İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 - 1. Ve 2. Viteste Gaz Vermezken Oluşan Sorun

Derviş Dursun

Recommended Posts

Münir Nurettin Taşova

Bence sıkıntın adam akıllı ustaya gitmeyişin Derviş. Zamanın olursa İstanbul'da tavsiye edilen ustalara götür. Maddi manevi rahat edersin.

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Bence sıkıntın adam akıllı ustaya gitmeyişin Derviş. Zamanın olursa İstanbul'da tavsiye edilen ustalara götür. Maddi manevi rahat edersin.

Valla münir en büyük sıkıntım zaman. Akşam geç çıkıyorum, haftasonu desen bi pazar oluyor o da açık yer yok. Keza usta desen zaten yok adam akıllı. Kendi perişan halime kalmamın sebebi bu. Ufacık fırsatlarda kendim halletmeye çalışıyorum. Parası neyse vereyim yapın diyecek ne usta var ne zaman var.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Ford parçacılarına sor, aynı civarda bir kaç yerden aynı kişiyi tavsiye ederlerse bir de ona götür. En iyi onlar bilir, kendi araçlarını da o ustalara götürürler büyük ihtimalle. Ben şu anki ustamı öyle buldum iki senedir de nokta atışı tespit tamirat.

Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

Bujilerden önce bana kalırsa soketleri söküp kontak spreyi ile temizle mafıda temizle soketler oksit yapmış olabilir bendede tekleme yaptığında aynısını yaptım düzelmişti

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Bujilerden önce bana kalırsa soketleri söküp kontak spreyi ile temizle mafıda temizle soketler oksit yapmış olabilir bendede tekleme yaptığında aynısını yaptım düzelmişti

Abi bu cumartesi çalışmıyorum inşallah kucuksanayiye bi gidicem göstereyim dediğin yere. Tabi hatundan firsat olursa. O da ayrı bi dert. Ordada çare bulamazsam motor aksamını komple dağıtıcam zaten, dediğin gibi ne var ne yok temizleyip bakıp takarım
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Ford parçacılarına sor, aynı civarda bir kaç yerden aynı kişiyi tavsiye ederlerse bir de ona götür. En iyi onlar bilir, kendi araçlarını da o ustalara götürürler büyük ihtimalle. Ben şu anki ustamı öyle buldum iki senedir de nokta atışı tespit tamirat.

Münir afedersin ama mehmet abide bilir Bursa esnafı çok yavşak. Hepsi birbirinin tanıdığına gönderir, karşılıklı paslaşıp olur olmaz işler masraflar açarlar sana. Sonra feleğin şaşar kalırsın ortada. Eşimin akrabası motor ustası, bir kere o hataya düştüm o ve onun gibi nicesi. İşini hakkıyla ehliyle yapan adam yok gibi bişey. 50 liralık masraf için girdiğin yerden 500 liraya nasıl çıktığını anlamazsın bile.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Aynen öyle işi bilende yorum yapar araç hakkında bilmeyende .Bir ara hiç unutmam aracın kapıları kitlenip geri açılıyordu,tanımadığım bir yere gittim adamın dediği kapı kilitleri değişicek 550 tl dedi +işçilik kendi ustam şehirdışından geldi ona götürdüm suat kablo kopmuş dedi lehimledi 10 tl verdim geçtim işte bu kadar acımasız bu piyasa

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

Valla arabanı tanıcaksın nerden arıza yaptığını bilmezsen sömürüyorlar ustacıklar

Abi bu cumartesi çalışmıyorum inşallah kucuksanayiye bi gidicem göstereyim dediğin yere. Tabi hatundan firsat olursa. O da ayrı bi dert. Ordada çare bulamazsam motor aksamını komple dağıtıcam zaten, dediğin gibi ne var ne yok temizleyip bakıp takarım

Ford dan anlayan adamlar derviş bi uğra bakalım ne diyecekler

Benide söylersen yardımcı olurlar

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Valla arabanı tanıcaksın nerden arıza yaptığını bilmezsen sömürüyorlar ustacıklar

Ford dan anlayan adamlar derviş bi uğra bakalım ne diyecekler

Benide söylersen yardımcı olurlar

Tamam abi gideyim bi. Önce dediğin işlemi yapayım soketleri falan bi temizleyim, yerine tam oturmamış soketler olabilir, baktım sonuç aynı oraya gidip gösteririm sonrada.
Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Derviş sonuçlardan haberdar et lütfen vallaha şu sorunu bir halletsek tadından yenmeyecek araçlarımız :) Ben sensörlerle alakalı bir şey diyorum ama yinede işte emin olamıyorum

