Ozer Oz 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 30-40km hızda şehir içinde ilerlerken ufak bir dalgınlık sonucu öndeki araca çok fazla yaklaştığımı fark ettim arada fren için yeterli mesafe olmasına rağmen freni sonuna kadar kökledim abs noktasına kadar normal yavaşladı, abs vurmaya başlayınca frenler hiç tutmuyormuş gibi tekerler dönmeye başladı sanki frene basmıyormuşumda tekerler normal dönüyormuş gibi kıl payı kurtuldum öndeki araca vurmaktan . frenlerimin yumuşak olduğunuda düşünüyorum başka araç kullananlar binince ilk başta korkup frenlerin tutmuyormuj gibisine tepki veren bile oldu, pejo 207 marka 2008 model arac kullandım ayagımı frene degdırır degdırmez yavaslıyor ve cok guzel tutuyordu serrttı ?? bu frenlerımdekı olay neye işaret ne yapmam lazım Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Fransız grubu araçların frenleri serttir. Hatta ilk kez kullanan frene basınca camdan çıkacak gibi olursunuz. Ford da bu hisse zaman zaman ben de kapılmıştım. Eğer endişeniz var ise frenciye götürüp ölçüm yaptırın. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Mondeo otomatik mi? Daha önce bu konuda şikayetler mk3 ile ilgili dile geldi. Ancak mondeonun kendi sınıfında o yıllarda en kısa mesafede duran araç olması, yol şartları ve lastik durumunu on olana çıkarıyor. Yollarımız maalesef çok sıkıntılı. Yoldaki en ufak yüzey bozukluğu, logar yüksekliği, ızgara çukuru abs'yi devreye alıp fren mesafesini uzatıyor. Size tavsiyem boşver düzgün yuzeyli bir yolda sert fren ile ölçüm yapın. Sizi korkutuyorsa frenciye götürün kontrol.edilsin. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Alışkanlık gerektirir, yavaş hızlarda abs nin devreye girmesi tehlike yaratıyor doğru, ancak tekrar olursa daha kolay atlatırsınız çünkü tecrübe ettiniz. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Frenleme gayet normal, fren dozajını zaman geçtikçe öğrenirsiniz. Alışkanlık gerektiriyor. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 frende hava olabilirmi acaba ? Aslında biraz abs nin saçmalığı, direksiyon hakimiyetini kaybetme ama vursan da olur gibi bir şey.. Frende hava olsa pedal ile ayağınız arasında bir kilo biftek varmış gibi bir his oluşturur.. 1 Yorum bağlantısı
Ozer Oz 28 Ekim 2016 Yazar Paylaş 28 Ekim 2016 Boyle birseyin normal olmasi cok sacma reno 9 um vardi kullanan varsa bilir ayni onun frenleri gibi mondeonun freni 4 disk diye seviniyodum meger bir halta yaramiyormus ben o hizda duramadiktan sonra napiyim 4 diski abs yi farz edelim 30 40 la sokak arasinda ilerliyorum bi cocuk atladi yola o zaman onada vururumki buda cok sacma evet 2008 model pejo 207 freni tas gibi tutuyor frene tuy degse yavaslar o derece cok memnundum o konuda Yorum bağlantısı
Sinan Erdem 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Ani ve manevra yapmayacağınız frenlerde ABS noktasına kadar frene basmayın. Abs sistemi fren mesafesini kılsatmak için değil fren sırasında manevra yapma kabiliyetini elinizde tutmanıza yardımcı olan bir sistemdir. Kazasız sürüşler dilerim.. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Boyle birseyin normal olmasi cok sacma reno 9 um vardi kullanan varsa bilir ayni onun frenleri gibi mondeonun freni 4 disk diye seviniyodum meger bir halta yaramiyormus ben o hizda duramadiktan sonra napiyim 4 diski abs yi farz edelim 30 40 la sokak arasinda ilerliyorum bi cocuk atladi yola o zaman onada vururumki buda cok sacma evet 2008 model pejo 207 freni tas gibi tutuyor frene tuy degse yavaslar o derece cok memnundum o konuda Boyle birseyin normal olmasi cok sacma reno 9 um