İçeriğe Yönlendir

Yeni Dönem Mtv-Ötv Oranları

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Üzme kendini Doğuş. Ne kadar fark etti ki, ilk söylenen fiyatla? Sen ÖTV'den etkilenmiyorsundur , sadece döviz kuru etkiler seni... :(

abi sorma cok canım sıkıldı hem ötv hemde 3 tane zamdan etkileniyorum 7000 lira farkediyor araç 

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Az para değil tabi, ama ÖTV hemen mi ugulandı onu anlamadım. :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Yarın aracımın satışını verip sıfır alacaktım son dakika golü kalemde ne desem yeri yutkunamıyorum

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Bu oranları görünce bu gece 2000 motor dizel aracımda uyumaya karar verdim. yenisini anca evi falan satıp alabilirim. :biggrin:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Az para değil tabi, ama ÖTV hemen mi ugulandı onu anlamadım. :unsure2:

aynen abi hemen yürürlüğe girmiş o kadar acele yani. Neyse daha konuşmayayım sen anla..

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bu oranları görünce bu gece 2000 motor dizel aracımda uyumaya karar verdim. yenisini anca evi falan satıp alabilirim. :biggrin:

Bende garaja gidip seveyim biraz namussuzu :D

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

abi sorma cok canım sıkıldı hem ötv hemde 3 tane zamdan etkileniyorum 7000 lira farkediyor araç 

Yarın aracımın satışını verip sıfır alacaktım son dakika golü kalemde ne desem yeri yutkunamıyorum

Yeni araba alma zamanı heyacanı çok başkadır.

Tam bu aşamada artışın gelmesi, 7000 TL çok ciddi problem, üzüldüm adınıza.

Yorum bağlantısı
Erkam Elma

aynen abi hemen yürürlüğe girmiş o kadar acele yani. Neyse daha konuşmayayım sen anla..

Vergi dairesini bile aradım henüz sisteme düşen bişey yok diyor

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
(düzenlendi)

Şu an araba firmalarının bütün fiyat listeleri güncelleniyor.

• ÖTV matrahı (çıplak fiyatı) 40 bin lirayı aşmayanlar için ÖTV yüzde 45 olarak uygulanacak.

ÖTV matrahı 40 bin lirayı aşıp 70 bin lirayı geçmeyenler için yüzde 50 olacak.

ÖTV matrahı 70 bin lirayı aşanlarda bu oran yüzde 60 olarak belirlendi.
             1600 cm3-2000 cm3 arası yüzde 90'dan yüzde 110'a çıkarıldı.
  •  
tarihinde Hakan Gürsu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Aracım tamda bugün geliyordu ve faturası kesilecekti bayiyi aradım döviz kuru ve ötv zamları nedeniyle 2 senedir para biriktirdiğim aracımı son anda alamıyorum başka bişey yazmıyorum yazarsam üyeliğim silinir...

Allah buyuk daha iyilerini nasip eder insallah.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Aracım tamda bugün geliyordu ve faturası kesilecekti bayiyi aradım döviz kuru ve ötv zamları nedeniyle 2 senedir para biriktirdiğim aracımı son anda alamıyorum başka bişey yazmıyorum yazarsam üyeliğim silinir..

Valla Doğuş senin adına çok üzüldüm. İnşallah daha iyilerini alırsın. Çok can sıkıcı bi durum gerçekten.  :(

Yorum bağlantısı

Kardeşim her şerde bir hayır vardır sıkma canını.Rabbim hep daha iyilerine nasip etsin.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

abi hayırlısı olsun sıkma canını . daha iyileri nasip olur inşallah. bu tabloya göre senin aracına ötv zammı gelmemesi lazım nasıl zam yapıyorlar

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

40 bin-70 bin arası %5'lik bir artış söz konusu, 40 ile 70 bine yurda giren araç kaça çıkıyordu ÖTV sonrası?

Yorum bağlantısı

abi hayırlısı olsun sıkma canını . daha iyileri nasip olur inşallah. bu tabloya göre senin aracına ötv zammı gelmemesi lazım nasıl zam yapıyorlar

ötvsiz fiyatı 40.000 ve üzeri olanlar etkileniyor

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

vw sitesi çökmüş açılmıyor  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Açıklamayı yapan bürokrata acıdım. Öyle ayarlamış ki yüksek olanları lira olarak söylüyor felan çok artırmadık hatta düşürdük dercesine.

Oysa gerine gerine kardeşim çok araç alıyorsunuz vergileri yükselttik. dan dun.. demesi gerekirdi bence. kaçak göçek bir iş yapılmıyor ki.

Emisyon memisyon diyorlardı hepsi boş. umurlarında da değil. Şu yaptıkları da aslında günü kurtarma. kalıcı değil. Bu kadar beceriksiz nasıl bir araya gelmiş o işlerin başına geçmiş aklım almıyor.

Şu forumu bile okusalar doğru kararı verirlerdi.

Artması gereken ÖTV değil MTV..... bunu bir türlü anlatamadık.

Pahalı araçtan pahalı vergiyi zaten alıyorsun.  tüm araçlara %40 yap olsun bitsin (sonuç olarak zaten % ) .  Ama MTV yi de aracın güncel kasko değeri üzerinden al.  