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Derviş sonuçlardan haberdar et lütfen vallaha şu sorunu bir halletsek tadından yenmeyecek araçlarımız :) Ben sensörlerle alakalı bir şey diyorum ama yinede işte emin olamıyorum

İnşallah olumlu bi gelişme olur. Bana da Sensör yada tesisat arızası gibi geliyor. Bir yada iki piston ara ara ateşleme yapmıyor gibi geliyor bana. Bakalım ağzına tükürecem arabanın :)
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Ben piston olduğunu sanmıyorum hadi hayırlısı bakalım

Piston derken ateşlemeyle alakalı yani. Sistemden bi yer sinyal göndermiyor gibi
Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Vallaha bilemiyorum derviş ama insanın canını sıkıyor artık bazı sorunlar 

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Vallaha bilemiyorum derviş ama insanın canını sıkıyor artık bazı sorunlar

Marea aracım vardı zamanında. Araba 11 e geldi bana, bi tekleme işi vardı 7 bin lira masraf yapmıştım çözülmemişti. Aynı işe dönmesinden korkuyorum. Hatun beni boşar valla :D
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Vallaha bende 13e düzceden aldım.Taş patlasa 20 mal ederim diyordumki 21 buldu halende bu sorunu çözemedim :) Benim hatun yok ama evlatlıktan atılcam bu gidişle :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Vallaha bende 13e düzceden aldım.Taş patlasa 20 mal ederim diyordumki 21 buldu halende bu sorunu çözemedim :) Benim hatun yok ama evlatlıktan atılcam bu gidişle :)

Hahaha [emoji2] [emoji2] komple reddi miras oluruz artık. Sayfa bile red edecek bu gidişle

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Dün bir arkadaşımla konuştum hatta aracı beraber sürdük denedik volant olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi,ne dersin???

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Dün bir arkadaşımla konuştum hatta aracı beraber sürdük denedik volant olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi,ne dersin???

Volant sensörü mü? Onu ben söküp denedim gaz verirkende normal giderkende tekliyordu, takınca düzene girmisti. Şuan hortumları falan kontrol ediyorum kelepçeliyorum genleşip hava alabilecek yerleri. Gaz kelebeğini de tekrar temizledim, üst kapağı açtım etrafını sıvı conta kapladım. Benzin enjektörlerinin fişlerini falan tek tek temizleyip kontrol ettim. Bakalım nolacak denemedim daha
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Sonuç sıfır. Havayla falan alakası yok bunun. Son çare sensörler kaldı ama hangisi mesele burda

Yorum bağlantısı
Ömer Karabayır

Derviş Bey niye sıfır olsun. Çok esaslı bir bakım yapmış oldunuz. Aynı sorunu yaşayan biri olarak, bu tür eleme yoluyla gitmek en mantıklısı. Kendiniz yapabiliyor olmanız da takdire şayan ayrı bir maharet.

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Derviş Bey niye sıfır olsun. Çok esaslı bir bakım yapmış oldunuz. Aynı sorunu yaşayan biri olarak, bu tür eleme yoluyla gitmek en mantıklısı. Kendiniz yapabiliyor olmanız da takdire şayan ayrı bir maharet.

Teşekkür ederim abi ama ne yapsak bi yerden patlak veriyor. Bu durumdan sonra salı günü ustaya giderim artık, bugün zaman kalmadı. Onlarda baksın bakalım sonuç ne olacak
Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Salı günü arabayı götürücem diyordun derviş varmı bir gelişme???

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Salı günü arabayı götürücem diyordun derviş varmı bir gelişme???

Götürdüm suat, adam bujileri kabloları kontrol etti, fazla kurcalama diyor. Pek bulaşmak istemiyor kimse açıkçası. Bende ön takımı aradan çıkardım fırsat bulmuşken. Bu arada geçen yaptığım hava hortumlarını kelepçeleme, benzin enjektör soketlerini temizleme vs işleminden sonra tekleme bayağı azaldı gibi. İki üç kere yapıyor kesiyor, bazen yapmıyor. İndirgedim biraz ama sorun tam olarak geçmedi. Bende pek kurcalatmamayı düşünüyorum çünkü bi yeri yaparken diğer yeri bozuyorlar.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...