vardi kullanan varsa bilir ayni onun frenleri gibi mondeonun freni 4 disk diye seviniyodum meger bir halta yaramiyormus ben o hizda duramadiktan sonra napiyim 4 diski abs yi farz edelim 30 40 la sokak arasinda ilerliyorum bi cocuk atladi yola o zaman onada vururumki buda cok sacma evet 2008 model pejo 207 freni tas gibi tutuyor frene tuy degse yavaslar o derece cok memnundum o konuda 206 var bende fren mesafesi konusunda mondeo ile mukayese edilmez. Punto vardi frene basar basmaz etkisini gostetirdi ama bu daha iyi fren mesafesi anlamina gelmez. Ayrica cok iyi bir surucu iseniz abs'li frenden daha kisa surede araci durdurabilirsiniz. Bu bilinen bir gercek. Siz aracinizi bos alanda deneyin, sorun goruyorsaniz belki mondeoda degil sizin aracinizda sorun vardir. Ben 5 yil kullandim, kimseye carpmadim mesela arkadan ve hic renault9 ile kiyaslama ihtiyaci duymadim. Yorum bağlantısı
Ozer Oz 28 Ekim 2016 Yazar Paylaş 28 Ekim 2016 Lagunada kullandim puntoda clio pejo da bende kimseye carpmadim simdiye kadar ama frenler bildigin yumusacik ve 30 40 ta abs tutmayan fren 100 110 da naparki Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Lagunada kullandim puntoda clio pejo da bende kimseye carpmadim simdiye kadar ama frenler bildigin yumusacik ve 30 40 ta abs tutmayan fren 100 110 da naparkiBahsettiğiniz durum ford markasında düşük hızlarda normaldir, fren sistemi bosch marka yeterli ve konfor odaklıdır. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Reno 9 freni mondeo ile kıyaslanamaz bile. Önce lastik kontrolü ile başlayın sonra frenlere baktırın bence. Ben mondeonun freninden memnunum. Düşük hızlarda abs devreye girdiği oldu ama alışınca duruyor. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Lagunada kullandim puntoda clio pejo da bende kimseye carpmadim simdiye kadar ama frenler bildigin yumusacik ve 30 40 ta abs tutmayan fren 100 110 da naparkiBen mondeoda bu durumdan korktugunuz icin 5 sene kullandim carpmadim ornegini verdim. Frenleri yeterince guvenli anlaminda. 100-0 degerleri 41m olmasi lazim. D sinifinda daha altinda duran 2001-2006 model arac var mi kontrol edebilirsiniz de. Size israrla aracinizin normal sartlarda guvenli oldugu soyleniyor tecrubesi olanlar tarafindan ama siz hala ihtimallere gore yorumluyorsunuz. Konu sizin gonlunuzu rahatlatmaktan cikip ikna etme cabasinda dogru gidiyor ama sizin bir noktada ikna isareti gostermezseniz konu sonuca gitmez. Yarin deneyi 100-0'i. Araciniz durmazsa ona gore yorumlayalim. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 28 Ekim 2016 Paylaş 28 Ekim 2016 Mk3 Mondeo fren konusunda çok dikkat edilmesi gereken bir araçtır.her zaman bir tık önde planlama yapılmalı. Yorum bağlantısı
Ozer Oz 29 Ekim 2016 Yazar Paylaş 29 Ekim 2016 galiba anlatamadım ama şöyle bir olay var bu araç (D) segment bir araç ve 4 disk fren. disk fren herzaman için kampanadan daha performanslı'dır buraya kadar doğrmuyuz ? evetse reno9 dan tut bır çok araç kullandım bildiğin 4 disk fren sistemi olan bir araca yakışmıyıcak şekilde fren performansı VASAT bakın kötü felan demiyorum VASAT resmen hızlanırken duracagımı dusunerek guvensız bır sekılde ıcım rahat etmeden seyehat ediyorum D segment passatta kullandım baska kullanan varsa fıkır versın ama passatında 4 dısktı ve ayagımı koyar koymaz cok rahat yavaslıyor duruyordu ama bu r9 freni gibi yumusacık en dıpte kavrıyor ve abs devreye gırınce hıc tutmuyor araba basını alıp gıdıyor ve ayrıca belirtmek isterim fransız grubu ford focus pejo kullanan arkadaşlarım aracımı sürdüğü zaman frene basınca ılk basısta frenler boş tutmuyor