Çağlar Bayur 30 Ekim 2016 Paylaş 30 Ekim 2016 önce sistemler ve fren mesafesi: abs fren mesafesini kısaltmaz. Frende kaçış manevrasını sağlamaya yarar. lastikler kitlenmez ve direksiyon yönünde hareket kabiliyeti sağlanır. tam fren ile abs devreye girmiş önde duran araca yaklaşılırken direksiyon çevirilir ve manevra yapılır. X marka da fren pedalına dokunulduğu anda kitlenen frenler iyi demek değildir. kaçış yapılamaz. öncelikle %90 da gördüğümüz hadise: fren yağınızı br değişin. ucuzdur ve zaten 2 yılda 1 değişim bakımda kitapta yazar. yağ değişimi sonrası fren testini yapıp değişim olumlu ise gözleminizi yazın. Yorum bağlantısı
Ozer Oz 30 Ekim 2016 Yazar Paylaş 30 Ekim 2016 Hocam mondeonun frenleri bence de çok iyi değidil. Ancak ani frenlerde stabilize baya iyiydi. Sağa sola neredeyse hiç çekmiyordu. Ancak bende sürdüğüm dönemde aynı duyguları yaşadım. Hatta lastikleri değiştirdim. Belli bir süre sonra aynı oluyor. ABS çabuk devreye giriyor. ABS devreye girdiğinde ise araç sanki hiç durmayacakmış gibi harekete devam ediyor. tamamen katılıyorum aynen böyle bende hissediyorum tamam abs li bir sürü arac kullandım abs devreye gırınce bıle yavaslama hızla devam ediyor ve sabit duruyordum, doğrusuda budur tamam sağa sola çekme yapmıyor yuksek hızda denedım ama abs devreye girecek kadar ani bir durumda ihtiyac olursa karşıma çıkacak kişiye nesneye veya herneyse allah yardım etsin, Bu tecrübeyi ilk edindiğimde tamam dedim, pejo 508 in arkaya vurdukk kıl payı adam ileri doğru hareket etmese gerçekten vurmuştum cunkı baska yapabılıcegım birşey yoktu abs devrede freni koklemısım manevra yapıcak yer yok karşı şerit araç dolu , ve tüm bu olaydaki hızım 30 max 35 , bu kadar atraksıyon yaşadım sanırım alışmak gerekicek bu frenlere Yorum bağlantısı
Ozer Oz 30 Ekim 2016 Yazar Paylaş 30 Ekim 2016 Özer bey inanın iş güç olmasa sırf fren problemini görmek için gelirim Tokata. 40 - 50 dakika mesafedeyiz. inanın mondeo araçlarda sağlam frenlerde sorun yaşayan bir sizi gördüm. şu an kışlık lastikler takılı olduğundan kuru asfaltta insan ötesi bir çaba bile göstersem araç ne abs ye giriyor ne fren mesafesi uzuyor. valla abi eğer aracımda arıza yoksa fren merkezinde felan sorun yoksa yada içerisindeki sıvılarda felan, lastiklerim sıfır ve durum vaziyet bu şekilde sanırım alışmaya çalışacağım 1.5 yıl felan ıdare etsin satarım sanırım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2016 Paylaş 30 Ekim 2016 fren merkzi sorunlu arabada abs devreye giremez 1 Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 30 Ekim 2016 Paylaş 30 Ekim 2016 Biraz garip gelebilir ama ik aracım olan tempra 2.0 ie sw araç dört disk fren sistemine sahipti ve arka kampanalara nispetle yumuşak ve hissizdi. tamamen alışkanlık gerektiriyordu. son sürat giderken duvara 5-10 cm kala durdurduğumda arkadaşlar inanmıyordu.hatta aracı biri sürmek istediğnde ilk firen tecrübesinde aracı sağa çekip firenlere kabahat bulup iniyorlardı. Hhalbuki ben frenlerden çok memnundum. bir dipnotta temprada tecrübe ettiğim bir olayda inanması zor ama kızaklayarak durulamayacak kadar olan kısa mesafelerde ben el freni ile takviye ederek çok rahat duruyordum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ekim 2016 Paylaş 30 Ekim 2016 el fren takviyesi kısaca: tam frenajda arka taraf kitlenmesin diye hidrolik basınıcını azaltıyor. el fren teli çekilerek fren kuvveti artırılabilir. sakıncası dozaunu ayarlanmaz ise savrulma riskidir. pist ortamında alışkanlık ile kullanılan bir çalışma.... 1 Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 31 Ekim 2016 Paylaş 31 Ekim 2016 Yok abi fren esnasında son bir kaç metre kala dursmayacak gibi olursa son dokunuş olarak arkaları kitlemek için cekiyorum. Bir keresinde öndeki aracın stoplari yanmiyormuş. Aniden hızını düşünce panik fren uygulayınca tehlikeli şekilde yaklaşmıştım. Ozaman el frenini de çekince son anda vurmaktan kurtarmıştım. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 31 Ekim 2016 Paylaş 31 Ekim 2016 Yok abi fren esnasında son bir kaç metre kala dursmayacak gibi olursa son dokunuş olarak arkaları kitlemek için cekiyorum. Bir keresinde öndeki aracın stoplari yanmiyormuş. Aniden hızını düşünce panik fren uygulayınca tehlikeli şekilde yaklaşmıştım. Ozaman el frenini de çekince son anda vurmaktan kurtarmıştım. Zaten duracakmışsın hocam, el freninin yardımı %10 u geçmemiştir.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts