıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

"......hazırlarken kendi kanadı olmamasına rağmen sağ kanada gitti ters kademede topu aldı ve golü hazırladı..."

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Bu araç firmaları çok üç kağıtçı örneğin VW, şimdi fiyat listesine baktım, vergi zammında önce başlangıç Golf 69 bin tl idi, şimdi ÖTV zammını size yansıtmıyoruz ayağına 67 ye çekmişler.

Bu araca zaten son iki ayda 4 bin tl zam yaptılar. Yani vergiden önce bindirim vergiden sonra indirim.  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Birde zaten başlangıç Golf'ün net fiyatı 38 bin tl olduğu için ÖTV zammı onu etkilemiyor.  :)

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Firmalar devleti aratır. Yilbasina kadar ticari araçlara ötv indirimi oldu diye Fiyatlara 5/10 bin gizli zam yapmışlar. Ya da engelli indirimiyle ötv siz araç almaya kalktığınızda liste fiyatından kuruş indirim yapmadan satış yapıyorlar. Olan bize oluyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu araç firmaları çok üç kağıtçı örneğin VW, şimdi fiyat listesine baktım, vergi zammında önce başlangıç Golf 69 bin tl idi, şimdi ÖTV zammını size yansıtmıyoruz ayağına 67 ye çekmişler.

Bu araca zaten son iki ayda 4 bin tl zam yaptılar. Yani vergiden önce bindirim vergiden sonra indirim.  :)

Döviz artışını unutmayalım ama.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

39.999 - 40.000 ve 69.999 - 70.000 bu dört rakamın ÖTV oranlarını çıkaran oldu mu? Geçen 55 bin meselesinde 94 bin üstü araçlar vardı, şimdi iki tür hesaplama var yeni rakamları gören paylaşırsa seviniriz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...