sanıp aracın içinde bende varken paniklediler. panik yaşandı; bunun normal olmadıgını dusunuyorum şayet üsttekiler doğru değilse ford servısınden ayrılmış ustada aracımı surdu ve dedıgı frenlerin normal olduğuydu ozaman ford mondeo mk 3 ün frenleri ancak bu kadar tutuyor ve buna alışmak lazım mal bu ve kesinlikle d segment diyip güvenip basmamak lazım 30-40 ta vurmaktan zor kurtardıgım aracı 150 ye felan nasıl cıkarırım hayret Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ekim 2016 Paylaş 29 Ekim 2016 Lastik marka model km si kaç? Fren disk balata ne marka? Fren hidroliği ne zaman değişti 2 Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 29 Ekim 2016 Paylaş 29 Ekim 2016 Lastik marka model km si kaç? Fren disk balata ne marka? Fren hidroliği ne zaman değişti Çağlar bey Benden önce konuya değinmiş. Bu yaz başında kışlık lastikleri çıkartıp yazlıklara geçmiştim. lastikler %60 falandı. yoğun bir kavşakta bir araç sağdan önüme çıkmaya çalıştı. Yavaş olmamıza rağmen abs devreye girip tehlikeli bir yakınlaşma yaşadık. ne yaptım dersiniz. frenlerde çekme yok, pedalda sertlik yok tekerler anında kilitlendi çünkü. hemen gidip yazlık lastiklerin dördünü de değiştim. lastikleri alıştırmak için bir gün sert fren yapmadan kullandım ve sonrasında inanın öyle frenler yaptım ki o Fransız araçlar gibi direksiyonu göğsümde hissettim neredeyse. ıslak kaygan zemin harici kızaklamadığı için Abs ye girmedi. Ford kullanan biri olarak marka fanatiği değilim. sadece güvenli bir sürüş deneyimi yaşamanız için lastiklerinizden emin olun derim. Yorum bağlantısı
Ozer Oz 29 Ekim 2016 Yazar Paylaş 29 Ekim 2016 Lastik marka model km si kaç? Fren disk balata ne marka? Fren hidroliği ne zaman değişti abi lastikler 0 ama çok kaliteli bir marka değil , ancak bundan önceki aracımdada goodride diye bir marka vardı ve 5 senelik lastikti 95 model laguna idi , ancak o bıle daha iyi frenlere sahipti, fren disk ve balatanın markasını bılmıyorum acıkcası ben degıstırmedım, hıdrolıdıgi sordugumda ustaya degıselımmı dıye gerek yok dedi azsa ekleyelim dedi balatalarıma orta dedi , sanırım disklerdede bir sorun görmedi birşey demedi diskler hakkında Yorum bağlantısı
Ozer Oz 29 Ekim 2016 Yazar Paylaş 29 Ekim 2016 Lastik marka model km si kaç? Fren disk balata ne marka? Fren hidroliği ne zaman değişti abi bana bir fikir ver lütfen ne yapmalıyım sen anlarsın bundan Yorum bağlantısı
Koray Demir 29 Ekim 2016 Paylaş 29 Ekim 2016 abi bana bir fikir ver lütfen ne yapmalıyım sen anlarsın bundanBakıma rağmen de düzelmediğini düşünüyorsanız Peugeot almaktan başka çareniz yok. Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 30 Ekim 2016 Paylaş 30 Ekim 2016 Özer bey inanın iş güç olmasa sırf fren problemini görmek için gelirim Tokata. 40 - 50 dakika mesafedeyiz. inanın mondeo araçlarda sağlam frenlerde sorun yaşayan bir sizi gördüm. şu an kışlık lastikler takılı olduğundan kuru asfaltta insan ötesi bir çaba bile göstersem araç ne abs ye giriyor ne fren mesafesi uzuyor. Yorum bağlantısı
İlker Yüksel 30 Ekim 2016 Paylaş 30 Ekim 2016 Hocam mondeonun frenleri bence de çok iyi değidil. Ancak ani frenlerde stabilize baya iyiydi. Sağa sola neredeyse hiç çekmiyordu. Ancak bende sürdüğüm dönemde aynı duyguları yaşadım. Hatta lastikleri değiştirdim. Belli bir süre sonra aynı oluyor. ABS çabuk devreye giriyor. ABS devreye girdiğinde ise araç sanki hiç durmayacakmış gibi harekete devam ediyor. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Ekim 2016 Paylaş 30 Ekim 2016 Abs devreye girince pedala tam kuvvetle basıyor musunuz? Yorum bağlantısı
Recommended Posts