Ümidim kesildi bu beceriksizler ordusundan. Herşeyi çakma yapıyorlar.  dolar euro fırladı. 40 bin lira seneye pul olur.  Bari indirdik denilebilecek %40 yapsalardı da nasıl olsa o bantta araç kalmayacağı için  (BAJAJ felan tipi şeyler hariç) vergi kaybı olmazdı.

Arkadaşlar neyi engellemeye çalıştıklarının bile farkında değiller. Niye açık açık araç tüketimi çok hızlı artış gösteriyor bunu frenlemek istiyoruz cari açık niye demiyorlar da gak guk sanayinin de istediği bir ayarlamaydı diyorlar.? Niye? Yangından mal mı kaçırıyorlar?

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 10
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu devlet malesef Ev alımlarında da Araba alımlarında da ALIM SIRASINDA ancak para alacağını ya da alması gerektiğini düşünüyor ve bu haksızlık yaratıyor. İnsanları farklı beyana itiyor. Oysa vergi aşağıdaki türlerde:

1- Varlıktan alınan vergi

2- Kazançtan alınan vergi

3- Kullanımdan alınan vergi

bunları biraz düşünüp sezarın hakkını sezara verseler herkes kabul eder. Geçen ay E200 alan insanlar şimdi şıkır şıkır oynuyor. Bu şimdi haksızlık değil mi? Nedir yani? MTV ile oynasana para lazımsa? Herkese adil.. tabi adalet algısı böyle törpülenince develti birbirine bağlayan bağlar da çözülüyor. bakalım göreceğiz.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Aracım tamda bugün geliyordu ve faturası kesilecekti bayiyi aradım döviz kuru ve ötv zamları nedeniyle 2 senedir para biriktirdiğim aracımı son anda alamıyorum başka bişey yazmıyorum yazarsam üyeliğim silinir...

doğuş abi üzülme vardır bir hayır inşallah daha da güzelini alırsın...

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
(düzenlendi)

Bu forumdaki insanların çoğu ben de dahil ortadirek tabir edilen kesim.

Bu olaydan sonra Türkiye'de orta kesimin C hatta D segmenti sıfır arabaya binme dönemi (1995-2016) bitmiştir.

90larda oldugu gibi o zamanın ladaları ,skodaları, şahinleri gibi arabalara mahkum edildik.

Sanırım üst sınıf arabaların 15 yasındaki modellerinin bile kullanması cazip hale gelecek.

tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

Bu devlet malesef Ev alımlarında da Araba alımlarında da ALIM SIRASINDA ancak para alacağını ya da alması gerektiğini düşünüyor ve bu haksızlık yaratıyor. İnsanları farklı beyana itiyor. Oysa vergi aşağıdaki türlerde:

1- Varlıktan alınan vergi

2- Kazançtan alınan vergi

3- Kullanımdan alınan vergi

bunları biraz düşünüp sezarın hakkını sezara verseler herkes kabul eder. Geçen ay E200 alan insanlar şimdi şıkır şıkır oynuyor. Bu şimdi haksızlık değil mi? Nedir yani? MTV ile oynasana para lazımsa? Herkese adil.. tabi adalet algısı böyle törpülenince develti birbirine bağlayan bağlar da çözülüyor. bakalım göreceğiz.

5,2  motor cheroke 25 30 bin arası piyasası

1,4 hyundai era  20-30 bin tl arası piyasası 

aynı mtv vergisini ödemesi mantıklı mı gerçekten  ?  bir tanesi  zar zor biriktirmiş kredi çekmiş işimi görecek bir arabam olsun demiş bi taneside hali vakti yerinde zevkine of road yapmak için almış 

iki araç arasında dünya kadar dünyayı kirletme farkı var vs vs

ben kasko değerine göre mtv fikrinize katılamıyorum hocam ..

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

5000 motor cheroke 25 30 bin arası piyasası

aynı vergiyi ödemesi mantıklı mı gerçekten  ?  bir tanesi  zar zor biriktirmiş kredi çekmiş işimi görecek bir arabam olsun demiş bi taneside hali vakti yerinde zevkine of road yapmak için almış 

mantıklı. çünkü varlık vergisi bakımından "adalet" mevcut. Robin Hood'luk yapmanıza gerek yok. Belki hovarda gibi gördüğünüz cherokke sahibi bir dağ köyünde öğretmen. yahut imam. cenaze bile taşıyor olabilir.

havayı kirletmesi ve yakıt bakımından zaten çok yaktığı için yakıt ötv ve kdv sinden ödüyor fazla.

ayrıca hava vergisi alacaksanız bunun adını koyarsınız. ucuz araçlardan da havayı az kirleten çok kirleten var.

Yani sapla samanı karıştırmayın, araç sahiplerinin sosyal durumlarını art niyetlerini karıştırmayın. Kanun art niyet aramaz, herkese aynı mesafededir. Zengin düşmanlığı yapmak adalet değildir. Sonuçta gelirden vergi alabiliyor musun sen oraya bak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

5,2  motor cheroke 25 30 bin arası piyasası

aynı mtv vergisini ödemesi mantıklı mı gerçekten  ?  bir tanesi  zar zor biriktirmiş kredi çekmiş işimi görecek bir arabam olsun demiş bi taneside hali vakti yerinde zevkine of road yapmak için almış 

Mevcut uygulamaya kasko değeri de eklense bence ideale yaklaşılır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...